17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За неграмотните : ТИР не е марка камион , а е МИТНИЧЕСКА КОНВЕНЦИЯ относно международния превоз на стоки под покритието на карнети ТИР (Конвенция ТИР от 1975 г.) . Мир на праха му!

Лека им пръст и на двамата тръгнали да изкарват по чужди краища прехрана за семействата си с един тежък и опасен занаят.

Лека им пръст на горките хорица! Бог да закриля останалите по тежкия им път!

Лек му път небесен на водача! И той от добра слука в тази държава не се е качил в камион! А сега, като го няма човека, Иво Табаков от кого ще удържи от заплатата за щети по композицията? Кой взел- взел! Айде беж от " Р. Хинкова", че докато купите нова композиция.....

Съжалявам за жертвите. Дано почиват в мир. Съболезнования на близките.

С тези камиони, cab over, оставаш жив само ако не се треснеш челно. Срещне ли те мечката в гората, умрял си. Шофьор си на камикадзе камион. Да ви пази Бог всички.

Тази работа е една от най тешките ! Бог да ги прости и двамата !

Тешките? Вярно ли??? Ба си!!!

Само изключително прост човек може да пожелае смърта на друг видите ли грижа е е за другите,абе ти с голфа да не си от перник

Радващото тука е

...че пишещите не са кът тоя лош човек с TIR Тука са все пример за подражание на пътя... Лошия умрял, но ние никога няма се бутурясаме...това не важи за нас

Много си тъп брато.... ама наистина много

Управляването на голям камион (не задължително ТИР!) е тежка и отговорна работа. Изисква опит, интелект и физическа устойчивост.... Не вярвам всичките наши и чужди шофьори да имат необходимите качества, като добавим и умората. Хиляди ТИРове сноват напред-назад. Въобще, т.н. масова разносна търговия и желание за бърза печалба от собственици и търговци (вкл. разносвачи с бусове) е в основата на проблема. Мечтая за деня, когато международните ТИРове ще са в миналото (забранени и заместени с влакови платформи или самоуправляващи се роботи) ... както заради сигурността, така и заради екологията.

Това ли са ти мечтите... Лошо Седларов, много лошо..

ЛУДИЯМАКС

Седларов!? Бе ти цяло лято се правеше ва "чайка" макар че и "гларус" не става от теб в Гагаузландия, "Седларов!"

"изисква интелект" Престани с простотиите си...

Вярно си тъп колкото девет гарги! Доскоро виждах поне 10 на ден като теб, които не знаят как се минава граница, как се изкарва винетка и как да стигнат до Германия, например. И кого питат? Глупавите ТИР- аджии. А те още: Отговарят за товар, работно време и почивки, време за доставка и т.н.А ти дори собствения со задник не можеш да довлечеш овреме от София до Нови Искър! .

Как да не се изисква интелект? Знаеш ли, че 95% от тираджиите са с магистърска степен, а останалата част са професори. Тоя геврек се върти само с интелект, от прост циганин камионаджия не става.

В този напрегнат свят, хората се изнервиха. Бог да го прости.

То си се вижда заглавието на търновската фирма- " Румянка Хинкова"! А баш собственикът е един колекционер с неизживяно детство- И. Табаков. Все го проверяват от ИААА и ГИТ и всичко му е чисто!

Царство им небестно и на двамата шофьори.Жалко за ЕСТОНЕЦЪТ той не беше виновен.Колкото и да боли то нашият сие виновен както пишат колегите писатели по надолу коментарите нашият изобщто не намали и влезе с несъобразена скорост в завоя .И доуго има с тия гонения за време да пристигне и да разтовари то до там води имат вина и фирмите на транспортните превозвачи такаче според мане и те имат вина

Естонецът просто е извадил много лош късмет. На грешното място, по грешното време.

Преди време един тъпанар с ТИР на искарското дефиле искаше мен да претрепе. На единствения прав очастък, реших да го задмина, тъй като нямаше никакви автомобили в рамките на километровата права отсечка, който знае за правия очастък, знае че той е нанадолен. Та реших да го задмина, понеже там беше единствената възможност, където можеш да задминеш огромен ТИР, зад мен нямаше други коли! Задминавам го, но успоредно с мен и той ускоряваше(аз бях със служебен автомобил - умрял Голф тройка) на завоя преди края на отсечката успях да го задмина със скорост около 150км/ч за да не направя челен сблъсък, поради успоредното ускоряване от негова страна. След този участък има сериозни изкачвания и както споменах умрелия Голф тройка на 4-та скорост не можеше да изкачва. "Човекът" с ТИР-а ме настигна и почти запря в бронята с освиркване в опит да ме изблъска от пътя! Настигнах още коли пред мен, след което той задмина всички ни 5 автомобила в завоите със скорост около 80км/ч. Тогава най-искрено си помислих дано на единия от завоите се пребие, но да не пострадат други хора! Така че, тези по-добре да мрът, но да няма пострадали при катастрофите!

Изпреварваш го , а после му се пречкаш и му убиваш скороста, кой е тъпанара ? Май си ти !

Не четеш мисля, не ми позволява да го задмина, понеже умишлено ускорява с мен, но по нанадолното 30 тона нали се сещаш как ускорява! Да не говорим, че би следвало да имат ограничение на 90 км/ч по закон! Не знам какво не разбираш от ситуацията!

Ти сам казваш , че те е подпрел отзад , значи му пречиш, караш бавно и не е требвало да го изпреварваш. Да те е подпрел по - яко , да те фърли у канавката , та друг път да не се прайш на герой.

Това е след като ме настигна след 5 мин. на изкачванията, не веднага след като съм го задминал! Абе като по старите американски филми с тировете, ако си гледал техни филми, същата работа! Подпря ме плътно и с тромбите свири непрекъснато. Няма значение, ситуацията се размина тогава, но ако беше дошла насреща ми кола щеше да има загинали, поради това, че има хора, които не трябва това да им е професията, не казвам, че всички камионджии са такива хора, със сигурност има по-кадърни от много водачи на пътя, но има и хора, които не трябва дори и на колело да се качват, а камоли на 30 тонно превозно средство!

Ами ако ти се случи и на теб да тръгнеш да задминаваш и умишлено да не ти позволят да задминеш и ако намаляваш и те да намаляват за да не можеш да се прибереш в платното, това е равносилно на убийство! Не ти го пожелавам, както ти ми пожелаваш "да те фърли у канавката , та друг път да не се прайш на герой" Ако ти се случи така на теб, да ти пожелая освен същото! Да попаднеш на подобен психопат! Викай алах акбар и катапултирай, какво да ти кажа... Просто реших да напиша случка, от която евентуално четящите тук да си направят изводите, нито съм се правил на състезател, нито съм го подразнил с нещо! Случка от живота, която се разминава на косъм, можеше да свърши лошо, радвам се, че не се случи така, а и се радвам, че не пострадаха други хора, заради раздразнението пречинено от това, че го е задминал умрял служебен Голф тройка. Манталитетът е много прецакан, като караш определен автомобил, значи си определен човек, ами явно има изключения, да не говорим, че не беше моят личен автомобил!

що не му удари едни спирачки отпред, да видиш как ще се оцъкли....и между тираджиите има големи простаци, както и навсякъде. На тракия един изпреварва друг тир, въпреки че няма право, изравнява се след пет минути с него и още пет минути си говорят през прозорчетата, после още пет минути го изпревари и застана пред него и аз съответно го изпреварих и леко му чукнах спирачките..брей да видиш какво свирене и пресвяткване, ударих му една майна и дадох газ. Войната по пътищата не е измислица, има хора, които си избиват комплексите по асфалта!

1.Ако няма забрана ТИР може да изпреварва навсякъде! 2. Не пишете глупости за скорости от 130- 150 км/ч- от завод да е излязла композицията, при тези коловози, не може да се вкара в пътя! 3. Забранено е безпричинното рязко спиране! На един отворко детето му ще заеква цял живот, освен ако друг водач не го излекува! Наби, глупакът, спирачки пред мен на 2 м., но изключи факта, че имам видеорегистратор. Пътният полицай попълни протокол за застрахователя и ме пусна. 4. Максимално допустимата мада на композицията е 40 т. Чудно откъде " знаещите" тук са решили, че е 30? По индукция са разчели CMR...

Напълно ти вярвам...! Нещо подобно ми се случи на магистралата между Бърно и Прага( двулентова с много строежи и ограничения ) с един полски тир, през нощта.... Беше преди 3 години! Имаше ограничение от 90, аз с малка корса , видях една дупка между два тира, към 250 метра и застанах между двата... Дистанция от 50 м до предния... Изведнъж тоя отзад дава газ и ми идва на 5 метра и започва да присветка и надува клаксона?! Аз си карам с 90 ..... така 5 км, изведнъж, тръгна да ме изпреварва и да ме притиска вдясно все повече и повече ...! Ужас....... Ограниченито беше паднало, и този отпред даде газ... Отвори се дупка и аз се опитвам да се измъкна напред от притисквача-скоростта над 120 км/ч , не става поляка и той със 120 ( а уж не можели-ЛЪЖА) Започна леко изкачване, пед..ста изостана с 20 метра, включих на четвърта и успях да му избягам.. Изпреварих една голяма колона и след километър спрях на една бензиностанция да се прекръстя! Останах до сутринта... От тогава имаме камери на колите ни! И ги псувам като каруцар.... Това са долни утайки!

Инсулт, инфаркт или заспиване зад волана е вероятната причина. До 10 години тировете ще се управляват автономно, така че подобни изпълнения ще се дължат само на техническа повреда.

Много хора си мислят , че шофьор на ТИР е ПРОСТА работа... за МНОГО пари , НО,....тази работа не е за ПРОСТИ ХОРА !!;))

но защо тогава караш като простак в името на 2 евро повече

Оцелях, и съм жив, знаеш ли защо ?? Защото, винаги когато се качвам на камиона си повтарям , че съм 40-50 пъти по тежък от леките автомобили , 3-4 пъти по тежък от автобусите , че спирачният ми път е 2-3 пъти по дълъг от другите автомобили и.т.н !! Винаги съм карал с поне 10 км. от разрешената от пътните знаци скорост , старал съм се дистанцията ми да е по голяма , въпреки, че много пъти са ми свирили и псували , че карам бавно !!!;) Това ако искаш го мисли, че е правено от страх , но съм жив и на никой не съм отнел живота или да му смачкам автомобила !! За това писах , че тази професия НЕ Е , за прости хора !! Не те знам ТИ от кои си ??;))

на жена си,и не се прави на интересен,и аз карам 30 тонен камион и бегам от вас,щото жените ви знаем какви са,и вие живеете в кабина

На три места преди завоя имаше тактилна маркировка, ама нашия не намаляваше. Накрая изтърва завоя и навлезе в насрешното. Забележете, че първия ляв камион отклони в дясно втория понеже нямаше кой знае каква дистанция не видя проблема и се натресе странично накрая третия отнесе всичкото блеене на нашия.

Инспекторе, не видя ли аварийките, които шофиора пусна 2-3 секунди преди сблъсъка? Това означава само едно - внезапна повреда в кормилната уредба и/или упревляващият мост на камиона. И не "изпусна" завоя заради висока скорост, а заради повредата. Вторият камион в насрещното беше в такава позиция, че нямаше как да реагира за толкова кратко време. Аман от "инспектори" ...

шофИоре

Братле,,явно сте от една фирма,,во новите камиони,,,,,,Рена и т.н имат екстра при удар да се включват аварийните автоматично,,дъщо и при рязко натискане на спирачки,,,жалката истина е,че вашия си караше бързо,,явно на темпомат,,щото доста се разклати на първия завой,,а това става с над 80,,пробвал съм го и аз,,,,,успешно за щастие,,,но както и да е,,отидоха си за нищо,,,да почивт в мир,,,,,!

човече.от къде ги чуваш тези неща за аварийните.сигурно извънземните ти говорят

goose

Добре бе, ... що за журналист трябва да си, за да пуснеш подобна новина без да си разбрал името на човека? Без близките му да имат идея още за това? Имате ли идея колко народ в момента трепери и върти телефони като побъркан, само защото негов близък работи за някоя великотърновска фирма? И изобщо - някога замисляли ли сте се изобщо какво причинявате на хората с подобна неофициална информация, изсмсукана незнайно от къде?

журналист да мисли? чакай ти... нали важна е сензацията... човещина тук няма.

По комунистическо нямаше да чуеш такава новина, понеже се грижеха за хората ;) Всичко се прикриваше!

goose

Тук не говорим за прикриване, за чисто човешки чувства говорим - изнеси я новината така, че да не паникьосаш всички, изчакай с нея, докато се разбере името и се съобщи на близките ... такива елементарни човешки похвати ...

Език свещен на Петър Увалиев, Вазов, Петър Берон, Отец Паисий, Григорий Цамблак, патриарха на Източен Рим Йосиф Втори от Шишмановци, патриарх Евтимий, десетките князе и царе до царя на Мизия - Котис, за когото заточения при него Овидий се възхищава от стиховете на цар Котис написани на РОДНИЯТ му език, от културата и ерудицията му. Нито един от изброените не си е позволил "езика" на днешните "журналисти".

дивотия като у нас

не сте на пътя да видите диваци тираджии с бг и румънски номера

Дивотия има навсякъде. Не е моментът и мястото да показвате своята дивотия, когато става въпрос за трагедия.

а защо не изказваш съпричастност и към рурските тираджии когато убиват у нас бе,това са диваци с 40 тонни камиони