Български медици са първи в света с ново лечение на тежки мозъчни аневризми

Опитът на референтния център по мозъчно-съдови заболявания към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" е описан в престижното научно списание Neurosurgery

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотно е когато трудно начинание се увенчае с успех. Още по-хубаво е когато български екип от лекари осъществява това! Браво! Поздравления!

Типично по български - всички, които сте толкова негативни и подигравателни, едва ли сте прочели и един учебник. Зад този успех стои много учене, работа, отдаденост, безсънни нощи и пренебрегване на семействата им, ама дали ще го разберете точно вие. Да бъдат здрави и още много успехи им желая!

Чудесно, но... Лечението на аневризми у нас, се плаща от здравна каса, само ако се спукат, което обикновено води до фатален край, такаче подобни успехи са напълно безмислени за 70% от населението ни.

Вземи да направиш консултация при тях, ако имаш проблем и спри да пишеш глупости! Тези лекари дори не взимат стотинка за консултация!

Браво! Гордост за България!

А Бойко можете ли да го излекувате?

Поздравления на целия екип. Дерзайте! Обучавайте и други ваши колеги. Работата Ви не е напразна.

не могат. Трябва да има мозък, все пак.

Браво, хубаво е да има развитието на науката.

Браво! Здраве и успехи на всички доктори от Свети Иван Рилски! Оперирал ме е лично доцент Сираков , голям доктор и голям човек!

Най после една хубава новина. Браво на екипа, бъдете здрави и все така позитивни в изключително сериозната ви професия.

Кви аневризми бе?! Те са вече отживелица! Има само корона!

да ти сложат една и на тебе, явно те влече.

Абе не са много репрезентативни графиките, но явно плашенето на хората е добър бизнес

Браво, момчета! Още много успехи и спасени животи!

ЕКИПНОСТ е ключовата дума. Сговорна дружина планина повдига. ... Чест и почитания!

бе какви болести по мозъците в България, болестите по мозъци ходят по мозъци, а в България отдавна няма мозъци. Все едно да бориш птичия грип, без да имаш пилета в курника. Ид-иоти.

Пожелавам Ви още много подобни успехи! А за свършеното поздравления!

Радвам се че някои си вярват на това което пишат.

........и последни по справяне с ковид кризата! Първи по брой на починали пациенти, последни по брой ваксинирани хора. А този проблем в момента, е най-важен.

Не може да се намери невролог за домашно посещение поради невъзможно придвижвне на болния даже и срещу заплащане ама видите ли ''лекарите'' си описват постиженията 0,01% сигурно за да си поподредят бъдещето след това а нека ние си ги спонсорираме непрестанно.

Като ги гледам тези касапи само телето им липсва? Първи в новините! Честито !

Страхотни лекари и човеци! Имал съм допир до двама от тях! Доктор Пенков е изключителен човек на първо място! Бъдете здрави и много нови успехи!

Това наистина е постижение! Уважение към работата на медиците! Това е подхода: -първо правиш проучвания, описваш, и -после изпращаш до доказани престижни издания! Ако публикуват, значи наистина си направил нещо голямо, достойно! Браво на медиците!

Браво на докторите!

Български медици са първи в света с ново лечение на тежки мозъчни аневризми - чрез умиране от корона. Това е новия метод.

Желая ви здраве и още много успехи в бъдеще!