Окръг Колумбия призна българския като чужд език в дипломите

Департаментът по образование на Федералния окръг Колумбия във Вашингтон включи езиковия тест по български език в програмата за двуезичност Seal of Biliteracy.

Обратно в новината

Коментари - Окръг Колумбия призна българския като чужд език в дипломите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

образователни институции трябва да се поучат от тези на САЩ и да включат турския език в програмите за двуезичност в България.

Требва в всеки български град да уббият по един арабин или турчин и да напишат писмо с кръта му- Кърваво писмо за изгонване на всички арабски нашественици и шпиони като теб, от България към Арабия.

Какво обучение ?? Обучение на Български език трябва да има САМО в България. Щото иначе всички ВРАГОВЕ- араби и негри може да научат български език и да се представят за българи. Езика, заедно с християнството и начин по който изглеждаме ни определя като НАРОД и Държава. Животните имат по 4 крака, арабите и негрите - по 2 крака. Арабите са по - черни и са Мюсюлмани, негрите са черни. Който обучава ЧУЖДЕНЦИ на български език е ПРЕДАТЕЛ като Поп Кръстьо и Стамболов. Всички които са се представяли за бежанци трябва да бъдат ДЕПОРТИРАНИ до Турция. Войната в Сирия СВЪРШИ.Нека всички араби и негри ходят там. Парите от Еврофоондове за Бежанци трябва да бъдат ПРЕХВЪРЛЕНИ в Еврофондове за Безработни Европейци, Пенсионери и просяци..

Очевидно коментиращите не разбират за какво става въпрос. В американските училища се изисква изучаване на един чужд език. С усилията на АБУЧ (Асоциация на Българските училища в чужбина) след много години се постигна най-сетне признаването на българският за чужд език в американските училища. Това означава, че децата на българи, живеещи в САЩ ще могат да полагат изпит по български и това да се брои за дипломата им от гимназия. В САЩ живеят поне половин милион българи. Български училища непрекъснато се отварят по всички щати. В Чикаго има над шест бългаски училища, като най-голямото наброява над 600 деца. Може на някой тук да не му е интересно, но за нас от българската диспора в САЩ това е една чудесна новина. Повтарям - тази победа е извоювана от АБУЧ - организация създадена от учители - емигранти зад граница, а не от дипломатическите ни мисии, които както винаги бързат да се окичат с медали за чужди заслуги. Дейността на АБУЧ е една малко известна истински възрожденска дейност на съвременните българи зад граница. Поздравявам ги за победата!

В български сайт, доста мъгляво се подава, като особено важна новина, без да се спомене с един ред в началото, че е свързана с вас. За нас мохиканите, новините от САЩ са със същото звучене, каквото за вашите индианци, истинските.

А това кога ще стане в Русия??

признават българския и ще знаят, че кирилицата не са я измислили руснаците. КОЙ ли им го е казал така?

ми то да знаеха какво е това кирилица, еле пък че руснаците са я били измислили

То в древните книги е писано, че един ден всички ще говорят български !!! За капак като дойдат корабите от другите галактики и попитат на български: "Къде е Дельо хайдутин...?" тогава вече не ми се говори !!!

Толкова са елементарни гОрките...

браво на нашите братя САЩ...

До сега за извънземен ли го имаха или за животински?