Коментари - Български деца останаха часове на улицата в Лондон заради отменени полети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Лондон посолство няма ли ? Отивате там и се настанявате - те за това са там - да решават такива проблеми.

Чалева, каква е идеята на сълзливо - лигавата статия, как радостта от медалите била помрачена.. и прочие глупости.... То цял Лондон е затънал в дебел сняг, полети се отменят постоянно, случва се навсякъде, когато има обилни снеговалежи... Ама дай да драснем нещо за горките дечица.... щото само те страдат.....пфффф. Нали спят на хотел, а не на пейките в летището?!!!

Маке им терат по ЮКей за Коледа. Да седат там

Щото ми мирише на ментешитите от уизеър

Райън кър :) Много е забавно как искат всички "тънко", но когато се случи такова нещо врещят по медии как никой не им давал дори вра :) Ама функционално неграмотните не си правят дори труда да си прочетат общите условия :) И тръгват с 20 евро в джоба. Прецапват системата. И после четем, че дори не знаят на кого да звъннат! Жалко подобие на хора!

А пък най-забавно е, когато сноби и беднички домошари вземат да философстват без покритие. Или да си купуват билети на "хубави" и не"нискотарифни" компании като Еърфранс, Бългериа Еър и Луфтханза и после гледат като треснати като останат зарязани някъде. Като в случая. Познай чий полет е и защо е отменен :)

Но гледай...и пътуването като всичко в този живот е нещо, върху което човек трябва да помисли :) Всеки има право да си купува какъвто билет иска, но поне да я включи и тази глава в действие! Да има подготовка и за непредвидени ситуации! Никой на никого не е длъжен! Аз си купувам билети от нормални авиокомпании и се запознавам с условията на тарифата! Явно тези не са :) Всеки сам си носи кръста! Стига сте мрънкане!

Западна кочина, у нас като закъснее малко влака/ автобуса веднага почват приказките как било на запад. Ето ти как е на запад, ни полет ни дявол с дни !

Чакай малко, на запад, но с българка авиокомпания! Член на стар алианс, скай и прочие "някакви организации" (цитат от съседно чуждо мнение).

Незабравяйте, че това не е в Европа!!! Там властва егоизмът, нарцисисизъмът, това е Великото островно кралство, световна империя на злото ...

Нискотарифните компании са единаци и не членуват в никъкви групи авиокомпании, съответно никой не поема клиенти пренасочени от тях С други авиокомпании и в най големите снегове и бури максимум 1 ден закъснение.

Разбира се, нали така! Гнycни дoлнu райънеър и уизеър, и нагли - представи си, са най-големите в Европа с нови самолети! Как не ги е срам! А, ... Лондон.. на Българиа Еър, дето даже името не е на български - "Бългериа Еър" с "е" се е счупил самолета. И нали не са долни нискотарифни нямат резервен... защото просто нямат самолети

Бойко щеше да е пратил Спартана да ги прибере веднага. Срам за управляващите, тези деца са бъдещето на България!

Къде ще кацне Буда когато летищата са затворени?

По интересно е колко време след целият панаир Българското консулство е разбрало? И от кого? Не е ли редно и нормално да следят как протича пребиваването на такива групи там? Особено пък деца? За това което тези конкретни деца са постигнали - това ли заслужават? С какви дела са заети всичките ни дипломати в Лондон,та не са информирани веднага???

Ако "следят" после ще врещите, че ви ограничават правата! Научете каква е функцията на консулствата и посолства(съмнявам се, че знаете разликата).

Чудех се кога някоя УФСЪ ще се сети за това. Значи полетите отложени, но гордия спартан ще кацне! Много прости хора има в БГ и за това е толкова зле всичко! Мега прости хора!

В Англия е голяма мизерия. Англичаните също са големи мизантропи.

Това е само Уизер ( Мизер) . Шампиони по рекет и изнудване на пътниците. Чипарските авиолинии са само за наивници.

От горно нанадолнище е компанията, т.е. София хаха

Деца са, пратете веднага правителственият самолет и да ги прибере - какво толкова! Загубена държавица сме ей! Ако е на Кире или Боко лапето самолета веднага ще хвръкне нали!

Ще излети, а къде ще кацне?

:(((Едно време техните баби и дядовци мечтаеха да останат и зъзнат на същите лондонски улици а ,сега техните внуци се оплакват ,че там не било толкова топло както в България:)))Кой и къде сбърка?:))))

ква улица бе шушляци .. летището и улицата са две различни неща. буклуци прости

Шушляци,Боклуци-това са думи изречени от човек който е претендира да е умен и мислещ!Не казвам че е интелигентен,щото тогава ще настане голям взрив на мозаци в сайта:)))

Коя е авиокомпанията и от кое летище в Лондон ще летят ? Питам за мой полет след седмица...

другана седмиця ще е топло над нулатя не се коси

При Великите Британци или други подобни западни еврогейове като паднат малко снежинки настъпва апокалипсис,а при православните диваци на изток където има зима и вали истински сняг постоянно живота си тече нормално.

Мхм, за това диваците като отидат малко на запад и остават на улицата, щот нито знаят с кой да се свържат, нито има кой да ги "оправи".

Тихо бе пъпчив наркоман, тихо. Аз нали те оправям, какво ти пука за другите.

ГЪЗ ПЪТ ДА ВИДИ

Тъпак коментар да напише…

Кой каквото и да говори сега, истината е много показателна: нашите дипломати, където и да са (сега става дума за Лондон), никога не реагират и не се грижат за българските граждани, изпаднали в беда в чужбина. Примери хиляди... Това са тунеядци, най-често с политически назначения, не знаят езици, не са подготвени въобще за свръх отговорната дипломатическа работа и на тях никога не може да се разчита. Въобще, МнВР у нас е приют за активисти на властвуващата партия. А ако се вгледаме в историята и деянията на последните десетина министри на външните работи и посланиците ни в чужбина, ще се ужасим от тоталната неадекватност и некадърност...

Ти с минуса си сигурно от екипа на посолството ни. Реагираш веднага в зашита на статуквото в този приют за богопомазани нищоправци, наречен външно...

не са дали скорошна информация за този случай. В "Дунав мост" е дадена след 22 ч.

Човече, много си прав.

От посолството ни в Лондон също започнаха разговори с авиокомпанията. Три часа по-късно групата беше преместена в друг хотел. С обещание, че ще останат там до деня на полетите. „Съответно е осигурена храна, ваучери, транспорт от хотел до летище. Мисля, че под контрол е ситуацията в момента. Имат уверението на посланика, че сме на разположение за всякакъв вид логистика, ако се наложи да бъде предоставена. В момента тези полети са потвърдени”, подчерта консулът Наташа Блажева.

Добре, че приведох сведението от "Дунав мост", та да бъде актуализирана в дир.бг статията.

Заведете децата в посолството с таксита, веднага. Там да ги настанят. Дами купят спални чували или каквото трябва. Ако не ви помогнат веднага се обадете на Нова и БТВ. Много хубав репортаж ще стане! След това ще ви помогнат!

Закон авиокомпанията поема разходите по хотели и тн.

Ако нискотарифна се правят на ударени. Пък и при такъв блокаж едва ли има свободни хотели! Така че никъв шанс! На треньора сега му е много трудно с 15 деца на които им е студено и им се спи и са притеснени че не са си в.къщи.

Тук пише Лондон, не горно уйно. Можеш ли да си представиш колко хотели има там. Само и няма значение ниско тарифна или нормална. Законът е такъв. След 4 часа закъснение поемат разходите за храна или спане. Те си имат застраховки, не се притеснявай каква им е тарифата. Ако си знаеш правата няма къде да ходят.

В момента в който платиш за билета сте сключили договор с авиокомпанията. Ти си платил за услуга да стигнеш до точка б. Ако си се явил на летището на време плюс всички други глупости за които си се съасил ти си изпълнил твоята част. Ако не са могли да излетят днес а след 3 дена е техен побем. Щом си платил си търсиш правата. Ама явно е трудно да разберете в горно уйно що е то договор, права и задължения.

Не разбра ли че правата ти не могат да се спазят навреме, когато има 30000души едновременно с твоя проблем. Тези 18 деца трябва да спят някъде. Треньора дали може да плати и после да си търси парите от застрахователя?

5 етажно е посолство ни ,видимо в гугул улич. изглед снимка, https://www.google.com/maps/place/186-188+Queen's+Gate,+South+Kensington,+London+SW7+5HL/@51.5002323,-0.1795704,17z/data=!4m6!3m5!1s0x4876055b9b924297:0xce6fa4a23a38e87!8m2!3d51.4999859!4d-0.1795568!16s%2Fg%2F11bw3hbgkl + тавански етаж: нима там денонощно живеят човеци?! Предполагам място има за изпадналите в беда деца, живи и здраси

Плачели децата, я се стегнете малко с драмите. Хотели има колкото искаш, някой трябва да се размърда да резервира. Отделни билетите не са поименно първоначално, име може да дадеш чак като се чекираш… та не разбирам драмите майките отделно от децата… като сте индианци къде сте тръгнали…

Що за смотан коментар!? Колко струва нощувка в центъра на Лондон? 250паунда на вечер?

Нужно в центъра. Има по близки хотели и доста по изгодни.

Особено при отменени 300 полета.

Колкото и да струва! Ще си я платиш! Ако си поне малко умен ще имаш застраховка и ще ти върнат парите! Амат ака е като сте виждали самолети само от терасите на панелките!

Кое летище е в центъра на Лондон? Моля?

Да имам срам? Защото ставало въпрос за деца? А ти дали успя да прочетете статията и да видиш, че има и родители с тях? Или грамотността ти позволи само заглавието да прочетеш? А дали си прави трудна по същия начин да четеш условията, при които си купуваш билета? Или според теб функционално неграмотните сте освободени от тези задължения? Няма никакво значение дали са деца! Има значена коя е авиокомпнията и при какви условия са купени билетите! И да знаете, че при нискотарифните не получавате НИЩО! Пък макар и да са деца! Агаси неграмотната нация! Направо е изумително как хора, които нямат никаква функционална грамотност си мислят, че имат право на мнение! НЯМАТЕ!

Летял ли си някога?!?

То си личи от коментара му!

а ти летял ли си с 15 деца?????

на остров в английска Темза е лондън сити еърпорт (London Sity Airport) https://www.google.com/maps/place/London+City+Airport+(LCY),+Hartmann+Rd,+London+E16+2PX/@51.5048437,0.049518,15z/data=!4m6!3m5!1s0x47d8a8880ebb3687:0x774e8a0a64b1a4b!8m2!3d51.5048437!4d0.049518!16zL20vMDFqcnJm , живи и здрави

В гугъл може да намериш дали има нещо като Лондон сити летище.

Щом можеш да гугълваш, я кажи коя авиокомпания лети между летище София и Ситито :)

Даприбирате българските деца без да чакат, че ви запокитим. Ако дойда с големите шамари ше ви забия плочите на Бийтълс у английските кратуни.

Чий го дирите там, бе, другарки гимнастички?!

са спечелили доста медали. В "Дунав мост" медия има повече информация за проблема.

Да си български гражданин в чужбина е тъжна работа, особено когато нещата се объркат. Ако нямаш връзки, спукана ти е работата. Българските консулства се интересуват само от "важни личности". Ако не попадаш в тази категория, гориш. Особено посолството ни в Лондон е пълна трагедия. Това е единственото посолство, което държи гражданите си на опашка отвън, в дъжд и сняг, студ и жега. Гледат на тебе като враг, говорят на ти и викат "ще чакаш". Трябва малко здрав разум. Ако си български гражданин (само), изобщо не разчитай на ничия помощ, ами взимай нещата в свои ръце. Ако имаш двойно гражданство, изобщо не споменавай българското. Каквото и да е другото, ще да е по-добре. Изобщо, нашата Родина е мащеха за тези от нас, които нямат връзки и разчитат на коректност. А, със здраве.

То и в България положението е същото. Нямаш ли връзки и пари не разчитай на нищо!

Офффффф, каква тъпотия си написал! Посолството не е хотел, и изобщо не му е работа да се занимава с отменени полети на нискотарифми копании.

Нормално, ако закъсаш в чужбина, консулството трябва да ти окаже съдействие и да ти помогне. Никъде не съмказал, че трябва да спиш в посолството. Макар че, ако знаеш какви просторни помещения има на горните етажи на българското посолство в Лондон, със сигурност можеше да приютят тези деца. Не че им е работа, де. Знаеш ли кое им е работата? Ще ти кажа - да развеждат насам-натам антруажа на силните на деня. Да, безплатни екскурзии и квартира в центъра на Лондон. А всички други, кучета ги яли.

Научете се най-накрая за какво е посолството!

Хайде дай жокер? Освен,че си взимат заплатките и обслужват дипломатите? Да ни научиш,че сме видимо смотанки - не са ли тези хора там в услуга и работейки на ВСИЧКИ български граждани? Освен държавните служители??? Не трябва ли да се ангажират с текущите проблем на български граждани на чужда територия??? Или там ги хрантутим за да обслужват САМО българските дипломатчета ? Хайде - МОЛЯ ТЕ разкажи ни!

https://www.clements.com/resources/living-abroad/embassy-purpose-what-does-embassy-do/

Не, не е единственото, и в Мюнхен е така посолството. Пълно с хамстери и други вредни животинки.

ли четете. Прочетете и статията на медията "Дунав мост" за проблема с връщането на децата-гимнастички от Лондон.

стига толкова драми де! Само те ли останаха по летищата? Ами човек като пътува трябва да е готов и за подобни ситуации! Тея деца нямат ли мислещи родители? Да им намерят и платят хотел. Има Букинг! Да им намерят полети! Има стотици опции. Да им дадат по една карта, да им направят и застраховки преди да тръгнат! То бива алогични същества, ама това е ненормално вече!

И със застраховка духаш супата пак. Да не говорим, че с тях се разправяш едва като се прибереш. Ама докато се прибереш... мъка. Първо давай на скъпи цени резервирай в букинг. После авиокомпанията може да те зареже и седмици, ако няма свободно място при следващите редовни полети. А да купиш билет в последния момент от която и да е авиокомпания е супер скъпо. Ами българи сме, бедни сме. А нещо такова яко те хвърля в разходи, за които не винаги разполагаш с едни 2-3 хиляди евро ей така за спокойствие. И да се върнем на застрахователите. Ами това лято НЕ покриха хотел и всичко останало на моя близка. Дори авиокомпанията си прави оглушки за обезщетение по Регламента и е подписала пълномощно през посредници, които може и да я излъжат и да си приберат изцяло парите. На път и особено, както казват с деца без родител, си е страшно!

Духат супата дебили. Хората, които пътуваме знаем какви застраховки да използваме! Знаем къде и как да си резервираме билети. Къд еи на кого да се обадим. Какви кредитни карти да изпозлваме (защото и там има застраховки ;)) Изобщо.... има хора, които са деситилетия пред подобни като теб, които реално духат супата!

ако си платиш достатъчно висока застраховка или имаш платинена кредитна карта :) Съжалявам за прошляците, но не е мой проблем, че не знаете правата си и как да се оправяте!

ма Глупости ти си едно лай но.бе...и аз пътувам но такива обиди към хора не пиша?

да пишеш неграмотно като имаш и претенции към чуждите постъпки - "тея",А????

А ти като си толкова грамотен само това ли разбра от целия коментар? А? Грамотнико? Или пътуване виждаш само във ФБ! Агаси функционално неграмотното същество!

от посолството ни. То е в Лондон.

Явно, никога не ти се е налагало да посетиш българското посолство в Лондон. Струва си да пробваш, пък после сподели впечатления. Не че нещо ще промениш, де.

Човека се шегува. Те от посолството щяха да ги наритат, а изиджет или уизеър даже хител са иа намерили! И много ясно че ще освободят хотела в 11.

Но от нашето посолство в друга държава преди години ми оказаха съдействие при отмяна на полета ми и даже за виза, която изтичаше преди полета, който ми беше осигурен наместо отменения.

Помогнали са ти заради визата! Божекеееее.... ама верно бг хората нямат представа за какво да търсят посолства! Потресаваща функционална неграмотност в този сайт!

от нашето посолство в Лондон е оказано съдействие за решаване на проблема до излитане на децата със самолет от Лондон към България.

В момента мои приятели с малко дете са там..... Но не виждам нищо за тях! Никой не е виновен! Срещу природата не се върви! Лошо е когато ти се случи, но трябва да се приеме!

Има 5 см сняг и всичко е блокаж. Те тогава зимата трябва да затварят скандинавците.

а как е пи нашите магистрали. Същото. Затварят.

Ето,напуснаха ЕС...срива им се държавата,нямат шофьори,нямат зъболекари..нямат пилоти...ми да сгъват цирка и да вфигат гълъбите

Дебил ! В цяла Европа има отменени полети ! Педал дръглиф !

Като летят за юк ще ги отменят.

В цялата страна има стотици отложени полети! Стига трагедии!

ха, я виж ти, имало отложени полети в цялата държава - ми да няма. Като не могат да осигурят полети, защо продават билети - бре да му се не види, ако беше в България щеше да има сочене с пръст, обиди към държавата и какво ли не. Пък и веднага защитници - на ингилизите, дето вече се издъниха с 200. Едно е да крадеш от света, друго е да се оправяш сам.

Падна сняг във Великобритания и не излитат самолети. Скова студ! Искаш ли да им кажеш да не продават билети тази година за догодина, а? Егаси простата пръчка!

Срещу лоши метеорологични условия трудно се противодейства.

въъъъ пак са изложихме !!!!!