Българка от Канада дари 1500 евро на родопчанин, върнал изгубен портфейл

Тези пари ще седят за такива дни, когато съм без работа, каза Илия Савов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Стефка, Илия и собственичката на портфейла!

Браво!

EVALA, Takiva sa xorata v Smolyan i okolnite sela, zapazili sa choveshtinata, etichnostta, moralat. Lichno sam bil mnogo pati svidetel.

Най-важното е не да чакаме благодарвност, кагато върнем нещо намерено, а вътрешното удволетворение, което получаваме, че сме постъпили правилно и добре! Но винаги е хубаво да те потупат по рамото :) Много достойни хора има в нашата страна, въпреки че се опитват друго да направят, боклуци има навсякъде по света.

пожелавам на Илия дом и семейство..и радостни дни...а на жената да и се връща доброто

Браво на жената това е пример как можеш да помогнеш на човек без дори да го познаваш. Нека да има повече такива новини.

Така се прави. Манталитет. Аз лично преди 2 години намерих в заведение пълна мъжка чантичка - лични документи, банкови карти, 300 лв., ключове за жилище, ключове за кола, талон за кола. Съвсем спокойно можех да си я прибера и излеза от заведението. Но възпитанието не го позволява. Предадох я на управителя като настоях всичко да се опише, за да няма след това "ама.....". Все още бях в заседението когато след час дойде познат на човека, чиято бе чантичката и я прибра. Управителят посочи кой я е предал. Даже и благодаря нямаше. Манталитет...

Е такива искам да са кандидат кметовете...

Дали няма да му ги обложат тея пари? Дошли по банка пари! Ха сега иди доказвай какви са и кой за какво ти ги дава. На баир лозе дет се вика. Нито да помогнеш, нито да не помогнеш...

0

... Нито да замълчиш

Според българското законодателство, тези 1500 евро никой няма да тръгне да ги разследва. Това би трябвало да е дарение и да е освободено от данъци. Тъй като с това дарение, не се ощетява държавата за милиони (за разлика от хонорара на Ахмет Доган), няма никакъв проблем. Това пак казвам не е хонорар или заплата, която да трябва да се плаща с данък.

идея за нов бизнес))) Изкуствена кражба, изкуствен герои, ... много ПР... и реални дарения от хора с лабилна психика.

Опропасти новината със измамния си нрав долен

миналата година пак ... много намира, брей

така е Илийчо, винаги се връща! .. но при едно условие: Когато го правиш с грижа другите (непознатите - не роднини и приятели), а не показно или с "едно на ум". Ума трябва да се изчисти! А това е трудна работа, защото не става с приказки, а само с дела и то постоянно! Примери много в нашата история, ама не ги виждаме.Гледаме повече егоистите и дебелогъзниците, които "са си оправили живота" - посъбрали са парици и си живурката в охолство. Всияко им е осигурено - Пътя им е начертан! ... но това е пътя към Ада!

Пожелавам на този млад, но доста изстрадал човек, да намери подходящата жена и да създаде семейството, за което мечтае. Той наистина заслужава най-доброто.

Живо и здраво да е момчето и жената,която го е поощрила.Дано все повече стават добрите хора като тях.

Все още има ХОРА на този свят! Направи каквото трябва ,пък да става каквото ще! Е, и Илия и Стефка направиха каквото трябва. Да са живи и здрави!

ее браво на жената . че имаше някакъв мизерник дет беше дал на човека 15 лв. за върнати някакви хиляди

Мизерника си ти драги. Човека не е длъжен да плаща, за това, че са му върнали изгубена вещ. Достатъчно е и само да благодари! Много алчни станахте, само пари са ви в главите.

естествено че не е длъжен . те мизерниците не правят излишни действия, ако не са длъжни

Да изразиш благодарност е достатъчно, господин мизерник. Само алчни говеда искат да им се плаща за добро дело. Добрите хора вършат добри дела безкористно... ти очевидно не си от тях, тъй че не ни налагай користните си светогледи...