България в топ 5 на песимистите по света

16 на сто от запитаните вярват, че предстоящата година ще е по-добра от пандемичната 2020-а, за 45 на сто тя ще е по-лоша, а 1/4 очакват да е същата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото и да се мъчите да придавате най-черни краски на всичко, българинът е оцелявал досега и така ще бъде! Напук на вас, преститутки мръсни! Целувайте задниците на политиците, но България ще я има още много дълго!

Както се казва: Надявай се на най-доброто, НО се готви за най-лошото!

Интересно, от къде точно и на базата на какво, да почерпим оптимизъм? За съжаление, да си оптимист в днешни времена, по скоро граничи с добродушна тъпота и неспособност да осъзнаеш, в какъв свят живееш..., защото, глобално погледнато, "светлината в тунела" е единствено от фара на идващия насреща влак... Е, Весела коледа и успешна Нова година, независимо от всичко!

Предвид и усърдната работа на родните „журналя“, които със садистично задоволство, непрекъснато да ни обливат с гадни и негативни новини, без нито една позитивна информация или коментар, е напълно нормално да изпаднем в неосъзната перманентна депресия и черногледство...

Песимизмът и черногледството много ни пречат като нация Не може да вървим напред ако за всяка работа първото нещо е да кажем - '' това няма как да стане '' На запад , на работното место , колегите винаги се поощряват и за най-малкото нещо А ние във всяко нещо търсим кусур за да кажем че не хубаво

Я питайте Тупупа от Банкя. Питайте и Сашо Нереза от СДС-то,Сулю Паситто,Преподената Пастирка, за да ви кажат, че това не е вярно.

Виждаш ли и ти как само лошото виждаш ...

Та нашият песимизъм ни е съхранил като нация.Коя нация различна от българската била 700години под робство от 1300 годишното си съществуване е оцеляла??? Дайте пример,или моят учител по история ме е лъгал???

абе , песимизма идва от дребните неща , на кой му липсва собствен остров , на друг яхта , на трети няколко милиона ,все дребни камъчета дето да обърнат каруцата . Но да погледнем какво прави щастливи българите ? горящата плевня на вуте ? онождане с 200 ? да измамиш клиент с фалшива стока , да прецакаш баламурняк с тройна цена за боклук , да вземеш на някой пари по закон макър че такъв няма ,все деяния носещи радост от ежедневните случки , и Весели Празници , и на песимистите и на оптимистите

Едни го карат само на зеле, други на месо, а накра всички оптимисти и яли зеле с месо. Средната пенсия в България е 200 евро, а само около 24 000 от над 2 000 000 пенсионери взимат такава. Виж колко много щастливи и оптимистични пенсионери, надяващи се да се върне комунизма, който им е дал толкова много. Средната брутна заплата в Бългрия е 500 евро. Немците обаче са по-големи песимисти, защото при тях средната пенсия е 1875 евро, а средната заплата 3500 евро. Така и ГЕРБ, начело с вожда - Борисов. България от години първа по смъртност в света, последна по средна продължителност на живота в ЕС, първа по корупция и бедност в ЕС, обаче вожда е оптимист. А и как няма да е, след като си е заределил чекмеджето и вероятно килера.

Нигерия. Муахахахах

Това също така са страните с най-високо средно АйКю. Проверете в Гугъл.

Лошо другари , потъваме ! Поне в една класация бяхме първи и в нея потъваме вече!

Ами, ако следващата 2021 г. е година на грагданските войни по света. В Европа на ислямските фанатиците първо и втор поколение родени в европейскте столици, с другите европейци (християни, атеисти, будисти ...) . А в САЩ, заради загубата на изборите от Тръмп и спечелването от Байдън. В Русия утново между върхушката олигарси и бедняците комунисти.

Песимизма идва с лошите преживявания. Няма как 30 години да живееш в най-бедната, най-корумпираната страна, и в същото време да си оптимист. Няма как България от години да е първа по смъртност в света и последна по средна продължителност на живота в ЕС, а хората да са оптимисти. Няма как средната пенсия в България да е 200 евро и едва около 24 000 от 2 000 000 пенсионера да взимат тавана на пенсията, а хората да са оптимисти. Няма как гл. прокурор да се назначава от изпълнителната власт, после да се говори за разделение на властите, а хората да са доволни. Няма как да ти обират имота в провинцията по няколко пъти в година, а после да си доволен. В България са оптимисти само тези, които усвояват обществени поръчки, придобиват имоти при изключително изгодни условия, и взимат заеми за милиони, които изплащат за няколко години с една заплата.

Мда, неразбирането е грамадно. Връзката между оптимизма и описаните от теб обществени обстоятелства са обратни . Българите са песимисти и това ражда по ниския ръст на икономиката, най ниските заплати , най високата емиграция , най високата смъртност ... и после идват вторичните ефекти - корупция , опростачване, нихилизъм, цинизъм и кръга се затваря с чувство за обреченост ... Хората се раждат щастливи или нещастни и много малко влияе върху това околната среда, но оптимизма и усещането за щастия са двигател който подобрява околната среда. А Ганчо се ражда нещастен и така минава през живота си като зомби загледан тъжно в пъпа си.

евала братчед , такова писание и партиен секретар от 56г трудно ще съчини

Мда, не очаквам някой да разбере от българаците, продължаваме наред за да видим до къде стига ...

какъвто си го направим...Усещането за щастие е вътре в човека...чака ли го отвън-загубен е...

Чакай ти Бърза помощ 3 дни, след това чакай на стълбите на някоя болница, след това намери щастието вътре в теб, докато държавата дава милиарди за стари и напълно ненужни военни ламарини.

където и да се намираш...няма да се чувстваш щастлив...Може би швейцарците се щастливи хора, защото линейката им идва навреме? Както имат висок стандарт и уреден живот...така са си все депресирани...Най-щастливите хора живеят в най-бедните страни...колкото и странно да ти е... Защото усещането за щастие е ВЪТРЕ В ТЕБ...

Аз лично черен не съм виждал депресиран. Белите нещо много, много задълбаваме нещата... Китайци, корейци, японци все депресирани. Нещо като не постигнат и се самоубиват.

Когато обявиш , че ковид няма и няма да се ваксинираш е ясно , че те чака тежка година.

Optimistite se iznesohme ot kochinata na pesimistite.

Оптимистите в България успяха да живеят по-добре от изнесените.

Vsqko pravilo ima izkliucheniq.

„Песимизъм” е понятието, употребявано от слабите или глупавите хора, за да наименуват мъдростта" - Марк Твен

Кой знае.... Къде песимисти, къде РЕАЛИСТИ....

пак ходете за гъби или за риба, та да остане бойче и да ви изведе на 1 място,че 5 е резил

нема как да останат други освен песимистите.

връзка със съвецки лица, обръчи от фирми и ЗАПАДнали поклонници е случайна! Време е за българофилия...

Песимистите: От това по-лошо не може да бъде! Оптимистите: Може,може...

Еееееееееееееее :( това си е жива обида бе! Как не сме на първо място по песимизъм света след като 30 години под управлението на педо кратите либерасти толерасти педерастите като сегашните гробари боклуци от гроб и Боко Тиквата които направиха 30 милиарда външен дълг и разграбиха и разрушиха тотално страната и винагисме на първо място по всевъзможни гадости като се започне от на първо място за мръсен въздух мръсни улици мръсна енергетика бедност, престъпност, наркотрафик, най ниска заплата най-лошо миясто за живеене най-мръсни градове и какво ли още не! Така че това е обида просто обида за нас да не сме на първо място и по песимизъм!

грешка 75 години са....

Нацистки концлагер през 2020г. в Перник с знанието на полицията и службите,за какво говорим!

не съм го срещала...

това е положението

Видно и от коментарите веднага новината се политизира и се започнаха обичайните полемики, вкл. препратки към САЩ и Русия. Това няма нищо общо с темата на ститята. Вътрешната нагласа към света е нещо различно. Не вярвам посочените държави, като Нигерия, Азърбейджан и т.н. да са с много по читави управници. Българина принципно е песимист, недоволен и претенциозен. Други хора имат по-малко, но се радват и на него. Това е разликата. В част от тези държави няма и ток и редовно водозахранване, вие обаче плачете, че карате стари коли и живевете в панелки. Не, че болшинството работите здраво, за да получите по-различен живот. Например в момента в работно време висите в нета. Мен не гледайте - аз съм отпуска, но досега работих на лаптопа. И съм оптимист, и ми е без значение кой е на власт. Винаги съм успявал да реализирам достатъчно доход, за да живее семейството ми добре.

ХВАЛИПРЪЦКО! ОСТАНАЛИТЕ МЪЖЕ НЕ СИ ГЛЕДАТ СЕМЕЙСТВАТА НИКЪДЕ ПО СВЕТА, САМО ТИ! И ЗАТОВА СА НЕЩАСТНИ!

Този на снимката все едно , че е видял победителят на предстоящите избори

Писимист и оптимист са братя. виц - писимист - от това по лошо няма. оптимист- има, има.

пЕсимист се пише.

Крайно време е да се научим, че всичко зависи от нас, никой не е виновен че търпим корупция и даваме власт на хора, които не знаят какво работят, Свободата и хубавия живот не се дава, а се работи за него,.

Най- накрая някой с работещ мозък! "Всеки народ си заслужава управниците"

Направете така, че да сме в класаията на топ 5 по оптимизъм де!

В БГто надеждата умира първа.

Почти всичко по умно и амбициозно напусна държавата на Тиквата. В БГ останаха измет на държавна работа източваща данъците на работещите хора, Мутри, Мутреси, червени олигарси, политици, и глупави хора бачкащи от сутрин до вечер за да изхранват изметта наречена държавни чиновници. Това е съвременна българия. Жал ми е за последните ....

Това не е истина. Емигранти стават онези тарикати, които искат да нарушават законите и в чуждите държави, и като не ги огрее, изведнъж заприритват да се връщат тук- в ''скапаната кочина'' България- по техните твърдения, и то- по време на световна пандемия от ковид. Много странна и изкривена психика и манталитет имат тези хора- я че си прайм, квот си искам, бОли ме оная работа, че нарушавам законите им... Да, да- ама НЕ- в другите държави са тихи като МИШКИ, НЕ СМЕЯТ ДА ШУКНАТ, СПАЗВАТ ВСИЧКИ ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ И ЗА ПОВЕДЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО, СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ ИМ, а когато СЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ, УМИШЛЕНО НАРУШАВАТ ВСИЧКИТЕ НИ ЗАКОНИ. За такива мизерници- ОТКАЗ от бг. гражданство и да си вирят носовете пред индийци и пакистанци в гетата, където са си наели квартири в чуждите държави.

такива като тебе и законите на осмаската империя щеха да спазват. Знаеш ли кои са били баззакониците в Османската империя? А? Ботев и Левски! За едните беззаконици, за другите герои. И тъй, беззакониците за тебе, за герои за другите.

С тези управляващи си е е.....о мамата, да изкараме зимата пък на пролет пак ще му мислим.

"Всеки народ си заслужава управниците" - точно така си е.

Бай Ганьо е песимист защото е:мързелив,прост,крадлив и завистлив.

Гршен отговор бре Утьо, седни си - 2

А кой е правилният "Професоре"?

Не всички.

Насрахте се с таз опорка ей!

С тая мутра начело ,нямаме шанс.Трябва ни сърцат, знаещ и можещ премиер, който да обединява не престъпници ,а творци работяги, честни и преданни на Българиа хора!

И кой е той!?

Просто племе , Прост вожд. Съветска губерня с прости селяндури. България.

''Всеки народ си заслужава оправниците.' - И е точно така!

Путинова Русия по статистика на ООН за 2018г. заема: - 79-о място в света по стандарт на живот. -71-во място в света по ниво на човешко развитие. -72-ро място в света по брой на държавните разходи на гражданите . -157-о място в света по показатели за здравето на населението. -134-о място в света по очакваната продължителност на живота на хората, което показва продължаващо бъдещо влошаване на качеството на живот. Но затова пък- -1-во място в света по брой на самоубийствата сред възрастните хора, деца и юноши. -1-во място в света по броя на разводи и извънбрачни деца. -1-во място в света по брой на абортите и броя на деца, изоставени от родителите си. 1-во място по брой на деца сираци. -1-во място в света за абсолютен упадък на населението. -1-во място в света по консумацията на алкохол и алкохоло-съдържащи продукти. -1-во място в света по продажбата на тютюн. 1-во място в света по смъртност от болести на сърдечно - съдовата система. -1-во място по брой полицаи/милиционери на глава от населението. 1-во място на пациенти с психически заболявания. -2-о място в света по продажба на фалшиви лекарства. -1-во място в света на потреблението на хероин (21 % от световното производство). -1-во място в света по брой на произшествията (13 пъти повече от средното в световен мащаб). -1- място по убийства в Европа - 6.48 на 100.000 души. -1-място по заболели от СПИН - Екатерининбург и втори в света след Лагос, но се работи упорито по въпроса! -Само през 2017г. – 513.680 руснаци са умрели от дирeктна употреба на алкохол. Докарали са я дотам, че се наливат и с препарати за почистване на вани и тоалетни „Боярщник“-само в единият случай имаше 138 смъртни случая!! - 135-то място -/делят си го заедно с Нигерия/ по сигурност на инвестиции. -159-о място в света по ниво на политическите права и свободи. Те това е положението,Минке, честито на путлеристите и на нашите „полезни идиоти“,рубладжиите!!!Да си го закачат до портрета на путлер!!! Опознай раззия ,за да обикнеш БЪЛГАРИЯ!!!

Ти глупав ли си? По статистика на кой казваш?

Благодарение на тази Русия американските военолюбци си налягат парца.ла

Абе не се отчайвайте, всичко е загубено. хаха :)

Б-я в топ 5 с най-лъжлива власт

просто не ви вярваме и с основание.

Не ги е срам тия българи беее! Не виждат колко хубаво се живее в тази държава ... не Ви ли е свян бе трудещи се. Я вижте какъе хубав стандарт на живот сте създали за някои хора. Бъдете оптимисти ... за да им създадем още по висок стандарт на живот. Да текат фондове като реки и да се вливат в бездънните джобове ... пак на същите ... Не разбрахте ли че сме виновни за това че съществуваме, че им дишаме въздуха ...!!! Дори нямате право да се чувствате зле ... не разбрахте ли вече!

Друго си е казваш на времето, когато нямаше какво да се яде по времето на Виденов. Тогава си живеехме страхотно. По времето на Орешарски също живеехме прекрасно. Колкото до фондовете дете идиотче, защо Олаф комисията дето контролира изразходването на еврофондовете, каза че България е сред отличниците. И че почти няма злоупотреби? Колкото до свободите да те пратим малко в Корея да видиш колко ще си свободен. Може и в Китай. Дори в Русия може.

смешенплач1

Подкрепям на 100 процента- онзи е ходил още под масата и родителите са се грижили за физическото му оцеляване по време на жанвиденовата зима, защото е бил или бебе, или малолетно дете...

Викаш сега ще ме пращаш някъде ... май сега не е много по различно от преди Жан Виденово време, даже преди 89-та ... Що бе, моля те недай бе бате, обещавам повече няма да казвам-пиша очевидни неща ... Веселяк!

До ''2020-12-22 14:34:00 АЗ (нерегистриран)'' За да получиш, ПЪРВО трябва да дадеш. ТИ какво даде на България- плаща ли си данъците ежегодно, плащаш ли си ежемесечно осигуровките, работиш ли на ЗАКОНЕН трудов договор или си на минимална работна заплата, вписана в него, осигуряваш се на нея, и необлагаемия остатък получаваш на ръка... Вие- ''онеправданите'' протестъри, защо имате най- скъпите телефони в света- айфоните, които струват по 1800=2500 лева най- новите модели, а твърдите, че сте бедни, онеправдани и че някой ви пречил да се реализирате на трудовия пазар... КАК ТАКА БЕДЕН ЧОВЕК ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ АЙФОН- най- скъпия телефон в цивилизования свят, а... Вие изобщо знаете ли какво е бедност и мизерия и глад...

"да израстна в очите на слепите"

смешенплач1

Задавам логичен въпрос- откъде беден човек ще има пари за нов модел айфон- кой му го е подарил, защо, с каква цел и срещу какъв точно поет ангажимент извън 80тте лева за участие в ''протестите'' на вечер...

Може и да е на изплащане, такова е мисленето, може да нямаме какво да ядем, но не можем без такива играчки. Същите тези, които ни налагат любимите ви мерки, постепенно ни убедиха, от какви неща имаме жизнена нужда, разбиха всички представи за семейсво и нормално съжителство. Сега им е много удобен този вирус, както и следващия и по-следващия, да довършат всичко. Много жалко, че такива като вас ги подкрепят сляпо. Ще е твърде късно, като го разберете. Та откъде пари за айфона - няма никакво значение, дори да му го е купил някой череп.

Чудно, че не сме оглавили класацията. Има време, догодина може и това да стане с народ, който все мрънка и иска, без да дава.

ЩЕ НИ ОТСРАМИШ!

Остана му само кожата на гърба....

това е само потвърждаване на написаното по-горе!

Нигерия, Индонезия, Азербайджан, Виетнам и Киргизстан са топ 5 оптимистите в света. .................... ОТСЪТВАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ---------------- Трудно е в такава жестока конкуренция! Дори раССССия на путКин и Сев. Корея на Ким ги няма в топ 5, кво остава за ЕС! БУХАХАХАХАХАХАХА

ОТСЪСТВА ГЕРМАНИЯ? ФРАНЦИЯ? ШВЕЙЦАРИЯ? ПО-ДОБРЕ ЗАМЪЛЧИ, ИЗРОД!

Има една песен на "Уикеда" - Обичам. Те там е обяснено всичко.

На место снимката на момчето с алуминий на главата трябваше да сложат снимка на един с маска. Алуминия пази повече от четене на мисли отколкото маската пази от вируси.

Сложи ли си вече кофата на главата? Отиди да обясниш на японските учени как маските не пазят.

Носи си маската и вярвай слепо на измишльотини като искаш. Пука ми.

По-големи измишльотини от вашите простотии с четенето на мисли чипирането и разпространяването на болести по 5 г има ли? Я по-добре чакай извънземния да те взима, щото като не те боцнт с чип -ваксина няма да можеш и в магазина да пазаруваш.

Просто сме по-умни. Щото четенето на мисли и чипирането съществуват. А че маските спирали вируси е пълна измишльотина.

НИЙ напред назад Обратно към: [Да бъде ден][Христо Смирненски][СЛОВОТО] Ний Ний всички сме деца на майката земя, но чужда е за нас кърмящата й гръд, и в шеметния кръг на земния си път, жадувайки лъчи, угасваме в тъма - ний, бедните деца на майката земя. Край нас се вие бич, над нас тежи хомот и робския закон на жълтия метал; ний раснем в нищета, ний гаснем сред печал и ръсим в своя друм сълзи и кървав пот - ний, бледи смъртници - родени за живот. А ний сме океан от огнени вълни, величествен керван към светли висоти; Чрез нашите сърца вселената тупти, живота се крепи на раменете ни, но ний сме океан от стенещи вълни. На земните блага всевечни сме творци, а нужда ни души до хладната си гръд. Под черните крила на дебнещата смърт привеждаме чела със трънени венци - ний, вечните творци, ний морните борци. Но иде ден на съд! Над майката земя надвисва ураган и в громкия му зов преплитат се ведно омраза и любов, а майката земя възсепва се сама, потъпкала греха, отърсила срама. Защото в боен ред сред робската тъма възбунени вълни издигат се със рев, защото накипя свещеният ни гнев и неговият вик стозвучно загърмя: "И ние сме деца на майката земя!" Христо Смирненски

Годината е както си я направиш.