България сред страните с най-кратък живот в ЕС

Средната продължителност при мъжете е 71.4 години, докато при жените е със 7 години повече - 78.4

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не стига, че е по-кратък, но това Живот ли е?

Животът на българина р изключително тежък от десетки години, но в последно време върху нас се осъществява тотален геноцид- и то върху най-слабите и уязвими слоеве от обществото: ТЕЛК-системата беше променена така че болните да получават по малко пари, от аптечната мрежа изчезват важни лекарства, с цел фармацевтичните фирми да ги продават по-скъпо в други държави, а за българските пациенти биват заменяни с генерични и заместители. Опитват се с разни извратени конвенции и стратегии да разбият семейството и традиционното възпитание. Гейове, джендъри, разбити семейства, самотни майки, срах от отнемане на деца, липса на морал, мизерия - ето това в момента е реалността на средностатистическия българин.

Кво пищите бе?! Последното изследване на общественото мнение показва, че българите са сред най-щастливите хора на планетата, защото: - почти 99% от българите са доволни от заплатата, която получават - почти 90% от българите консумират изключително биологично чсти храни - 99.99% от българите живеят в прекрасно жилище, имат собствени вили в планина и/или на море - 90% от българите считат, че държавните институции и политическите партии в общи линии изразяват и защитават техните интереси - 100% от българите са доволни от българското здравеопазване и очакват да доживеят до поне 100 годишна възраст Допитването е направено сред 240 пълнолетни българи в Народното събрание.

Имам познати в хе и то ,всички си плащат пот масата ,да ниама актове,не качествена храна сухо млиако палмово масло олио , колите как минават преглет,пот масата, ако ноама изискваниата ,дишаш ваздоха,и така на татака, номер 1 е проблема корупциа та ,

в твоя случай единственият проблем е неграмотността ти! вземи спешни мерки!!

Гарантирано от ГЕРБ.

Живеем 2 години повече, а сравнено с средата на комунизма 8. Благодаря Герб.

Да, вместо за това време да се увеличи продължителността на живота с 12 години, както в цяла Европа, се е увеличила само с 2 г. Което значи - съкратен живот с 10 г!

Че нали такава беше целта на преврата от 10.11.1989 г. на другарите основатели на БСП - да унищожат България в интерес на враговете на България. Ясно е, че без подкрепата на американския шпионин Горби този преврат не би бил възможен и вместо да свалят бай Тошо и да вземат властта, другарите превратаджии щяха да бъдат тутакси смачкани, но за съжаление такава е съдбата ни на малка държава с продажни и алчни политици, които за 30 години ни унищожиха наполовина, т.е не ни остава много, освен ако се случи чудо.

НЗОК се грижи да не прекалявате.

Като се има предвид как всеки втори пафка като кумин, не е за учудване.

Прадядо ми вечно имаше фас в устата си и не пропускаше и ден без пийне, почина на 88г. по време на байТошовата диктатура, докато през "демокрацията" дядо ми, т.е. синът му, който никога не е пушил нито пил, не можа да върже и 80!

овчари от село. само дето има СТАТИСТИКА. И тези които бяха на СТРУГА, ЗАВАРЧИЦИ, БОЯДЖИИ и т.н. се споминваха на 48-60 години. Хайде да отворим статистиките на 7 000 000 човека, а не да обясняваме за дядо ти и още 200 такива случая. Баба ми е на 98 и още е жива. дядо ми умря на 72 по време на комунизма

В случая не познахте! Прадядо ми е бил учител по физика и математика., а синът му (дядо ми) - летец. А другият ми прадядо, набор на бай Тошо, е доживял до 87. Бил е строителен инженер. Преди девети и царски офицер. Също пушач! Брат му, електроинженер, е починал на около 91-92. А бе, божа работа, ама истината е, че днес, при т.нар. "демокрация" старците не живеят добре.

Питай някой стар в семейството си - що на времето са кръщавали децата си Стоян и Стоянка. Що са раждали по 8-9 деца и колко са оставали накрая. Колко са живеели тези по селата дето са се занимавали с труд - не да си даскал или да се разхождаш по строежите, а както са били 90% - земеделци и работяги. Тези които са били с мекато на хляба ги знам. Имам ги и в семейството. САмо че от 200 човека не си правя извадка. Извадката я има черно на бяло в трудове на статистици.

Пиенето е много по-голям фактор от пушенето. Ще ти го каже всеки кардиолог.

Кумунисти мръсни до къде ни докархте !

Не е живот, а съществуване...

Видими резултати от ГЕРБ и мутрофашистите.

че са увеличили с 2 години продължителността на живота на българина???? ще гласувам за тях тогава.

Отваряте Гугъл и пишете: "What country has the highest death rate in the world?" На първо място излиза България. Част от статистиките са на Световната банка, ООН, ЦРУ и други. Можете да зададете въпрос и за корупцията. България отново е на първо място, само че в рамките на ЕС. Можете да питате и за свободата на медиите - няма да има изненади. Но щом данните не идват от гражданите за европейско развитие, които са най-можещи, най-знаещи и с най-многобройни калинки, вероятно става въпрос за манипулация на комунистите.

Виж какъв огромен спад има раждаемостта от 1920 (192 000 родени при население 4,8 милиона) до 1990 (105 000 родени при население 8,6 милиона) и ще ти се изяснят много работи.

дето живеят дълго не се знае, дали няма да ги нацели астероид.

и на кратко живеещите да се случи, то какви ли не (а)стероиди ни бият

Защото българинът чака да се разболее, за да започне да взема лекарства. Срещал съм и истински абсурди - дългогодишен лекар авторитеттно да обяснява на пациентите, че холестеролът бил измислица на американците, за да си продават лекарствата. А високият лош холестерол почти винаги върви с високо кръвно - смъртоносна комбинация за сърцето.

Ако четеш повече по въпроса, ще знаеш, че холестероловата хипотеза отдавна е подложена на съмнение и критики. И то въз основа на доста дълготрайни клинични проучвания и наблюдения.

Искате да изкарате допълнителен финансов доход, без да отделяте много време? Ние сме това което търсите - едни от най-добрите анализатори на спортни събития с дългогодишен опит в инвестирането на спортни пазари. Всички наши прогнози се записват в статистика на сайта ни, така че всеки може да се убеди в доходността им. Регистрирайте се безплатно на https://TIPSTERIUM.COM или ни намерете във фейсбук.

Но пък другарите Черепа и Маджо са милиардери

Неутрален

Явно е поръчкова за десерт от бсп. И като дойде на власт бесепе то ще се да умира народа, те децата вече го знаят и казват от детската градина. Мамо, верно ли е, че чичо Бойко вече няма да управлява България?!?!?

Това е главно заради циганите.

не е заради това че спорт никой не е прави не щото затлъстяват - то срамно с колело да се придвижваш не е щото всеки кара 20 годишни трошляци които къдят като Кузнецов не е щото всеки гледа живее в центъра на града в най-голямата помия за да е близо да работа. не е щото всеки яде второкачествена храна опакована в пластмаса, вместо да отиде да си купи от пазара. не бе... те само цигарите. Как не каза и алкохола. Явно той е полезен.

Това е част от"видимите успехи". А това тук,изобщо живот ли е? Хората живеят кратко,но за сметка на това,пенсионната възраст непрекъснато нараства.Т.е.,работещите на светло,внасят едни здрави осигуровки и се надяват,нЕкой светъл ден,да излезнат в пенсия.....ех,мечти!А Държавата ликува-бачкаш,внасяш,умираш,разликата остава в НОИ. Бедни,болни,умиращи рано.А бедните са и послушни.

къде в природата има случай в който някой спира да "работи" и остава жив и здрав? Що не ни сравниш с тази с които имахме еднакъв старт - Литва, Латвия, Русия. Тези на които никой не каза за радиационенния дъжд и маршируваха и козируваха по площадите и тези чиито държави изливаха млякото в канавките, а марулите на боклука и "глупаците" вкарваха от Бразилия. Та кой е виновен сега? Дори в момента имат забрани за бране на гъби в някой райони на Германия? Тука войничетата ни хапваха салатки и пиеха млекце ВСЕКИ ДЕН без да знаят защо. Поредния руски експеримент от онова време. Никой не каза на майките да не дават българско мляко на децата си ... не че имаше друго де.. после ми гледате под носа си колко измирали и измисляте врели не кипели че на 600 км от Варна падали бомби с обеднен уран и за това Варненци имали рак. Ай сиктир бе Манго... посмали с лъжите...

Хем първи умираме,а комистическите робовладетели със съдействието на гепи само вдигат възраста за пенсиониране.Работиш до последно.Геноцида в реалност

какво да кажат руснаците тогава в които си влюбен?

В България има пенсии от порядъка на 137 лева , за цял МЕСЕЦ??? Ха представете си , в ЕС кой гражданин ще влезе в магазин само веднъж със 65 евра ???

Като платиш тока и водата, остават по-скоро 6.5 евро.

Ако си водил апокрифни разговори с премиера за неприкосновеността на приближени бизнесмени, може да си сигурен, че до средната продължителност няма да я докараш....

Току що прегледах постовете ти и се убедих, че си просто едно семпло зомби, което дори не си прави труда да проверява факти, а го кара на цитати и клишета! Много, много ниска топка!

Една баба на посещение в зоологическата градина. Гледа една камила и плаче. - Боже до къде докара демокрацията горкия кон.

По доходите и пенсиите , ще се познае една държава , на какво дередже е .

PEYTSCH

Кратката продължителност на живота българина дължи на БКП и БСП. Те направиха човеците на маймуни, а маймуните наистина живеят по-малко от хората в Европа.

Са ,,уж,,други и пак сме бедни.Няма наказа. за комунистическият грабеж .И герб продължиха ограбването по друг начин

статистиката на българските власти е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА в България ако принадлежиш към кастата НИКОЙ, тоест си ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН, медицинското обслужване е ДОСАДНА ФОРМАЛНОСТ за медиците

Абе като се замисли човек, не ще да е причината само в яденето, пиенето, пушенето и стреса! Защото по смърност сме на първо място в света! Дори Русия е след нас, ха-ха-ха!

а кои сте тия "нас" щом сте пред россия? горна волта, сенегал или нигерия?

Ние, българите! И не се мъчи да хитрееш, защото това са данни официално публикувани! Проверката е елементарна, особено ако можеш да четеш и пишеш на английски! А и тия държави, които си написал са след нас! Горчивичко, нали!

В Русия мъжете работят 2 години след смъртта си след новата пенсионна реформа. Я пак се пробвай ма с друга лъжа. Пише В ЕС. От кога Русия е в ЕС? ЕС не е евразогейския съюз. Ама и там са последни.

Ти си толкова тъп, че не разбираш какво съм написал! Има разлика межде смъртност и средна продължителност на живота! Едното е реална величина, а другото статистическа вероятност. И ако не можеш да преживееш, че смъртността в България е по- висока от тази в Русия, иди се удави! Един идиот по-малко.

Има държави по света с 42 години средна продължителност на живота, например Афганистан. Индия е 54 г. Къде са те, къде сме ние? Не е зле, но скапаният живот е косвено виновен за това, че не живеем колкото Германците. Не от лоша храна храна и не пряко от бедност. Поради масово недоволство отключваме депресия и рисково, самоунищожително поведение. Вредните навици - пиене, обездвижване, рисково поведение зад волана и т.н т.н т.н

А, пропуснах! В началото на 20 век средната продължителност на живота в Европа е 30 г., защото половината деца са умирали. През 1950 г. вече е 60 години. Даже и най-големите дълголетници японците са живели по 60 и няколко г. през 1980 г. Обърни внимание, че има пряка връзка между смъртност и продължителност на живота, колкото и да се пени горе един приятел :)

Има връзка, но основно с детската, както и с раждаемостта. Точно намаляването на детската смъртност (антибиотици, ваксини) е довело до увеличение на средната продължителност на живота. А дълголетници е имало винаги и в началото на века и преди това! Точно затова има два термина "life expectancy" и "longevity". Първият е статистическа величина, която отчита времето, което се очаква един организъм да живее. Елементарно е обяснено в уикипедия.

Който не харесва постигнатото от ГЕРБ и е решил, че животът у нас не е приятен и затова българинът умира по-рано от италианеца е алкохолик или наркоман. Ами хора, не ми харесва и точка. И не съм длъжен да обяснявам ЗАЩО не ми харесва. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ОБИЧА КОГОТО И КАКВОТО И ДА Е.

Какво ми пука! Нали Вожда и Учителя е милиардер и е щастлив! Какво по-важно има от това?

Ами то като погледнеш само с какво се хранят болшинството от хората у нас и няма да се чудите толкова защо живеем по кратко от другите народи! Така и като прибавим злобата и омразата която ни е обзела от всякъде и всичко си идва точно дори живеем много по малко от посоченото от официалната статистика!

Най-кратък живот, но в замяна на това най-тежък и жалък !

Военната служба е тежка, но за сметка на това - продължителна!

По-добре богат и здрав, отколкото беден и болен !

ГЕРБ --ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !!!! ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ !!!!

пето изречение от статията: периода от 2008г до 2018г живота се е увеличил с 1.9 г. борисов е на власт от 2009г! ще рече, че благодарение на герб ти се е увеличил жалкия животец с 1.9г!

Най-вероятно, ако ни управляваха БСП, ДПС,ДС вероятно всички щяха да умиран след навършване най-малко на сто години! Всъщност нищо чудно - по едно време, май беше по времето на Виденов (долар - 3000 лева) в България имаше около 2000 000 милионери!

Моля ви се - преди да смятате средната продължителност на живота при мъжете, разделете ги на 2 половини - пияници и нормални. Към пияниците може да добавите и наркоманите. Те живеят до 50, максимум 60 години. Нормалните мъже живеят 80 и повече. Толкова за статистиката!

Ти явно принадлежиш към първите!

Щях да кажа "да ти се връща", но и без това то личи кой се е засегнал от "пияница". По броя на минусите прозира броя на битовите пияндури, уплашени за безсмисления си животец :))

Пияници и наркомани има навсякъде, така че методиката е една и съща за всички нации.

Не пият никъде колкото у нас, озърни се. Цялата ни улица е осеяна с некролози на мъже-алкохолици на 60 г. Другите, които не пият са си живи. Цироза се развива само за 15 г, май забравихте Иван Ласкин.

Прави сте, има и трета група - мъртъвци до 40 г: мотористи и алпинисти. А сега, честито на оцелелите! Ще живеете до 85! Прогнозиран средностатистически остатък на живота за доживелите 70 г. е още 15 години над това. Четете повече, олигофрени и по-леко с минусите.

В Гърция живеят по-дълго отколкото у нас. В Гърция има 18% безработица, в България е под 5%. Гърците не идват масово да работят у нас. Тъй като човек подсъзнателно действа с инстинкта на самосъхранение това означава, че гърците се страхуват по-малко от това да умрат от мизерия като безработни в Гърция отколкото да умрат от стрес в България. Всички до един носим вина за това, че живеем по-малко. Всеки един от нас изпитва огромно удоволствие да тормози своите колеги. И така се избиваме един друг. Шефът тормози работниците, те се тормозят помежду си, ама тормозят и шефа и въобще е една война, жертвите на която не се отчитат. Политиците са гадове, защото ние сме си гадове. Те са едни от нас.

Е това за Гърция е нелеп пример, там (пък и цяла Европа) помощите за безработни са повече от средната заплата у нас...

Социалните помощи показват доколко едно общество е съставено от гадняри и доколко от хора, които са солидарни с останалите. И ако случайно си прав, че в Гърция раздават пари ей така на всеки това пак ще означава, че са МНОГО ПО-ДОБРИ ХОРА ОТ НАС. Ние сме гадняри.

Такава е политиката в БГ, всички партии без изключение. Като не си полезен, няма нужда от теб.

Тапаци каде ви е акала 1 КОРУПЦИАТА е 1 проблема

Спри да пишеш бе, бастун! Ходи в първи клас, пък тогава ми обяснявай за корупцията!

в сравнение с "братските" народи определено сме по-добре. ЕС ни се отразява добре. Факт.

Забележи кои от ЕС са най-зле заедно с нас - Литва, Латвия, Естония... Там също пият и пушат като за световно... А при рунсаците, белорусите, украинците много хора не доживяват до 60 години, като над 80% от смъртните случаи са пряко или косвено свързани със ЗЛОУПОТРЕБА (няма нищо лошо в умерената употреба) на алкохол...

А защо пием и пушим? Защо не пишем стихове? Защо не рисуваме картини? Защото непрекъснато ни натякват, че сме мързеливи, нямаме амбиции, нямаме качества. И в резултат на това сме депресирани. А депресирания човек първото, което прави е да посегне към цигарата и чашката. Освен ако не посегне към още по-сериозни наркотици.

от къде имаш пари за пиене и пушене бе бедяков?????

Само плюсове! познах, че тук върлуват много пияндури.

От тази статистика се изваждат "ПРЕЖДЕВРЕМЕННО" умрялите. - Т.е. не достигнали пенсионна възраст хора!!!! ( това си е манипулирана статистика ) СКОРО ЩЕ СТИГНЕМ ЯПОНЦИТЕ, като вдигнат годините за пенсия, няма да има пенсионери ( освен "избраните" богаташи ) и веднага ще се вдигне СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ!!!!

ъъъ нали знаеш какво е статистика ?

69 се пенсионирам на 71 умирам :) значи за 2 години да профукам всичко от пенсионния фонд

Дали ще има за един голям банкет :) и толкова...

1 корупциата.=мрасотиа мрасен въздух фалшива храната то ва е

...дали пък не и грамотността?

вярно живеем по кратко от онези! ама пък бурно! ние ходим на работа, а те работят! ние пием кафе през работно време, и ровичкаме из социалните мрежи, те работят за нас купона започва в 21 ч. те в 21.30 са загасили лампите и спинкат! когато ние се прибираме в 5.30ч. те вече разхождат кучето! за тях комшийките не съществуват, а колежките им са съсухрени стари моми!

Искаш да кажеш, че ние работим, а те ходят на работа! Стига с тези глупости, че не работим достатъчно, даже в пъти бием голяма част от страните! Разликата е, че при тях парите са в пъти повече от при нас за това, което се извършва... и някак си загубваш мотивация, понеже все пак задравето е преди парите!

с работата която извършваш тука, там ще умреш от глад, щото ще те изгонят на втория ден преди обедната почивка!

Ние не можем да спинкаме, защото някои карат шумно мотори и коли, купонясват и т.н. Затова се изнесохме, за да спим, работим и да храним чужди майки и бащи.

Не народ а мърша е най точното определение. Както е известно, мършата е нещо което е живяло яло пило и подскачало до един момент, в който е умряло, след което почва да се разлага за доста продължителен период от време, макар и от далече да прилича на живо. Е това сме ние, краят идва и това е

по-безболезнено

Всеки коментар е излишен, дано българина за пореден път не докаже че е мърша на изборите, както го доказа Кипъреца Герой.

Доцент Йоцов е изчислил, че ако вървим с този темп, на България са необходими 44 години да достигнем нивото на доходи на страните в ЕС. И то ако техните доходи не се увеличават, а остант на днешното ниво. Но дори и те са смъртни е нищо няма да отнесат горе. Въпросът е как това да стане по-безполезнено. Но дори и богатите боледуват и имат проблеми - съседът има по-гляма къща, по-голяма кола, уредил се с любовница - не че много може, ама да го видят хората.

правилно го е изчислил! ние имаме едни 45 години през които "а светът зад стената си свиркаше"! застой който няма как да наваксаме още 90 години!

Даже и по-малко от 40 години може да стигнат. Преди 30 години заплатата ми беше около $40 месечно (200 лева заплата, 5 лева за $1 курс на свободния пазар пред Магурата). По онова време средната заплата в Европа беше около 50 пъти по-висока от средната българска заплата. Сега средната заплата в Европа е около 5 пъти по-висока от българската. Така че след като за 30 години доходът ни реално се е вдигнал 10 пъти (от 50х по-ниски доходи до само 5х), значи има основание да се смята, че ще се вдигне още 5 пъти за по-малко от 40 години.

Браво на Доцент Йоцов що по негови сметки на България са необходими 44 години да достигнем нивото на доходи на страните в ЕС, ако продължим с неговата логика след 88 години в България доходите ще са ДВА ПЪТИ по-високи от доходи на страните в ЕС. Да ни са честити тези доходи, ние ги заслужаваме след като имаме такива Доценти !

Изприварваме Расия с 15 години при мъжети и 12 при жинити

За твое сведение Русия не е в ЕС .Статията е за ЕС. Хайде тогава да се сравняваме с Хаити ( не го бъркай с Хаваи )

Между другото, средната продължителност на живота в ХАИТИ не е много по-ниска (66), но пък смъртността е два пъти по-ниска отколкото в България!

Да бе, вярно! Те, руснаците, като чуят за ЕС получават уртикария, нищо че заемат половината територия на Европа. Веднага става ясно, къде е проблема с продължителността на живота - в държавите, където човек има чувството за свобода и лично достойнство хората живеят по-дълго. Като свободолюбивите диви животни - затворени в клетка умират рано.

Грозно лъжеш! А да се лъже за нещо, което може лесно да се провери е признак на мно-о-ого голяма тъпотия и простотия!

То пък един живот! Около теб само простотия, мизерия, алчност, отчуждение. И още болки и мизерия. Краят е вечен покой. Да се чуди човек на тези, които, като че ли имат два ануса - никога не им стига. Някои дори пожелаха личен асансьор. Други искат да летят в космоса. Аман от простотия!!! Ще се изтрепят от лакомия.

И да псувате политиците, ние сме си виновни, че ги търпим. България ще изчезне поради липсата на желание на хората да се борят. Това желание което сме го имали преди 100-200 години да възставаме и да се борим за нашето си отдавна е изгубено. От 9 на 6 милиона за 20 години, а след още 20 и 4 милиона ще станем :)

Щото населението е НАМАЛЯЛО И ИЗМРЯЛО , ЗА ТОВА !

Щото населението търпи да се гавря и подиграват с него...