Коментари - България се усъмни в законността на задържането на риболовните кораби | Днес.dir.bg

България се усъмни в законността на задържането на риболовните кораби

Риболовът е осъществяван в акватория, която се води на целия Европейски съюз и в която не важи румънското квотно разпределение, стана ясно от думите на зам.-министърът на земеделието Георги Събев

Обратно в новината

Коментари - България се усъмни в законността на задържането на риболовните кораби | Днес.dir.bg

Коментари

Ами отвърнете им със същото на тези мамалиги пък нека се жалват после на арменския поп но нямаме президент нямаме служебно правителство на мястото си и мин.на външ.работи също

Само мога да се гордея със българските рибари, които се оказаха по-големи политици и от правителство и президент, и от нашите евродепутати .Те имаха смелост със собствеността си и лицето си да защитят правото на българските рибари да ловят риба във водите на европространството. В тия води доминиращия закон е този на евросъюза и законови разпоредби на отделната държава ,в случая Румъния не се прилагат за членове на Евросъюза. Арестуването на корабите де факто е пиратство от страна на арестуващата държава. Необходима е много остра реакция от страна на президент и правителство, искане да се спазят европейските споразумения за риболова в европейски води. Ако нашите институции се снишават, явно народа трябва да се вземе в ръце и да затвори северната граница за румънски превозвачи, за да принуди най-после този въпрос да бъде правилно и окончателно решен. Народа трябва да подкрепи тези десет моряци, защото те са наши граждани и борци за правата на всички наши сънародници. България, изправи се!

Това Черно море го направихме на путка и парцали ...всеки прави каквото му падне....то не ли бяха ли руснаци,урки,Натов и..сега пък имамагалите и те голям го вадят..

Мамалигите пиратсват,дори водите за които претендират са български,дори Румъния е българска провинция.Нищо друго.

Дошло е време да разтриваме ушите на съседите ни.Много ни мразят и то без причина.

Имат си причинИ ! И то не една или две,но Вие не ги знаете ! Четете историята повече! Тутраканската крепост ,двореца в Балчик ,генерал Колев, Видинско, Южна Добруджа... Баба ми разказваше ,че е виждала с очите си румънски войници на десетина километра от Бяла Слатина .

България е единствената държава в света с излаз на море нямаща собствен търговски флот. Едно време имаше флот за океански риболов,военен флот,речен флот,рибарски флот за Черно море. Държавата умира.

Правителството и президента са марионетки и не защитават моряците,както не защитават бесарабските българи и българите в Македония. Не защитават и народа от веригите за храна .

Българите са странно племе. Да защитят украинците и гъза си дават без да се замислят, а собствените сънародници кучета ги яли! Такава пасмина няма бъдеще, нещо в гена се е сбъркало! Трябват промени, но тия тарикатските на ПП!

но НЕ тарикатските на ПП!

Международните закони извън кочината на ЕС казват че до 200 мили, страната има екслузивно право на риболов. Нашите са хванати на 50 мили. Не е ясно обаче дали това е Румънска или Европейска екслузивна зона. Зависи как са написали договора за членство. Границата на Румъния е до 12 мили, от 12 до 24 е спорно. Там могат да имат митнически и други претенции. След 24 мили е неясно. Европейския съюз не е държава, освен ако не са принудили Румъния да се откаже от екскузивното право на риболов до 200 мили. Вероятно за да не спорят Французи , Британци и други са накарали страните членки да се откажат от претенции след първите 24 мили. Капитаните да четат договора на Рувэния с ЕС

Закривай НАТО и ЕС

Недейте така сега. Заедно с Румъния влязохме в НАТО и ЕС ,заедно уж ще бъдем в Шанген,вий заради едни кораби да разваляте приятелството.Айде моля ви се.

Каква е тая акваторшя на ЕС, тия хептен ни взимат за шарани? Такова чудо няма. Нека тоя зам. Министър отиде в Гърция и да им каже, че морето им е акватория на ЕС и да види какво ще му се случи. Смешник

Вярваш ли си? Прочети пак. Има такава.

Не ебава беззъби джендъри. Една Македония си прави каквото си поиска и с хора, и с обекти и с история.. та Румъния, на която пораснаха амбиците след Молдова ли?

Който ги е видял по телевизията тези рибари приличат на затворници от вагнер . Не им е чиста работата И България няколко пъти арестува турски бракониери на калкан Самоче този път българите са на мястото на турците

Ти как мислиш изглеждат истински рибари? Като Джордж Клуни и Марк Уолбърг от Перфектната буря ли? Истински ме разсмя! Разходи се из рибарските селища лятото и ще разбереш, че Холивуд е далече!

Това ,че си грозен и приличаш на бандит не ти дава право да извършваш престъпления Познавам много рибари и нито едни не прилича на престъпник като тези бракониери

Подкрепям България в Спора , в случая българските рибари . Единствения Човек в България който попречи с Неадекватност е доц. д-р Ваня Стаматова - Изпълнителен Директор на ИАРА - човек който не е виждал РИБА е начело на Рибарите . ИАРА - Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури . Призовавам Президента Радев да защити Рибарите от тази жена , като и поиска Оставката .

изритаха една фирма, евроинц мисля че се казваше, от пазара си при доста съмнителни обстоятелства, сеа рибарски лодки конфискуват... още ли ритници чакате... или тия май не са макетата, а???

Този вместо да ръси празни приказки да заминава още днес за Букурещ. Такъв случай имаше преди десетина години. И тогава , министри, заместници се изнесоха веднага за Румъния. И се реши случая. Но, всички бяха единни и на едно мнение- че БГ корабите не са нарушители. А сега- хаос и глупости

След като сме член на ЕС и НАТО , веднага тези двете да се сезират и да накажат Румъния. Тогава ще повярваме , че ни защитават ианче всичко е вятър и мъгла.

Бай Ганьо да си знае гьола !

Половин час след приключване на среща в Румъния, бе открито поискан рушвет! Толкоз за законите им. Иначе преди години един пич ги осъди и сега ще стане така. На който му се чете ето линк: https://www.maritime.bg/89606/

Усъмни се след 4 дни... Прост ганьовски комунистически "елит", който не знае какво е това - народ, национално самочувствие, уважение към българина, достойнство... Простия комунистически глист, който управлява и мачка от 48г. се интересува само и единствено от себе си! Продължавайте да гласувате за другарската завера и ще получавата все от същото още 100г. Докато Албания и Молдова не ни задминат.

Истината е една , и тя е , че Румънците които бяха много по назад от нас а вече ни надминаха със светлинни години. Имат закони които не са само на хартия а и ги съблюдават , на 100% съм сигурен , че имат право за този арест и разбира се ще го докажат.

Румънците освен, че се обичат и уважават взаимно разкараха другарската завера завинаги! След 15г. ще са, като Западна Европа! за разлика от нас, които най много да направим съюз със северна корея...

Затворете границата за Великден и ще видите чудо на чудесата...

Перкулясали са...Вчера искаха част от Украйна, ламтят за Молдова, ще поискат сега и Тутракан...

Това Българите сме гнусно племе , лично съм виждал как изтрепват през нощта делфините , че им ядат потенциалният улов.

Това е от простотията която пълзи по парапета...нагоре.

И бърка на Лена под полата!

Това не е в България

Пак пунтове..... Румъния е забранила риболова в своите териториални води и прилежащата икономическа зона! Ама ние тарикатите казваме че забраната важи за румънските кораби, за българските не важи! Значи в Румъния червения светофар важи за румънските коли, а за българските не важи????

Точно така. Со 12 мили от брега, Румънците могат да слагат каквито искат забрани. Икономическата зона обаче са води на общността и за да има забрана, трябва да има план за управление на запаса приет от ЕК. Такъв план няма! БГ корабите могат да ловят!

България като държавата вече не същектвува. Няма нито армия, нито политиците.....

Писна ми коментарите на БГ либералната сган. Европейското право на наша страна, имаме с пъти повече и по- модерни риболовни кораби от румънците и тук някакви мунчовци зоват за предаване на национален интерес. Значи можеха литовци да ловят в английски води докато Англия беше в Евросъюза, а сега БГ кораби ще ги арестуват в Румъния. Не само ще ловят, но и хваната риба ще им я изнасяме.

Това че в България цари беззаконие не узначава че така е навсякъде

Узначава???

абе какви кораби бе това са лодки с по трима души хахахах...и то повечето ЦИГАНИ!!!!!Мръсни мангали искали оставката на шефката шибани боклуци цигани гнусни бракониери какво правят в Румъния бах ти либерализма ама вие се оливате бе

А бе долен помияр, много ти разбира тъпата кратуна от международно морско право. Стига сте джавкали.

тя една македония не ни брои за живи искаме уважение от румъни

А аз имам съмнения,че РОМъмия нее просъществува.Още повепе ,след като заявяват масово,че и Старото Българско Княжество Молдова е тяхно.Фашизъм срещу нас? Да! Нацизъм от цигански ромънски тип срешу Българите? Да! Не слупайно тия мангали днес се гаврят и с Българуя и с Русия.Е,скоро няма да има дипломация! Да си вървят в Индия и Пакистан! Мангали!

Христо Спасов, Христо Спасов. Но не четете а обичате да драскате. Вижте кой е Христо Спасов и какво стана с румънските "проверки".

Доколкото разбирам Румъния ни цака с топла бира, но ние понеже сме Евгени Минчев ни харесва да го вземаме отзад!

В нашата акватория няма риба защото същите тези я унищожиха. За това са се замъкнали у влашко.

Има. Акула например.

ИмаШЕ акула. Вече няма. За това са се замъкнали у влашко.

ЪЪ, не позна. Само че акулата проннасе повече през зимата. Я разкажи кога и къде си хвърля хайвера, и за размножителния период ти хахаха

Пише се затова, неграмотен капут

"Гранични полицаи от румънската Брегова охрана са провели съвместна акция с представители на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния и България за предотвратяване и борба с бракониерството на риба. В рамките на акцията на около 100 км срещу курорта Мамая, в изключителната икономическа зона на Румъния, бяха идентифицирани три риболовни кораба, плаващи под български флаг, които бяха прехванати от кораба MAI 0201 под координацията на службата SCOMAR на бреговата охрана, съобщава Аджерпрес, като се позовава на румънската Брегова охрана. След извършените проверки е установено, че членовете на трите екипажа, съставени от общо десет български граждани, са използвали неразрешени риболовни уреди и са извършвали риболов в периода на забрана, а на борда на лодките е открито количество риба - калкан и акула." На калкана и на акулата сега е размножителният период.

Я виж ти...и докъде стига румънското законодателство? До Грузия според теб? Акулата си хвърля хайвера съвсем друга да и по друго време. Чувал си ти...мерудия с мерудия

Акулата не хвърля хайвер. Размножава се по друг начин. Не стоят в български води защото именно тези унищожиха рибата и сега в нашата акватория няма нищо.

Браво, виж как знаеш за хайвера! А кога ли ѝ е размножителния сезон? Забременява през декември и ражда сега? Там, където са правили проверката?

Ахаххах сега е топ сезон за калкан бре, забраната му влиза на 15.04. Стига писа, стига се излага…

Кофтито е че нашите са ловили на бел червей а сега е забранено. Трябвало е да ловят на червен и на по попово прасе

..защото червейте са стратегическа суровина и като такава употребата им е под контрол. Иска се лиценз, такса, обучение и сертификат, ръкавици, сертифицирана вида (да пият), одобрена пръст за почивка, хуманни пинсети, електромодулатор от одобрен списък, ракети, престола по стандарт ...

Корабите са пет, но нищо, коментирайте! И са задържани незаконно. Румънците сами скочиха в капан. Има камери, гос и сателитно проследяване, които посочват като нарушители румънските и българските инспектори и румънските ..полицаи хаха. Да, проверяващите са (и) българи, но сега гузни мълчат и мънкат за гафа си.

Я , твоята информация е достойна за коментиране ! Леля Пена от Женския пазар на уше ли ти я сподели ?

Звънни в Бургас на рибарите. Има и жени, но информацията е и от мъже за твое разочарование. Би трябвало вече и онлайн да са изнесли целия случай. А, ...дали не си някой моряк от районите край женския пазар? Понеже край морето няма такъв. В София е, там са и корифеите от морска администрация, които се развилняха преди няколко години

Акулата / морското куче/ е в Червената книга. Заради уроди като тези в нашата акватория вече няма акули. Дано власите им конфискуват коритата.

Ако влахурите конфискуват трите корита ще направят едно голямо добро на България.

В нашата акватория точно тези с големите рибарски кораби ебаха мамата на рибата и сега няма риба. За това са се замъкнали към Румъния. Тези с малките рибарски лодки и да искат не мож отиде да ббракомиерства у влашко.

Обикновен Ганчо такива кораби няма. Ганчо ако го запрат влахурите в кауша ще стои там с месеци. За тези бракониери се впрегна цялата държавна машина на най-високо ниво. Сами се сетете за какво идва реч. Повече коментари са излишни. Дано власите им приберат корабите, ама на да ли. Щом са се впрегнали министрите да защитават бракониерите, по всяка вероятност ще се включи и Президента ако се наложи.

Ти на това корито от снимката кораб ли му викаш ?

Има нещо гнило около военното пристанище в Констанца , но това е военна тайна . Там по-близо на 50 мили от пристанището нито риба има, нито чайките летят !

Шут слугата по главата - ей така, за да си знае мястото. Такава е европейската практика от колониалната епоха до Евросъюза на 20 скорости.

Може и бг и Ромъния да са в Ес и Дунав да е европейска река ама иди да ловиш до ромънския бряг и да видим кво ще ти се случи като дойде ромънския катер.

Плаваме си с един приятел с каяк по Дунав-а. Лето .Жега. УбавинЯ ! СпрЕхме на островчето над ОрЕхово да пийнем и отморим. То добре , ама острова бил влашки ! Таман влезнааме на вОда , и тЕ ти "кучката "от влашка зЕмя фърчи. "Проблем ,братко !" Каков ви е проблемо? Таа вОда е Ромънска ! А приятелчето: Па надпишете си я ,бе ! Ние от дека да знаеме ,че е влашка !

Как изкарахте ноща в ареста в Калафат, а Що така

А пък Путкин обича да го поема двойно. От пред е Шойгу, отзад е Лавров. Специальната продължава само 3 деня ! Голем кеф !

Не е интересно къде са ловили, интересно е с какво и как. Със забранени уреди?

Интересно е къде и как. И е забранено в румънски води. Виж къде са ловили и ще стоплиш.

Имат височайшо политическо покровителство иначе вече да са в ареста във Варна. Нищо чудно реално корабите да са собственост на политици а тези да са само измекяри.

10г само схеми и дърти измами, свикнали са навсякъде да им минава номера и м/у капките. Румънците ни минаха още 2011г, тиквите и шайката крадяха като луди, сега пак се натискат само и само да не влезнат в затвора. В Румъния вече имат закони!

В Румъния има закони и се спазват. Крадецът от Евроинс завлече милиони в Румъния и какво направи България? Опитва се да "преговаря", начело със зеления чорап. Сега и тия шушумиги - тръгнали да крадат, ама ги хванали. Ще плащат.

Коментари - България се усъмни в законността на задържането на риболовните кораби | Днес.dir.bg

България се усъмни в законността на задържането на риболовните кораби

Риболовът е осъществяван в акватория, която се води на целия Европейски съюз и в която не важи румънското квотно разпределение, стана ясно от думите на зам.-министърът на земеделието Георги Събев

Обратно в новината

Коментари - България се усъмни в законността на задържането на риболовните кораби | Днес.dir.bg

Коментари

Ами отвърнете им със същото на тези мамалиги пък нека се жалват после на арменския поп но нямаме президент нямаме служебно правителство на мястото си и мин.на външ.работи също

Само мога да се гордея със българските рибари, които се оказаха по-големи политици и от правителство и президент, и от нашите евродепутати .Те имаха смелост със собствеността си и лицето си да защитят правото на българските рибари да ловят риба във водите на европространството. В тия води доминиращия закон е този на евросъюза и законови разпоредби на отделната държава ,в случая Румъния не се прилагат за членове на Евросъюза. Арестуването на корабите де факто е пиратство от страна на арестуващата държава. Необходима е много остра реакция от страна на президент и правителство, искане да се спазят европейските споразумения за риболова в европейски води. Ако нашите институции се снишават, явно народа трябва да се вземе в ръце и да затвори северната граница за румънски превозвачи, за да принуди най-после този въпрос да бъде правилно и окончателно решен. Народа трябва да подкрепи тези десет моряци, защото те са наши граждани и борци за правата на всички наши сънародници. България, изправи се!

Това Черно море го направихме на путка и парцали ...всеки прави каквото му падне....то не ли бяха ли руснаци,урки,Натов и..сега пък имамагалите и те голям го вадят..

Мамалигите пиратсват,дори водите за които претендират са български,дори Румъния е българска провинция.Нищо друго.

Дошло е време да разтриваме ушите на съседите ни.Много ни мразят и то без причина.

Имат си причинИ ! И то не една или две,но Вие не ги знаете ! Четете историята повече! Тутраканската крепост ,двореца в Балчик ,генерал Колев, Видинско, Южна Добруджа... Баба ми разказваше ,че е виждала с очите си румънски войници на десетина километра от Бяла Слатина .

България е единствената държава в света с излаз на море нямаща собствен търговски флот. Едно време имаше флот за океански риболов,военен флот,речен флот,рибарски флот за Черно море. Държавата умира.

Правителството и президента са марионетки и не защитават моряците,както не защитават бесарабските българи и българите в Македония. Не защитават и народа от веригите за храна .

Българите са странно племе. Да защитят украинците и гъза си дават без да се замислят, а собствените сънародници кучета ги яли! Такава пасмина няма бъдеще, нещо в гена се е сбъркало! Трябват промени, но тия тарикатските на ПП!

но НЕ тарикатските на ПП!

Международните закони извън кочината на ЕС казват че до 200 мили, страната има екслузивно право на риболов. Нашите са хванати на 50 мили. Не е ясно обаче дали това е Румънска или Европейска екслузивна зона. Зависи как са написали договора за членство. Границата на Румъния е до 12 мили, от 12 до 24 е спорно. Там могат да имат митнически и други претенции. След 24 мили е неясно. Европейския съюз не е държава, освен ако не са принудили Румъния да се откаже от екскузивното право на риболов до 200 мили. Вероятно за да не спорят Французи , Британци и други са накарали страните членки да се откажат от претенции след първите 24 мили. Капитаните да четат договора на Рувэния с ЕС

Закривай НАТО и ЕС

Недейте така сега. Заедно с Румъния влязохме в НАТО и ЕС ,заедно уж ще бъдем в Шанген,вий заради едни кораби да разваляте приятелството.Айде моля ви се.

Каква е тая акваторшя на ЕС, тия хептен ни взимат за шарани? Такова чудо няма. Нека тоя зам. Министър отиде в Гърция и да им каже, че морето им е акватория на ЕС и да види какво ще му се случи. Смешник

Вярваш ли си? Прочети пак. Има такава.

Не ебава беззъби джендъри. Една Македония си прави каквото си поиска и с хора, и с обекти и с история.. та Румъния, на която пораснаха амбиците след Молдова ли?

Който ги е видял по телевизията тези рибари приличат на затворници от вагнер . Не им е чиста работата И България няколко пъти арестува турски бракониери на калкан Самоче този път българите са на мястото на турците

Ти как мислиш изглеждат истински рибари? Като Джордж Клуни и Марк Уолбърг от Перфектната буря ли? Истински ме разсмя! Разходи се из рибарските селища лятото и ще разбереш, че Холивуд е далече!

Това ,че си грозен и приличаш на бандит не ти дава право да извършваш престъпления Познавам много рибари и нито едни не прилича на престъпник като тези бракониери

Подкрепям България в Спора , в случая българските рибари . Единствения Човек в България който попречи с Неадекватност е доц. д-р Ваня Стаматова - Изпълнителен Директор на ИАРА - човек който не е виждал РИБА е начело на Рибарите . ИАРА - Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури . Призовавам Президента Радев да защити Рибарите от тази жена , като и поиска Оставката .

изритаха една фирма, евроинц мисля че се казваше, от пазара си при доста съмнителни обстоятелства, сеа рибарски лодки конфискуват... още ли ритници чакате... или тия май не са макетата, а???

Този вместо да ръси празни приказки да заминава още днес за Букурещ. Такъв случай имаше преди десетина години. И тогава , министри, заместници се изнесоха веднага за Румъния. И се реши случая. Но, всички бяха единни и на едно мнение- че БГ корабите не са нарушители. А сега- хаос и глупости

След като сме член на ЕС и НАТО , веднага тези двете да се сезират и да накажат Румъния. Тогава ще повярваме , че ни защитават ианче всичко е вятър и мъгла.

Бай Ганьо да си знае гьола !

Половин час след приключване на среща в Румъния, бе открито поискан рушвет! Толкоз за законите им. Иначе преди години един пич ги осъди и сега ще стане така. На който му се чете ето линк: https://www.maritime.bg/89606/

Усъмни се след 4 дни... Прост ганьовски комунистически "елит", който не знае какво е това - народ, национално самочувствие, уважение към българина, достойнство... Простия комунистически глист, който управлява и мачка от 48г. се интересува само и единствено от себе си! Продължавайте да гласувате за другарската завера и ще получавата все от същото още 100г. Докато Албания и Молдова не ни задминат.

Истината е една , и тя е , че Румънците които бяха много по назад от нас а вече ни надминаха със светлинни години. Имат закони които не са само на хартия а и ги съблюдават , на 100% съм сигурен , че имат право за този арест и разбира се ще го докажат.

Румънците освен, че се обичат и уважават взаимно разкараха другарската завера завинаги! След 15г. ще са, като Западна Европа! за разлика от нас, които най много да направим съюз със северна корея...

Затворете границата за Великден и ще видите чудо на чудесата...

Перкулясали са...Вчера искаха част от Украйна, ламтят за Молдова, ще поискат сега и Тутракан...

Това Българите сме гнусно племе , лично съм виждал как изтрепват през нощта делфините , че им ядат потенциалният улов.

Това е от простотията която пълзи по парапета...нагоре.

И бърка на Лена под полата!

Това не е в България

Пак пунтове..... Румъния е забранила риболова в своите териториални води и прилежащата икономическа зона! Ама ние тарикатите казваме че забраната важи за румънските кораби, за българските не важи! Значи в Румъния червения светофар важи за румънските коли, а за българските не важи????

Точно така. Со 12 мили от брега, Румънците могат да слагат каквито искат забрани. Икономическата зона обаче са води на общността и за да има забрана, трябва да има план за управление на запаса приет от ЕК. Такъв план няма! БГ корабите могат да ловят!

България като държавата вече не същектвува. Няма нито армия, нито политиците.....

Писна ми коментарите на БГ либералната сган. Европейското право на наша страна, имаме с пъти повече и по- модерни риболовни кораби от румънците и тук някакви мунчовци зоват за предаване на национален интерес. Значи можеха литовци да ловят в английски води докато Англия беше в Евросъюза, а сега БГ кораби ще ги арестуват в Румъния. Не само ще ловят, но и хваната риба ще им я изнасяме.

Това че в България цари беззаконие не узначава че така е навсякъде

Узначава???

абе какви кораби бе това са лодки с по трима души хахахах...и то повечето ЦИГАНИ!!!!!Мръсни мангали искали оставката на шефката шибани боклуци цигани гнусни бракониери какво правят в Румъния бах ти либерализма ама вие се оливате бе

А бе долен помияр, много ти разбира тъпата кратуна от международно морско право. Стига сте джавкали.

тя една македония не ни брои за живи искаме уважение от румъни

А аз имам съмнения,че РОМъмия нее просъществува.Още повепе ,след като заявяват масово,че и Старото Българско Княжество Молдова е тяхно.Фашизъм срещу нас? Да! Нацизъм от цигански ромънски тип срешу Българите? Да! Не слупайно тия мангали днес се гаврят и с Българуя и с Русия.Е,скоро няма да има дипломация! Да си вървят в Индия и Пакистан! Мангали!

Христо Спасов, Христо Спасов. Но не четете а обичате да драскате. Вижте кой е Христо Спасов и какво стана с румънските "проверки".

Доколкото разбирам Румъния ни цака с топла бира, но ние понеже сме Евгени Минчев ни харесва да го вземаме отзад!

В нашата акватория няма риба защото същите тези я унищожиха. За това са се замъкнали у влашко.

Има. Акула например.

ИмаШЕ акула. Вече няма. За това са се замъкнали у влашко.

ЪЪ, не позна. Само че акулата проннасе повече през зимата. Я разкажи кога и къде си хвърля хайвера, и за размножителния период ти хахаха

Пише се затова, неграмотен капут

"Гранични полицаи от румънската Брегова охрана са провели съвместна акция с представители на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния и България за предотвратяване и борба с бракониерството на риба. В рамките на акцията на около 100 км срещу курорта Мамая, в изключителната икономическа зона на Румъния, бяха идентифицирани три риболовни кораба, плаващи под български флаг, които бяха прехванати от кораба MAI 0201 под координацията на службата SCOMAR на бреговата охрана, съобщава Аджерпрес, като се позовава на румънската Брегова охрана. След извършените проверки е установено, че членовете на трите екипажа, съставени от общо десет български граждани, са използвали неразрешени риболовни уреди и са извършвали риболов в периода на забрана, а на борда на лодките е открито количество риба - калкан и акула." На калкана и на акулата сега е размножителният период.

Я виж ти...и докъде стига румънското законодателство? До Грузия според теб? Акулата си хвърля хайвера съвсем друга да и по друго време. Чувал си ти...мерудия с мерудия

Акулата не хвърля хайвер. Размножава се по друг начин. Не стоят в български води защото именно тези унищожиха рибата и сега в нашата акватория няма нищо.

Браво, виж как знаеш за хайвера! А кога ли ѝ е размножителния сезон? Забременява през декември и ражда сега? Там, където са правили проверката?

Ахаххах сега е топ сезон за калкан бре, забраната му влиза на 15.04. Стига писа, стига се излага…

Кофтито е че нашите са ловили на бел червей а сега е забранено. Трябвало е да ловят на червен и на по попово прасе

..защото червейте са стратегическа суровина и като такава употребата им е под контрол. Иска се лиценз, такса, обучение и сертификат, ръкавици, сертифицирана вида (да пият), одобрена пръст за почивка, хуманни пинсети, електромодулатор от одобрен списък, ракети, престола по стандарт ...

Корабите са пет, но нищо, коментирайте! И са задържани незаконно. Румънците сами скочиха в капан. Има камери, гос и сателитно проследяване, които посочват като нарушители румънските и българските инспектори и румънските ..полицаи хаха. Да, проверяващите са (и) българи, но сега гузни мълчат и мънкат за гафа си.

Я , твоята информация е достойна за коментиране ! Леля Пена от Женския пазар на уше ли ти я сподели ?

Звънни в Бургас на рибарите. Има и жени, но информацията е и от мъже за твое разочарование. Би трябвало вече и онлайн да са изнесли целия случай. А, ...дали не си някой моряк от районите край женския пазар? Понеже край морето няма такъв. В София е, там са и корифеите от морска администрация, които се развилняха преди няколко години

Акулата / морското куче/ е в Червената книга. Заради уроди като тези в нашата акватория вече няма акули. Дано власите им конфискуват коритата.

Ако влахурите конфискуват трите корита ще направят едно голямо добро на България.

В нашата акватория точно тези с големите рибарски кораби ебаха мамата на рибата и сега няма риба. За това са се замъкнали към Румъния. Тези с малките рибарски лодки и да искат не мож отиде да ббракомиерства у влашко.

Обикновен Ганчо такива кораби няма. Ганчо ако го запрат влахурите в кауша ще стои там с месеци. За тези бракониери се впрегна цялата държавна машина на най-високо ниво. Сами се сетете за какво идва реч. Повече коментари са излишни. Дано власите им приберат корабите, ама на да ли. Щом са се впрегнали министрите да защитават бракониерите, по всяка вероятност ще се включи и Президента ако се наложи.

Ти на това корито от снимката кораб ли му викаш ?

Има нещо гнило около военното пристанище в Констанца , но това е военна тайна . Там по-близо на 50 мили от пристанището нито риба има, нито чайките летят !

Шут слугата по главата - ей така, за да си знае мястото. Такава е европейската практика от колониалната епоха до Евросъюза на 20 скорости.

Може и бг и Ромъния да са в Ес и Дунав да е европейска река ама иди да ловиш до ромънския бряг и да видим кво ще ти се случи като дойде ромънския катер.

Плаваме си с един приятел с каяк по Дунав-а. Лето .Жега. УбавинЯ ! СпрЕхме на островчето над ОрЕхово да пийнем и отморим. То добре , ама острова бил влашки ! Таман влезнааме на вОда , и тЕ ти "кучката "от влашка зЕмя фърчи. "Проблем ,братко !" Каков ви е проблемо? Таа вОда е Ромънска ! А приятелчето: Па надпишете си я ,бе ! Ние от дека да знаеме ,че е влашка !

Как изкарахте ноща в ареста в Калафат, а Що така

А пък Путкин обича да го поема двойно. От пред е Шойгу, отзад е Лавров. Специальната продължава само 3 деня ! Голем кеф !

Не е интересно къде са ловили, интересно е с какво и как. Със забранени уреди?

Интересно е къде и как. И е забранено в румънски води. Виж къде са ловили и ще стоплиш.

Имат височайшо политическо покровителство иначе вече да са в ареста във Варна. Нищо чудно реално корабите да са собственост на политици а тези да са само измекяри.

10г само схеми и дърти измами, свикнали са навсякъде да им минава номера и м/у капките. Румънците ни минаха още 2011г, тиквите и шайката крадяха като луди, сега пак се натискат само и само да не влезнат в затвора. В Румъния вече имат закони!

В Румъния има закони и се спазват. Крадецът от Евроинс завлече милиони в Румъния и какво направи България? Опитва се да "преговаря", начело със зеления чорап. Сега и тия шушумиги - тръгнали да крадат, ама ги хванали. Ще плащат.