България потегли към еврозоната

Страната ни е като "опитно зайче" с поставени поне два неформални критерия за влизане в еврозоната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този мръсен влак потегли !! От чакалнята,вонящата се качиха на влака целият "български елит от прехода" и потеглиха. Най-накрая измъченият български народ натовари "заслужилите" и ги прати там,където никога няма да бъдем. Мръсен влак,казва "елита",ама вози. НЕКА ГИ ВОЗИ

По-голям ужас от това няма накъде... тепърва ни чака още по-голямо безпаричие...

Много страни с висок стандарт на живот нямат евро, а други не се канят да го адаптират и пак са много по-добре от България. Кой има сметка от еврото? Това очевадно, не е Българина. Той има сметка от български предприятия и развито селско стопанство + туризъм като начало..Кой се страхува от това начало и иска да ДОУНИЩОЖИ родината ни....?????Колко лошо ще става никой не може да предвиди, но ще бъде много зле...ако не развиваме собствените си ресурси, вместо да ги даваме на чужди елементи да ги изнасят и се обогатяват..

Защо ви е?? Да доопоскате резерва и да закриете официално държавата?? За цените да не говорим - числата същите а отзад - €

Потеглиха... ама кои.., такива като Левон Хампарцумян и сие - гдето се объркват от имане и в чиято услуга са разни статистически институти /делят имането средно, така че и гол Хасан на документ да има нещо - за отчет/. Потеглиха тези, които им плащат за да са глухи и слепи. Потеглиха тези, на които транзакциите щели да им излизат по-евтино в евро....А останалите българи останали в България...?! Спасявай се българино сам... кой как може.... Ако чакаш от чревоугодниците нещо добро ....лъжеш се . Ботев има едно стихотворение "Патриот" - не е зле да си го припомним...."Патриот е..., душа дава за свобода, но не своята душа братя, а душата на народа....." - за жалост нищо ново....

В последствие се оказало , че вярно е потеглила ,....ама за АНАДОЛА !

''България потегли към еврозоната'' ! Оказва се обаче , че България не е разбрала на къде е посоката за еврозоната , и е тръгнала обратно !

Брей,не думай!...! Е,сега я втасахме...дет се вика-"на гол тумбак-чифте пищови"

Чакайте, чакайте малко, авторът говори за "банковите проблеми на Италия, Гърция и Португалия !? - забравил е да прибави и банковите проблеми на Кипър /Лаики Банк и Банк ъф Сайпръс/, Испания / Банкия, Банко Популар и 30 регионални банки / и Германия /Дойче банк и Комерц Банк / !? Какви банкови проблеми в Еврозоната - нали привържениците на въвеждането на Еврото твърдят, че страните, които въведат Еврото забравят за банковите проблеми и стават стабилни като Гюро Михайлов !!!??? Пак се излагаме пред чужденците

Потеглила, потеглила ама ще се спъне. Каква еврозона като тук няма никаква икономика. Само някаква търговийка и усвояване /крадене/ на европейски пари. То с тая корупция кой ли ни иска.

Каква ти ''икономика , след като вносът на всички стоки в България е 93% ??? България се крепи на заеми , ама временно , защото тези заеми няма да и стигнат за НАТО !

Да търпиш безполезното и да го крепиш не си струва..просто България няма подготвени политици и икономисти .с детска глуповатост и мечти на вашият Бойко и големи лъжи не се прави нищо.в речите му казват колко Гърция и Португалия са зле от заеми но и двете държави имат икономически структори и туризъм а какво има България има лош имидж няма икономика няма туризъм хората имигрират всичко това е провал.но обикновено се казва че другите са виновни за съжаление повечето българи винят другите.

Ех, Боже, колко мъка (и прости хора) има на този свят, Боже!? Довчера овчаро-колхозническо чедо, а днес "експерт" по финанси и икономика, който критикува/коментира решения взети не от един, а от група хора (хора с нужното образование, опит и експертиза). Ел Греко, хайде научи се да пишеш грамотно и тогава раздавай ум и разум, моля! Граматика и синтаксис се учат в началното училище, така че ще трябва да се върнеш в малките класове. Като ги изкласиш, тогава влез пак в НЕТ-а и пиши коментари!

Кой е с нужното образование - Борисов ?, Данчо Ментата, Бат Сали, Пеевски ? физкултурника Цветанов ????????????????

Смешници сте всички, начело с бб

Те може да са смешни,ама са богати!

Тоя нашият умник все ще изтърси голяма глупост на голям форум. забрави ли, че приватизацията на Костов ликвидира промишлеността в България. Забравихте ли чее реституцията на земч, на четвърто поколение собственици, които нямат понятие от земеделие, направи така, че да вансяме чесън от китай и плодове от Южна Америка? Престъпници, след като направихте това престъпление към народа , сега ми говори без срам, че чужбина е виновна , че подмамва нашите специалисти. Че подмами ги ти бе , Тикво, дай по- големи заплати. А вие какво направихте- хрантутите само депутатите и съмишлениците си, а ти не си ли примамен от чужди сили, само и само да си запазиш властта. Егати и глупака. Сее бисери по цял свят.

Тоя нашият умник все ще изтърси голяма глупост на голям форум. забрави ли, че приватизацията на Костов ликвидира промишлеността в България. Забравихте ли чее реституцията на земч, на четвърто поколение собственици, които нямат понятие от земеделие, направи така, че да вансяме чесън от китай и плодове от Южна Америка? Престъпници, след като направихте това престъпление към народа , сега ми говори без срам, че чужбина е виновна , че подмамва нашите специалисти. Че подмами ги ти бе , Тикво, дай по- големи заплати. А вие какво направихте- хрантутите само депутатите и съмишлениците си, а ти не си ли примамен от чужди сили, само и само да си запазиш властта. Егати и глупака. Сее бисери по цял свят.

Да попитам всички русофоби и евроспециалисти: Защо Англия, Дания, Чехия, Полша, Унгария и др. НЕ СА В ЕВРОЗОНАТА? Те явно са по-глупави от нас. Стига с тази изтерия за влизане в еврозоната. Това не ни трябва и ние не сме готови за това. Много по-важно и полезно за нас е приемането ни в Шенген. Еврото не ни трябва.

Защо Австрия, Белгия, Германия, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Нидерландия, Холандия, Словакия, Словения, Финландия, Франция СА Е ЕВРОЗОНАТА. Те явно са по-глупави от нас :)

Те Италия и Гърция май искат излизане от Еврозоната и връщане на националните им валути. Защото са по-зле сега, отколкото преди

Пич Изгонихте ни. Повтарям изгонихте ни. Системата, която създадохте ни принуди да напусне родината си. Никой не ние примамвал Мисля, че всеки един българин трябва да мине през имигранството. Ей така за житейски опит и да усетят тръпката. Стига с тези лъжи. Все едно ние сме прекрасна държава, а видиш ли го на. Лошите западняци ни били подмамили с бонбонки

тоз измеслен показател покупателна способност СПС е форма на манипулативни фокуси! неможе при даже средна заплата 400 евро и пенсия 150 да имаш 50% СПС!!! при наште цени май е 25%? ако не и по малко!

Хахахахахах, цялото руско тролско войнство е строено в последен залп срещо еврото. Какво да ви кажа? Ами да го духате!

Голямата цел е Шанген , а не еврото, защото валутния борд ни гарантира стабилен лев!Но Борисов явно е на принципа каквото даде началника , това е!

Дрън дрън ярини. Двете неща са абсолютно несъпоставими и значението на еврото е многократно по-голямо от това на Шенген.

КАТО СИ ТЪПА, Е ДО ЖИВОТ.

лустрация на българската мафия от саморазпада на бившето БКП,грабежа на КТБ,иначе полза няма,поне международната пазарна икономика ще ни изхвърли на боклука!

То пък една икономика. Не е имало период в историята с такава разлика между свръхбогатите и средната класа, да не споменавам бедните. Да си купиш къща в западна страна е лукс само за елита.

Я зЕмьитьи Си турнете Ь-то я ! ...на гостЬ зер !!! --> че да НЕ си Пилее Човек времето да чете Скудоумията-Ви .

Бойко усилено се стреми да ни продаде на международната престъпна олигархия.

То още вчера подали документите, бат' Бойко как е пропуснал да се похвали предварително ??! Ето линк: http://news.trust.org//item/20180710150501-jt2lx/

Чакай бе! Нали затварянето на реакторите бе едно от условията за да влезем в ЕС , тогава що голмата глава се оплаква. Ми излез от ЕС и пускай реакторите в козлодуй отново. Били се закрили толкова производства..а бе пич ти с какво защити превозвачите ни от идеите на Макрон или с какво защити малкият бизнес с новия закон за горивата , с какво защитаваш интересите на народа когато дезива през западните фирми е " Елате в България тук имаме ниски данъци за бизнеса и нископлатена работна ръка " а после заплатите били ниски ми ще са ниски като си го обещал веднъж няма отмятане. Демократите ревяха 45 год комунизъм, голяма криза, много крадене а 30 години от демокрацията аз що не виждам нещо да се е променило освен че ни сочат като най-корумпираната в Европа?! В еврозоната ще ни допуснат с пазарлък който те ще си договорят зад паравана т.е ще е с компромис привидно а после да го питам пожарникаря как ще защити онези 2 милиона пенсионери и още 1 милион безработни и работещи бедни това е половин България. Демогравска катастрофа! Здравна система с колапс! Масова мизерия! 2 милиона МПС-та над 10-15 год. (защото сме богати) , пътища като Лунен пейзаж , средна пенсия 150 евро, средна заплата 400 евро .... и накрая според пожарникаря и оня счетоводителя на пожарникаря сме били идеални и перфектни. Незнам те ли виждат реалността или аз живея в някаква паралелна реалност или обратното нямам идея

България е тръгнала натам откъдето няма връщане, за да си осигурят откраднатите и присвоени благини всички пребоядисани. Ще видим какво ще стане когато започне да плаща заемите- тогава гарантирано Борисов ще се оттегли от властта, а неговата паплач ще си намерят службици но като районни, общински шефове и т.н.

Никакви Такива, Колега ! - НовНюрнбергски у Нас !

Всичката ни е наред,тръгнахме към еврозоната,нашата работа стана на"гол корем ,чифте пищови".Тези наши"Управници'',дето ги хрантутим заслужават една бомба в парламента и да се приключи.Всичко гледаме да ни е като на запад,храна,лекарства,ток,вода и т.н.само заплатите ни не станаха като на запад и условията на труд.Просто нямам думи.................

защо????много просто алчните продажни герберски мутри да стават още по-богати,а народа-още по-беден,до кога ще ги търпим,българи !

Не се поучихме от грешките на Гърция :( Вижте накъде сме се запътили: Мнение: Гърция има шанс само с излизане от Еврозоната февруари 16, 2018 Опустошителните социални последици от „икономическото лечение“ на Гърция от страна на МВФ-ЕЦБ-ЕО. Анализ на Петер Коениг за Global Research (със съкращения) Гърция изглежда страда от Стокхолмския синдром-влюбена е в своя палач. Но Гърция може да промени това. Излизане от затвора, излизане от ЕС и излизане от Еврозоната. Гърция може да си върне националната валута, собствената си централна банка, да изгради собствена парично-кредитна политика и да я реализира с държавна публична банкова система, която работи единствено за гръцката икономика. И в течение на по-малко от 10 години Гърция щеше да се възстанови и дори щеше да може да върне част от натрупания дълг. Макар че тук трябва да се добави, съгласно международното право голяма част от гръцкия дълг е наложен от Тройката кредитори при незаконни обстоятелства. Нарича се „омразен дълг „, чието описание гласи: „В международното право одиозният дълг, известен също като нелегитимен дълг, е правна доктрина, която твърди, че държавният дълг, породен от режима за цели, които не служат на интереса на нацията, не подлежат на принудително изпълнение. Такива дългове се смятат за лични дългове на режима, който ги е създал, а не за дълговете на държавата“. Тази доктрина е включена в Хартата на МВФ, в която се казва, че МВФ няма да отпуска заеми на държава в беда, която е малко вероятно да може да възстанови дълга и плати дълга си. Преди много години The Lancet съобщи за увеличаване на самоубийствата и детската смъртност в Гърция. Мизерията наистина е реална и се засилва с всеки ден. Намаляването на заплатите и петото съкращение на пенсиите от 2010 г. насам почти напълно ликвидира мрежа за социална сигурност. Повече от 4 милиона души от 11 милиона население живеят на или под прага на бедността; 15% живеят в абсолютна и мизерия и бедност. Около 28% от децата живеят в абсолютна нищета, което означава недохранване и болести, застой и развитие на мозъка. Безработицата е около 25% – 30%, с близо 50% за младежи (18-35 години). Обществените болници и училища се приватизират или закриват поради липса на бюджет. Лекарствата не достигат, като част от наложените ограничения за внос, наложени от прекрасните европейски съседи и съюзниците на Гърция, или от чуждестранните господари. Специалните и скъпи медикаменти, например за рак, са оскъдни. Хората умират от грип, от настинки, от пневмония – дори от чревни заболявания, които обикновено могат да бъдат излекувани с рутинно лечение, но няма достатъчно антибиотици. Можете ли да си го представите? И това в 21. век. Светът гледа мълчаливо – и в пълна съучастничество – демонтажа на една суверенна държава, с ескалация в обедняването на населението. Защо повтарям това в още една статия? Защото трябва да се повтаря отново и отново, да се повтаря толкова често, докато гръцкото правителство не чуе. Гърция може да спре мизерията за мнозинството от своите хора веднага – като напусне еврото и като напусне Европейския съюз. Няма да остане сама. Актовете на солидарност ще дойдат от Азия, Латинска Америка и дори от Африка. Такива оферти вече бяха направени през 2014 г. и 2015 г. Но те не бяха приети, тъй като гръцкият елит иска да бъде част от елита на ЕС, и търкайки лакти да бъде част от този престъпен клуб. Много са снимките на г-н Ципрас и приятелите му, които се смеят и ухажват света на Лагард и Юнкер. Гърция можеше да напусне ЕС и Еврозоната от първия ден – с първия спасителен пакет през 2010 г. Но тя не го направи. Може би заради лични заплахи за семейството на Ципрас и правителството и / или „лявата“ партия „Сириза“? Не знаем, но всичко е възможно в една западна цивилизация, където опонентите на майсторите-хегемони във Вашингтон просто ги убиват. Но какво да кажем за почтеността на лидерите, на партията, тяхното задължение към гръцкия народ? Безпристрастността и подкрепата преди всичко за гърците, а не на гръцкия елит, който преди настъплението на тройката прехвърли милиарди евро в Швейцария и други западни сигурни убежища. Задължението на правителството на Ципрас към огромното мнозинство от гърците, които трябва да оцелеят от ежедневната си работа и мизерни пенсии, бе предадено. За тези хора почтеността изисква да напуснат Еврозоната и ЕС. Защо да се държат за Европейския съюз, който презира Гърция и наблюдава пасивно краха на своя брат? В ЕС няма надеждни съюзници. Всички те са вързани за Брюксел и Вашингтон. Има само алчни врагове. Гърция е избрана като пример за бъдещето. Останалите страни от ЕС, които получиха обидно име, PIGS (Португалия, Ирландия, Гърция и Испания), ще бъдат третирани еднакво, т.е. засмукани в забвение – ако се осмелят да се противопоставят на системното доене от западната финансова система. Дългът на Гърция днес (януари 2018 г.) е 320,2 млрд. евро или 190,4% от БВП и постоянно нараства с годишна лихва в размер на 17,6 млрд. евро, увеличавайки се с 557 евро в секунда. Не се вижда видимо облекчение, независимо от това, което казват западните експерти и МВФ. Всички лъжи, както обикновено са в западния свят. Гърция никога няма да се измъкне от дълга си, докато е член на еврозоната и на ЕС. Гърция, събуди се, имаш възможност да излезеш от ЕС и да спасиш живота на повече от половината от населението си. Г-н Ципрас и Ко, без значение колко дълги теории и икономически прогнози ще ви представят елитни икономисти, които искат да спасят милиардите си евро, скрити в безопасни убежища, ваше задължение е като избрано длъжностно лице, избрано от народа, да уважавате жизнените интереси на хората и да напуснете този репресивен и обиден клуб, наречен Европейски съюз. Гърция, трябва да си върнеш суверенитета! Излизането от ЕС и еврото не означава, че напускате Европа. Гърция, както всеки ученик знае, е географски закотвена в Европа. Гърция е една от най- красивите южноевропейски страни и ще продължи да бъде посещавана от милиони туристи от цял ​​свят и, естествено, от Европа. По-добре късно, отколкото никога. За по-малко от 10 години Гърция ще се възстанови от настоящата депресия. Помислете за инициативата на Китай за един колан (OBI), който вече е свързана с Гърция през гръцкото пристанище Пирея. OBI е програма за икономическо развитие в размер на няколко трилиона евро, която ще обхване Китай, Русия, Евразия, накрая по целия път до западната част на Европа, осигурявайки работни места, научно и културно развитие, трансконтинентален сухопътен и морски транспорт, търговия за следващите сто години. Западът свърши, минало е. Алчността и военната икономика бавно, но сигурно ще свърши със самоубийство. Ако Гърция не се възползва от възможността да излезе от Еврозоната и да напусне ЕС, следва да попитаме: Гърция се превърна в удобна жертва, подчинена на собствения си елит и на Брюксел-Вашингтон , или просто мазохистично се наслаждава на нещастието си, което се случва на 80% от населението й? ….. * Петер Коениг е икономист и геополитически анализатор, бивш сътрудник на Световната банка. Преподава в университети в САЩ, Европа и Южна Америка. Пише за Global Research, ICH, RT, PressTV, 21- ви век (Китай), TeleSUR, The Vineyard и др. Той е автор на “ Имплозия – икономически трилър за войната, унищожаване на околната среда и корпоративната алчност”.

Поредния пирон в ковчега на Третата Българска държава ! Проклети да са еврогейчетата!

кой къде те хване, кефа да му стане!

Ти пък откъде изпълзя, руски джендър?

Поредната "брилятна" идея на Горанов и Боко !

Може, може. Ама за КТБ нещо? Парите викам къде са? КОЙ ги сви? Първо това да се изясни. Иначе Еврозона, ама друг пък. Маняна.

може да има и кофти моменти,но това е пътя щом искаме да ставаме като хората - иска се образование и бачкане. Сега какво - закъсали сме го доста повече отколкото при соца ,но е срамно да го признаем ! Още по лошото е ,че нашите "капиталисти " са нефелни , много крадливи и безкрайно национално безотговорни! Но еврозоната ще ги дисциплинира малко и тех ! Плебса трябва да почне да се чуства като европейци ,а не стадо нискочели роби!

Плебс са майка ти и баща ти бе селяндурино. Значи народа да живея в мизерия- това било пътя за напред....

Тръгва детския влак, приказния чудак, запъхтян лети към далечни страни. Избери си вагон, със мечти милион и една звезда-огромен балон. Нова среща сега със добрите деца със балончета в ръка.

Гробаджиите забиват последния пирон!

Решението е взето - приготвяйте се. Очертава се влизане в Еврозоната, какво го очаква нормалния човек? Инфлация, инфлация и пак инфлация. Но това няма да е постепенна инфлация от 20 % годишно, а доста по "скорострелна". По-бърза и по-голяма от скока на цените 2007-2008 година след приемането ни в ЕС. Подобен ефект е наблюдван във всички страни приети в Еврозоната, дори и при големи икономики като Гермния. Вярно е, ние може да сме изключението, но шансовете са малки. Също така, преминаването на цените в евро не означава задължително и преминаването на заплатите в евро. Ще има малко разминаване, поне във времето. Днес в сутрешния блок, един "виден" (т.е. коректен) политолог, собственик на голф игрище го каза в прав текст "Толкова сме изтърпяли, ще изтърпим и това". Така че песента "Доларите в марки" може да се окаже хитът на сезона. Въпросът е кой точно сезон, но това ние ще го разберем последни, когато е прекалено късно и когато вече няма значение.

Всички знаем на къде потегли България.

Ко сте се разплули ве, герберски тролове недоклатени!?;)))))) ...Я , мирно---и ходом марш да доказвате колко е хубаво в еврозоната!;)))))))

пък троловете да поемат към Сибир...

"... БВП на глава от населението в България в СПС по последни данни нa Евростат (за 2016) е 49% от ЕС-28." А заплатите?! ... Внocĸата нa Бългapия в Eвpoпeйcĸия мexaнизъм зa cтaбилнocт ще бъде 1% или 2% oт БBΠ. По скоро 2%, имайки предвид, че сме икономически най-бедната държава. Грубо казано - 2 млрд. лева; И допълнителна вноска - 15% / !!! / oт БBΠ при криза в еврозоната - 15 млрд. лв. А честито! ... Ако вземем за пример Гърция - преди влизането си в еврозоната брутният й държавен дълг е 104.5% от БВП. 2016 год. дългът скочил до 180.8% от БВП. За 4 години Орешарски намали брутния държавен дълг на България от 43.7% от БВП / 2003 год. / на 13.0% от БВП / 2008 год. / . Бащицата го качи на 29% от БВП / 2016 год. /. Та Бащицата се засилил да се качи на влака за Еврозоната?! Ех, мераци Ганьовски - с цървулите си ще се нареди до паркетните лъвове...

Време е за ,,изпиране,, на парите??? Спечелени с толкова ,,труд,, от ,,пчеличките,,...!!!

Приемането на правилата на банковия съюз означава, че нашите ще бъдат контролирани и ще трябва да измислят нов начин елитът да се обогатява за сметка на народа. Или когото забележат, че му е блажно около мустака ще го гърбят, до синьо. Понеже цоцаха от КТБ, че преди това от "некои други банкови предприятия", сега едвам едвам с накиселяване се дотътрят да кажат:" Гледайте ни! Навити сме на контрол." На практика влезем ли в еврозоната поне за 20 години народът ще излезе от един мракобеснически период. Дано да ни пуснат, че алтернативата на ГЕРБ е мракобесническа, а самите герб не са за приказване.

Като дърто комуне чатиш...

Ама,наистина си балък. Хайде,да не казвам къде ще ходиш,освен на май....та си.

Вожде, те хората ти го казаха! Много ниски са ви заплатите! И ефектът от влизането може да бъде изцяло отрицателен! Щото за да се вдигнат заплатите, трябва да започнете да крадете по-малко! А като гледам, не сте се засилили!

цеко минев, пеевски и руската сволоч не харесват това

Празни приказки..бла бла...колко е хубаво да си в еврозоната. Пример Гърция. Ако беше хубаво, швейцарците щяха да са първи там.

ти кажи в сибир как е, не ми обяснявай ...

В Сибир всичко е спокойно.Добива се газ и нефт и се прави търговия с газта между Русия и ЕС.Северен поток е почти готов ,до две години и Турският влиза в действие.Ние с гайдите си играеем на хорото на чичко Сам и Брюксел и се радваме на потупване по рамото ,кретайки на последно място в Европа по -всичко с изключение на починалите за година и да не говорим за огромния демографски срив и обезбългаряването на обезлюдена България.Сега ли е времето да се разделяме и плюеме като хамали наричайки се с цинични думи и нелицеприятни епитети.

е в гърция, бе ушанка проста?

Ами иди и живей там а не само на плаж, и ще видиш как е.

Марш от тука русска свиньо

И тримата сте много прости..ама много!

копейки, аз пък искам да са мъча! Да мога да бачкам в еврозоната, да ходя в екскурзии навсякъде, да взимам 1500 евра запалта - мъъъка! Много ша са мъчим в еврозоната, обещавам ви! А вие ще ми ревете на хоя, както сега, колко ми е зле))):

Като те одрусам с 2,80 € билет (в Германия) ще взимаш 1500 € /около 500 билета/. В БГ 500 билета са 800 лв. Ами данъците ... Не се радвай много на предверия, евро и т.н.

Както се оказа с КТБ БНБ не осъществява никакъв контрол. По-добре Европейските институции да го правят. Затова и има голяма съпротива - кражбите в банките ще трябва да спрат.

ного сте вяли, да не са ви орязали копейкитте? Съкращенията на Решетников почнаха ли вече?

Както се оказа с КТБ БНБ не осъществя

Да вземем да сложим една такса превалутиране от и към евро от 10%, да видите как сами ще поискат да влезем в еврозоната

поредната траурна новина за копейкаджиите... След натирването на шпионите от гърция и отпадането от световното... лошите новини вече ви идват не с дни, а с часове. Нали сте мн. православни, идете при попа - кагебеец да се помолите поне сърбите да не ви загърбят, че то други не останаха))):

Ха-ха-ха...Ти си истински тъпунгер, бе! Руснаците с тоя отбор са ПЕТИ в света, след като не ги брояха за излизане от група с Египет и Саудитска Арабия! А ти ги оплакваш! Ние ако сме пети, не ще можем да затворим устата на такива хипопотами като тебе, които са до шия в калта, но ще глътнат света! А и "тъпите" чехи, унграци и поляци що не се натискат за еврозоната? Що не се поинтересуваш малко повече? Единствено словаците се натиснаха да са там, защото с новопоявилата им се автомобилна промишленост, работеща основно за износ от страната, това им облекчава живота! А и иначе и без това са зависими от външни фактори с почти 100% чужди капитали в този отрасъл, на който се крепи икономиката им.

България " потегли" към своето окончателно самоунищожение.Благодарим ви,соросоиди! Един ден,жалките останки от племето българско,ще ви проклина.

Ако вместо в ERM, кандидатстваме в чакалнята за рублата, цените ще спаднат около 30-50 пъти.

малко е. поне 100 пъти ще спаднат.

Не мога да разбера защо коментарът ми първо се пръква изтрит като спам, а после възкръсва.

кебапче - 6 ст (за рубладжиите кебапчетата са мн. важни, бозата и баничката - тоже!), бензин - 50 ст и т.н.

3евзек

Не "ст" а "коп".