Коментари - България почита своя небесен покровител - свети Иван Рилски Чудотворец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

светиня му напразно си и лишавал и молил в продължение на 45 години! благополучието, както го разбира 99% от народонаселението тъй и не се е случило! и не се предвижва да се случи още поне милион години!

Историята ни доказва, че този покровител не се справя със задърженията си.

спри да се друсаш, третополов джендъре и ще видиш, че светът не е изтъкан от розовите слончета на ек и ессср! аман от нагаждачи! и в ссср бе така, а сега е още по-зле, откъм шуро.баджаначество... абе, майната ви!

Иван Рилски още ли не е обявен от дойче веле, аденауер, бхк, клинтън, обама, ню юорк таймз, буш младши.. за расист? е, крайно време е!

те не ти разбират иронията поне повечето не

разбира се не ми разбират иронията... защото иронията не им пасва на дебелите, кухи глави на евреите! самохолокостници!!!

Свети Иване, застъпи се народа български и помогни да се избавим от завист, злоба, простория и омраза! Помогни му да е честен и богобоязлив!

Свети иване не си говори с атеистите команяги. Свети иван би пръднъл от яТ, ако разбере какви сте душегубци и как отричете Бога, и не се ентересувате от душата си, а от парици и грантове. Който смета, че еврейския команиЗам е за него, автоматично отива в сатанизма и свети иван не му е по джоба и по душата. А Бог вижда вътре в душата ви, и знае. Атеистите горът по програма в ада во веки веков. Сички команяги по дефиниция са там. Тея да не споменавът изоПщо името на иван Рислки, че Бога ги кълне, че мърсът на светеца душата.

Продължава да се разправя историята с овчарчето от село Скрино. Не е вярно това, стига вече с тази глупост Иоан Рилски не е само е съвременник на царя, той е от царския род !

е миг ,в който има шанс да ПРЕЧИСТИ душата си и не бива да го пропуска в никакъв случай .неслучайно изкушенията са прекалено много !

Оливате се от религиозен идиотизъм .

да го напишеш ? не те очакват добри дни от този миг .и за близките ти .би трябвало да се вразумиш след богохулството,но от теб зависи !предупреден си .

Само Бог е небесен покровител. Това което православието прави с всички светци - поклонение и почитане е идолопоклонство! Един е ходатая между Бога и човеците - Господа Иисуса Христа! В Него вярвайте и Него почитайте.

Глупости. Почитанието и поклонението на светци и техните мощи е установено още в древната църква. Християнството не започва от протестантите и от техните лъжи. Овършали са Библията яко, "ревизирано издание" просто нямам думи.

Точно в древната църква няма нищо такова установено! Това идолопоклонство започва да навлиза от 3 - 4 век и става официално чак през 9ти век, когато уж победили "иконоборците". Проблема ви е че не четете Библията, където сам Христос е казал - Не наричайте никой "отче", защото Един е вашия Отец, който е на небесата! А какво прави православието със своите отци, отчета и попчета? При покръстването на езическите народи, в самите изичници си остана стария стремеж да се кланят на идоли, затова си вкараха идолите от езичеството в църквата: Гръмовержецът Зевс, стана св. Илия гръмовержец. Посейдон (по гръцки) или Нептун (по латински) стана св. Николай - закрилник на мореплавателите, Дионисий - Богът на виното, стана св. Трифон зарезан и още калко подобни заменки...

Да, наричаме ги отци, защото влагаме в тази дума уважение към нашите духовни пастири, а не че ги боготворим. Не ми се спори с хора, които са изначално отстъпили от Едната Свята Съборна и Апостолска Църква. Страни от еретик казва апостол Павел.

"Гръцката дума "ортодоксия", произлиза от "ортос" - правилен и "докса" - слава. Този термин се среща за първи път у християнските писатели от II век!, когато се появяват и първите вероизповедни формули. Още тогава под "православие" се разбира вярата на Църквата в противоположност на еретичните учения. Опазването на тази вяра християните честват в първата неделя от Великия пост - Неделя на Православието."

Човече, не се усещаш. Нема лошо да се почита светец за делата му приживе. Това не е същото като да го приравниш с Бога. Уважение е нужно, и особено за хората, които са живели по Божия канон и с вяра. Тука ноо се бъркъш кое какво е.

10 г. - Охрид! Покаяхте ли се? 10 г. - болезнен спомен, поправихте ли се? ОХкате ли и РИДаете ли, разкаяхте ли се? Прозряхте ли вината, причина за злощастието на съдбата? Или спомена побързахте в миналото да заровите и в стария си път упорито пак отново ходите. Причина за случилото се, каква да предположите? Случайност някаква си, защо да се тревожите? "Концерта на Мадона бил виновен", намесва се обаче пловдивски митрополит, като опарен в живота си греховен иска да се види пред хората измит. "На тоз ден трябва строго да се пости, Йоан посечен е, какъв е тоз концерт? Друг път, Мадона викайте на гости..." Ала сакън, че нещо в тях не е наред! О, николаИтчо, о, митрополит, стига си хитрувал, стига дяволит! Кой от вас успя да види, че за лятото едно Бог ви два пъти удари и попитахте ли се защо? Бакаджика по напреде беше, после Охрид, ето ви ориентир и в единия и в другия злощастен случай, хората отиваха на манастир! Кой от вас посипа с пръст и пепел, косата и брадата си дори, та да се намери пред Бога коленичил, питащ Го и плачещ до зори. "Защо ли, Господи, не щеш на манастири "ний" да ходим, че така жестоко ни сечеш, в скръб и траур да се молим?" Но дали такава искрена молитва, би дошла в попската глава или изобличението пак подритва и заглажда "мъдро" православната брада? О, хора, мили хора, кога ще разберете и от заблудата греховна, най после да се отървете, че истината не е в брадите, нито в манастирските стени, а в Христа Исуса хлопащ на вратите, ти сърцето си за Него отвори!

Това, по случай 10 г. от Божието изобличение към всички ходещи по манастири и покланящи се на светии, вместо на Бог!

Бог да отърве България от грабителите и АМИН.

Да си помогнем сами, че и Бог да ни помогне!!!

На този празник черковите и манастирите ще са пълни с бандити богомолци. Колкото по-бандит и власт имащ, толкова по-на предна линия. При комунистите поне имаше малко въздържание. Богомолството не беше толкова фалшиво и безочливо. Той крал с ръцете и краката, причинил глад, болести, мъка и жертви на народа си, обаче стиснал свещ в ръка и навел глава пред дядо Поп.

И всички българи! Нека се сбъднат всички молитви на застъпника ни Свети Иван Рилски!