България пада в класацията на "Репортери без граници" за свобода на медиите - 112-а е

Актовете на насилие срещу журналисти са се увеличили над два пъти в Европейския съюз и на Балканите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

супер новина, колкото по-назад сме в джендърските класации, толкова по-добре

Ето-ГЕРБ падна и нещата тръгнаха надолу! Майтап,бе ,Уили!!

С такъв скапан сайт като dir.bh,където не можеш да прочетеш един коментар сме по зле и от Сомалия.

Поредната безсмислена "класация". Америка били първи. И по какво? Фалшиви новини най-вероятно. В Япония, Южна Корея, Тайван и Сингапур медиите са най-свободни в целия свят, но на нас ни пробутват изпълнените с пропаганда американски и западно европейски тъпотии.

Прав си. По времето на изборите бяха спрели коментарите, което си е чиста форма на спиране на възможността за изразяване.

Цензура е да ти закриват екрана и да те лишат от информация. Това е в този сайт.

След всички фалшиви новини от последната година, няма как да връднем напред.

Тук е ясно. Но интересно какво ще кажат за САЩ, където запушиха устата на Тръмп и другите около него? Свобода на словото, ама друг път.

Що нещо не вярвам на тази класация

В България медиите са свободни да пишат каквито глупости искат, да правят скандали, да лепят реклами дето сварят по техните сайтове и да представят постове от социалните мрежи като горещи новини.

Х

Не я разбирам тази класация- всеки е свободен: 1. феновете на ДПС/ГЕРБ- четат си пеефските медии- пик, Телеграф, в.труп, гледат Нова, Канал 3 2. феновете на другата страна - четат Капитал, Дневник, тв78, евроком, бтв, тв1 за всеки им- свобода е

Дир имат важен принос за това, тъй като в сайта всичко е в услуга на герб и дебелия вожд. Такова гъзоблизане не бяхме виждали от бай Тошово време.

Само да кажа, че според последния Давос сме на 129 място от 144 страни по пътна инфраструктура. Искам да чуя от всеки член на герб и най вече БМБ само по едно изречение като обяснение, каква може да е причината! Знам че не е война или природен катаклизъм

2009 год. - България е на 59-о място по СВОБОДА на СЛОВОТО; 2021 год. - 112-о място. ... ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! Господин Бойко да даде ИЗВЪНРЕДЕН БРИФИНГ от болничната стая!

Виновни са войната, катаклизЪма и международното положение.

Още не е минало официалното представяне на новата класация и ето ти първите изцепки на медиите, дето са на 112 място. :) А тя пък една класация... "Репортерите" се надпреварват със "социолозийе" на повикване Кънчо Стойчев, Андрей Райчев и Първан Симеонов - все "експерти" на Петър Емил Митев, ДИР-а и Дневник. :) В Гърция убиха разследващ журналист, в Б-я медиите пикаят и хвърлят яйца по парламента, ама свободата им била нарушена - ти да видиш ЛЪЖИ. Ицо Конституционната Лъжа и Слави Мажоритарната Лъжа бледнеят. На излъганите - честито. :)

До 180 място има още хляб да ядем, но не е невъзможно за постигане. С нашите услужливи журналя, няма проблем да стигнем и там. Лошото е, че по грамотност на писане на журналистите сме пак някъде там.

Той какво общо има, че медиите са продажни, гонят повече посетители и да си постигнат финансовите цели, филтрират новините. В последната година станахме свидетели как от мухата се прави слон. Масово се канеха хора, чиято основна цел беше да плашат хората с измислената пандемия. Цифрите се представяха според което повече натежи, а не обективно... Срам, срам за всички медии, включително и за ДИР

Кой ги прави тия класации? И на базата на какви данни? Защото в България не само има свобода на словото, ами има слободия на словото. И по телевизиите, и по сериозните сайтове плюенето по управляващите не спира от години. Трифонов 20 години омаскаряваше партиите (без ДПС of course) за да осребри критикарството си на последните избори. Разни "отстранени" "неудобни" журналисти не слизат от телевизиите, солидно подплатени от грантове и заплати от позабегнали тук и там "невинно обвинени" граждани......

Репортерите ли нямат спирачка на устата и плямпат каквото им скимне, или си ходят свободно по джапанки където си искат? Какво е това "без граници"? Човек и в тоалетната да влезе, пак трябва да мисли, не може току-така направо! А относно нашенци и нашенско, то е ясно. Какво пък е свобода на медиите, след като зад всяка стоят неясни богаташи и кръгове в сянка и никой не знае кой пие, кой плаща? А да е видял някой обикновен човек да си спретне медия? С какво? С парцалите си или с подхвърлената милостиня за кренвирши, бахур и лютивка ли?

Наследството на Тикваря и шайката му .. Слаб (2) мутро куца!!!

Фрийдъм хаус: България е свободна държава, в медийния сектор има плурализъм - май 2020г. Другото е от "медийната свобода на Informiran.net... :)

"Фрийдъм хаус: България е свободна държава, в медийния сектор има плурализъм" - това е от май 2020г. "Репортерите" явно са преписвали от Informiran.net... :) На излъганите - честито.

Манипулативната медия кир.бг също допринесе за това 112 място. Ало, ало 112 ли е ?

Е все пак Северна Корея няма да я минем.

СВОБОДА на медиите в ББЪЛГАРИЯ: ЕЗИКЪТ и СЛОВЕСНОТО БОГАТСТВО на Бойко Методиев Борисов, Д-р на педагогическите науки, НЕ ПОДЛЕЖАТ на ЦЕНЗУРА / Няма наченки и на АВТОцензура /; След ЦИТАТИ на Д-р Бойко СЛЕДВАТ ТРИЕНЕ и БЛОКИРАНЕ. ... СВОБОДАаааа!

, кг ти

Да очакваме нещо добро.

Медиите са инструмент за манипулиране на обществото и нищо повече ! За да вършат тази работа не им трябва свобода, а послушание. Непослушните ги наритват като мръсни котета навън - пречат на целта. А и да си го кажем - в България журналисти няма. Има само преписвачи на новини от БТА и чуждите агенции.

Освен ако не са дописали в тълковния речник срещу война и катаклизъм Граждани за Европейска Разруха на България

Що пада като вече "новите лица" са на власт ?

Ами то в България само партийни медии. Телевизията на БСП. Телевизията на слави. Сайта на ДБ и сорос - Дневник. Каква свобода на словото и независимост на медиите когато всички са на определени партии и пропагандират определени интереси “?

Това какво отношение има към Брутния вътрешен продукт на България ? Там на кое място сме?

освен два реда за тва но кое място сме, може ли малко повече информация относно на какво се основава това; аз не виждам да е бил спрян някой журналист в България да публикува каквото и да е дори напротив виждам твърде много неточности без последствия; виждам че други държави където върлува авто цензурата и полит коректноста е води до грозни случки са все в първите места, пример германия и случката с нелагните мигринти на нова година в кьолн ... две седмици покриван от медии и полиция и власт... тва ако беше в България не искам да мисля какво щеше да стане

Нидялку, ти ли си бе? Къде забрави ПИК, дето само възхвалява Бойко и громи политическите му опоненти?

Само дето си пропуснал БНТ и Нова - партийните телевизии на ДПС и ГЕРБ.

Някой да е очаквал нещо друго??

По- големи манипулации- здраве! И за да изглежда всичко достоверно щото са франсета тия дето правят тази класация взели, че си сложили държавата 20 места зад Германия... Ей за да се направят на интересни ще си окепазят собствената страна... Как така Франция била 20 места за д Германия? Що за глупост.

Нъл знаш, че медиите са още под юзди, но не на новите лица?!

Щото това е класация за предишната година. Та може да питаш що пада човека с жипката преди да се е контузил за пореден път или да е излязъл в отпуск.

Приноса на Тошко граф Цепеш, дето щял да приема крумовски закони и да реже ръце и крака на журналисти.....

И това е много. Брифинг с известие в 8:33, което ще се проведе в 9:30?! За да няма неудобни въпроси. Когато главният човек в републиката се изплюе върху парламента и върху всяка медия, (защото от толкова време никой не може да му вземе интервю и да му задава въпроси), не ни очаква нищо добро.

https://rsf.org/en/bulgaria

Абе, я у лево ;) Аз на вас ли да вярвам или на Вожда мой?;) "В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с други държави" - 16.03.2021 г., Виена, Бойко Борисов, ей;)

Dir.bg, спрете да слугувате и ще ни върнете поне 10 места напред.

Истината е болезнена, но приемането ѝ е първата крачка към промяната. Заравянето на главата в земята като шраус само влошава положението.

Кой го интересува тази тъпа статистика. Не виждат ли какво става с гугъл? Цензора, jigsaw системата за манипулация на резултати и какво ли не... Махане на всяко нещо по-"конспиративно" (лесно избягване от обвинения).. А те ми говорят за свобода на словото... идиоти

Само дето тази класация е за изминалата година. По-скоро използвай другата опорка, че са виновни БСП.

В Словения и Чехия малта миналата година имаше убити журналисти !!!! И те ли са преди нас