България отбелязва Деня на храбростта и празника на армията

Празникът в София започна с водосвет на бойните знамена и знамената-светини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потомък съм на хора които, всеки в своето си време, са воювали във всички войни от създаването на Трета Българска държава и животът ми основно премина в армията от редови войник до командир на съединение. За това не мога спокойно да гледам пародията на военен парад чрез която се прави жалък опит за отдаване почит към храбростта на българските войни. Това не е военен парад, а е посмешище! Показваме на света до каква степен сме "оскубали" и до каква нищожна численост на хора и въоръжение сме довели армията на българският лев (не паричен знак а символът Лъв)! С малочислените си войскови подразделения и бойни единици само будим смях в очите на другите държави и недоумение в собствения си народ! По-добре проведете някой обогатен и с исторически материали концерт на открито и го предавайте по всички възможни телевизионни канали и по-ще има възпитателен ефект сред младото, нарочно и целенасочено с години отвращавано от военната служба поколение, те и настоящи защитници на страната и народа.

бяха изпълненията на недодяланите балерини от тихина и црънча. Ама с командир като оня смешник яворчо кви спец части може да има .

Хареса ми парада! Има напредък! Сигурно затова е целия вой в русофилските коментари! Но другари, тепърва ще имате много поводи да ревете, защото армията ни ще става все по-силна и по-добре вьорьжена! Естествено не с руско оръжие! Хайде със здраве и внимавайте, че злобата вреди на сърцето! На нормалните хора - весел празник!

за бъдещето на армията! С какви средства и с какви човешки и материални ресурси ще бъде създадена и осигурена в мир и бой тази армия?! Нарочно няма да се спирам на подробности на тази тема, защото всички правителства от началото на прехода до ден днешен упорито рушаха това, което народът ни бе създал и съхранявал години наред - и като народопсихология и като материални средства за своята си армия! Огледай се и виж какво е останало от всички това! Колко от сегашните млади хора биха били надеждни, макари насила, чрез всеобща мобилизация при опасност от война, обучени и включени в състава на армията, физически и психически издръжливи бойци?! С какво въоръжение ще воюват?! С остатъците от въоръжението на някогашната ни многочислена и имаща реална бойна мощ войска или с броящите се на пръстите на ръцете ти "модерни", внесени срещу тлъсти комисионни, снети от въоръжение в другите държави витлови самолети, кораби и други оръжия?! С какво и по какъв начин ще облечеш и нахраниш войските, защото войната не е само изстрели и фанфари, а е пълно изпитание на всички човешки и държавни възможности?! С какви боеприпаси, като количество, качество и бойни възможности, ще снабдиш войските си и какви средства имаш да ги закупиш или произведеш, ако те дадат лиценз, разбира се?! Лесно се плюе по форумите и се дава акъл, но по този начин не се решават създаваните и натрупвани с години проблеми по структурата, числеността и мирното и военновременно осигуряване на Българската армия!

Ако не се лъжа днес е големия празник на ОВЧАРЯ!Израз на народното уважение към онези ХОРА, които сами захвърлени некъде са се грижели за да има овце, ама не като вас крадливи и свадливи, а овце майки, вакли, кротки ,раздаващи от себе си вълна, млеко,месо, рожбици.... и то само срешу една паша и къде да си подслони главицата да е запазена от вълци.А, вие понее сте прости, нахални, крадливи, свадливи, некадърни и нам кви си още тъпаци..... дано ви изядат новите вълци та да ви дойде малко акъл в простите манерки очукани от алчност и завист.

Ако някой иска да гледа една млада армия, нека погледне парада от 1981 година по случай 1300 -годишнината от основаването на българската държава .Нека изпусне първите 20-23 минути ,от стандартните за такива случаи партийни глупости.https://www.youtube.com/watch?v=UOnaVTAPRho

и какво да гледаме там, как на българската армия и свирят руски маршове? такива еничарии гавра със собствената армия не е имало в нито една соц. страна. в същата тая армия тренирахме, като нападнат турци и гърци да изоставим южна България и да бягаме на Стара Планина директно

Мда-а-а-а, пак се появи поредният ученик на Клаузевиц ,а на всичкото отгоре с меломански наклонности.Не стига ,че не е служил войник ,ми бърка марша «Напред към подвизи и слава!»,които някои наричат срещен марш с руско ,ама толкова си знае съществото.Като допълнителна екстра чул не дочул от баща си как българската армия имала за цел да отстъпи до стара планина и да чака Одеския военен окръг да дойде.Глупости на търкалца.Има го и във вариант как ротният го е казал на баща му.Никой офицер,колкото и да е загубен никога няма да каже такива малоумности пред подчинените си ,и да всява в тях чувство на пораженство и страх.Тази глупост беше измислена от сините шамани и евроатлантическите подлоги ,за да тласкат България към нато.Българската армия беше в състояние да води пълномащабна и успешна война с турската армия.За тази цел в източна България имаше четири танкови бригади ,отделно всяка дивизия има свой танков полк от 96 машини,отделни самостоятелни танкови батальона.За ракетното въоръжение да не говоря ,него вече ударно го нарязахме."""Демирел останал без козове и казал, че Турция няма да търпи такова унижение. Ден след вдигането на оръжейното ембарго от САЩ над Турция той имал самочувствието да намекне за военна заплаха. Казал че само за 3 дни може да мобилизира 9 милиона мъже в армията си, което надвишава цялото население на България.Тогава бил прекъснат от силната и звучна плесница на Тодор Живков.Тогава Тодор Живков му казал:Запомни тази плесница и си я спомняй всеки път, когато си помислиш подобно нещо.По това време България имала една от десетте най-мощни армии в света Официалните данни показвали, че ракетните войски на България притежават около 300 балистични ракети, то тайните служби на Демирел му давали информация, че българските ракети са много повече.България заплашвала да изпепели двайсете най-големи града на 50-милионна тогавашна Турция. ВВС на България имали способността да унищожат останалата част от турската армия, а голямото количество танкове и вертолети е могло да установи траен контрол над европейската част част от турската държава.Сюлейман Демирел знаел, че не може да разчита на САЩ, водени от Джими Картър, който наблягал на икономическата политика. След Виетнам американците не искали да чуят за друга сериозна война. Именно затова избрали президент като Картър. След тази среща Демирел останал приятел на България до края на живота си.По-късно той станал един от най-дълго управлявалите турски президенти и докато е бил във властта, Турция е била в добри отношения с България.""""

Най-помрският, страхлив, прститутски и конформистки народ във Галактиката, да има празник на Храбростта... От това по-голяма шега на боговете няма.

И като се събуди едни чичковци с бели престилки ти оправят ризката ?

и ти като се събули едни чичковци евродепутати, ти бъркат из дупките у гейклубо. ббаахаха

Доживяхме след приемане на строя, войската да се поздрави, а не пародията от преди година - ПКП изслуша командващия и се дръпна настрани. Дано да е едно добро начало.

12 години гроб, 12 години български възход! Това е, което имаме за армия... теляци и кенефочистачи.

Жалки остатъци от АРМИЯ и ДЪРЖАВНОСТ. СРАМ.

За "жалки остатъци" за Армията съм съгласен, обаче не успях да разбера къде изобщо са остатъците от Държавноста?

ОЩЕ СА С КАЛАШНИЦИ ТИЯ БАСТУНИ, А В НЕБЕТО ХВЪРЧАТ МИГОЯНИ ... ПОЗОР !

"""17 ГОДИНИ В НАТО """.17 години нескончаем цирк

Особено ме впечатли марша на взвода теляци от българските части на НАТО.

Вижте им лицата. Псевдо войници. И за парад не стават, камо ли за война. Веднага се предаваме.

Каква война сънувате бе, педрос?

Погледнете лицата на снимката! Отегчени, безжизнени, намръщени хора, които даже не изглеждат младежи. От репортажите по телевизията се вижда как се разхождат по паветата и даже не се опитват да наподобят марш на парад. Отвратително! По-добре да не бяхте ги показвали, че да си мислим, че имаме армия. Като се види шкембето на военния министър, което не може да се побере в никаква унифрма и бръщолевенията му за НАТО и картинката е пълна карикатура.

Никой не ти иска мнението. Мухльо мамин, живеещ с родителите си в панелката в люлин.

Ама как да изглеждат младежки ,като са на хора към 40 и им липсва всякаква физическа подготовка

Празник на ВОЙСКАТА! Стига с това комунистическо "армия"!

Над страною шумят как знамена Двадцать семь героических лет. Солнцем славных боев озаренным Весь твой путь в наших песнях воспет. Несокрушимая и легендарная, В боях познавшая радость побед — Тебе любимая, родная армия Шлет наша Родина песню — привет. Родилась ты под знаменем алым В восемнадцатом грозном году. Всех врагов ты всегда сокрушала, Победишь и фашистов орду. Несокрушимая и легендарная, В боях познавшая радость побед — Тебе любимая, родная армия Шлет наша Родина песню — привет. Ленинград мы в боях отстояли, Отстояли родной Сталинград. Нас ведет в наступление Сталин, Наши танки фашистов громят! Несокрушимая и легендарная, В боях познавшая радость побед — Тебе любимая, родная армия Шлет наша Родина песню — привет. Победим, наша сила несметна, Гений Сталина в бой нас ведет. Наша армия в битвах бессмертна, Как бессмертен советский народ. Несокрушимая и легендарная, В боях познавшая радость побед — Тебе любимая, родная армия Шлет наша Родина песню — привет.

С 2 изключения всички плюят по славната ни армия!

Славна е била някога, сега е нещо друго.

де я гумената бойна лодка бре, де е тва чудо на бугарската бойна техника?

Хубава новина. Научих, че имаме армия.

Малеее каква армия стегната, какво въоръжение, КАКЪВ ГЛАВНОКОМНДВАЩ, каква гордост... Каква ПОМИЯ

А пък началникът на отбраната с разкрачена стойка на пикаеща крава и вместо да козирува като военен взел позата на пионерче с " рапорт даден - рапорт приет"..... Мъкъ.а.а.а.а, мъка и пароди.я.я.я.я.!

Искате да видите що е то армия? Ами гледайте Червеният площад на 09 май!

Благодаря, но предпочитам да гледам БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ!

Ами май си сбъркал датата ПЕТКО.. Днес няма гей парад.

Да не би да гледаш паради отпреди '89г., а ??? :)))

Ами бегай там, какво правиш все още в нашата България? Един път сме воювали с руснаците в новата ни история и сме ги направили за посмешище.

ГЕРБав, България не е ваша! Вие изтичате в канала...

Единият от дядовците ми е воювал в един от конните полкове в Добруджа ,но до края на живота си запази респект и уважение към Русия и руският народ.Другият загива като старши-подофицер на Дойран,34 Троянски полк,9-та Плевенска дивизия

Напълниха ми очите тези млади мъже. Върнах се в моята младост, когато и аз бях млад и с други мъже си играехме на войници.

очи пълни- ръце празни. ганьовска ти работа. ббаахаха

Много мазни гвардейци, бе! Явно и изискванията за тях са свалени. Днес дори бай Хасан от махалата може да стане чернолик гвардеец..

За гвардейците трябва да се самосезира хелзинкския комитет. Как може само бели българи там, а! Расизъм! До година да има и роми. А след 2 години и от LGBTXYZ...

какво значат последните букви от тъз организация LGBTXYZ .... хуй заврян ще да е значението