17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо България е още в ЕС.България за 30г.от нормална държава със здравеопазване,образование,МВР,съдебна система ,производство,стана държава на МАФИЯТА,която съсипа всичко за своя облага само с кражба,наркоразпростанение,проституция и всичко негативно коенто и е пресъщо.Това ,че българите не стачкуват,не значи ,че всичко им е ОК.И след като всичко се знае от ЕС ,защо не предпиемат нещо.?Тези статии нищо не значат за мафията наричаща се парламент и съд и правителство.

трагедия! ако имаше индекс на бюрокрацията, България също би била на последно място

Хахаххаа . Добре, че е усещане за корупция. Иначе щяхме да ударим макс 1

имат сайт на български, вместо да си губите времето с тази статия идете прочетете там какво пише. с две думи "пълна ала-бала"! "Тази класация е задълбочено изследване и е далеч от простото разбиране за нивото на подкупничество например", каза Славов. - ХАХАХА Ще падна от смях! Редно е все пак да уточним за какво реално става въпрос. Не става въпрос за изследване на самата корупция въобще! ФАКТИЧЕСКАТА КОРУПЦИЯ СЕ ИЗСЛЕДВА АМА ТОЧНО НИКАК! Журналята го прескачат, но не става въпрос за "инекс за корупция" а "Индексът за възприятие на корупцията". И като се разровиш в методологията им се оказва че индекса оценява най-вече колко ние си мислим че имаме корупция, колко те си мислят че ние имаме корупция. Цитират 10 изследвания на база на които са направили индекса си, а всъщност нито едно от тях няма за задача да изследва пряко корупцията. Е айде 1 от тях за "Върховенството на закона" действително разглежда въпроса макар и да не прави реални проучвания по въпроса а само представя историческа статистика, останалите изследвания ей така споменават между другото имало корупцията 3-4 пъти. не казвам че няма корупция или че сме изключително честна държава, но тоя индекс ала-бала няма какво да я приемате на сериозно

Именно, реалната позиция на България би била някъде след 150-та, ако говорехме за пряко окачествяване на корупцията. Който следи статистиките и знае как да интерпретира информацията, има представа за каква свинщина говорим в България. Дори това 77-мо място си е направо комплимент.

А къде е отчетена политическата корупция? Как така половината евро зона е с дългове почти, че и доста над равнището на БВП и всичко е ок? Как така? Организирано и с консенсус политическите партии в Гърция, Испания, Италия, Франция и прочие държави са източвали бюджетите си и са задлъжнявали и сега това е нищо... безумни разходи, че и незаконни по правилата на еврозоната, ама туй не било корупция... България живее според чергата си и има 20% дълг спрямо БВП и показатели от най- добрите за еврозоната и това било нищо... лицемерие е това.

Докато дъъъъъъъъългата сянка на Москва пада над Родината ни,а в сянката вилнеят разни още по тъмни по малки сенки или рък гротески с големи уши,голи глави,яхащи биволици жени....

докато дъъъъъъъъългия брюкселски ти е в задания двор , се така ще се напъваш

платена статия целяща да разклати иначе стабилното и подкрепяно от народа правителство!!!!

липсата на чувство за хумор и сърказъм е основен момент в проблемите на обществото

Според степента на икономическо развитие и богатство сме точно толкова корумпирани колкото и немците и датчаните. Вместо това лицемерие е най- добре да не ни взимат ТИР бизнеса с измислени доводи, да ни допуснат до шенеген и еврото за да се замогнем и така намалее корупцията. Корупция се бори със замогване и бизнес, а не с милиционерщина. Гърците се позамогнаха последните няколко години и веднага се вдигнаха нагоре в "класацията".

" Корупция се бори със замогване и бизнес" Абсолютно точно виж САЩ корупция почти няма поне не и за хората виж при бизнеса е имало корупция сега му казват лобиране и вече е напълно законно ахам де можеш директно да отидеш при Х сенатор и да му дадеш 20м с фактура за да ти пази интересите и да прокарва закони дето са изгодни за твоя бизнес вярно в 99% от тези неща само и единствено бизнеса е облагодетелстван докато хората са потърпевши но това е когато нещеш корупция а искаш бизнес с лоби но какво пък толкова за какво са им на американците некви права или медицински грижи по добре е корпорация Y да даде 100м на 10 сенатора и да задължът хората само за 1 аспирин в спешното да платят 800 долара или 6000 за превоз с линейка cool a

PEYTSCH

Причината е в ниските доходи на 80% от населението.

"България остава последна в ЕС в корупционния индекс на "Трансперънси интернешънъл" Аз мислех, че сме първи, а то било последни! Браво, браво!