България остава най-корумпираната в ЕС, Румъния с два пункта по-напред

Доближаваме Афганистан и Северна Корея в класацията на "Трансперънси интернешънъл"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кире от около 9 месеца си на власт, какво става с нулевата корупция и по конкретно с онези 8-те милиарда течове които спряхте?

А покупката на партии носителки на ПП какво е, ако не е фрапантна корупция?

Когато аз прибирам парите не е корупция, когато друг прибира е корупция!

Това което имаме в България не е точно корупция, така че класацията е безпредметна. Обикновено термина „корупция“ се използва в смисъл на нарушение на системните норми. В България това което прилича на корупционни практики са всъщност специфики на самата система – законодателна и изпълнителна власт. Българската система е планирана да работи по този „корумпиран“ начин за да може да бъде възможен т.н. криминален преход. Тоест всичко се случва както е планирано и „корупцията“ не е нарушение както е в други държави, а е норма пуснала дълбоки корени в народ-психологията. Т.н. „корупция“ в България не може да се бори с реформи в изпълнителната власт. Трябва изцяло нова конституция и политическа система адаптирани към българските специфики. Киро е тръгнал да „бори корупцията“ с някакви смешни комисии, което означава че не разбира проблема.

мила Родина, да важи пояснението : лъжа, измама, подмазвачество, разбойничество, жестокост, немилостивост, скъперничество, алчност, шуробаджанащина. За тази ли "специфика" говорите?

Това също, но имах в предвид че държавността беше поставена на колене умишлено за да може да бъде улеснено преминаването от една система в друга - от болшевишка соц. диктатура към към неолиберален капитализъм. Бяха унищожени много институции умишлено за да може да бъде създаден гръбнака на днешната Олигархия. Всичко това беше планирано и изпълнено внимателно. Ресурсите създадени от една цяла нация за десетилетия отидоха в сметките на няколко фамилии дирижирали процеса. Това което хората наричат корупция е естествено следствие от този институционален вакум който беше създаден умишлено. Просто понятието "корупция" е твърде меко и неточно за реалностите от които страдаме. Трябват сериозни системни политически и икономически реформи иначе ще продължаваме да тъпчем на едно и също място – дъното. Сегашното състояние на нещата е перфектно за Олигархията която управлява страната ще бъде бранено от нея с цената на всичко. Всички съвременни политически проекти в България са свързани дълбоко с Олигархията и съществуват за да я обслужват. Наивно е да смятаме че с избори организирани стриктно в рамката на сегашната олигархична система можем да променим нещо. Още по-смешно е да се опитваме да борим „корупцията“ със комисии, програми, корекции в прокуратурата, периферни законови промени и т.н.

в С, Корея корупция ? Смех !

По- големи расисти от тази организация- здраве! Ами ясно е, че бедните са корумпирани! Особено пък като ти мерят чувството за орупжия! Българинът с тази дума казва всичко- колко е неден и деиндустриализиран! Обаче как така не мерят политическата корупция на Гърция, Италия, Испания и прочие с дългове от 150% и нагоре спрямо БВП? Организирано си ограбиха бюджетите и фалираха и това е ок!! Там няма корупция! Айде бе!

Важното е да има пури и Ром. Този нард друго не заслужава.

от НПО-та дето се чудят как да си изкарат хонорарите. Да не са ходили след всеки българин да следят кой дал, кой взел. Пък и корупция в Северна Коря? Май плюят по-който е неудобен или няма да ги срита.

щом македония си купи сенатор да подържа тяхната кауза, зашо българските олигарси които са по богати от македония да не си купят един доклад че сме корумирани и сега докато борят корупцията няма да забележим колко се краде ще се извинят с това ч още не са победили корупцията, 10 милиярда заеми ще се точат по законен ред, и ние и гък няма да кажем щото кирето ще каже че пробелма не е в тези 10 милиарда заем ми в 100 милиарда от корупция, които трябва да си върнем

В доклада има два много хубави израза "въпреки" и "продължава да е". В държава, в която на президентът не се разрешава да разчисти котилото от корумпирани съветници и шпиони около него, няма къде да бъде. И докато предизвиква разни циркаджийски избори с манипулиации и машинки, също... Една мутра измества друга мутра и тук му викат "ново начало". Ама какво говоря...борецът срещу корупцията развява на предишния чекмедже с пари и го сочи с пръст, а той самия всеки месец носи по едно такова чекмедже до касата на енергото, да си палти тока на 19-те палата. Скоро няма да отлепим от дъното.

България е толкова незначителна,че никой не е свел до знанието на соросоидните служители съставящите тия класации че властта е вече в "наши момчета" и трябва да ни избутат нагоре .

общо с корупцията.Такава простотия някои се опитват да лансират тук. Не минава! Шайката почти я узакони(ин хаус)!Крадем законно.

Всъщност, най-корумпираните държави са на първо място Обедненото Кралство следвани от САЩ. Това, че тяхната корупция е узаконена, не значи, че не е корупция.

Време е отново Христо Иванов, Асенчо и Кирчо сълзливо да се оплакват из Европата пред камери от корупцията в България. Или пък не, обърках се нещо

турция в рамките на 120 години винаги е била по назад от нас но от към 15-16 години от как турските полтиците взеха да си плащат на запдни полтици да говорят хубави работи за турция и че там няма корупция, нещата им тръгнаха. А в Бг по същото време Радев развеждаше немската делегация за инвестиици и разправяше по вестниците как няма младо насление което да работи и как сме корумпирани!!!! ей това е разликата, първо казват колко сме корумпирани на целия свят и после казват вижте колко сме умни виждате ли че бяхаме прави в това което казвахме. без д аосъзнават че оценката в тези изследвания е пряко свързаан с техните действия и постъпки по очерняне на полтическия им противник, в Румъния корупция намаля след като Вкараха закон че всеки който плюе и злепоставя държавата с недоказни твърдения е подсъдим. Рашков ако беше в Румния да бяха го тикнали в затвора з ауронване на престижа ни, както и Кирето заради приказките му за язовира в Румния щеше да влезе в затвора

Толупа, с чекмеджетата вдигна класацията ЯКО!

Стига с тоя тулуп, стига с тия чекмеджета, властта е в други ръце от месеци

Но, 12 години е била в неговите крадливи ръчички ...

той, всичко щеше да е ОК. Проблемът е, че корупцията, като начин на живот, е в гените на милиони човешки тела на територията на прекрасната България.

Е, поне в една класация сме "Най"! В останалите класации сме на нивото на Буркина Фасо. Утвърждава се Първобитно-общинният строй в България. Скоро ще се оттеглим към пещерите, и ще разменяме кожи за продукти..

съзнанието. Никакви дрешки, колички и къщи не могат да го променят.

Какво стана, нали Киро щеше да бори корупцията, да вкарва виновниците в затвора??!! Дотук нищо от обещанията, отново само лъжи! Вместо да се занимава със сертификати и ваксини да се заеме с доста по- важните неща!

Боко забърка едни лай.а в продължение на толкова години, сега за 1 месец ли очакваш някой "да ни опраИ" ? Само във филмите на Марвел нещата стават толкова бързо !

Корупция в Северна Корея, това виц ли е?

Статийката удобно пропуска, че не само сме си все на дъното, ами сме паднали с още 2 пункта, спрямо 2020!

Ами то и в Германия има корупция. Тая организация само Балканите и третия свят ли изследва ?

"Изследва" само държавите където населението се опъва на новите демократични идеали, и трябва да се инсталират американски марионетки "борещи корупцията".

Цццц, пфууу.. Заради една хартиена торбичка с ром и пури, да го интерпретират така!!!! Не е честно..

марсианецо в коя група попада банскялийския тиквун каскета обвинил ли е корумпирян политик или в българия няма такъв

кумо-баджанашко правителство от измамници, крадци и некадърници, нищо добро не ни очаква. Простия червен дебилетелитет още вярва че налъмите на Харвардеца ще цъфнат напролет!

Хубаво, че са неподкупните и честни гербероиди, които са пълно мнозинство и могат да оправят не само България, света и Слънчевата система, ами даже и няколко близки галактики, ако им се даде шанс. Всички виждаме великите им постижения за 12 години, така че може им отнеме няколко милиона години, докато оправят нещо, но нищо. Важното е да сме благодарни за вожда Слънце и неговите велики последователи.

Абе, гледай си ваксинираните 8.5млрд човека...

Елена Йончева има ли апартаменти проектирани от брата на Министър председателя който и е бил любовник? Радев имал ли е любовница на която са и дали ведомствен апартамент? от граф игнатиево крали ли са керосин и кой е бил гръб на кралите керосин? и още много а с приказки за коруция се измъкват точно тези които сатанах милионери, жената на Станишев банкерка ли е ? Лечева как така е милионерка, защо никой не пита как разни хора си купиха собствени самолети? защо космонватва на Георги Иванов през 91 става собственик на няколко самолета АН с чии пари? и как се намират толкова пари? ей на това му викам корупция, а сега точно тези търсят пари в чекмдежетаи те плащат с открданатите пари на разни чужди вестници и най веротяно на политици от чужбина да ни плюят. Липсва ви елементарна етика, и затов аи станахте богати и титловани по време на най позорния преход. защо Радев назначи човек с 19 имота, след като преди време се дразнеше от един имот на Цветанов. Къде е съвеста на Симов, който разправяше че е неморлано да имаш скъп имот, приспана съвест и замъглена с унизително плюенен по България че сме най корумпирани от същите политци служили на куклводите които ограбиха дедите ни и бащите ни и се га наричат дедите ни дебили и на ссамите дебили щото на Радев шефовете са били бизнесмени

Това е усещане за корупция само ! За да се оправя , пийте ПРОВИОТИК за 19.99 в лидл

Нищо ново няма да стане,дългове,дългове и как ще ги присвояват само те си знаят,но старите били,а сегашните още повече

В корупцията има две страни- искащ подкуп и предлагащ подкуп.15 години сме в ЕС и НАТО- мислите ли,че ако искаха да няма корупция у нас нямаше да изпоарестуват власт имащите? Вместо това им предоставят фондове за милиарди да си ги раздават на свои фирми.Излиза,че източника на корупцията са еврофондовете, а за да им ги дават ей така безотчетно и без наказателна отговорност май самия ЕС е корумпиран, а ни го пишат на наща сметка.

Докато комунистите и новите и издънки не се премахнат от власт и не се осъдят нищо добро не ни чака.

Не се притиснявайте ! Киро ще прибори корупцията и България ще стане с нулева корупция на първо място в света !

Хванах Златната рибка и искам 3 желания : -да ми донесеш дракон с крилца -еее, кажи друго де... -добре, Борисов да си признае греховете! -... Кажи, дракона в какъв цвят да е.

Това е стар виц, при това много тъп. Новият вариант е с Киро Декларацията

Един дядка от еконт , си купи министерски пост за 400 000 левчета !! И съсипва пощите!! Но това не е корупция

Нарочно съсипват да не може клетият пенсионер да разбере колко получава и колко ще му вземат за да му дадът пенсията.Десега горе долу добре,ама на тоя алчен не му вярваме

Нали махаме 12то човека и въпросът е решен. Колко лумпен има в тази страна.......

Нали изчагъркаха символа на корупцията ГЕРБ? А то какво излезе, Мунчовите правителства по-корумпирани от Борисовите!

По времето на Борисов Спецов беше престъпник избягал е Дубай , но при Петков е шеф на НАП ! Браво ! Първото място ни е сигурно !

Бобоков ,мъжът на мата Хари!! И самият той интимен с радев и Узунов!!! Внасяше боклук от Италия!!! Но всичко изчезна

България оства с най простите полтици, които разправят на ляво о и на дясно колко сме корумпирани всичките полтици се изредиха да го казват и Радев и Христо Иванов и Нинова, и оная Елена Йончева тя пък лобираше на някви да разправя колко сме корумпирани няма толкова прости полтици, иначе сме далеч от най корпмпирани, но политиците ни са най корумпирани и най прости особено тези постоянно говорещи за корупция. Нашите полтиици които разправяха на цял свят че сме най корумпирани трябва да бъдат съдени включително Радев.... в Турция плащаха по един милион на западден полтик да каже добра дума нашите плащаха и на вестници и най вероятно на някой еврдепутати за да ни изкарат най корумпирани оная кучка Елена Йончева се сдуши с няква от ЕС, която и личеше че не е с много акъл и под нейно(на Йонева) давление взе да ни чопли

Шефа на НАП , спеца на кокорчо !?!?! Е ДДС измамник !?!? Но това не е корупция

Тя борбата с корупцията буквално спря,няма преследване на политици и олигарси,на мутри дори,всичко стана по зле от преди... Тези,които превзеха властта спряха борбата с корупцията и пуснаха всички олигарси от арестите,това явно бе целта на юмручето на Радев и мутрите,които превзеха властта...

Споко, бе! Сменяме Гешев и мазния шопар от Банки става съквартирант на бай Ставри поне по 5 параграфа. Към 100на години ще му дадат. Тогава ще изпреварим Румъния....

Ние не само сме нула с корупцията Ами Ами той е главен прокурор няма никакви изглед нещата да се оправят Особено като гледам как управляващите изобщо не правят нищо по-бързо да го сменят Имам чувството че има някаква омерта във властта мафиотските структури си седят всичко е шуробаджанащина това е Национален манталитет няма кой да задвижи нещата единствен Христо Иванов се бори и за сметка на това народа го оплюват защото сме изродски народ и това скоро няма да се оправи затова хората напускат България

Точно тоя дето направи нещо стана проблема ... нали така ви каза Божков?

Като гледам тук се е събрало цялото герберско тролско воинство! Както и да ви омайва Борисов, всичко това е негова заслуга. А вие, вие сте прости идиоти!

Вашият чорап, кога ще връща едни комисионни за едни грипени?

Къде са грипените? Те, че са при ф16 е ясно, ама за тях поне пари не сме давали.

Когато Борисов си признае за Барселона и чекмеджето. Или все още вярвате, че е само фотошоп?!

А ти вярваш че не е?! Хаха хо

Не е корупция, да си назначиш любовницата на два щата във ВВС , и да си самопродадеш като нуждаещ се 3 апартамента от ВВС !!! На без пари

Имам случай в Апелативен съд София, една Председателка с руска фамилия, каза на Възивника да си седне, защото е представен от адвоката. След заплаха от същата, след седмица състава си направи отвод.

Съдебна реформа, колега! Време е в България Justice да се преименува на Prejustice

Честита промяна!

Ало, какво стана с нулевата толерантност към корупцията. Или наистина стана да сменим едните с другите и пак така. Крайно време е да си признаете, че сте против корупцията ама само когато не участвате в нея.

Борбата е дело на цялото общество, Кирил Петков не е Нео от матрицата.

Няма такъв филм, Коремното каза че при негов управление, корупция няма да има.

Промяната е налице :-))) :-(((((((

"България остава най-корумпираната в ЕС, Румъния с два пункта по-напред " Благодарение на Борисов и неговата ОПГ ГЕРБ, България още години наред ще е най-корумпираната в ЕС. Спешно трябва да бъдат обявени за недействителни всички закони приети от НС по време на борисовата диктатура. Неговите авери от парламента "гласуваха" машинално както им каже боса!

Нема никаква куролация в написаното от Вас

Русенеца , Шеф на ЕКОНТ си купи министерството на Транспорта за около 100 000 лв. , Но ще ги утрои само за 6 месеца ! Само така ще изпреварим Афганистан !

Даде 100000€ преди да то назначат и 200000€ след сато Киро го назначи

Имал Дал ! Но му е сигурно че ще ги УТРОИ само с " ремонта " на летището в Русе !

2020 корона година е с две позиций по добра от радевата 2021 !?!? По просто като за киро казано

По давайте сигнали и си търсете правата в Прокуратурата, въпреки щетите, които ще понесе те. Да намалим корупцията

Лично съм ощетен от корупцията в Софийски градски съд. Не от съдии(срещу тях се бориш с жалби до ВСС, ВКС), а от вещите лица, има спящи клетки, организирана група, работеща за свои интереси, сред графолизите. Триото от Русия, служители на МВР, отнемат имоти и жилища с невярни експертизи по Завещания, Пълномощни и Предварителни договори. Единия паразит бе заловен и осъден (условно), но другарчетата му още вършеят в СГС

Имаше един "експерт" в съда, ВиК експертиза, написа, че 5-спирателни крана за вода е нормално в гарсониера, искаше си още 50лева. Загуба в СРС, в СГС разбраха и отменуха решението.