България и Румъния се договориха за Дунав мост-3

Инфраструктурното съоръжение ще бъде изградено при Русе – Гюргево

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бързо да го строим,че като ядосаме Русия да има накъде да бягаме

ако се договорят и за румънската корупция по граници и пътища цена няма да имат

Ще стане, да знаете!

ШОП : Я сакам при СИЛИСТРА МОСТ .!!!!!!!!!!!!

Силистра има сухопътна граница с Румъния, а след това на румънска територия има БЕЗПЛАТНИ мостове. Що ти е мост, на който ще ти събират такса ?!

Абе, а магистрали ще има ли до тия мостове?

Няма никакъв смисъл от втори мост на Дунав при Русе. Освен за престиж. Този заспал град със затихващи функции не би могъл да напълни със съдържание едно такова съоръжение. Работаща ще стане като с моста при Видин. Най-добре би било този мост да се построи при Свищов, Тутракан или Силистра.

Ела да видиш опашките от тирове, гнидо!

Малоумен, 1 мост с много опошки, 2 моста с двойно повече опашки! Не си ли чел Мечо пух бе идиот безмозъчен? Очевидно има причина за тези опашки и това не е самият мост. Очевидно е, че никой там няма способностите да разреши проблема. Затова мост при Свищов или Тутракан би облегчил изключително много положението на западащия ви град. Капиш! Да оставим настрана въпроса, че вместо паркинг там на кръговото направиха един безобразен мол, който никога няма да бъде пуснат в действие.

Най добре третият мост между бг и румъния де е в софия.

Какво е станало с моста при Видин-Калафат, освен проблема, че е бил проектиран за тройно по-малко наплив?!

"не би могъл да напълни със съдържание едно такова съоръжение" Явно изхождаш от позицията за строежа на българските магистрали - строят се за да обслужват софиАнци, да ходят удобно на море-я в Гърция, я на Слънчака… Мостът при Русе не служи само на русенци да пътуват до Букурещ, ами е транспортна връзка от международно значение. А какъв град е Русе-развит или изостанал, не е проблем на Русе, а на България, която допуска да има изоставащи и обезлюдени райони. Казано по просто, като за теб, ако ти гангреняса крака се налага да го ампутират, това не е проблем на крака ти, а е твой проблем.

Те пък са най-живите

Сега тоя мост от петте моста дето Киро ги беше договорил ли е или е нов шести договорен мост?Много мостове много нещо ,бе!

Предизборно или да? Ще такива ги слушаме обикновено преди изборите...

Предизборно ако беше щеше да звучи така - одобрен е проект за подземна връзка на БДЖ с метрото на Букурещ. Братя гъргорови, тия дето рязаха лентата на наводнената арена зад съборения паметник, ще участват с ной-хау от САЩ.

Еййй, прости хора! Ма нямало място къде да строят моста, нямало инфраструктура- хейт, хейт, хейт, вместо да се зарадват, че ще се разтовари границата към Букурещ. Нито знаете къде ще се строи, нито как ще се строи, нито дали включва инфраструктура, а такава е нормално да се предвиди и изгради, ако държавата си свърши работата както трябва (а не както моста на Боко при Видин- мост има, път няма). Прости хора!

Не ги виждам ПП Тата никъде тук

Бля, бля. Фалшива новина. Ей Дира, и вие ли пускате лъжи? То няма инфраструктура за сегашния Дунав мост край Русе, щели да правят друг там!!! Това са изиотщини! А къде ще го провят? В ляво или в дясно от сегашния мост? СМЕШНИЦИ!!!

Не един, още за 5 моста говори Кокора преди няколко месеца... Никой не говори за инфраструктура, щот няма и трудно се изгражда... Пък и като кажат "мост" повече ще впечатлят някой лумпен, отколкото като кажат "инфраструктура" ...

Колкото се може по-бързо.

До КАФЯВАТА умница "А" и "Анонимния" Не подскачайте като Кучето на Павлов! ... ЕС отпуска ФИНАНСИРАНЕ само за МАГИСТРАЛИ и ВИСОКОСКОРОСТНИ пътища. Една от най-употребяваните думи в ЕС е КОНВЕРГЕНЦИЯ. Бълг. РАЙОНИ в РБ, с изключение на Софийския, СА В ДЪНОТО на ЕВРОКЛАСАЦИИТЕ. Но Европата НЕ ОТПУСКА ФИНАНСИРАНЕ за СБЛИЖАВАНЕТО им до СРОЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ райони. И на практика БЕДНИТЕ БЪЛГАРСКИ райони все повече СЕ ОТДАЛЕЧАВАТ. ДИСПРОПОРЦИИТЕ РАСТАТ! За второкласните и третокласните пътища не отпускат 1 евро. Но българите, населяващи ИЗОСТАНАЛИТЕ райони, ПЛАЩАТ евровноски КОЛКОТО ПЛАЩАТ и в Софийския.

Крайова - Калафат добре да се модернзира, а Видин - София кога? 200км люшка 5 часа и отгоре?

Ми що не питаш Баце защо 12 години нищо не направи по въпроса!? Гласувайте пак за "нормалноста" и чакайте да се построи нещо дето не е полезно за шайката и да се усвоят ЕС паричките.

Това не беше ли моста за преминаване на войските на НАТО, който да можел да се ползва и за други цели, поне по думите на смешника Кирил Петков?

Благодарение на вас болшевиките, сме откъснати от съсесите си и света.

Тъпак болшевишки. Целият свят се свързва главолмно, само Ганя-русофил вика е тука НАТО ше си прекарва танковете. Да те натанкат у главата проста болшевишка.

Източна Евеопа има явлението, да си ограничиш капацитета към границите за да не може пиле да префръкне.

Мда, Кирчо е СИНЕРГИЧЕН: “Когато обсъждаме инвестициите във военната инфраструктура виждаме, че може да има много голяма синергичност между военната и гражданската инфраструктура с военни цели. Когато включим тази част от инфраструктурата, специално тази, с военни цели, например за втори мост на Дунав край Русе това ще е много интересно от стратегическа гледна точка."

Петте моста на плешивия министър на ПП ще са при Русье

Шъ стани

Мексиканците ще строят стената към САЩ,а ние ще си строим пътя към войната с помощта на сащ

Ми Киро мали направи 5 моста и три тунела(единия тунел е тутката на кена)

ТРЕТИЯТ мост ще бъде при Русе, защото искат да го свържат с БЪДЕЩИЯ ВИСОКОСКОРОСТЕН път РУСЕ– СВИЛЕНГРАД. Европата НЕ СЕ ГРИЖИ за българина, а за СЕБЕ СИ - СВЪРЗАНА Европа, казано по европейски. СВЪРЗАНА Европа - да тече ТОВАРОПОТОКЪТ.

По ваше време нямаше никакъв товаропоток, тъпанар червен. Калотина и Кулата бяха селски път, едвам направихте Русе-Гюргево а към Турция- нищо.

Кви турци те гонят?. Ония от Анадола с рязани пушки

Кой искаш са се грижи за тебе бе?

Това е сигурен признак,че Боко първи ще бъде пак на власт,защото кой като него ще може да реже ленти.

Това си е национално предателство!!! Трябва да е при Никопол.....

Сегашният мост за нищо не става. Не може да се премине без кола, влак и обществен транспорт на практика няма

И защо втори мост при Русе като може да се разтовари трафика и да се построи при Оряхово, Никопол ???

на никой не му трябва трети мост, но има едни европейски пари дето трябва да се “усвоят” и разпределят между правилните хора.

Няма лошо да има повече мостове над Дунав /като в Сърбия, Унгария, Австрия / но защо втори при Русе !!!

Да стигаме бързо на помощ на бандеровци

Защото сегашният мост е в предаварийно състояние, а след 10г когато стане новият ще е на 80г. Защото ДМ 1 сега осигурява условия няколко хиляди камиона да преминат по средата на Русе, състезавайки се с тролеите по бул. България. И защото няма как този мост да се свърже с бъдещата магистрала ВТ-Р.

ли много шантонерки имаме, та ще им строят 3-ти мост.

Има за 30 моста а кат сложим и пп...

А линията Мездра - Видин кой ще е оправи? Един товарен или международен влак не е минал по моста!!! Има едно влакче, което вози видинските бабички в Калафат когато е по-евтин оризът и калафатските във Видин когато чушките са по-изгодни...

Дунав е ЧАСТ от Паневропейския транспортен коридор №7, свързващ С. море с Ч. море чрез речния канал Рейн/ Майн / Дунав. А както знаете, Европата ОТПУСКА ПАРИ само за ЕВРОПЕЙСКИТЕ коридори. Поне България да намаже нещо! Чл. ВНОС е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН и гони 2 МЛРД. лв. на ГОДИНА. А на ГЛАВА от НАСЕЛЕНИЕТО БЕДНИТЕ държави ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ от БОГАТИТЕ, които ползват ОТСТЪПКИ заради по-голямата НОМИНАЛНА вноска... Винаги Болен здрав носи...

Сега беше момента да поставят основите, когато няма вода и реката е малка.

Адекватния коментар

ВОДАТА НЯМА НИЩО ОБЩО ПРИ СТРОЕЖ НА МОСТОВЕ.

Кога е по лесно и бързо, сега или пролетта, зимата. или ще се откраднат повече париииии!!!

Хората морета пресичат с мостове.

Руснаците ГАЗОПРОВОДИ полагат НА ДЪНОТО.

Ще изчакаме Просто Киро да изгради Дунав мост 2...

лъжите! кирчо още преди три месеца дотовори пет моста!! кой невярва, да пита курнелия!

Първо вечния тунел под Шипка и после моста

Не искате тунел ли?!?

Тунели не ядем!

Втори мост Русе-Гюргево....добре. Да видим колко ще оцелят при катастрофи че да стигнат до Русе и да минават по двата моста. И сега трафикът е ужасен. Дано моста стане факт слез евентуалната прословутата магистрала ли ,скоростен път ли ....каквото там се мъдри с години за пътя до Русе.

хахахахаахахах днеска ли се договориха бе ?? Киро го съобщи това преди месеци.. Служебните некадърници съвсем изнагляха !

А другите четири (на Кирчо) кога и къде?

Румъния обяви ПРЕДИ ГОДИНИ, че иска да построи ОЩЕ 4 МОСТА на Дунав.

ЙЕС! Дунав минава през 10 държави и има НАД 120 МОСТА, а в България САМО 2 моста.

2039 началото

Какъв трети мост договарят? Простокиро е договорил цели пет моста!

Защо само Дунав мост 3 при Русе? То има нужда от: Дунав мост 4 при Лом-Rhast Дунав мост 5 при Оряхово-Bheket Дунав мост 6 при Никопол-Turnu Magurele Дунав мост 7 при Свищов-Zimnicea Дунав мост 8 при Тутракан-Olteniţa Дунав мост 9 при Силистра-Calaraşi Кога?

По времето на "Римското присъствие", в нашия участък на реката е имало тамън три моста (вероятно понтонни).

Където и да си изберат от тези места и за третия мост, няма да сбъркат. Олигофрени живеят в тая държава. Мост до моста в Русе ! Ще се клатят тировете до Русе и оттам въртят геврека обратно на запад да стигнат до Клуж Напока или нещо по централно в Румъния или дори ако искат по на север - Полша.

Клуж Напока е много повече на север, отколкото на запад. А и там има едно барче по пътя и не може да цепиш направо от всякъде.

Всеки може да мечтае.

......Абе бай Кольо,...защо задаваш такьв въпрос нали първият мост беше построен за да може съветската армия да се придвижи към България, сега ще строим втори мост пак при Русе, за да може армията на путлер да се придвижи още по бързо,...това е положението пак се обслужват интересите на блядовете!

Това, за съветската армия, е пропагандна дивотия. Идеята беше по-лесно да се осъществяват товарните ж.п. превози и камьонаджийския трафик към СССР. Във военно време, един НАТО-вски бомбардировач да прелети и моста е на дъното, дори и без да ползват ядрен заряд. Това, че украинците повече от месец не могат да бутнат мостовете в Херсон, е защото се опитват с артилерия. Ако дори един B52 мине от там, предвид управляемите бомби, ще бутне дори опорите.

В Будапеща, която е един град има 8 моста, а тук между 2 държави отскоро има втори мост, а първият е в лошо състояние.

А ширината и дълбочината в Бъдапеща и в нашия участък взимаш ли предвид? Както и мераците на румънците да дръпнат целия трафик през тяхна територия.

Ширината и дълбочината ли ти е проблем?!? Не знам за румънците, но мостовете се ползват от всички.

Скоростта на течението също има значение. И да - едно е да построиш мост над р.Искър над язовира, съвсем друго е в долното течение на Дунав.

Ти Дунав виждал ли си?! Айде спри с глупостите си. Колкото е по широка една река, толкова течението е по бавно. Най бързи са малки планински реки.

И като са бързи, какво, по-трудно е да направиш две опори на каменистия бряг, отколкото да строиш 7-8 в тинестото дъно, което изисква 5-6 метра яма, преди да налееш основите? И да, Дунава съм го виждал. Както при Видин, Лом и Русе, така и в Унгария. И ширината е коренно различна. Както и разликата в приливния напор напролет.

Бързото течение ли е проблем или тинестото дъно?!? Има много по дълги мостове на по сложни места. Как ли са построени те???

построени са с акъл и пари .

Аз искам да попитам всичките мостове ли ще ги строим все при Русе? В смисъл, каква е идеята за още един мост до другия, вместо някъде посредата на Дунавската ни граница?

Четвъртия може да свързва Дунав мост 1 и 3, надлъжно по реката. П.С. При сушата и маловодието, това лято, беше много подходящо време за подобни строежи, ама...

Имаше проект за мост у Бяла Слатина, ама бюджета нямаше да стигне да отбием Дунава до там.

Първият мост не може да поеме трафика!Това е причината при Русе да има още един мост.Ела и се убеди с очите си!

Ами построй един мост посредата. Опъваш една бърза магистрала от Ябланица до най-близката точка на Дунав и изхърляш всички тирове от нашите пътища, вместо да се състезаваме и убиваме с тирове до Русе или Видин. Така изместваш тежкият трафик из райони дето няма особено движение и ги изхвърляш да не ни убиват тировете по пътя. Шосетата стават по-спокойни а румънците да си берат грижите. Там да се търкалят стотици километри до Букурещ.

Дали ще живне малко в Русе? Дали да не си купя някъде там имот?

Купи си имот и в Монте Карло ако искаш, кой те е спрял.

Как може вече да живне 40-50 хиляден град като Русе, когато конят отдавна отиде у реката?

ПП ... .дупки.... дупки... и само дупки, плюс кражби БСП.... дупки, дупки... и само дупки. ДПС ... сече... сече... сече Възраждане... свирки, свирки, свирки....

И дъното...ГРОБ

бе празноглавецо , комай пак ГЕРБ ще го строй :)))

Личи си и от правописните грешки, че учителят ти е Винету.

Тази договорка с Румъния е още от времето на ГЕРБ. Кирчо и Кокорчо нищо не направиха по въпроса, бяха прекалено заети да крадат. Браво на служебното правителство, че най-после задвижи нещата!

супер, сега да броим годините :)

Трябва да се бутат тия мостове, не да се строят, че може орки да пропълзят през тях!

Не се притеснявай- няма. Тук има толкова много путинофилски партии и толкова много прост народ че ще дебаркират във Варна а нашите ще ги извозят безплатно до София да вземат властта без проблем.

Защо при Русе, нали там има мост? Какво ще правят със стария,ще го бракуват ли?

Ти мислиш, че мостовете са вечни ли? Като дебилите, които мислят, че атомните реактори са вечни.

Само българските мостове са със срок на годност от няколко години. Навсякъде по света ги строят за векове напред и поддържат.

Няма нищо вечно.

Golden Gate гони 90-те и на никой и през ум не му минава да го бута. В Рим има мост, който е строен малко след разпада на Западната Римска Империя и още стои и се ползва. Та недей да си мислиш, че подобни съоръжения се строят за да можете само да гепите.

Мостовете СА вечни! Само малко поддръжка им трябва.

Русенското лоби, пак отсвири Силистра....

Халал да й е на Силистра мост . Който е попадал в трафика към Дунав мост и границата, знае за какво говоря . Да не забравяме и трафика и ТИР-овете убийци по пътя към Русе

До Ll:............А, казваш добре сме си и сега, тировете ги караме с баржата, и до Кълъраш, нали? Решението е НОВ МОСТ НА ДУНАВ при Силистра до квартала Деленките!

Кирил Петков каза и дори една година не изкара и - нещата станаха и тунел под Стара Планина върви.... след 150 години. Боцо.... ... .дупки.... дупки... и само на Путин строи с народни БСП.... дупки, дупки... и само дупки. ДПС ... сече... сече... сече Възраждане... свирки, свирки, свирки....

Да се чудиш, как Радев не издъни това, след като издъни доставките на газ.

Ее супер. Още за два да се договорим и ще стигнем бройката на пп и канадския крадец