Българите са добри и състрадателни хора, но са и много мнителни

За живота в Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Белоградчик, за промените и мечтите на децата, говори директорът на социалното заведение Емилия Григорова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е то с такива хубави управници.... има ли някоя институция на която да можеш да се довериш? КАТ, МВР, НЗОК, НОИ... ВИК.... тралала.....мнителни и обезверени са Българите... с жената правим около 10К на месец и пак главната цел е Емиграция..... с тоя прекрасен въздух.....

Факт. Не мога да ги разбера ганювците, които блеят, че ако си работлив, си щял да изкарваш добри пари в българия и да си живееш добре! Е какво ще си купиш накрая с тия пари, като всичко живо е корумпирано или некомпетентно и даже въздухът те трови? Лекарите въртят бизнес с лекарства за онкоболни, полицията рекетира, накрая детето ти като не може да си намери работа, защото не е нечия калинка, или те пребият цигани на улицата, колкото и добре да печелиш, колко "успял" можеш да си в подобна мизерия!

Все едно да имаш дворец насред квартал факултета....

Много добре казано! Наоколо на тоя дворец ринат в калта ганювци, които си мърморят как евакуиралите се от тая скапана държава били безродници и не "остнаали да се борят да си оправим държавата", а хем като някой се опита да се бори, точно тия същите като истински българи го замерят с калта, а пък онези с добрите заплати, като излязат от двореца си, и те газят същата кал като не толкова "успелите". Да се считаш за "успял" в неуспяла държава те докарва до същата мизерия като "неуспелите", ама иначе на българина самочувствието му е до небето и не се притеснява от разградения си двор да поучава други, далеч по-уредени държави.

хахах така така. стария трик "ти си добър и мил", затова "дай". нали знаете, всичко казано предни "НО" няма значение. не се връзвайте нито на тази, нито на илюзиите си. българънът си е дивак. за справка - отворете Оптимистичн теория за българския народ на Иван Хадждийски, и ми кажете какво се е променило в булгаристанеца от начаото на 20 век. НИЩО. българинът, на когото му е хъбавичко в България, си е комплексар, мързи го да се грижи за себе си и околните, изопачава всичко в негова изгода и не ще да се информира за нищо. не е консервативен, а е селяндур. Познавам много българи, които си дават сметка за масовата простотия в тази страна, искат да са нещо повече, и мога да ви кажа че всички вие сте загубили невероятен човешки капитал. прогонен от вас. живейте със срама си, и не се чудете защо няма да има кой да ви изработва пенсиите. УСПЕХ, не знам какво друго да ви кажа

че е хахотролчето, че да разберем какви сме :)

не е добре пич. аз съм добре, уреждайки си стабилен и нормален живот в друга страна. ти си обречен. жал ми е, да гледам как кораба потъва, а седиш и си припяваш че е ок. трови те въздуха, вода нямаш, цигани вилнеят където си искат, гласуваш за мафиоти, слагат ти стендове, дето не ти трябват..да продължавам ли? поне като не осъзнаваш в каква каша ще умреш, поне не дърпай околните. за какъв трол говориш бе пич? всеки който ти казва грозната истина е трол, така ли?

Никой с уреден живот в чужбина няма да седне да пише във форума. Тези "авторитетни" биографии - не пред мен. Всички неуредици в държавното устройство се дължат на тези, които Ви плащат, за да ни внушавате всякакви лъжи. Не се правете на загрижен, че корабът потъва, докато увеличавате пробойната в корпуса! Какво лицемерие!

След като поживях, поучих и поработих в няколко държави за по 3-4г във всяка, забелязах че мнителността се наблюдава най вече в малките народи. Големите държави - където хората са скроени по широко - са по малко мнителни като цяло. Като се замислиш, има логика. За да успееш и да си голяма държава, е било необходимо да се поемат рискове което изисква да си по оптимистично настроен, което пък води до по малко мнителност. Кажи на един българин че банкоавтомата на еди коя си улица дава безплатно пари и повече ще те погледнат с подозрение. Кажи същото в Русия или САЩ, и доста повече хора ще идат да проверят. 5-6 баби в годината дето мятат пари през балкона са единични случаи и изключения.

Тя и Андреа от Галиче беше много мнителна! Как не се научи това момиче, че на циганин не се отказва? Каква е тази етническа омраза и нетолерантност? Как можа да си помисли, че ще я изнасили и убие, че и окраде за капак? Жалки сем българите, сериозно... Как може всички да не сме гейове и да не им се радваме? Мнителни тъпаци сме и това си е!

Те и ония българи, които утрепаха ортака си и го разчлениха да скрият трупа в бидони явно са били мнителни, че може да ги хванат.

се развихрили да плюят по нас :) По-полека, товарищи, да не се задавите в собствената жлъч!

Те и руските тролове пак са българи. Сиреч - потвърждава се от само себе си що за народ.

не сте българи, някои може да сте полубългари, ама много от вас даже понякога си допускат в писанията "руските" грешки. А иначе "всяко стадо си има мърша", и нашето също. И Вие сте горди представители на нашата мърша. Което не означава, разбира се, че и ние сме, като вас :)

Хехе, значи хем признаваш, че съм прав, хем обаче, понеже не ти отърва, автоматично ставам мърша! Евала, поне можеш да се гордееш, че българи като теб са увековечени в един популярен литературен герой на Алеко Константинов!

Не виждам как точно признавам, че сте прав, ама щом такива са Ви инструкциите, така ще пишете. Вие дори нямате право на собствено мнение. Но оценката за Вас явно е лоша, щом вече ме запращат в Упс, ...

Има си хас да не виждаш, като само "тролчета" са ти във фантазиите! То за да "виждаш" нещо, трябва да обръщаш внимание на обективната реалност, а не на тази, която ти е в главата, все пак.

ама сте ежедневната противна реалност. Даже не отричате. Замазвате, обиждате, но не отричате :)

Не знам кои са тия, към които се обръщаш в множествено число, ама на всеки що-годе интелигентен човек му е ясно, че няма смисъл да се спори с явления, които си живеят в собствена реалност, и да се опитваш да отричаш каквото и да е от тази тяхна реалност. Те си приемат автоматично че това, което са решили, че е вярно, и хич не им идва на акъла, че все пак може много лошо да бъркат. Ето и ти по-горе реши, че аз съм "мършата", понеже не ти хареса това, което казвам, въпреки че призна, че е вярно. Така че е нормално това множество, с което си общуваш, да не "отрича" каквото там ти се иска да бъде вярно.

една камара думи и пак не отрекохте. Нямало смисъл, а ми писахте вече 4 реплики. И ще ми напишете още 100, ако трябва, защото ви е казано вашият коментар да е последен в такива "кратки схватки". Май не Ви харесва да сте мърша, има надежда за Вас :)

Че да не съм ти длъжен да седна да те разубеждавам от фантазиите ти? Да не съм обвиняем, нещо? Свободен си да си вярваш в каквито нелепици си искаш! Ето вече даже изобрети някаква трета страна, която ми била казала нещо, и си вече напълно уверен, че въпросната трета страна била реална, хехе!

Няма смисъл, ама пишете ли, пишете и пак не отричате. Не сте длъжен, разбира се, това е естествена реакция. Как мога да Ви карам да лъжете :)

Както казах - нито съм обвиняем, че да отричам или признавам нещо, особено пред теб, нито имам намерение да хвърлям усилия да те разубеждавам от фантазиите ти, така че ако за теб, това, че не "отричам" нещо, което успя сам да си изфабрикуваш и твърдо да се убедиш сам себе си, че е вярно, е доказателство, че е вярно, гледай да не забравиш да провериш под леглото да нямаш "тролчета", хаха!

извъртане, замазване, друг вид признание

Хаха, щом го казва някой като теб, няма начин да не е вярно! Ти си жена, нали?

Ви трябваше :) По-горе ме нарекохте пич :) А сега ще се започне "само една жена може ..." и т.н. - нова отбивка от темата. А темата беше: Трол ли сте, Хахо?

Да, то стана очевидно в един момент какво си с тоя бегемама манталитет. А за това, че по-горе съм те бил нарекъл "пич", ти препоръчвам хубавичко да прочетеш пак всичко, което съм ти отговарял, ако изобщо допускаш, че може фантазиите в главичката ти да се разминават с реалността.

Не отговорихте на въпроса :) Уж бегемама манталитет, а сам не се сетихте, някой колега Ви каза, нали :) Все пак, не мога да отрека, че имате нежно отношение към жените :) Хем ме обиждате, ама употребявате умалителни - главичката :):):) На новичък ми приличате, хахотролче

Напротив, отговорих на няколко пъти, ама както посочих вече, ти избягваш да се ангажираш с реалността и съответно игнорира отговорите. Или чисто и просто не успя да ги схванеш. Пък ако се чувстваш "обидена", не си уцелила на кого да се жалваш!

и този път не отговори :) Не можете да ме обидите, колкото и обиди да напишете, защото Вие сте никой за мен и Вашето мнение няма никаква стойност за мен. Последно трол ли сте или да :)

Хехе, ти по-горе ми заяви, че съм те бил наричал и "пич", което лесно се вижда, че е пълна лъжа, но явно ти си категорично убедена, че е съвсем реално! Хайде върни се и прочети пак какво ти отговорих на няколко пъти на тия твои опити да ме включваш в собствените си измишльотини.

с леко закъснение, но се усетихте да отречете другия пост, защото така всеки вижда, че само един трол пише под статията, а трябва да имитирате "група обикновени граждани". Нов сте наистина, ще се научите на номерата. Ще Ви научат :)

Какъв друг пост? Ти изобщо успяваш ли да държиш някаква връзка с реалността?

ей, това хахах Ви издава, няма ли кой да Ви каже. Употребихте го в повечето "различни" постове. Нали и аз Ви го пиша непрекъснато, ама не се усещате. Не е лесно да се представяте за различни хора, още не сте го усвоили явно. Не се изнервяйте :) Както писах, и още 100 коментара може да се наложи да напишете, а вече много Ви писна. Калявайте си нервите :)

Не съм използвал "хахах" в нито един от постовете, които написах, досущ както и обръщението "пич", което ми приписа по-горе. Лесно може да се види като се изчете диалогът ни дотук. Дори няма да питам за кавко смяташ, че ме "издава" изразът, който с просто око се вижда, че не съм употребявал. Чудя се само дали откровено лъжеш, или искрено си вярваш!

щом проверявате, значи допускате :) Трябваше веднага да го отречете, както че сте трол :) Добре, има варианти на "смеха" - хехе, хихи, хаха, все тази. Освен това продължавате да пишете, съвсем по правилото. Едно е да трупаш думи, друго - да си ясен и логичен. Защо продължавате да пишете :) Очевидно нямате желание :)

Какво проверявам, какво допускам?!... Ти май и да разбираш текст имаш трудности, а? За какъв смях говориш, какви варианти, пак ли си измисли нещо и то стана реалност за теб? И ти обръщам внимание, че ти също продължаваш да пишеш, каквото и да е това правило, което измисли току-що.

бих Ви казала защо аз продължавам да пиша, но някой ме посъветва "да не святкам балъци" и мисля да се вслушам в съвета му :) Никога няма да се сетите кой :):):)

A, значи ТЕБ някой те съветва какво да пишеш, а? Ето кой се оказа тролче в крайна сметка!

хареса Ви тази шега, нали :) Какво да Ви правя. Вече щяхте да се разплачете. вижте сега как се отговаря на такова обвинение: Не, аз не съм трол, никой не ми казва какво да пиша, никой не ми плаща, за да пиша. За разлика от Вас, аз мога свободно да отрека това обвинение - изрично, без увъртания и без да прехвърлям върху Вас разсъждения. Освен това някой да ме съветва не е същото, като да ми заповядва, дори Вие би трябвало да схващате разликата.

А, като усети, че се издаде, веднага взе да се правиш, че е било шега и тръгна да отричаш, че ти плащат да пишеш, а!

аз ли съм се издала, та Вие дори не попитахте защо Ви свързвам и с този Ви пост, за който трябваше да се преструвате, че не е Ваш.

Какво има да питам? Ти на няколко пъти ме обвини в неща, които се вижда веднага, че са лъжи., само като се прочете какво съм писал. Типично тролско поведение! Накрая като си призна, че те съветват какво да пишеш, нещата станаха окончателно ясни.

броите нещо, а. Да не са и повече от 3 пъти Ви призовавам да отговорите кратко и ясно трол ли сте, а не да разсъждавате за мен. Аз вече го направих - отговорих на Вашето обвинение съвсем ясно. Вие дори не отричате, а се хвърляте да обвинявате мен. Това е евтин похват - крадецът вика дръжте крадеца.

Особено когато крадецът сам си признае, че го "съветват" какво да пише, докато обвинява някой друг в това! Добре се изобличаваш! И за тоя пост ли те "посъветваха" какво да пишеш?

очевидно се сменихте. Добре, това може би е комплимент към мен. Да видим - според по-опитния трол ако някой те съветва, то той ти е шеф и ти плаща. Значи президентите са подчинени на съветниците си и получават пари от тях. Не се ласкайте, троловете, вас не ви съветват, на Вас ви заповядват какво да правите. Мен дори никой не ме е съветвал, това беше цитат на простотията на Хахчо, с която ме репликира още при първия ми коментар. Очаквам да отговорите трол ли сте, който и да сте.

И да лъжеш, и да си измисляш глупости, вече стана ясно кого го съветват какво да пише - сама си призна! Защо не си кажеш направо по колко "не ти плащат" на пост?

нямам такава информация. Повечето ви похвати лесно се забелязват по коментарите, които пишете, но няма как да се очаква някой от вас да сподели такава информация. Освен това слабо ме интересува за колко продавате съвестта си, това си е Ваш проблем. Та трол ли сте, казвате? Мълчанието е знак на съгласие.

А сега те посъветваха да казваш "нямам такава информация", а? Че да не вземеш пак без да искаш да си признаеш нещо.

Вас очевидно не Ви контролират, защото повтаряте едно и също, като латерна, а не забелязахте няколко неща, които категорично трябваше да отречете, защото на практика си признахте, като ги отминахте с мълчание. Да уточним - Вие трол ли сте?

То се вижда кой "повтаря като латерна" с тоя твой въпрос трол ли съм, или не! За кой път го повтаряш "като латерна" вече, двайсети ли? Можеш да си преброиш по-нагоре, лесно се вижда! Но, естествено, пак твърдиш нагло, че аз го правя! Крадецът вика "дръжте крадеца", изпитан тролски похват! Защо направо не попиташ дали не съм ти колега, а?

и аз ще разваля латерната. Трол ли сте? Да, питах Ви и ще Ви питам 100 пъти. Вие не отговорихте нито веднъж. Явно Ви е забранено. Трол ли сте? Трол ли сте?

Ти не я разваляш, а продължаваш да повтаряш едно и също "като латерна", както се изрази като се опита лъжливо да обвиниш мен, че аз го правя.

Трол ли сте?

Тролове са тези, които си признават в прав текст, че ги съветват какво да пишат, и повтарят все едно и също, докато се опитват да набедят някой друг. Като теб, с други думи.

Трол ли сте?

Вече е ясно, че ти е все тая какво ще напишеш, стига да има нещо написано. Със сигурност "не ти плащат" на пост!

Трол ли сте?

Въпросът ти не е нов, ами е съвсем същият като другите ти абсолютно същи въпроси.

Трол ли сте?

Защо, притесняваш се да нямаш конкуренция ли?

Трол ли сте?

Защо не попиташ колегите си? Там със сигурност сте доста тролове.

Трол ли сте?

За малоумно преписване на едно и също нещо нещо същите пари ли "не ти плащат" както когато пишеш каквото те съветват?

От колко време работите тази работа?

Съветникът ти се появи да ти направи забележка да не копи-пействаш едно и също нещо като някое дебилче и веднага тръгнаха пак "хитрите" номерца на ниво първи клас, а?

не трябваше да отговаряте на този въпрос. Така признахте, че сте трол.

Както казах - на елементарни номерца на ниво първи клас могат да си вярват само много посредствени главички. Или тролчета, на които не им пука какво пишат, понеже така или иначе "не им плащат".

До Емилия Григорова (надявам се да прочете това) Уважаема госпожо, Вашата професия Ви прави чест. Изисква се много самоотдайност. Но никога, ама никога не си позволявайте обобщения от типа "българите са такива", "германците са такива", "русите жени са такива". Защото просто няма как едно определение да важи за 7 или 70 милиона души, каквото и да искате да кажете с него. Ако искате да сте точна, кажете "Българите, които познавам". Склонността към обобщаване е прерогатив предимно на слабите журналисти, не ги копирайте. Факт е, че точно някой от тях е извел тази безсмислица в заглавие на материала. Лично аз, след заглавието и първото изречение, спрях да чета надолу, което е жалко за Вас и Вашите усилия. С пожелание за много успехи в благородната Ви професия! Н. Петров

Да, мнителни са, и то не без основание! Защото се напълни с мързеливи лешпери, дето предпочитат да просят, но НЕ И ДА РАБОТЯТ! Цял ден ще седи с протегната ръка и ще мърля около себе си, но няма да се хване да свърши нещо!

Добре си описал българите.

Не мисля, че това се отнася за сираците или хората, които работят с тях. Мнителността ни е принципна, не толкова от просяците, според мен, а от лъжите, на които се нагледахме и те не са толкова ниско долу, а най-вече са по върховете ...

Мнителни друг път! Само им звънкаш и веднага мятат сак пълен с пари през терасата...

Да добавим към заглавието, зависливи и много ама много тъпи.

си се описал !

Хаха, ти чудесно потвърждаваш, че това, което е написал, е вярно!

Българите са добри и състрадателни хора, но са и много мнителни ---------- и съмнението са признак за интелект ! за това за 30 г див , банков капитализъм, все още не могат да ги победят ! съмнявайте се повече и не вярвайте на нищо, истинноста на което не можете сами да проверите!

Затова от на българите мижавата държавица бягат всички българи, които успеят, защото още "не са ги победили", хаха! Останалите тука "непобедими" дишат отровен въздух, убиват ги цигани където ги хванат, рекетират ги полицаите им, а те си въобразяват колко са велики и умни и викат Булгар, булгааар!

prav si. prosto opisa perfektno zashto i az napuskam.

Да Българските граждани са добри с изключение на Управляващите от ГЕРБ , ОП и Борисов !!!

тиквата е ваш продукт ве, на бе ка пе-то!

Аха, целият народ "добър", само управляващите са дошли от другаде и са лоши. "Само бай Ганьо не допущаше, че е възможно българи да бъдат виновни за тая неуправия.". Бай Ганьо вечно е света вода ненапита, други са маскарите!

Мнителни са, защото комунистите ги лъгаха и крадоха 80 години.България е в плен на червените клептомани и до днес.

Е явно комунистите са ги научили и на състрадание тогава?

има една Енциклопедия на дарителството в България, където са описани стотици дарители преди 9/9 и хич не са били мнителни

Да, затова едни от най-големите дарители на българия са умрели изгонени в чужбина. Пак преди Девети.

Кои са изгонени от България преди 9/9 и как точно?

А, ти май не си чел тая енциклопедия, която цитираш, а? Е, ще си останеш необразован, защото аз имам твърдо правило да не святкам балъци. То още отначало ти пролича що за явление си, хаха!

Вие изобщо не можете да "святкате", защото живеете в мрака. Не се "грижете" за мен или другите българи, а за своята душа! Ще дойде миг да разберете колко тъжна съдба сте си осигурили. А още имате време да направите друг избор.

Ъ? За какво говориш бе? Ти да не си нещо малоумен, че така неадекватно превключваш? Каква душа, за кого съм тръгнал да се грижа?...

добър съвет. Изборът си остава Ваш. Защо продължавате да ми пишете след толкова обиди?