17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Връщат се да видят оазиса списан от журналистите по медиите. Друга причина не виждам.

Завръщат се с надеждата нещо да се е променило, сблъскват се с реалността и пак заминават.

Ха ха! Ще оставиш реда, чистотата, работата си и ще дойдеш в хаоса, мръсотията и безпаричието! Абсолютна лъжа, не познавам такъв, който се е върнал и да не е отишъл пак.

Динамично равновесие му се казва на това във физическите науки.

В България все още не можеш да се почувстваш бял човек сред тази корупция и шуробаджанащина. Ако искате да живеете по ганьовски, България е правилното място.

Поредната манипулация на прислужниците на клептокрацията и некадърниците на власт.

Връщат се за празниците, да се видят с роднините си и пак заминават. Стабилна България, само мизерията е стабилна.

Връщат се да си вземат " компенсацията от борсата- на бюрата по труда" за 6- 8 месеца като безработни, които са високи- 800- 1 200 лева, щото са индексирани спрямо заработките им в чужбина от 7/ 10/ 12 евро/ паунда на час и после заминават обратно в чужбина. Не остават в България, щото пишман българските бизнесмени плащат постоянно по 3- 4 лева на час, а в чужбина почват от по 14- 15 лева на час за същата работа, като с времето им се повишават заработката на час.

Бързо да строят терминал 3 на летището, за да не се блъскат пристигащите с отиващите си българи.

Чудно ми къде намерихте тази статистика , като не съм чул никой който познавам тук в УК да си тръгва, само броя на българите, които идват постоянно се увеличава. Да нямате в предвид тези които си идват за празниците, че се е увеличил двойно?!?

Завръщане в БГ е като циганин да се завърне в циганската си махала.

Супер. Организацията си заработи коледните бонуси и заплатките за 2020 г. Всичко е мед и масло - да живее вожда! Цирк...

Връщат се защото чуха, че русоробите ще изкарват България от ЕС и ще я вкарват в евразийския кенеф при узбекистан и туркменистан! Чакат с нетърпение да емигрират в кенефска раССия не късокракия плешив лъжец!

Когато тръгнахме с 200 км/ч. към чужбина с мъжа ми и двете деца (едното от които беше бебе), нямахме нито един познат познат на нашата възраст, който да не ни каже, че и той/тя иска да се махне със семейството си!Вие си пишете статиите иначе...

За какво му е на бял човек да се завръща в циганска държава пропита от корупция ?

Измислете нещо друго, на това само боко може да вярва и да го повтаря. Всъщност, направили сте го заради него.

Който не може да се реализира,естествено ще се върне.На мой познати,децата им са доктори на науките и не могат да намерят работа в Германия.

Хахахаха егати новината. Да, по празниците от към 20- 22. 12- до към 2- 6. 01 се връщат и после масово се изнасят в чужбина отново. Инфланцията в България е доста висока, както те казват- на храни и комунални разходи. Казват, че едни и същи стоки в чужбина и България са с еднакви цени, или по високи в България, а пък заплатите в България са 2- 3 пъти по ниски отколкото в чужбина. Казват, че в чужбина бизнеса им предлага стартови заплати от по 14- 20 лева на час, а българския бизнес им предлага по 2- 3- 4 лева на час, като гледа не плаща болнични и осигуровки, когато може. И тези млади, които са тук, като слушат другите млади от чужбина, гледат как цените хвърчат нагоре с по 20- 50 % на 3- 4-5-6 месеца, хващат Терминал 2. Само шефа на БНБ с заплата над европейската от 16 000 лв. се хвали по медиите, че " цените в България са европейски, щото заплатата му е европейска", или пък министър Горанов, обявява икономически успешна година за министрите, депутатите и свързаните с тях роднини, и бизнес олигарси и бизнесбушони.

За Коледа Хо Хо Хо

Горките ни деца,иска им се да се върнат,но не знаят тук от къде ще изядат шамара.А колкото до рекордно ниското ниво на безработица,вече ми се повръща от тази манипулация.Как няма да е ниско когато половината от българите са навън,а другата половина са вече в гробищата

idio

мда... има едно такива, българи ВЕЛИКАНИ които се имат за толкова велики, че нищо по-малко от началник на научен център не приемат за работа :) а всъщност... велики са само на балканския полуостров :)

пожелавам УСПЕХ на тези изстрадали българи и да намерят мястото си в родината .Да бъдат благословени !

Е,тази организацийка,фондация или нещо подобно,трябва да отчита дейност,успехи за да получава европейско финансиране.Истината е друго нещо.

Поредната медийна лъжа за в опит на жалките мутроиди от антибългарската бандитска организация ГЕРБ да си изгладят имиджа ... Ако някой се е върнал за празници или отпуска или да видироднини това не е завръщане еднокнижкови дебилчета! Никой не желае тази банкянска кочина хорат асе отвратиха и погнусиха от всичко що е ГЕРБ, от онова питекантропно нагло същество което от сутрин до вечер виси по медии или обикаля света да си прави селфита

Преди десетина години наивно си мислех че с влизането си в ЕС България ще стане европейска държава не само като географско понятие а в истинския смисъл на думата: законност, ред, възможности за работа и бизнес, достойни заплати и пенсии, култура, здравеопазване, образование, социални грижи, опазване на околната среда и пр. Тогава кроях планове как ще се върна. Тъй като не видях напредък в нито една от гореизброените области се отказах от връщане за постоянно. Идвам отвреме навреме да си видя роднините и малкото останали в Бг приятели, с носталгия изяждам една шкембе чорба, посещавам интересни природни забележителности, главно в планините, обикалям по малките манастири и не след дълго си заминавам. Не познавам хора които мислят да се връщат за постояноо, а децата им не щат и да чуят за България. Сори, това е реалността, не знам откъде ги вадят тези статистики.

Прекалявате вече с пропагандните си идиотщини. Утре ББ ще ви каже да пуснете статия, че без него няма да има изгрев и вие ще я пуснете със снимков материал

Ако бях на 10 години, можеше и да повярвам. Нито един от приятелите ми не се е върнал. Само бегат ли бегат.

Колкото заминават, толкова се връщат. Това ще е добре само, ако не се окаже, че заминаващите са образовани, а завръщащите се са цигани.

Гробарите стъкмяват тези проучвания, на които и пеленачетата не вярват.Ще му се на Боко мутрата да е тъка ,но СОРИ .Пчела от мед не БЯГАААААААА.

От над два милиона работещи българи в чужбина, тя можела да разкаже стотина истории на успешно завърнали се и реализирали се в България. Това е сериозен процент! Така след има няма 20 000 години ще успеете да ги върнете всички! От всичките ми приятели и познати в чужбина, за последните 10 години се върна ЕДИН!!! А заминаха много!!! Тези които обмислят да се върнат, евентуално, го правят защото там където са нещата се влошават, не защото тук нещо се подобрява...Иначе си измисляйте статистики!!!

Пълни глупости. Пускат сега тая "статистика" защото много народ се е върнал по празниците и така се манипулира информацията Пишат как всичко живо се е върнало и точно тия седмици "случайно" всички познаваме хора дето са се върнали ... За празниците

Да,ще се върнат!Когато се върне синът на Корнелия Нинова от Ню Йорк,за да строи социализъм в България.

Тази година ще се върнат много от Англия, по обясними причини. Зависи кои се връщат. Моята дъщеря /С високо образование и три чужди езика/ също пожела да се върне, но не си намери подходяща работа и пак замина, създаде семейство и остана там. Знам и други подобни случаи. Най-образованите едва ли ще се върнат не защото не обичат родината си, а заради липсата на добра реализация.

На Бойко Борисов дъщерята също живее в САЩ. Пък отчетите на ГЕРБ са, че младите се завръщали в чужбина, ама явно повечето предпочитат да си стоят в САЩ, въпреки облъчващия ни по медиите " икономически подем на депутати, банкстери, министри, роднините им и бизнес олигарсите им."

Който има професия, за която има търсене в чужбина може и да живее някак,но конкуренцията е толкова жестока, че хората нищо не струват и биват за хвърляни и сменяни като носни кърпи. И тенденцията се развива с много по-бърз ход отколкото в страни, които вземат за работници предимно от местното население. Всеки медал си има в две страни и цената, която се плаща за живот в чужбина не винаги си заслужава и всеки си знае сам на какви жертви е готов и дали си струва. Друг е въпросът, че както винаги държавата се интересува от хора, чрез които би печелила от по-големи данъци и не я интересува дали по-нископлатени работници и семействата им биха се върнали.

Вече започват да излизат в пенсия първите вълни от заминаващите, и понеже нямат стажа за пълната пенсия на запад, с частта която са заработили, в малките български градчета, ще живеят прилично, докато на запад ще са им малко. Ето затова се получава тази статистика, защото не е разбита по видове групи на заминаващи и пристигащи. Това е истината! Почти няма млади които да се връщат за да работят.

И дъщерята на Цветанов едва ли ще предпочете БНБ пред Световната банка.

Достатъчно е да се качиш на рейса София - Бургас, който не минава по магистралата, да гледаш през прозореца и да ти се къса сърцето от разруха и безнадеждност. „Мила родна картинка”, каквато я описва и Елин Пелин преди толкова години, уви.

За чужденец ли се ожени дъщеря ти ?

Това е все едно циганин да се завърне в циганската си махала.

С една дума замираща държава.

idio

интересно, след като дъщерята пресече границата на една от трите държави, да речем юк, езикът чужд ли и е? Щото много им личи на българите колко им е чужд езика хих Веднъж на бира с едни британци казах че съм от бг... първо ме погледнаха като някъф боклук, после единия каза.. ама.. ти не говориш ксто българин? Сигурно не си роден там?

И от Англия няма да се върнат. Всички които работят си уредиха вече документите, може само да експулсиран само някой катун просещи "роми".

И аз познавам много, които се радваха че децата им заминаха, но радостта трая, докато поостаряха и сега нямат никого до себе си, а децата им по една или друга причина не могат да ги вземат в чужбина.

Трябва да си пълен кретен за да вярваш на Тиквената пропаганда.

В България е същото- сменят те като носна кърпичка, само че тук ти плащат 3- 4 лева на час, а в чужбина почваш от 14- 18 лева на час. А разходите ти за квартира, храна, ток, парно, вода, дрехи, са същите като в чужбина, дори на някои стоки са по високи отколкото в чужбина, а заплатите са 3- 4 пъти по ниски.

Българите, които се завръщат в България, след като изтрезнеят пак заминават.

България е вече само едно географско и историческо понятие

Не вярвам ! Това са измислици с цел

Връщат се пенсионерите с евро пенсии и бягат гладните.