Българин е заловен с хладно оръжие на граничен пункт в Сърбия

Пренасял е четири ножа, брадвичка 'Roson' и традиционен японски меч "катана" с дължина на острието 60 см.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А като се сетя как минах границата с нокторезачка в джоба.... Е.гати контрабандиста съм бил! И терорист също!

Ако е имала и сгъваема пиличка, става страшно.

Преди години, 2002-ра, пътувам от София за Краков с прехвърляне във Варшава. При проверката на ръчния ми багаж на летище Варшава бе констатирано, че в него имам нокторезачка. Веднага бе иззето опасното оръжие, аз претърсен за други бойни средства и пуснат да премина. Тогава се чудех да се смея ли или да плача :)

Човек дан може си вземе нож за сланинката да го ева

Нормално е да не знае, по нашето законодателство това НЕ СА оръжия.

Хе хе, единия нож бил 5см, сърбите нещо са се объркали с една отварачка за консерви.

изглежда смешно, но защо ли са го спрели нашенеца. Често ходя на кръчма в Сърбия и знам, че хич не си дават зор дори документите да ти погледнат. Не му е чист косъма, за да го проверят.

И аз пътувам често и ще кажа следното: на границата БГ-Сърбия не те проверяват, но на границата Сърбия-Унгария е много различно. Особенно унгарските митничари са отвратителни.

ами си намаже филия с лютеница човека беадвичка дръвца огънче за огрев така я си ги държим в колата не ги свалям ма щот ходя по къмпинги айде меча у гащите как казал колегата ама кво пък некъв велик престъпник ли хванали

Аз меча винаги си го кося в гащите.

В тоя студ просто няма как да е било топло...

Аз през цяла европа минах с 3 въздушни пушки 2 големи меча и една брадва и в сърбия като минах казах че возя само покъщнина за да не се занимавам с документация а то дори и да искаш да декларираш нещо трябвало да имаш разрешително от местните органи то сигурно трябва да искаш разрешение и от унгарците и от австрийците къде му излиза края пълни глупости.

Ха, ха, мен ме спряха на магистралата, на път за вилата, с въздушната пушка в багажника и ме обявиха за терорист...

А шилото за лед трябва ли да се декларира или само малцовото уиски?

Хаха аз в багажника на фиестата и по корите на седалките имам повече железа. Едно малко брадва, с него спи човека. Що искат тия....катана , ножета, подаръци за комшиите си е зимал човека

То на тоя студ оръжието ще е хладно бе, тюфлеци.

От доста години, всяка година си идвам в България по два пъти и все минавам през Унгария и Сърбия - никога не са ми правили проверка сърбите, даже и не са ме питали дали имам нещо за деклариране ... в този случай е имало нещо доста съмнително, за да го проверят основно, че и да ровят така багажа!

Късмет, сега са предотвратили егати престъплението - взели на човека кухненски ножове, брадвичка и декоративна катана за 50€ от Амазон сигурно

Катана е с поне 70 см дължина.

Сърбите как да изкарат 100 евро.. циганска държава