Адвокатският съвет: Всеки втори ще може да бъде разследван

Всеки втори българин ще стане обект на наказателно преследване, а всяко неизпълнение на договорно задължение, може да доведе до наказателна отговорност.

Обратно в новината

Коментари - Адвокатският съвет: Всеки втори ще може да бъде разследван | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, тези изменения целят вниманието да се насочи към частния сектор, а не да ги гледаме в ръцете, какво правят в публичния сектор. Само, че парите в частния са на собствениците на фирмите, а в публичния са на данъкоплатците. Но управляващите така са се самозабравили, че на всичко гледат като на собствено ЕТ

Мн добри промени направо копирайте готов френски модел и всеки мошеник да плаща а не да може да си запази вили и могили и щерка му да е независима от него и хайде йово на ново да крадем за сметка на хората.....ааааа това засяга и вас гилдията юристи налииии

Мн добри промени направо копирайте готов френски модел и всеки мошеник да плаща а не да може да си запази вили и могили и щерка му да е независима от него и хайде йово на ново да крадем за сметка на хората

А, за по-високи заплати на надзирателите? А, за по-високите осигуровки на надзирателите през 2018 г.? Откъде? Откъде и надзиратели? Държавата, като лъже ще вкарва ли "своите виновни за неизпълнени договори" в затвора? Защото, ако е тъй то всички сме кандидат-пандизчии? И "частниците-чорбаджии", и "плячкосващата държавна сган"! Заб. Надзирателите, бъдете хора! Не ни бийте много, че като дойдете при нас.......

C две думи, Bреме е, да се сменят Tези,... защото, с безумните си деяния, искат целият народ да бъде обвинен и съден, за извършените от Tях, криминални деяния!!! искате да осъдите целият народ и тези които ви избраха ли???;)) Eга ти, безумието!!;))

Много трудно е да се прецени кое как в тия неща и е практически сигурно, че тия дето планират "затягане" го правят без да са достатъчно компетентни. А вредата от спичане на климата за работа ще е огромна ако объркат сериозно нещата. За частния сектор няма по-добро от това да бъде оставен на самотек що се отнася до плащания и договорености, който има достатъчно интересен продукт може просто да взима 100% предплатени и толкова. Останалите да се напънат да могат и те да предложат такъв продукт.

Че е прекомерно, прекомерно е - не се прави разлика между корупция и неизпълнение на договор между две юридически или физически лица. Едно е да бутнеш на някой данъчен примерно, друго е да забавиш плащане към друга фирма. Не че аз няма да се вбеся, ако имам да взимам, а оня уй реши, че ще си купи мазерати и му трябват малко пари да си го зареди, а аз да се чудя как да платя на работниците!!! Но това няма нищо общо с корупцията. Жалко за тази държава - законотворците ни приличат на дедковците по чашка, дето бистрят политиката и решават всички проблеми в полупияно състояние. Затова нито един закон не работи, а за да отчитат дейност, правят промяна след промяна без никакъв смисъл - калпави управляващи, калпави закони, калпава държава! Думи нямам!!!

Един от проблемите е, че трупат нови закони върху вече налични без да са постигнали налагане изпълнението на последните. Съответно новите им съчинения не са базирани на опит а на някакви въжделения от вида който описваш и съответно много неща просто не тръгват. Защо го правят е друга тема - едва ли е само от неспособност но и тя май е сериозен фактор.

"Оправиха" корупцията по високите етажи на властта и сега ще борят другата......

И какво сега? Държавата вместо да си плаща по договорени ангажименти, наказва някой чиновник и готово?!

Че какво му е лошото? Първите пак са над закона!

Всеки закон,писан под редакцията на юристите от ГЕРБ,е притеснителен за обикновените българи.Те искат да изкарат всеки престъпник.

А така, направо ни пишете всички престъпници, маскари и да се приключва! И без друго тук няма добри условия за работа, дейност, живеене. Тук са най-лошите условия, сравнено с ЕС и някои африкански държави!

Ами иначе как при всяко престъпление ще казват ''криминално проявен''????ако ще и да не е, защото едно е някакви измислени писания в полицията друго е присъда за криминално деяние, Сега кой ченгетата са го били набедили за нещо след като няма съд и присъда винаги за тях е ''криминално проявен''..

Добре дошли в 1984! Не забравяйте да държите телевизорите си включени!

Знаете ли, че в народното събрание има цифром и словом 29 юристи/от 240 души/. Няма НИТО ЕДИН, който е бил в главна прокуратура, върховен или апелативен съд, мастит адвокат, или дори доцент в Бургаски свободен университет, което е показателно какви практици и теоретици на мисълта са се събрали там. Освен простотии и некомпетентност какво очаквате?

Ох като помисля какви поразии направиха във ВНС- втори адвокатски колектив, дори и тези са много

Адвокатите изтъкват, че промените ще дадат възможност за недопустима намеса на държавата в гражданския и търговски оборот, защото всяко неизпълнение на договорно задължение, може да доведе до ангажиране на наказателна отговорност. Не съм юрист и не мога да преценя как тези промени ще повлияят на гражданския и търговски оборот,но от практиката ми като икономист съм се сблъсквал с изключително некоректни лица и физически и юридически,за които един договор е врата в "полето". Задлъжнява с хиляди,след това си закрива фирмата , или регистрира нова за 2 лева,а ти иди го гони в съда да вземеш на босия цървулите. След ,като те е завлякъл,и ако това е станало умишлено, моля тогава да му се търси наказателна отговрност и да лежи в затвора за тарикатлъка си.

След като не си юрист , нахрани кокошките , изпий ракията и лягай . Тихичко.

Слагам ти минус не за друго,а защото пишеш откровенни щуротии, а не изказваш мнение.

И сега има такива текстове в Наказателния кодекс - чл.227 б - 227е, ама кой прокурор да ги прилага. Баба ти не ти ли е казвала неподготвен да не се изказваш?

Умният , има огромна разлика между неизпълнение на търговско или облигационно задължение , злоумишлен фалит и увреждане на кредитори . Иди си доучи в ПУЦ а.

Започвайте , от всеки 1-ви Бг-политик и управляващ !

Тогава трябва 5 от апартаментите на Цецо да ги приспособят на луксозни килии - за приятелите му!, ама няма кой тях да съди!

Фашизма се завръща!Това е резултат от овчедушието ни!

Ами, ако трябва да се повдигат обвинения - така да е. Трябва да се започне най-накрая! Ха сега да видим кой се страхува да работи ...

Ти идиот ли си - ще "работят" нашите хора, а другите ще духат таратора и ще продават бизнеси за жълти стотинки.....

След като адвокатурата, бизнеса и науката са на едно мнение, ясно е че констатираното от тях е истина.Нормално би било да се каже кой аджеба е измислил тази ВЕЛИКА простотия и на същия или същите да се отнеме завинаги възможността да участват в законотворческия процес.Простичко е нооооооо никой няма да го стори.Я си представете че това е идея на ВИНЕТУ, СЛЪНЦЕНОСНИЙ.Ееее тогава кой ще смее да противоречи на най-добрия ръководител в Европа, съгласно изказване на г-н Дол?

Затова сме на този хал-аман от специалисти ,да се изказват по най-различни въпроси !

Само така !

След като знаем че първи е онзи с двете еднакви букви , значи че ние винаги сме" всеки втори"

Ежедневно се достигат се нови "висоти" в герберската мисъл!

скалъпва обвинение по слухове от типа: "има вероятност да.....", "казват, че....", "подозираме, че..."

Това е! Затварят училища - ще отварят затвори! Хайде със здраве.

Щом адвокатите не го харесват значи е добър,обаче трябва да има отделни текстове за наказателна отговорност за частните съдия=изпълнители

това число и вас! Мисля, че о сега не съм прочел или чул за осъден адвокат, а е време. Да се погледнат и доходите ви.

Така е в САЩ. Това ще дисциплинира. нека тогава някой да обещае и не изпълни обещаното, па да видим. А че някои ще фалират, това не е лошо, фалита пречиства пазара.

Ти колко пъти си прибрал навреме парите в САЩ? Имам колекция от спечелени дела и несъбрани пари. Най-сигурното в САЩ е да не си получиш взиманията. Ако става въпрос за банка....няма банка, която да не си е взела парите.

всеки ден оставям по 10 ст. на готвачката в стола. Ко ша праим ся?

заедно в затвора. симпатична ли е?

Ще стане интересно, ако започнат да прилагат ефективно закона. Представете си - за убийство на пътя - 2 години, за неизпълнение на договорно задължение - 4. Ще настанат едни много справедливи времена...

4 е записано в закона, но ефективно ще дават сигурно 1. И за убийство е много повече от 2 по закон, така че не пиши глупости като смесваш долните и горните граници на наказанията.

Може да ти изглеждат глупости, но реалността ще е нещо такова

ако има повече дела ще е добре за вас принципно, но щом ревете от промяната може би е за добре за хората!

"Всеки втори българин ще стане обект на наказателно преследване" - т.е всеки не-циганин.

да вземат да разследват обвиняемите, които нямат никакви доходи, а наемат известни адвокати да ги защитават, че на адвокатите доходите им са изцяло от престъпна дейност