Българи в Италия с обръщение към всички сънародници: Да си подадем ръка и всичко ще бъде наред

"Нека помогнем на нашите лекари и пациенти, и да не затрудняваме работата им", призовават от Българската асоциация за културен обмен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези хора какво общо имат със ситуяцията и хората в България. Да си стоят в Италия и да се рядват на живота. Живи и здрави.

абе по-добре да не си пипаме ръцете

Аз съм във Италия от 20 години.Тези не ги знам какви са... Но нека всички да са живи и здрави!

Не е нужно да подават парите на ръка. Може и по банков път.

Като седнат те такива ми дето нямат реална представа за живота в България да ми казват колко ''милеят и я обичат'' и акъм да ни дават ми идва в повече...

да се премахне двойното гражданство!

А ние кога ще затворим границите или това да затворим книжарниците и фризьрите е достатъчно ефективна мярка пък и е по-лесно :).

PEYTSCH

Но „дъгата“ не е нормална работа...Джендъри ?

Подаваме ръка,обаче си останете там...

подаването на ръка е вече демоде, сега трябва кимване или малък или голям поклон както е в Китай

Ти всеки един българин в Италия ли познаваш???

Нящо мноо ви домиля ве мигрантчетата. Тук нале е кенеф, селяния, пропаднала държава. Га ядохте пицата пред колизеума не ривахте, са шо ревете? П.С. Първо се дизенфекцирайте, 2 седмици карантина после моем и да са здрависаме. За сега нъцки

в Италия винаги с призиви за мир и братство. Спомням си балконите със знамена с дъга и PACE срещу войната в Ирак. Не знам защо позволиха да я използват с други изопачени цели. Но дъгата за Италия е символ на мир и единство.

до вчера плюха българия и как всички които сме останали в българия сме некадърници и за нищо не ставаме затова стоим в кочината, сега като стана напечено "да си подадем ръка" аз като ходих гладен и питах хора да ми помогнат за чужбина които са там, всеки ми казваше - аз сам се оправих и ти сам се оправяй ай сега ко стана, да си подадем ръка , сега вие се оправяйте, отишли сте там да печелите пари, така че сте поели всички рискове свързани с това

чуждото? Просто ще останете по-малко в БЪлгария и по-незначителни.

дойде заразата в България!

сигурно ви пращат пари и плащат данъци в България, както правя и аз. Това е общото. Иначе не ви трябваме, само парите, които изработваме. Познавам баби на по 70, които пращат и по 1000 евро на месец на внуците си в България. И сигурно внуците с удоволствие казват - не ви искаме тук, стойте си там.

Алчни мигрантчета. Докарахте чумата в бг.

Кой ви каза така да казвате?

Тез пък, нали трябва социално дистанциране, как така ще си подаваме ръце?

Абе мозък, твоят работодател защо ти дава пари които да пращаш в България? Дали защото получава още по-голяма стойност от трудът ти? Трудът е най-важният ресурс в икономиката. Когато този ресурс се изнася от една държава в друга познай коя държава печели, и коя губи. Изработвай си парите в чужбина, ама недей да се дуеш и да обясняваш как с трохите които хвърляш към България спасяваш цялата страна.

Добро утро! СЗО обяви пандемия.

Пич, чумата е по цял свят, а хората пътуват доста, включително и българите! Много ограничени мислене

Ти понеже имаш знаеш от какво иматмпредства к от какво нямат. Така като чет коментарите, Вашата простотия е доста по- плашеща.

Докторята казват да не се здрависваме , тия - да си подадем ръце! И точно в Италия...

предателите са презирани навсякъде

Трохи??? Емигрантите наливат милиарди директно в икономиката.

Да живеят простотиите! Да си подадем ръка - ами нали така се предава вируса, бе тъпунгели. Не можахте ли да измислите по-смислено заглавие на тъпата си акция? Гпета Тунберг ряпа да яде. Мисля, че 3% смъртност е малко. Поне 93% от така нареченото човечество е най-добре да си ходи.

Недооценяваните маргинали в България и високоценени работници навън. Стойте си там, омръзна ни да идвате с идеи как д се оправи, ами оправяме се. И без вас ще справим някак с кризата. Плюещи по нас безродници не ни трябват. Не сте нужни итам където живеете. Затова и контактувате и живеете сред себеподобни.Пращали били пари. На мен ли- не> На изоставените си родители и деца, успокоение на гузната си съвест. Казаха ви го ясно- ако не сте плащали осигуровки в България, не идвайте за лечение б България. Всичко е за ваша сметка!

.. тъй чадо, равилно е да мислим едни за други. Па и за италианците да се помолим богу! Ама не забравяите и вие да се пазите! Стойте си по къщята и ... ние тъй, че лошото тепърва ще го видим. Вече е и у дома. Друго спасение няма! Амин!

е, то и вируса помага да станеш известен и да те забележат,но по добре да изчакат чумната епидемия! тогава е още по благоприятен момент!

Аааа, Италиански ръце не пипам!

Пиар ли си правим?

Айде, айде,... Айшето и Асан и будните студенти стойте си там. Нали България не е държава и светлото бъдеще не е тук. Аман от пиявици лигави!

но всички лекари съветват да се избягва ръкуването - така че да си дадем рамо е по-подходящо. Защото призивът да си подадем ръка по някакъв начин кодира реакциите.

Чуждото си гражданство може да си го завреш отзадзе

Най - добре да си помаха ме !

Стойте си там! Сега сетихте,че трябва да сме единни! Не сте плащали осигуровки в БГ и ве е честно българските медици да ви лекуват когато си дойдете. Стойте си в Италия и не носете зараза тук

Каква ръка ще си подавате, бе??? Всеки да се барикадира вкъщи и да не излиза до второ пришествие!

Ако това е културно чувство за хумор, след подаването на ръка да се прегърнем и да се целунем....

Молим без подаване на ръце !!! Вие сте в "мислите ни", както ние бяхме във Вашите, като си взехте багажа и напуснахте Родината си !!! Аре сега си стойте в Италия и не припарвайте тука !!!

Е как да си подадем ръка, като в нашите сайтове се подвизават "българи"-едни злобни хора, които всеки божи ден пръскат наляво и надясно хули, дезинформация, подвеждат хората да не се пазят щото КОВИД бил преувеличени слухове и измислица. Вредят съвсем умишлено на сънародниците си. Вече отдавна (може би от 1989 година) не сме един народ. Всеки живее за себе си. Аз и затова никога не съм участвал в благотворителна кампания и не съм правил дарения дори за деца. Не дарявам кръв. Като ще си вадим очите, така да бъде. Какво ми пука пък и на мен за някви злобни отрепки? Що да им подавам ръка? "Не сме наропд, а мърша"-цитат.

Подайте лаkът, бе!

Баба чака друго да й подадат.

Сус бре, стойте далеч един от друг и се мразете