Хиляди срещаха Великден в църквата ”Свети Стефан” в Истанбул

Няколко хиляди православни българи посрещнаха Великден в църквата "Свети Стефан" и в българската Екзархия в Истанбул.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди срещаха Великден в църквата ”Свети Стефан” в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хиляди "срещнаха" или "посрещнаха" празника? На никой ли не му прави впечатление, че ни се пробутват зле написани, пълни с груби грешки статии? Как може да "срещнеш" празник? Жалко, че нивото е толкова ниско. Знам, че няма да се поправите и, че ще изтриете коментара ми понеже "накърнява доброто име". Но не аз, вие сами си го накърнявате, като не списпвате на правилен български език.

Важното е в БЪлгария да има САМО църкви. А ако завземем Турция, може да почнем да си стоим къщи там и да правм църкви. Зняем какви убиийци и измамници са турците. Нали избиха всички гърци в Малал Азия ( Турция) и 1,5 милиона арменци... Освен това, 500 години ползваха Гръцко- византийската църква Света София в Истанбул, като Джамия и вътре, техните Ходжи проповядваха Ислям с Ятаган в ръка( в знак че мястото е взето като с избили християните вътре).

празни приказки,нямат нищо общо с велик ден,откажи се от тези мисли,по скоро ми изглеждаш -провокатор.

Ти явно си Турски Шпионин. Доста езици знаеш, щом пишеш и на български. Отивай в Турция, да пишеш в арабско- турските сайтове. Махай се.

Дали някога българските журналисти ще направят плах опит да научат български и имат поне минимална езикова култура? Примери милиони. Да вземем поздрава за Великден. Той или е "Христос Восскресе, во истину Восскресе" на църковен бг, или е "Христос възкръсна, наистина възкръсна" на книжовен. Ама къде ти? Посредствеността се стеле, като задушаваща мъгла на всички нива в Мила Родино. Kleta mayka Bulgariya.

Масонски символи има в много наши православни черкви и в България.Така че не съм впечатлена от това че ги има и в черквато Свети Стефан в Истанбул.По скоро ми е мъчно, че не е в български ръце управлението. Иначе черквата е уникална. Чудесно че е възстановена.Иначе в последните години се рушеше и беше тъжна гледка.Смущава ме вэпроса с другите български имоти в най скъпия квартал Нишанташъ, където ще има ново голямо стржителдтво.Защитени ли са интересите на България ? Или друг ще се облагодетелства?

а в коя българска църква посрещнаха Великден българите в москва?

хайде да посетим турските черкви, в България имат празнично затваряне, не работят!

А в посолството ни във Анкара посланичката не пуска хората да влиза във параклиса който е във посолството.Днеска група хора отидохме до там и не ни пуснаха казаха не може и толкова.Такова нещо за пръв път се случва и то на велик ден .Никой посланик не е правил такива простотии

Неински кьв го дири в Цьрквата 1 е турска евреика/дедо и е сефарад от Едрине прселник в Кьржалииско/ 2 Надецда е НЕверничка-атеиска 3 е служител на турските интереси 4 работи с-у интересите на Бьлгария и Православието 5 Лазе НЕ е бьлгарин а грьк 6 Богослужението е наГРЬЦКИ 7Приходите отиват в джоба на Вселенския Патрирах-шатен служител капитан вМИТ а не в хазната наБПЦ 8 Ердоган е изтипосал позлатени орнаменти с МАСОНСКА СИМВОЛИКА при последния ремонт нешо недопустимо за православен храм

Този храм поначало е доста странен със символиката си. Още първия път като го видях, направи ми впечатление масонското око над главния вход. Нататък реших да не гледам детайлите, а само да се възхищавам на факта, че е уникален.

Посрещнах Великден в "Св. Стефан" преди години. Пак имаше хиляди хора, направи ми впечатление присъствието на доста турци. Зададох си въпроса какво делим ние - хората, след като сме създадени толкова еднакви? Защо точно религиите, които трябва да ни правят по-добри и разумни, фактически ни разделят. Затова ценя онова, което са направили човешките ум и ръце, а край Златния рог си мисля за Стефан Богориди и тримата свещеници, които лежат в двора на храма, дали начало на борбите за утвърждаване на българската националност.

От името на всички християни, благодарим! Христос Воскресе ! Само искам да попитам защо българската общност в Истанбул начело с Васил Лиазе, който не е българин ,посрещат Великден в българската екзархия а не в нашата черква Свети Стефан.

дpaги христяни , аз като турчин-муслим ви честития наи-големя царковен празник. да ви е честит празникат.

Точно така е най-правилно! Аз съм християнин и ти благодаря. Независимо каква религия изповядваме по волята на произхода си, винаги да помним, че преди всичко сме ХОРА!