Бъдещите първокласници няма да минават през тестове

Кампанията за прием в първи клас ще продължи до 21 май, включително

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В университет се влиза без тест, в първи клас с тест! Идиоти, брато :-( Ама от най-завършените.

Абе защо направо не раздавате сертификат за завършено средно образование при раждането? Всички ще са щастливи!

Поредният експеримент със деца на някой улав номенклатурчик и тесногръд бюрократ.МАЛОУМИИЕТО Е ОБЗЕЛО ВЛАСТТА???? ТЕСТОВЕ ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС???????Направо да ги тестват още в родилното ако не стават ......??????

Няма деца???

Kenn1111

Това беше пълна простотия и отдавна трябваше да отпадне.Първи клас трябва да е в най близкото по реално местоживеене място.Никакви тъпи тестова и никакво влачене на деца по други квартали!!!!

Бе друго си е да живееш в Младост 15, Пазарджишки окръг, а всяка сутрин да си тътрузиш детето до училище в центъра. Няма да се излагаш с кварталното училище, то не е престижно. Иначе ти е престижно да живееш там и да плащаш малки данъци, а не като ония улавите от центъра, дето им съдират по три кожи от гърбовете за данъци. Те да си карат децата до Младост!

Приемът в първи клас не може да зависи от тестове. Всеки, навършил възрастта се приема в първи клас в кварталното си училище, и това не може да зависи от тестове и изпити. Да повторя-всяко дете на 7 години се приема в първи клас. Приемът е в КВАРТАЛНОТО училище, и е гарантиран. Дори и дете да се провали на незаконния тест няма вариант да не бъде прието в училище. Няма и вариант това да не е блицзкото му квартално училище.

Според утвърдените критерии за прием в първи клас няма никакви тестове. Критерият е единствено адресът на родителите. Допълнителен критерий е времето на адресната регистрация-дали е от повече от 1, 2 или повече от три години. Няма никакви тестове. Ама какви тестове за първи клас? Вяко дете има гарантиран приме в първи тлас, в кварталното си училище, и това не може да зависи от тестове, или резултати от тестове. Дори и дете да се провали на тестът, пак има гарантиран прием в кварталното училище. Никойй няма право да травмира дете и да го праща на тест за рием в първи клас.

Приемните тестове целят разпределянето на децата на паралелки от типак Първи А клас, първи Б клас, първи В клас и т.н.. Приемните тестове не са, за да се прецени дали децата да се приемат на училище. Това го пише и в новината. А ти какво четеш, че така пишеш?

Никаква загуба. Това и без иначе беше една страшна глупост!

Т.е. още една глупост отпада. А дали е възможно да отпадне завинаги? И съответно измислилите глупостта калинки в МОН да бъдат уволнени, заедно с начначената за целта бюрокрация? А мачалникот им да подаде оставка като министър, и да ходи на село да сади зарзават?