17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям билярд е паднал! Тука има- тука нема...Витошкият пояс отдавна е презаселен и има липса на паркоместа. Колкото пълнолетни в къщата, толкова и возила. Но не мисля, че физическият център на селския мегдан е място за паркинг! Дано някой се замисли!

Хора които самите те са от село и нямат образование и възпитание седнали да използват платформата и да дават акъл.

А ученическите бусчета тях контролира ли ги изобщо някой или си правят каквото си искат.

То там с каквото и да си е кошмар. Тоя паркинг трябва да се разкара.

Слушам коментари, чета коментари и имам чувството че коментиращине се от инкубатор. Скоростта била "огромна" че иофьорът не знам какво си, та гумите и прочие. Надали някой се замисля при толкова много прахоляк какво се случва, ако намали малко дъжд. И ако някой има вина в този случай е оня, който отговаря за пътната настилка. Павето е доста здраво нещо, но гранита има навика при много търкане де се шлайфа до огледален блясък, малко прахоляк, малко вода и пързалката е готова. Затова пък в строителната нормала на павирани пътища е вписано че на определени години паветата следва да се обръщат -т.е. да се извади павето и да се постави за лице неработила стена. Има предписания колко обръщания може да се направят след което това паве се бракува! Няма нови, няма стари, летни, зимни, всесезонни или не знам какво си още -излъсканият паваж при дъжд е като замръз през зимата

Шофьорите на маршрутни автобуси не са камикадзета, поне не бяха. Линията е известна, не е първият автобус, който минава там. Известна е и настилката - павета, не са сложени снощи. Логично е, шофьорът да е предупреден за особеностите на настилката, наклона, за начините по които да се предпази. Нали затова е шофьор там, седи за да взима завоите и да спира. Например на мен ми бе казано, че паветата при лек дъжд са особено хлъзгави, повече от обичайното - жълтите павета. А аз не съм шофьор на пътнически автобус, една категория по-ниско съм. Та, едно че подготовката им е слаба, абсолютно не съответства на изискванията, второто е че са и слаби в главата. Днес например автобус от ГТ смело нарушаваше скоростния режим, на околовръстното, безпричинно при това, нямаше как да прескочи колите спрели пред него.

Много е интересно, не е нужно да имаш голяма глава за да си уменV Всичко това което пишеш като изискване а по 3.14, с едно малко изключение, преди колко време е почнал дъждеца и дали е предполагал какво ще е след 100 метра, и как да предположи, че някой местен каубой не е минал с шатрата и впряга, а братовчед ти не се е издрусал точно до завоя. В края на краищата Лудото конче МАКС не се старае да опровергава, а и по същият начин оплювате и шофьора от автобуса край Своге. Преди малко гледам потегля автобуса който ме остави на спирката, задното ляво колело не иска да завърти, а и дъждеца му помага да се пързаля едни 15 метра, при което дъждеца не е измил образуваната на асфалта кашица от прахоляци.

това си е то по шампионски! Рекордьор!

А някой не се ли замисли, че тия тиквеници от общината трябва да си погледнат гумите на автобусите? Скоро видях един 280 без никакъв грайфер. Как да спре? ОБЩИНАТА Е ВИНОВНА, + шофьора (най-вероятно някой тупан).

Мозъка на тия от градския транспорт е като на пиле. Имат го не не знаят за какво им е.

Паважът е хлъзгава настилка - не го ли разбирахте. Там наклона е изключително голям и е напълно вероятно да не може да се спре.

девиз от Балканската война. Нищо ново. Велик е нашият войник. Особено ако се накомка или напуши, ако седне на маса , особено ако е в социалните мрежи. Е - тоя смел на живо. И такива трябват.

Не, не е мокрият път, а високата скорост е причината.

Не е ли несъобразената скорост, защото там надали някой кара с над 50 км в час?

той е карал с 20 км/h, и явно е била висока за да помете 5 коли,

Шибаните павета са. Като са мокри все едно по лед караш! Вечната настилка били...

А за чий са спрели там тия таралясняци?!

За да попречат на идиота-шофьор на автобуса да убие хора.

Какъв е проблема да са спрели, ако има място за всички? От такива претенции и заради некадърни шофьори, тия дето слагат знаци и наредби се възползват и ни правят какви ли не глупави зони, режат крайпътни дървета и т.н. На тоя площад да не би за първи път да минава рейс? Много ясно, че като падне дъжд след дълга суша и веднага се вижда кои са леваците зад волана.

Сега тези тарикати с колите няма да получат и една стотинка. Нито има знак паркинг, нито очертани линии! А че шофьора на автобуса е заплес, то е ясно!

Не си прав! Шофьорът на автобуса не е заплес. Просто пътя там е с голям наклон и малко вода от дъжда го прави пързалка!

не се пързаляха, караха бавно и всичко беше ОК!

Разбираш ли колега, тука има специалисти, те на очевадно бялото ще кажат не черно е. А аз бих им препоръчал да се спуснат по този път когато е заваляло наскоро с велосипед и едва тогава да коментират дали водаче е заплес, или е карал с висока скорост. Преди години на завоя към Дунав мост (по Сегашната Липник там след свързването с бул България) се обърна Газка цистерна и разля мазут, нямаше обозначения за разлива, и маса коли и камиони напуснаха пътя....Същото е когато на прашен паваж се изсипе кратък дъжд

Ще ги блъска като са превърнали площада в паркинг, а КАТ си "въртят палците"....

А моля моля, КАТ спира точно преди десния завой на излизане от площада. Не са вчерашни те защото там автобусът едвам е тръгнал от спирката.

Знам го този "паркинга в центъра на площада"! Всеки ейдиът спира където и както му падне без да се съобразява с нищо, и разбира се резултата не закъснява! Специално за това не са виновни шофьорите от градския транспорт!

idio

резултата сериозно ЗАКЪСНЯВА, младеж това е така от столетия, чак сега се случва

малко им е на тия глфони с автомобилите най- добре автобуса напълно да ги потроши, не може да обърнат цяла София на паркинг, и се возят по 1 човек в кола, а автобус със 100 пътника ще чака безумно време за да се включи в движението или да спре на спирка.В тая държава само високи глоби и затвор ще решата проблемите за всичко!

Хората са си спряли на разрешено място. А това, че дългогодишният успешен кмет на София не може да си организира паркирането, е проблем на избирателите, които постоянно гласуват за нея.

резрешено място?

Кмета на София си е успешен, но заради такива леваци, дето не усещат как се кара на мокро сега ще ги прецакат хората да не паркират свободно на тоя площад. И какво ще се промени - ще си стои една празна площ с павета, щото някой си не може да мисли.

Драгалевци,... това не е ли селото на Ваню Костов бре?? Банкя,... на Боцето е супер.. има тангенти-мангенти , дъги Северни, Южни , а пък за Правец на бай Тошо да не говорим !!;)) Все села на ВЕЛИЧИЯ !!;))

Не, не е . Това е родното село на жена му.

Драгалевци и Симеоново са целите в павета. Карам шосеен велосипед за хоби и минаването от там е винаги кошмарно. Да не отварям дума за пътя до Алеко - целият в паваета от едрите.Това е може би едно от най добрите изкачания за велосипедисти,но да го изкачиш със шосеен велосипед е невъзможно

Що, бе? Паветата имат много фенове - направо битки правят, за да ги запазят. Вечни били.

Мммм по-скоро, не Пветата на някои улици в центъра на София, за да запазиш автентичността на града и да остане хубав - това да. Павета на малки улици, в които минават малко автомобили, няма наклони, скоростта е малка. Когато става дума за пътни артери като цар Борис или като този път към Драгалевци...не съм виждал или чувал някой да протестира срещу подмяната им. Май бъркаш нещата

Обаче те са поставяни доста отдавна преди да дойдете селяците и да задръстите всичко, включая и Витоша

Селяците от осмо весело помощно училище ли.

До 60те, 80% от населението беше в селата. След това просто нямаше какво да правят там. Хората не са виновни, ч енямат поминък по родните си места и държавата ни е така устроена, че 1/3 от бизнеса е в София. Ако мислиш, че за добро някой си е вдигнал чукалата и се е дотътрил тук, си в грешка. В България има доста по-хубави и приятни градове за живеене от София!

Абе как толкова години не можа да се въведе ред в центъра на това село. То не бяха временни решения, то не бяха разни обозначителни ленти и не знам какво си. Всеки спира както си иска там и не спазва никакаъв правилник ( едва ли го и знаят пъновете дето спират там). На спирката се паркира редовно и автобусите няма как да минат. Шофьорите които облсужват тази линия са виртуози да се бораят и справят ежедневно с лумпените дето паркират там. В събота и неделя и съседните улички са претъпкани и създават още по-големи проблеми на градския транспорт и не само на тях.

Пепи, така е защото всяка събота и неделя през лятото и всяка вечер зимата се изсипвате вие гражданьете от градо и си зарязвате бракмите на центъра на селото ни и се прегрупирате за походите към Витоша. Отделно половината ски учители зимата си държат целодневно бракмите на нашия площад и се извозват нагоре групово по същия начин. Това на снимката не е нищо наистина, даже се учудвам, че е имало въобще някакви коли по средата.

На тоя площад на времето се събираха козите и овцете и тръгваха на паша.Ама сега селото се модернизира , стана "квартала на богатите" и нема ред вече. А на площада има коли по цял ден и нощ.

Сългасен съм, че може би асфалт там би бил по-добър от към сцепление, но района е планински и ще бъде съсипан бързо. Това означава, че ще е скъп. Аз без да съм експерт се чудя, дали тия павете не може да се "фризират" малко, за да са по-грапави от горната си страна. Хем ще са павета, хем повърхността им няма да е толкова "полиран камък". Да може да е скъпо, да трябва да се сменят, но все пак трябва да се осигури безопасност, а на някои места, тя идва по-скъпо

Паветата се произвеждат грапави. През определен период трябва да се пренареждат, защото горната повърхност се заглажда. След като се използват и шестте страни, трябва да се бракуват. По стандартите от соц време пренареждането беше през 50 години. Но движението тогава беше съвсем различно. А сега според мен това изобщо не се прави.

Дай малко публикации на този соц стандарт , демек след 300 години едно паве трябва да се бракува

На Витоша acфалт ли иcкате? Зимата ce хвърлят тонове луга и пяcък върху леда и cнега! Аcфалта ще замине за една зима! Това е планина, не ти е кв.Ceлcки (манаcтирcки) ливади, наcелен cъc cелинджъри-чалгаджии от цяла България, които няма къде да cи паркират грозните "бйе им вйетъ, чуек"

Не знаех, че в Банско и Боровец, всяка година преасфалтират улици.

Даа , В Австрия и Швейцария само "павета" има по зимните им курорти!! ДА им се неначудиш на ония хорица!!! Как ли им оцеляват пътищата??

Браво на ДИР бг за поредната неграмотно редактирана статия. Нямате пропуснат ден в който да не се излагате.

Пълно е с неграмотни списватели от осмо весело помощно училище .

"..автобусът се е подхлъзнал по мокрия от сутрешния дъжд и това е причинило сблъсъка". Сигурно е така, но...професионален шофьор, караш пълен автобус с пътници, би трябвало да знае, че мокрите павета са хлъзгави!

След инцидента едва преминах пеш през същия площад. Паветата ужасно се пързаляха. А за импровизирания паркинг дето изобщо не му е там мястото не ми се говори... От коли човек не може да се размине! Уж мерки щяха да взимат!

На този паваж леко ръмнало колкото да намокри прахта по него си е голяма хлъзгавица. Но шофьор по тази линия трябва да е наясно с това. А това, че там се паркира безобразно, факт. Ама има места из центъра на София, в Студентски град и къде ли още не, спрямо които този паркинг е цвете.

Точно лекото навлажняване на прахоляка, прави всяка настилка опасно хлъзгава. Паркиралите дали са "изрядни"? Или както дойде, пък другите да ме пазят...

Мокри павета+прах = cигурна катаcтрофа.... А и мяcтото на този паркинг не е там, c лека кола трудно cе минава, какво оcтава атобуc!

Паркинг в центъра на площада! Идиотите, дето плюскат пици и си паркират каруците на средата на пътното платно, да се научат! Малко са пет автомобила.

А къде да паркирам като няма други паркинги?! Аз ли съм виновен, че в общината никой не мисли за шофьорите?

в бг винаги са след щети. сега ще регламентират зони и паркинги. да не говорим че паветата са най-ужасната настилка за шофьорите и най-готината за общинарите.

Ами ако там имаше не коли, а живи хора?

"Ако"...ама не е имало

то и ако Фандупката не беше чеп за зеле ама е!)))

Този паркинг регламетиран ли е?

Да

Не е виновен автобуса, а ОНЯ който е бил зад кормилото!!!!! Да напомня поговорката: ЗА ВСИЧКО СЕ ИСКА ТАКТИКА И ДЪЛГОГОДИШНА ПРАКТИКА!!!!! А явно задкормилното устройство не е имало необходимите качества!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пич, искам да видя майсторчета като теб каква тактика и практика ще извадят с гуми галоши на павета , при дъжд с препятствия отвсякъде... иди и покажи и тогава говори ...

ами факт е,че от всички автобуси които минават там ,само един се е блъснал

Не е виновен автобуса, а ОНЯ който е бил зад кормилото!!!!! Да напомня поговорката: ЗА ВСИЧКО СЕ ИСКА ТАКТИКА И ДЪЛГОГОДИШНА ПРАКТИКА!!!!! А явно задкормилното устройство не е имало необходимите качества!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мразете автобусите!

Колите на площада пречат. И да попитам общината - нали щяхте с приходите от зел. и синя зона да правите паркинги?

"Разбирача" които е писал статията е "свършил" работата на следствието : "Мокър бил пътя , десният завой бил труден, паркинга пречел" ....да ева,.. дебил прост и за тези глупости ще ти платят ???;))

Колите правилно ли са паркирали или МВР пак ще си затворят очите?

Гледам снимките и се чудя, какво аджеба правят тези коли по средата на площада?!

...паркинг

Щом казваш, така да бъде, но явно мястото му не е там!

Голяма селяния и цигания е този паркинг. Бил съм свидетел как автобусите едвам минават от спрелите коли там. Трябва да се вземе решение, или смяна на маршрута на рейса, т.е.алтернативна улица, или да да няма коли.

Добре е, че има паркирани автомобили, така са угасили енергията на автобуса. Иначе можеше да стане лоша катастрофа. Сега ако и платят щетите по общественото возило ще е отлично.

то много сложно да се зачертае зоната в средата щото ама то от бране на картофи в Самоков не сотава време

Кой паркира на средата на площад, бе.. ?

Защо Фандъкова не организира прословутото миене на улици, което само обещава, а не реализира?! Сега е моментът, а не да се пързаляме по тинята, покрила улиците! Срамно е! Не е виновен шофьорът на автобуса!

Победил е автобуса, като гледам е с най-малко щети

Добре че не е "Автобус №5 блъсна 93 автомобила" ;)

А ученическите автобусчета тях контролира ли ги изобщо някой или си правят каквото си искат.

Тях ги контролира директора на 8-мо весело ! И то ги контролира много строго, защото все пречат на недоклатени млади аграр-шифиорчета , слезли от магарето вчера и днеска са на град да са суркат...

шифиорчета от 8-мо весело ! но научи малко правопис поне

някой други сте "слезли от магарето вчера и днеска са на град да са суркат..."