Австрийски съд наложи само глоба за хирург, ампутирал грешния крак на пациент

Грешката е разкрита при рутинна смяна на превръзката и на пациента е било казано, че трябва и другият му крак да бъде ампутиран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаше една серия, в която участваше и лудият д-р Боб /ушато куче с престилка, на което дай му само да реже нещо, каквото и да е//, а Пиги Свинята изцвили "Гледайте и другия път д-ра, когато ще го видите как ампутира крака на пациент, който всъщност имал...зъбобол!"

Затова в такива случаи пациентите е най-добре сами да напишат с перманентен маркер върху здравия крак: "Не този крак!!!" Иначе се учудвам, че този австрийски съд направо не й е присъдил някаква премийка на докторицата...

Явно пациента не е бил местен кореняк, висок, рус, със сини очи, че ако беше, малее, тия са мам...а

Джо, имаме за теб две новини - лоша и хубава. Лошата е че по грещка ти отрязахме здравия крак. Но ти не се притеснявай - раната от куршум на другия крак си заздравя...

Малко пресилвате нещата. От лекарска гледна точка, ампутацията е успешна. Небрежността не е лекарска, а човешка. Освен това, към момента на налагане на глобата пациентът вече е починал. Надали е защото са му ампутирали и двата крака.

Когато е била ампутацията , Лекарят на служба ли е бил или е извършено в местната кръчма ? Щото нещо ми се размива служебното с човешкото.

Каквооооо?!

те в австия са така.. и да го беше убил най-много да получи мъмрене... но иначе ако не си се овакцаааллл.. олелеле... в концлагер директно!

Един ампутиран крак е дреболия, верно. Но ако не си ваксиниран - 3500 евро глоба и 4 седмици затвор. При второ провинение - всичко се удвоява. Така е в цивилизованите и демократични европейски държави.

Ти глей ко стаа, кат го прочетат това разни "велики" наши доктори. Пази Боже!

Ние сме прости Ганьовци, трябва само да следваме Европа и шъ съ опраим.

Спомням си в една стара комедия, доктор отстрани грешния тестис на пациент, защото сестрата бе обърнала снимката на таблото пред него. Шегата настрана, не съм предполагал, че е възможно подобно нещо да се случи, още повече в държава с толкова напреднало здравеопазване. Та това си е крайник, не бенка или брадавица.

Подпийнал зъболекар ми беше махнал пломба от здрав зъб, който беше през един от болния, а друг път пак бяха тръгнали да ми махат по грешка коронка на друг зъб. Грешки стават във всяка професия, всички грешим, но в здравеопазването става дума за човешки живот.

Вие пак сте минали леко… Тук става дума за крак все пак и то 2!! Ампутирани Това е като онзи дето интубирал няколко пъти грешно едно родилка. Да ни пази вселената от такова лекари! Тази жена не трябва да има достъп до професията повече

Това е СКАНДАЛНО!!! Значи за грешно ампутиран крак 2700 евро глоба и тая малоумна лекарка продължава да работи, а същите тези австрийци искат да наложат глоба от 7200 евро на неваксинираните срещу Ковид?!?!?!? Фашизмът пак е навсякъде в Европа !!!!

Така е, всичко е в името на нашето здраве и добруване. Невярващите в тази мантра - в кауша.

Taka se grijyat za nashto zdrave vlastite

Хирург и стажанти са в операционната зала. Хирургът: - Колеги, направете ампутация на десния крак. Туп. - Казах КРАК! Туп. - Казах ДЕСЕН!

Нещо в тази статия е грешно, глобите са много различби при доказана вина

Точно толкова е. Днес е публикувао в австрийската преса.

Не мога да си представя как се е стигнало до такава грешка, след като преди операцията дори маркират мястото. Има нещо недописано в тази статия....

Не е изчакала екипа, там има нарушения

От една страна си викам: "Добре, че е починал човека, да не се мъчи, че тази добре го е оправила." От друга страна започвам да се чудя: "А дали е починал случайно при такива доктори?".

Тези или нямат закони, или корупцията е по-зверска и от в България. И макар втората опция да звучи невероятна, все пак не си обяснявам как ще направиш човека инвалид, ще го излъжеш, че трябвало и двата крака да се отрежат и да получиш само една наистина смешна глоба, която няма и една заплата за този изверг, облечен в бяло.

Само който не е работил той не е правил грешки. Искам да видя някой който е работил 20г примерно, и нито веднъж не е сбъркал нещо. Така че глоба... и това е. Хирурзи под път и над път не се намират. Обучението е дълго и няма особенно много мераклии да учат толкоз. Само футболистите и политците се размножават несеяни и се намират около всяко кръстовище. И ако футболистите са сравнително безвредни паразити, то простотиите на политиците нанасят страшни поражения.

Голем убавец си, дано не попаднеш на такъв хирург да те разкраси още повече!

В операционната зала ампутират ляв крак. Чува се: - ЛЯВ казах !!!! .... - КРАК каза!!!!

Да ампутират крвквтв на доктора!

Учебен хирургичен практикум: - Ампутирай лявата ръка... Казах ръката... Казах лявата...

Аз бих и отрязал единия крак, а 2700 да си ги задържи. Даже бих дал още сто евро да се почерпи за добрата работа. Ненормалници.

Жените са прекрасни създания, но идеята за ляво и дясно е извън техния мироглед.

И какво тогава им е прекрасното!?

Сливата. Е при някои и тя не става.

Едва 2700 евро за тежка телесна повреда? Там живота се цени по-малко и от тук. Така може само в Афганистан или Сомалия.

Очевидно и в Австрия

Тази лекарка сигурно е учила онлайн.

Е в БГ колкото и да е лоша медицината такова чудо се надявам да не виждаме!

Всъщност, вече сме видели