Петя Аврамова: Тол таксите няма да се отразят сериозно на цените на стоките

Според изчисленията в потребителската кошница най-голямо отражение ще има на цените за минерална вода и безалкохолните напитки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За великите лапачи поскъпването на каквото и да е винаги е незначително тъй като кражбите им надвишават многократно инфлацията.Те не разчитат на заплати.На тях и плюскането на корем и транспорта и всичко им е безплатно.Принципа шамар да е гювеч да е продължава с пълна сила.Не се наядоха и не си напълниха сметките.То бива наглост но това взе да надминава всякакви граници.Лакомията и безгранична като пространството.Скоро ще лапнат дръвцето.Идат избори .

След Н18, особено частта за ел. магазини, с тази недомислица си настъпаха мотиката вече. Край, тези трябва да се свалят от власт, защото са се заблудили безвъзвратно. Нямат въобще адекватна представа какво коства всичко това. И на какво отгоре да ги плаща някой. Стига сме им обезпечавали кражбите. За съжаление и тези поредни избори ще са наказателни, а не градивни. За съжаление са европейски и ефекта е по различен. Но няма избор вече след купищата непремислени глупости, които сътвориха мутрата и зубарчето без 2 дена работни, подкрепени с имотния физкултурник, апаратчика на партията Цвъ-ки.

kluchar@

Тоз където е смятал е забъркал .Повече ще е особенно на тези където са по далеч от големите градове.

Когато махнем ГЕРБ, България ще се оправи за няколко години. Гласувайте Срещу ГЕРБ и За себе си.

Аврамова по-добре да уточни значението на думата "сериозно" в цифрово изражение иначе си е чисто баламосване!

Ало полуинтелигентите! Само в България се образува и използва идиотското словосъчетание "тол такса"! Самата дума "тол" означава "пътна такса"!!!

Това е поредната измислена ПР акция на ГЕРБ, която утре мутрата банкянска да отмени от Брюксел само с едно намигане. Велик е нашият комик!

ще излезе ли някой да обясни, как в хазната ще влезнат плануваните 1млрд. лева и без да се платят от потребителите? :) От къде АПИ очакват да "изникнат" тези пари, че да ходим и ние да си берем :)

В Сърбия , Гърция ,Хърватска и дори Турция платени са само магистралите, и то от всички. Транзитно преминаващите ТИР-ове задължително пътуват по магистралите.Няма винетки и 1000 тол-полицая.

Поправете ме ако съм разбрал погрешно - въвежда се тол таксата, за да се вкарат пари в хазната, които очевидно не отиват за хората, и в същото време се очакват повишения на цените на стоките. Тоесто обикновенния човечец ще извлече само негативи от това. Защо не сме по улиците все още ?

BRCK

Всичко да се вкара в акциза на горивото и да се приключва с глупостите. На влизане в БГ да се плаща колкото за транзит от всеки. И готово. Няма да има нужда от толове, системи, контрол, лепенки, пунктове и каквото още се сетите.

Каквото са казали АПИ значи ще е обратното, до момента нищо казано от тях не се оказа вярно и това няма да е такова.

Ами какво чакате овци. Докато не ги изметем ще ви стрижат. А при едно управление от народа и ЗА народа, една от първите мерки ще е премахване на измислените тол такси.

Иска се прозрачост. Няма значение цената. Хем се оплакваме, че нямаме пътища, хем не искаме да даваме пари. Няма как да стане. Все едно да работиш, ама да не ти плащат. Проблемът е в прозрачността - колко пари постъпват, кои пътища се правят, за колко пари се правят тези пътища и т.н. Освен това трябва да има и контрол и да се спазва ограничението за движение на тежкотоварни машини при температури над договореното с изпълнителя.

Има няма 20%, за нейната заплата си е без пари. Да не говорим за рушвети, апартаменти и други облаги

Какво лошо имаше в коментара че го изтрихте??? Нима не е вярно че българина вече е свикнал цените да се вдигат непрестанно???? Нима цената на чешмяната вода не се показчва непрестанно и ще стигне минералната??? Нима 80% от българските домакинства не се чудят кое по напред да платят през месеца???? В България малчинцтвото краде на поразия а мнозинството му плаща откраднатото..

Поредното ограбване на българите за сметка на чужденците. Българите плащат с винетка за всички пътища, а чужденците само за магистралите - с тол такси. Така чужденците ще минават по второкласната мрежа за да не плащат, а българите ще им плащат масрафа. Всъщност България е единствената държава в Европа в която шофьорите плащат за второкласни пътища. И причината за това е, да не би да пострада рекламния образ на Боко, когато всички българи започнат да ползват безплатните второкласни пътища, а любимите магистрали на Боко останат празни.

Няма как магистралите да останат празни. Има всякакви пилоти, които с кеф ще си плащат, стига никой да не ги закача като летят с над 200 и магистралата да позволява такава скорост (не ограничението, а магистралата ;)). Освен това, има изискване от ЕС да има "безплатни" пътища. Това ми е странно, защото безплатните пътища как ше се ремонтират? С какви пари? Според мен ще ги зарежат така и ще си поддържат магистралите. По този начин като искаш хубаво - си плащаш - като искаш безплатно - разбиваш си колата и пак си плащаш ... Трябва да се намери няакакъв баланс.

Второкласната мрежа вече е изградена и за преасфалтирането са достатъчни данъците и акцизите на горивата. Магистралите обаче все още се строят и това изисква многократно по-големи средства и има нужда от тол-такси или винетки. Навсякъде има ИЛИ тол ИЛИ винетки и то само за магистралите. Който е беден минава по второстепен път. В България обаче има и тол система или и винетна, защото сме по-хитри, да плащаме за фалшивия имидж на Боко. И плащаме всички. Или може би няма бедни като на запад, а всички сме богати.

Аха добре.

tonk11

Всъщност увеличението е с 1-2 стотинки на превозен килограм стока.

Ама няма проблем и да се отразят защото българина отдавна е свикнал всички цени да се вдигат и да си запълва свободнотот време със сложната задача кое по напред да плати....А пък то водата дали минерална дали от чешмата все тая е цената като увеличавате чешмяната както си знаете...