Авиокомпаниите настояват ЕС да намали обезщетенията за закъснели полети

Според фирмите не е правилно да получиш компенсация от 300 евро, след като си платил 50 евро за билета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А като си испуснеш платеното такси да те чака, един ден от хотела, платените обяд и вечеря…пак ли само за 30 евро за билет става дума? И къде е 30 евро билета точно, че обикновено е повече, и като добавиш всички тъпи такси и багаж отгоре! Малко им беше ковида на тея пиявици!

Изпуснеш*

ми да си спазват договорите за които са взели пари от хората и сичко ше им е наред

ако хората плащаха след полета а не преди него колко ли отмелени полета щеше да има???

А как ще ми компенсират изгубеното време по летищата? Времето е пари!

А вие за 30 евро какво очаквате?

За 300 и за 1300 да не мислиш че има разлика във вероятността да стигнеш или да останеш в безизходица и без храна вода баня и място за спане? Тези по 30 евро са много по-съдействащи. Последно за 1300 евро полет и 11 ч закъснение без място за чакане и спане подхвърлиха 20 евро... Ще бъдете съдени, разбира се. Когато си пътувал 20 ч не могат да те оставят да стоиш прав или на пейка или лежащ на земята. Независимо от цената. Е, за 30 евро през три континента...може пък да е приемливо. Но няма такава цена.

Причинители на закъсненията са службите за проверка на пътници и багажи, фирмите за наземно обслужване, техническото наземно обслужване, авиодиспечерите и пропускателната способност на летищата и въздушното пространство, военните полети, самите авиокомпании... Има и още. За всяко конкретно закъснение приносът е поделен по различен начин. Прави са авиокомпаниите да негодуват. Което трябва да искат, обаче, е всеки съпричинител да поеме своята част от обещетението.

офци

миризливи!

Ако си изтървеш следващият полет и трябва да нощуваш си е сериозна сума.... Покрай летищата цените са си около 150-200 евро на човек. От там насетне имаш таксита, храна... Авиокомпаниите уволниха служителите си при първата трудност сега пак жертви! Да не забравяме, че много от тях получиха и дотации от правителствата! Щом искат все да са на печалба ще се грижат за хората. Както служителите си, така и пасажерите.

Хич не ми ги жалете авиокомпаниите, от два месеца преследвам Wizz Air, защото излетях с 14 часа закъснение без да дадат разумна причина

ХАХАХА. Кой плати за тая помия?

нали малко печелят авиокомпаниите...

Има и фалирали авиокомпании. С уволнени служители. От друга страна няма фалирали пътници на полети от 20 евро.

Взимаш 50 евро за да превозиш някой. Даваш му разписание и после се сърдиш на ЕС, че не си успял да свършиш това за което са ти платили предварително!

на тва му се вика еврогейска демокрация