Аварията в АЕЦ ”Фукушима” е станала заради човешки грешки

Аварията в АЕЦ "Фукушима 1" през март миналата година се дължи на човешкия фактор, пише в доклад на специалната парламентарна комисия, формирана в Токио за разследване на причините.

Обратно в новината

Коментари - Аварията в АЕЦ ”Фукушима” е станала заради човешки грешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западните норми за безопасност са много по-либерални от руските и това е всеизвестно. Освен това, броя на реакторите в Япония е много-много по-голям от при нас и следователно там мерките следва да са още по-церберски, но това всеизвестно за всички, не е така. Освен това, приципът на работа на реакторите в Япония е със заложен потенциал за авария, докато руските реактори, при отпадане на електрозахранването, автоматично се заглушават. Но както и да е. Изглежда, че за да се оневини архаичната американска ядрена технология са на път да изкарат японците безотговорни.

Щом и японците правят човешки грешки с катастрофални последици, представете си нашите какво правят. Затова трябва да се закриват АЕЦовете, защото те са потенциални атомни бомби и никой не може да поправи човешките грешки.

А бе, абдал! Ти по презумпция поставяш българите за по-некачествени от японците, ли? Що за подла, вмирисана мърша си ти! Това, че японците се управляват по-правилно и не слушат чужди съвети в повече, ги е направило по-развита държава. А, иначе не мисли, че са много умни, или силни, или кой знае какво! Просто са държани на къса каишка, но от японски родолюбци, а не от чуждопоклонници, както е у нас!

Много ясно,че е човешка грешка.Да не би някой да си е помислил,че тези съоръжения са паднали от небето и някоя чужда сила е направила белата.Лошото е,че здравия разум го няма.Заради една атомна енергия,чиито потребители са основно гигантските корпорации,които бълват никому ненужни стоки и ни заливат с продукция поради алчност,ще се затрием като биологичен вид,умирайки от рак.Но...казват...било важно,не да сме живи и здрави,а да ...не стоим на тъмно,че твърде сме свикнали с комфорта.

С какво ли не занимават българчетата , само и само да им затворят очичките за новите цени ха ха ха

Къде се буташ тук пък ти с твоите цени? Объркала си новината!

А МАГАТЕ къде е била в това време та не е затворила американския самовар навреме?!,а сетих се те затварят реактори единствено в И.Европа

Правили ви впечетление какво "демократично" затъмнение има ( не като едно време при соца) по повод аварията във "Фукушима".Сега всичко се знае:-( Колко радиация има изхвърлена до момента, в океана и в атмосферата.Колко облъчени има, колко загинали от лъчева болест.Овладяна ли е аварията или горивните пръти (отработени и нови), които се съхраняват в басейни (които са посрадали от земетресението) на височина около 30м (що за глупост да държиш ядрено гориво на такава височина), могат да предизвикат още по-голямо изтичане на радиация.Изобщо всичко се знае от нас обикновените граждани, защото имаме "свободни и демократични медии":-))

По време на аварията в Чернобил главния упрек бе, че се крие опасността от радиоактивно замърсяване. Какво е положението сега. ПАК КРИЯТ ОТ НАС И СВЕТА. Фукушима е отделила десет пъти повече радиация от Чернобил. Тя и сега продължава да облъчва Япония и цялото северно полукълбо. (Чернобил го погребаха в бетонен саркофаг за 10 дни, Фукушима вече 16 месеца изпуска радиация). Митсухей Мурата направи изявление, което не получи гласност. А именно за 11 421 отработени ядрени пръта във Фукушима, които са на ръба на колапса и ако това се случи северното полякълбо ще стане необитаемо. Правете си извода кой лъже и кой е направил повече за безопасността!

В чернобил избухна реактора , а във фукушима инсталациите ,които го охлаждат.В единия случай се изхвърля директно ядрено гориво в атмосверата,а в другия радиоктивна вода използвана за охлаждане. Със сигурност е по-добре втория вариант въпреки ,че пак е зле положението

Опасявам се, че си объркал фактите, и само числото десет ти е вярно... . Чернобил направи СЪЩЕСТВЕННО ПО-ГОЛЯМА беля от Фукушима, и ако това не го знаеш е жалко.

За Чернобил се знае ,че аварията е акт на диверсия, за Япония- ТЕПКО са понижили всякакви изисквания за безопасност, едно невнимание и всички видяхме какво стана. Всеки опит да се получат бързи печалби води до фатални последици, това трябва да е за урок на всички власт имащи в света

осветли ни сега 12 за диверсията. или некомпетентноста вече я броим диверсия?

До 12 - пълни глупости са това, което пишеш за акта на диверсия за Чернобил! Вземи малко се поограмоти и тогава приказвай така компетентно!

Ми той и Чернобил гръмна заради човешка грешка пък изкараха реактора виновен.Май и сега е същото само дето мащаба е по голям.