Армията се включи в разчистването на снега в Гърция

На полуостровите Ситония и Касандра снежната покривка достига до 40 сантиметра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези пак са по- добре от нас! Европа им наля кинти, те си ги харчат и реагират като Ж. Ганчев: " Имал- дал!". Кой ще ги връща? Аврио, метаврио...

ДИР разчистВАТЕто си грешниците. Научете ги да проверяват написаното преди да го пускат.

Пуснете коментарите за Ласкин, хората искат да изразят съболезнованията си.

По-добре, че ги спряха. Много хейтъри има, срам нямат от нищо.:((

Миналата година бях в Атина. В България си имаше сняг като сняг за зимата (беше февруари мисля), а в Гърция - както обикновено - по-тпопло, слънце и никакъв сняг. И един ден препръска нещо като сняг за около половин ден, колкото да побелеят тревите около пътя. Я е имало 2-3 см, я не. Е, тогава всичко блокира, училищата спряха, обявиха бедствие. Мои колеги разпалено обясняваха как не могли да изкарат колите, как закъсали...абе ужас. Един го питам - е ти не си ли със зимни гуми? И той завалията ми вика - какво е това зимни гуми? Голям смях падна. Като всички южняци, гърците много обичат драмата. ;)

Същите наблюдения имам и аз. Сняг вали много рядко и като падне 1-2 см се почва едно вайкане, едно чудо, навличат кожуси, коли закъсват, пътища затварят... Но така е, те са на юг, не са свикнали на минусови температури и сняг.

Който има армия, чисти!

Армията едва ли чисти снега и хвърля пясък по пътищата. Тя едва ли има такава техника. Но с леки верижни машини може да изтегля закъсали машини, да превози болни хора и стоки от първа необходимост, или да махне паднали дървета...

Явно не си възрастен и не помниш как в миналото, когато имахме армия, по всички краища на Родината се чистеше от поделения на БА.

BG1878, може да са чистили строителни войски, защото имаха багери, фадроми и друга подходяща техника. Мислиш ли, че гърците имат строителни войски? Бил съм в бойно поделение и никога на нашите верижни машини не сме слагали гребла за сняг. Предполагам, че ако имало някоя фадрома сигурно са я пращали да рине сняг, но само толкова.