Археолози откриха изключителна находка в крепостта Лютица

Печатът е с изображение на императрицата Ирина (Йоланда) Монфератска Комнина Дукена Палеологина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази се е оженила на 10год. Къде остава истанбулската конвенция, питам аз?? Това че по това време градът не се е казвал Истамбул не оправдава императора.Длъжен е бил да го предвиди. Очаквам да го погнат квачките от европоейската комисия.

Нещо не разбирам. Важен български град, а намереният печат е византийски и на гръцки!

След Иван Асен 2ри градът вече не е български. Завладян е от Ватаци и си остава византийски.

Това е държавата, в която България има ообенни правилегии чрез Закон на българите Константин Велики и Юстиниан Велики. Град БизиАнти е тракийски(бизи-визи-мизи). Троя се намира в малоазийската Мизия. Източната част на Цариград е в тракийската провинция Витиня. Името Андраник....трябва да ти говори кои са управлявали Източен Рим след 8 век...когато Латинския е заменен от гръцкия като държавен език. Гърците са измислица на Байрон, любовника му Шелби и руската историческа школа.

буахахахахахахахаха:)))))))))))))))))) а земята е плоска, нали?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

И какво точно трябва да "говори" името Андроник? Я, да чуем специалисте:) кажи!

византийци ко общо имат с нас българите?

Ами като например : Римската държава е създадена от троянеца Еней /което вече се изучава в историята за 5 клас, официална информация/ и десетките императори, управлявали стотици години империята, също така с тракийско потекло.

я по по-полека и смени ракията тия професори (пенцонери) от БАН са в грешка никви траки а пра пара българи са.

Не е вярно че до сега са намирани само два такива печата, само два са тия за които вие знаете хахаххахах :)

а когато открили Плиска през 1899 г. Успенски казал: " Ако някой друг народ беше намерил такъв град на своя територия, той щеше да проглуши ушите на целия свят". Така и не ги проглушихме, а вече знаем, че е български град и най-голям по площ в Европа по онова време. Затова ще вдигаме шум за оловни печати.

Затова пък англичани построиха с камъните от двореца първата железница в България!

Как я познаха, че е точно тая на печата?

й името, иначе хич не си прилича

Значи може да е менте.

Да интересна крепост е..интересни находки,но типично за Бьлгария..пьтят до тям е непроходим за автомобили,крепоста е неподходяща за посещение,защото е пообрасла в зеленина..а какво пречи да се уредят тези проблеми и да се взима вход..илик пак трябва европейски пари..жалко е..в други сьседни нам дьржави за два камька вземат луди пари,а ние сме си занемарили истинската история..

А Автомобилите вътре ли трябва да влизат? Или само да обикалят?

автомобило.

8 км. се ходи в едната посока пеша,с автомобил се стига почти до нея..не в нея..незнам кой може да изходи това разтояние,пьк и не е нужно...

анонимното наддаване от големите риби започне сега,ще се нагушкат някои другари,а нас какво ни интересува някаква средновековна италианка