Апелативните съдии върнаха в ареста Йоан Матев

Софийският апелативен съд върна в ареста 19-годишния Йоан Матев, обвинен за жестокото убийство на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Обратно в новината

Коментари - Апелативните съдии върнаха в ареста Йоан Матев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, кретени от ДИР! С тоя банер на Моторола, дето не може да се махне и стои по един час върху главните новини, искам да ви уведомя, че зверски дразните и спирам да ви посещавам тъпанарския сайт. Убеден съм, че днес още няколко хиляди човека ще постъпят като мен! хайде сега отивайте и се кефете на приходите от рекламата на Моторола! :))))

"""""Всъщност вниманието му е привлечено от хора от друга раса. В коридора вижда как в стая 519 влизат гостите на виетнамеца Ву Суан. Бранимир нахлува при тях и нарежда никой да не мърда. Стефан Стефанов се опитва да го спре, но 17-годишният го предупреждава, че ако не седне, ще брои до три и ще ги избие. Стреля в него от упор и момчето умира веднага. Ученикът се обляга на рамката на вратата и се залива от смях, докато останалите треперят от страх. Рожденикът се опитва да го склони да остави пистолета, но безуспешно - Бранимир стреля два пъти по Ву, обръща се и гръмва третия виетнамец.Взема живота на Борис Нейчев, Стефан Станчев, Ву Суан и Хуан Лан.Изпразва целия си пълнител и се скрива в тоалетната, за да презаредиВсе още не се е наситил и на излизане от санитарния възел намушква двама студенти (Стоян Петров и Емилия Дойчева), които препречват пътя му."Употребявах нож, за да съм сигурен, че ще са мъртви", разкрива Бранимир.Продължава напред и пред асансьора стреля по Владимир Кръстев. В следващия момент на прицел е Валери Петров, който облян в кръв, се свлича в коридора и пада по стълбите. Бранимир не спира дотук. Продължава със стрелбата и убива бременната Елена Друмева.След коледния екшън обявяват килъра Бранимир за невменяем и го вкарват в лудница. Няколко месеца по-късно е застрелян от конвоиращи го милиционери."""""Това не е лошо решение,спомогнало ,един убиец да бъде пуснат на свобода.

""""""Кървавата жътва приключва с екзекуцията на бременната в осмия месец Елена. Миг преди това е гръмнат от упор и съпругът й Стоян, който се опитал да я защити с голи ръце.Равносметката е смразяваща: шест трупа, двама смъртно ранени, които умират след това в болницата, и още осем простреляни и посечени от финката на масовия убиец. Трагедията е толкова ужасяваща, че на 28.12.1974 г. в-к Работническо дело е принуден да излезе с информация по случая в една от вътрешните си страници.Българските власти се опасяват от протести от страна на чуждите посолства, както и от настроенията сред нашите студенти, които се готвели да организират протести с искания за смъртното наказание на убиеца. Затова ЦК на БКП пръв поема разследването на инцидента, а ДС го довършва в максимална секретност.Първият следовател на 17-годишния килър е Богдан Карайотов. Заключението на петорната съдебно-медицинска експертиза гласи, че Бранимир не трябва да носи наказателна отговорност за зловещото деяние, тъй като бил шизофреник. Касаело се за наследствена психическа обремененост, тъй като майка му била циклофреничка и по време на поредния пристъп се обесила на балкона с въжето за пране. Така и не се стига до истинските мотиви за чудовищното престъпление. Пред прокурора по делото Георги Бончев Бранко излага извратените си критерии за подбора на жертвите те били фрицове, които той ликвидирал, след като ги разпознавал по сините очи. На 7 февруари 1975г. убиецът е конвоиран към лудницата в Ловеч. Край Ботевград арестантският автомобил отбива в черен път и спира до урва, заобиколена от малка горичка. Идеално място за бягство. Според официалната версия точно това се опитал да направи Бранимир, след като поискал да отиде по малка нужда. И естествено е покосен от милиционерските куршуми. Дали е така, не мога да кажа, коментира финала на първото голямо дело в практиката си топследователят Богдан Карайотов.

Тъпи български закони, измислени от дебили, този копелдак трябва да бъде обесен, на 17 години е убил човек, не е бил на 7. А се държи нагло и нахално, след 5, 6 години ще излезе от затвора още по озлобен и дано намушка дете на съдия или дупетат, гласувал идиотския закон за псевдохуманност (милост към убийците и жестокост към жертвите им)

И какво ти е виновно детето на съдията??? Не си ли същия кретен и ти като него? Ако искаш на някого да бъде отмъстено -кажи да намушка самия съдия, а не невинното му дете! Тъпанар!

Доживотен затвор за този

Ето това е българското правосъдие.То скоро освободи от затвора , само след няколко години предстой зад решегките , и едни друг убиец. Също предумишлен, и също осъден на по-малко , защото тогава бил непълнолетен. Излезе си момченцето след пет години и това е. А жертвата му няма да излезе от гроба.....

Поведението на тоя индивид не показва абсолютно никакво разкаяние . Явно е закоравял социопат , въпреки крехката възраст. След краткия пандиз ще излезе завършен масовик - садист. Няма място в нормално общество. Съветвам почернените родители на Георги да потърсят алтернативни варианти на възмездие , сигурно е , че такова няма да дочакат от смрадливата клооака т.н. правосъдна система . Съболезнования .

Като гледам как се държи това нищожество в съда си мисля, че ако го пуснат под домашен арест ще изчезне та се не види яко дим. Припомнете си случая пред дискотеката "СОЛО". Къде се крие сега изродчето никой не казва, а се знае. Съдията, който го извади от ареста съвеста му чиста ли е? Или е пълен джоба му.

Абе какво става?! Още ли е студент по право тоя изрод?! Няма ли ректор, декан или друг ръководител, който да го изхвърли от университета?!!!

ВЪПРОС: - Какви са родителите на изрода-убиец?! ОТГОВОР: -Ами също изроди!

ВЪПРОС: Какъв е адвоката на изрода-убиец?! ОТГОВОР: - Ами също изрод!

Май го оставиха в ареста, защото се уплашиха, че пускането на убиеца на свобода ще прелее чашата, и май ще затракат произведенията на М.Калашников. А този социопат, като е "невинен", защо винаги си крие лицето. Има толкова нагла усмивка, разчита, че парите ще го изкарат от затвора.

5 години за убийство спрямо 3 години за оня младеж дето сложил камери в женската тоалетна..... Проста да подлудееш, що е то справедлив наказателен кодекс

а бащичко събира пари от рушвети на митницата за да измъкне уродливото синче.

ако мизерните съдии не си свършат работата защото са продажни уроди ,то тогава трябва да вземем пример от сицилия, там за такова нещо се полага вендета!

за убийство по особено мъчителен начин 5-8 години?!?! Да ви имам и съда и държавата, която го допуска това

В БЪЛГАРИЯ, ТАКИВА КАТО ТОЗИ "ИНДИВИД", ВСЕКИ ГИ СРЕЩА ЕЖЕДНЕВНО И ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ И В ГР. ТРАНСПОРТ, ПРЕОБЛЕЧЕНИ В "ГР. МОБИЛНОСТ" КОИТО НАПАДАТ И РЕКЕТИРАТ ГРАЖДАНИ /ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ С НАПАДЕНИЕ НА ЖЕНИ КЪМ "ПРОВЕРЯВАЩ" ОТ ГР. МОБИЛНОСТ НЕ Е СЛУЧАЙНОСТ/ НО ТАКАВА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА В БЪДЕЩАТА "ПРАДСЕДАТЕЛКА" НА Е.С.

Поради големия обществен интерес ще има присъда. Проблемът е че или ще е условна, или ще го осъдят на 8-9 години. При ефективна ще изкара не повече от 5 в някое общежитие и ще си излезе жив и здрав. А убитото момче няма да се върне. За такива минимумът трябва да е 20 години без никакви редукции. Какъв малолетен. Това да не е някое дете на 6-7 години, което не знае какво прави.

Kво, значи, убиецът бил "непълнолетен", а убитият, пълнолетен ли е бил???? 3ащо, тогава щял да лежи между 5 и 12 години???? Tрябва, да лежи в затвора, докато се върне жив убитият!!! Aко, се върне след 3,5 или 10 години да го освобождават, ако не се върне убитият, да седи в затвора и да го чака!!! Tова ,е справедливост, иначе съдът и законите в BG-то, ми изглеждат на "малолетни"!!;))

Единственото логично наказание за този изверг е ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.

За жалост НК е милостив. За убийство непълнолетен лежи максимум 12 години! Вчера го гледах този по ТВ. Хилеше се като малоумен все едно не е убил човек, а ще му дават награда! Явно се надява мама и тате да го отърват с връзки от затвора. Пълен социопат! Мястото на такива е на въжето или в затвора доживот, но за съжаление не става така. Дано поне му наложат максималната присъда!

Какво значи "8 месеца съдът не успял да предаде материалите по делото на адвокатите"?!?! Че запознаването с обвинението не е ли проблем на адвоката, откъде накъде съдът ще се грижи за това?!? Че ако иска да се запознава, данеби да трябва да го карат насила?!? Как може да има такива безумни, идиотски закони, нарочно създадени в полза на престъпника, не на жертвата. Задължение на съда трябва да бъде само да обяви датата на делото, адвоката ако иска да отива, ако не - губи. Да видиш как ще чакат от предния ден пред залата, а не да правят съдиите луди, болни били, хремави, времето било лошо и не могли да прегледат документите и да се отлагат дела безкрайно. Майната им. ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ОБВИНЯЕМИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСИГУРЯВАНЕТ ПРИСЪСТВИЕТО НА АДВОКАТА, АНА АДВОКАТА - ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С МАТЕРИАЛИТЕ. ВСИЧКО ДРУГО Е ГАВРА С ЖЕРТВИТЕ И ЛИГАВЕНЕ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.

Samo linchuvane shte go opravi i negó i gnusnite mu kradlivi roditeli raboteshti na mitnicata !!!

Глей ти!!! "Затова и от прокуратурата прибягнаха до малък трик - привикаха в петък Йоан Матев на разпит и в присъствието на защитничката му, ги запознаха с материалите по делото." Ама много се изтарикатиха от наш'та Прокуратура, бе. Мамини сладки, те! Глей само колко тарикатски запознали адвоката с мат'риали по делото. Аферим на тарикатлъка им. Откриха топлата вода. Мамина сладка Прокуратура... (с главно "П". Аферим на таквиз Прокурори

Ще лежи 10 години (ако го осъдят) и когато излезе ще е на по-малко от 30 години- готов за нови, може би още по-нагли подвизи.

А какво е наказанието на съдиите изменили мярката му?!

За какво ще го хрантутиме толкова години то в изход!? На 1ш лазарника той много добре е знаел какво върши, още повече, че това е планирано, убийство ! Дайте го камен да му бум на един нож в сърцето, не съм милостив и лига в като магистратите, и да върви при червеите!! ТАМ МУ Е МЕСТОТО, А СРЕЩУ ДИРЕКТОРЪТ, СЪУЧЕНИЦИТЕ И ДРУГИТЕ ТЕ МУ ПОМАГАЧИ, МЪЛЧАЛИ И ПОКРИВАЛИ ГО ГОДИНА, ДА СЕ ЗАВЕДЪТ ДЕЛА ЗА СЪУЧАСТИЕ В ТОВА ЗВЕРСКО УБИЙСТВО!!!2

Става. Значи, ако вие лично нещо го закъсате да си приготвите за адвокат поне 50-100 бона, иначе няма да иска никой да лежи с вас 8 месеца. Ама, викате, на вас лично не може да се случи? ;))

Винаги съм се чудил ЗАЩО разни бандюги дето се пишат все за невинни, ВИНАГИ крият лицата си?! НЕВИННИЯТ човек винаги върви с ОТКРИТО ЛИЦЕ, защото има самочувствието на такъв!

Еххххх ...язък! Не успяха да го освободят, за да може някой да заколи тоия изрод! И до сега немога да си представя как някой може "хей така" да убие някого само защото е нямзал пари които да му даде когато го е изнудвал!! САМО смъртно наказание за тоя!

Чудо !!!! Съдебната с-ма проработи въпреки подкупите ! Явно от Европа са се обадили

КАКВО Е ДОКАЗАНО МА ,КОЙ НЯМА НИЩО ОБЩ ОП ТОЧНО ТОЗИ НАГЛЦ Е УБИЕЦА ,КРИЛ СЕ Е ПО ВСЯКЪВ НАЧИН ,СТАНАЛ Е Б ЕЗФОРМЕНА МАСА С ГОЛЯМА КРАТУНА ЗА ДА СИ ЗАЛИЧИ ФИЗИОНОМИЯТА КАТО БЯГА С КРЪВТА ,НО НИЩО НЕ ГО СПАСИ В КРАЙНА СМЕТКА ТЕЗИ КОИТО СА ЗНАЕЛИ ,ЧЕ ТОЙ Е УБИЕЦА НАЙ ПОСЛЕ ГО ПРЕДАДОХА

Защо? Че си върши добре работата ли? Вие кофти адвокат ли бихте искали, ако не дай си боже нещо го закъсате?

Ако случайно се чудите защо адвокатката му бави толкова делото, ще ви открехна: Престоя в ареста се приспада от наказанието. Но в ареста е рай, в сравнение със затвора. Тактиката й говори, че защитата се е примирила с неизбежното, просто максимално се мъчи да скъси срока на затвора, заменяйки го с арест.

Браво на прокурорите и апелативните съдии.

СГС и лично съдийката,която са искали да пуснат с подписка Матев ще понесат ли отговорност?-оказва се,че не 8месеца е крайния срок и че е можело да се направи каквото трябва преди да решат да го пускат с подписка.Ей това е странно.Как само се опитват да го измъкнат тоя

Не трябва, естествено, защото не е ясно дали максималният срок е осем месеца ( а и практиката е противоречива по въпроса) и не заради това апелативният съд го е оставил в ареста. Ограниченията в срока на мерките важат за досъдебна фаза. Очевидно, прокурорът се е страхувал, че подписката ще бъде потвърдена, затова се е забързал и е внесъл обвинителния акт. По този начин е пренесъл делото в съдебна фаза, където вече няма ограничения. Произнасянето на СГС е било в досъдебната фаза, а АС е видял, че междувременно е започнала съдебната и именно затова е отменил определението на СГС- тъй като вече е компетентен по този въпрос съставът на съда, който ще гледа делото по същество. Именно това е този "трик", който не е добре обяснен в статията.

Натикайте го в затвора, ако сте истински съдии. Там да ходи с качулката на главата. Омръзна ми да го гледам тоя боклук.

Изрод отнел човешки живот,трябва да бъде хакнът в кауша, за най малко 10- години при строг режим.Този охранен слон,закрива тиквата си с каквото му падне,за да не гледа хората,защото в очните му дъна са монтирани дебели ламаринени отрязъци.В затвора го очаква бой,е..н и музика,но не по неговото желание.

"прибЯгнаха до малък трик"

и двете са правилни - прибегна и прибягна

Е хайде спрете се! Доказа се, че това момче няма нищо общо!

Убийците трябва да стоят зад решетките и да работят за насъщния си. И с какво точно се е доказало че няма нищо общо? Хайде стига глупости. Какво мислите - че съдиите за пръв път виждат келеменце което хитрува пред тях. Нормашен човек , който ням вина, и си види снимката по тв-то че е издирван, няма да се крие, и сменя външността си. Просто ще отиде в районното да се изясни. Ако зависи от мен, такива ше бъдат затваряни в общо помещение с още 100-200-300 затворника.Храната и водата която им се дава ще бъде за 50 човека. Да се бият и страдат за нея. А всеки ден ще влиза надзирател и на случаен принцип ще избира един пандизчия, на който да се нанася жесток побой пред всички останали.на случаен принцип, така че другите да живеят в псхически страх дали утре те няма да бъдат със счупени ребра и разкъсани органи. И така всеки ден! Докато са живи!

Моля,за кое момче какво се доказа и как?Братът на убиеца, го разкрива,а от там започва разплитане на случая!

Нещо не разбрах, Дичке. Къде се е доказало, какво се е доказало, кой го е доказал... Ясно е, че е виновен. Доказаха го. Поне това, което имаме като следствие, прокуратора и съд у нас. Ако имаш други доказателстава... свисше вероятно, иди ги представи.

Дали сега или след 5 години голяма разлика няма. Дават му възможност да убие още няколко човека докато го вкарат в затвора за по-дълго. Има случаи на хора с кратки присъди които убиват по няколко пъти между тях.

Ууу,колко е евтин човешкият живот в България. До 10 год за предумишлено убийство. Жертвата ще гние в гроба,почти дете,едно почернено семейство и......няколко години затвор за изрода. Непълнолетен,но вече убиец. Това е българското правосъдие.... За предумишлено отнет човешки живот,се полага смъртна присъда. Жалко,че я отмениха. Сега убиват спокойно и след няколко години са на свобода. Кво му плащаш,бе.....

Дано някой от тези съдии ги сполети нещастие от такива като този убиец.

Ало дира не може този нагъл убиец да го наричате младежа

а бе тоз още ли не се е извинил, че да го пускат вече

Брей какъв трик.Защо до сега не го приложиха?Някой им каза ли?А защо изобщо взимат заплата тея прокурори?