Апаратите за обдишване, заради които загинаха 6-ма болни, са на един производител

По предварителни данни и двата уреда са производство на Уралския приборостроителен завод

Обратно в новината

Коментари - Апаратите за обдишване, заради които загинаха 6-ма болни, са на един производител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бе прозорците на стаите дето са горели са с решетки, а другите са без!! що тъй, товаришчи??

А бе то американците са виновни че руските джунджурии вместо да работят се палят. Вече сериозно, интересно алкашите тези загинали от какво ще ги пишат от ковит или пожар, щото ако не бяха болни от ковит...щяха да са си биви и здрави!

Учудени??? Толкова си могат рашките...апаратите им са като колите и оръжията, демек гола вода

Не ми плащат са коментирам провалите на руските господари.

зделано в россия?! если не упаидьот, то оно сломается, згарить или утонет!

Кога в Россия се е произвеждало нещо качествено, освен военна техника?

най добрите ватенки, ушанки, лапти и валенки са российско производство! без аналог в целия свят и близката вселена!

един телевизор не могат да направят камо ли нещо друго

всичко руско е БОКЛУК!!! (Около 80% от руските доставки за Италия в помощ за борба с коронавируса са "ненужни" - съобщава италианският всекидневник La Stampa, като се позовава на високопоставени свои политически източници. Русия изпрати 600 апарата за вентилация, за Италия заминаха и 100 военни вирусолози и епидемиолози след разговор между руския президент Владимир Путин и италианския министър-председател Джузепе Конте миналата събота. Снимки с руски военни камиони с доставките, пътуващи към Рим и Бергамо, бяха разпространени тази седмица. "80% процента от руските доставки са напълно ненужни или малко потребни за Италия. Казано накратко, това е нещо малко повече от претекст" - казва неназован източник пред La Stampa и допълва, че съдържанието е средства за дезинфекция, полева лаборатория за стерилизация и химическа профилактика и други подобни.)

Чисто нови Совалки в САЩ гърмяха,

То и на жена ти компотите гърмят, ама вентилатор да гръмне, може само ако е произведен в завод за ... снаряди, зад Урал, путлерска гордост!

12.10.2018 Руска ракета падна, космонавтите живи….ха.ха.ха16 Май 2014-Руска ракета падна при изстрелването .Към момента няма данни за жертви или разрушения при разбиването на „Протон-М” …22 Август, 2018-: Руска ракета с ядрен двигател падна в Баренцово море…1.02.2013-Руска ракета със сателит падна в океана. Русия извърши днес неуспешен опит да изстреля в космоса от плаваща платформа сателит "Интелсат-27"..ха.ха.. 1.10.2018 г. - Двигател на ракетата носител "Союз-ФГ" с кораба "Союз МС-10" отказа ... Двигател на руска ракета отказа 2 минути след изстрелването, екипажът се приземи аварийно ..... 16.05.2015 г. -Руска ракета-носител "Протон-М", пренасяща мексикански комуникационен спътник, се е разбила след старта на излитането си от космодрума в Байконур в 05:47 по Гринуич. 28.11.2017 г. - Изстреляната във вторник от руския космодрум „Восточний“ ракета „Союз-2.1б“ най-вероятно е паднала в Атлантическия океан..ха.ха.ха 22.05.2018- Прехвалената ракета на Путин прелетяла едва 40 км преди да падне15.12.2015 г. -Руското министерство на отбраната заяви днес, че крилата ракета се е отклонила от зададената траектория при пробно изстрелване и е паднала близо до селище в северозападната част на Русия, 18 юли 2009

Дай ги ти че мен ме мързи!

кой каквото има бе тавариш на едни совалки на други самовари това е положението

Бог да прости загиналите, вечна им памет, но защо си мисля, че ако песков, който е пипнал ковит също пази боже стигне до интубиране, няма да го интубират с някоя руска простотия. Русофилистиците е крайно време да разберат, че в алкашия, ако нещо не стреля, то по дефолт е некачествено!....а и ако не е водка, пардон!

Тия апарати са ширпотребата на завода, който е произвел торпедата на "Курск"... Руските уроди притежават удивителната способност да предизвикат ... допълнително бедствие насред епидемия ... пратена от брата Си! Наздоровье!

А за пожара на "Курск" напоследък се разкри истината - виновни са американците! Пожарът не е тръгнал от торпедо, а от ... дестилатор за сомогон. Казана бил долепен до реактора, за да се грее от топлината му, но прегрял ударно и ... се взривил. Работата е там, че казанчика бил сделан от американски варел от царевица ... от помощите дето щатите им ги пращаха 90-те години, за да ги спасят от гладна смерть. Та ... толкова за американците и некачествените им варели ...

евала Боре

Руснаците правят качествено само водка. Друго не, защото качествено са я изпили.

Тия руснаци вече и едни апарати за вдишване не може да направят,какво остава друго да произвеждат... Май ги бива само в оръжията,ама и там танкове не палят,дръжки се чупят,самолети падат,майката си е е....

Клета майка Русия...

Не разбирам защо злорадствате. Може би не сте разбрали, че 11 ЧОВЕКА са умряли?

не вземеш да се научиш да четеш внимателно, вместо да тролиш. ама внимателно. наистина внимателно. знам че ти се пише повече отколкото ти се чете, ама... добре е за да не се излагаш.

Язе ви казах че требаха още 3 удара с теслата, ама не та не.

Само питам за един приятел - тези ли апарати бяха докарани в Италия?

В Италия не са карали апарати , а само пръскаха с хлорна вар ! Това дет' могат да го свършат и служителите на софийската чистота !

а и половината са избегали яко дим

Само ще се цитирам сам 2020-05-12 10:30:40 ♥♦♣♠ (нерегистриран) явно с руски апарат е по-опасно отколкото без.

Разследването е установило още грубо неспазване на технологичния процес. Апаратите са били пуснати в употреба в грубо нарушение - без обезопасяващата бойна глава, с която никой пожар не може да се мери.

това беше ясно още сутринта и ви го казах.

Сделано в РАссия.

Маската пази от вирус колкото гащите от пръднята. Тия апарати за обдишване, ау каква сложна дума, са най-обикновен вентилатор. На маймуни ни направихте.

Не е обикновен вентилатор. Ако е направен както трябва трябва да има сензори които да отчитат капацитета на дробовете на пациента и съобразно това да подават точно определно количество смес, не въздух. По принцип е добре в сместта да има хелий и кислород. Абикновен вентилатор би убил човека за секунди. Ще му пръсне дробовете зашото при пневмония или белодробен сепсис алвеолите на дробовете се "слепват" и дробовете губят площ. Като въздушен филтър на кола който е задръстен. Ако му подадеш повече въздух, ще се пръсне.

Главата ти е вентилатор.

Това е едно абсолютно безумие, за съжаление типично за горката руска нация.

Всъщност се оказа, че тези апарати са виновни в повечето случаи за смъртта на пациента! Много по-добре е само с кислородна маска и озонотерапия! Американски лекари отдавна установиха, че изкуствената вентилация изощо не е решението!

Преди време такъв апарат ли изгърмя и направи пожара.