Махат 9000 от армията, съкращават разузнавачи

Министерството на отбраната подготвя съкращения във спецслужбите - "Военна полиция" и "Военна информация".

Обратно в новината

Коментари - Махат 9000 от армията, съкращават разузнавачи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

armijta e razbita ,spete spokoino "deca" na ministur Cvetanov! Prav e B.Dimitrov -4e sme pulna zbir6tina, pre4i vi armij ot 24000 4oveka ????? Vie li ligliovci xodexte da gasite pozari v planite ili mruznexte ,dokato evakyiraxte xora ot prespite ! NE. Vei ne tolko skupi sunarodni4i samo si stoite pred TV i zlobeete!Xaresva vi da vi mlatjt po kratynite s police-palki a drebni dy6ici!Xranite 70000 policai koito ne 200 a 20 m nemogat da probjgat,no ni6to 6te vi gledan seira ot 4yzbina ,6toto mi pisna ot malody6ieto vi ! Stado!!!!

9000 трябва да останат, а да махнат 24000!

armijta e razbita ,spete spokoino "deca" na ministur Cvetanov! Prav e B.Dimitrov -4e sme pulna zbir6tina, pre4i vi armij ot 24000 4oveka ????? Vie li ligliovci xodexte da gasite pozari v planite ili mruznexte ,dokato evakyiraxte xora ot prespite ! NE. Vei ne tolko skupi sunarodni4i samo si stoite pred TV i zlobeete!Xaresva vi da vi mlatjt po kratynite s police-palki a drebni dy6ici!Xranite 70000 policai koito ne 200 a 20 m nemogat da probjgat,no ni6to 6te vi gledan seira ot 4yzbina ,6toto mi pisna ot malody6ieto vi ! Stado!!!!

Вероятно, може би, съвсем евентуално, ще бъде намалена на 24 000. Тази цифра се знаеше още преди 10 години, когато армията беше 45 000 (намалена наполовина от татово време) и се дискутираше дали да стане 39 000. Та тогава тази цифра изникна от запознати хора, участвали в преговорите с НАТО за определянето й. А сега някакви групи още заседават, умуват - ето ви доказателство, колко честно и прозрачно е управлението на страната от страната на правителствата. Пълен ЦИРК! Айде останете си със здраве и свалени гащи, аз отивам да уча турски, защото явно ще ми трябва!

На България е нужда армия от около 10 000 войника. Всички цифри над тази са увеличаване на кърлежите на обществото. Някой ако си мисли че във военно време през ХХ век числиността на армията има значение, значи живее още в римско време. Събудете се.

Ти се събуди! Вече си в ХХI век, ако не си разбрал.

Армия - да, но ако е истинска. А не бутафорна като сегашната. От такава армия няма нужда. какво представлява българската армия понастоящем? Номенклатурни полковници, които да има лесно ще служат до 100 години. Апропо, въпреки "реформите" неофициално те се обръщат един към друг с "другарю" Къд на майтап, къде на истина, но е така. Втората група се състои от "професионални" войници и фелдфебели. Основен девиз - ден да мине, самун да загине. Те са дошли в армията да не работят. Те не искат нищо, само да си служат, и никой да не ги закача за нищо. Третата група са кариеристите. Те не могат да се реализират на друго място - нито да влязат в нормален университет, нито да работят в нормална фирма. Те могат да направят кариера само в армия, полиция, държавна администрация. Особена група заемат напористи дами от села и малки градчета. Те постъпват в армията за няколко неща - да завършат образование, да се оженят, да отгледат 2 деца, и да придобият право на пенсия при преференциални условия. За целта те стават или послушни маши, или любовници на висшите шефове. И една последан, четвърта категория - "прелетните птички" - новите политически лица в армията и службите към нея. Те също са кариеристи, но конюнктурни. Освен кадровия състав особено порочна е структурата на армията - огромно количество "непроизводителни" структури, които спокойно могат да са цивилни. Но пагонът дава предимства, за каквито и най-високоплатения държавен служител не може и да си мечтае. Всъщност, и в МВР структурата е порочна - това е заложено още от времето на милиционеро-социализма - десетки служби, службички, за сметка на патрулите и кварталните полицаи, дето трябва да помагат на обикновените хора. Да, хубаво е да имаме силна армия. Съставена от цвета на нацията. Както е било до 9-ти септември 1944. Но откакто "всички овчери ги направиха офцери", армията се състои от страхливи службаши, от които и чеп за зеле не става. Такава армия - мерси. То, като погледнем по-добре да храним немската или американската армия - те поне работа могат да свършат. А като ги гледам нашите льохмани по мисиите - налягали по креватите като рязани текмефези, налепили по себе си "пеперудките", демек фитнес правят. А ако ги накараш да пробягат и 200 м. някой може и да хвърли топа - толкова им е подготовката. Ако има нещо, което е сигурно наборната армия беше далеч по-стегната и боеспособна от този башибузук, който е сага. Противно на всякаква логика. Съкращения трябва да има. И във висшия ешелон на "полковниците" и в структурите - РУ, военна полиция, и всаквки там структурки. Последните събития с шефа на Разузнаването само потвърждават едно такова решение. И хем ще се икономисат пари, нем ше се намалят обръщенията "другарю" по другарски събирания и вечеринки.

Дали е 33000 щика или ще бъде 24000 щика от гледна точка на анционалната сигурност е същото като да бъде и 124. Да живее бизнесът! Пъпът на човечеството и чакрата на прогреса!!!! А вноската в НАТО ще намалим ли?

Да махат всичко, което има в родата си комунисти.

То така ще останат само няколко циганета;)

В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ. През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.

Явно не си живял по онова време, когато цензурата беше жестока, чуждите станции се заглушаваха, нямаше друга чужда телевизия освен руска, на Запад пътуваха само верни и проверени другари, преследваха дори за слушане на Бийтълс, за дълги коси, къси поли и т.н. Когато групи пътуваха навън, винаги имаше някой от ДС да гледа и слухти кой къде ходи и какво прави. Тежко му ако някой след това говореше колко по-добре било навън, забравяше за излизане на Запад доживот. Та как американците са ни разложили морално, като всичко минаваше през няколко цензури преди да стигне до нас?!?!?! По-голямата вреда нанесоха нашите измислени АБПФК с безкрайните им привилегии до девето коляно, неграмотните номенклатурчици и връзкари, както и социалистическия реализъм в изкуството и културата.

Осакатяването на армията има и друга цел. Управляващата компрадорска банда си осигуряеа гърба. Все пак в миналото (а отчасти дори до 10-ти ноември) в армията се е вливал цвета на нацията, офицерите са били високо ерудирани и родолюбиви българи. Такива хора биха представвлявали реална опасност за узурпиралата властта олигархия. Затова армията бе обезглавена откъм численост и команден състав. От друга страна полицията остава с нелогично голяма численост и умело селектиран команден състав с едничката цел - като вярно куче да ни репресира и да ги пази, в случай че им потърсим сметка за престъпленията.

Какъв цвят на нацията, бе! Вливаха се, за да ги пенсионират на 45 години и да получат една шапка с пари.

Не знам по-рано какъв цвят са били,но сега са дебелогъзи дрисльовци.По-добре да храним чужда армия,защото сега хем храним армия,хем нямаме армия.

Смятате ли, че имаме държава и въобще дали в бъдеще ще я има - закриха училища, болниците са пред закриване, няма пари за наука и култура, няма армия, намаляват младите хора

Съкращават парите за БАН,УНИВЕРСИТЕТИТЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, сега съкращават и армията на която бюджета бе съкратен на 50 % от нова година ......пари НЯМА и за това съкращават...хубаво оправдание НО горе посочените дейности са стълбовете на държавата ..след като ги разрушиш какво ще стане ....Г-да БАН е преживял две световни войни, и няколко режима, ДОСЕГА в българската история нямаше случай на затворено Военно училище ...това вече е факт- зимата в В.Търново .....ЩО ЗА ДЪРЖАВА Е БЪЛГАРИЯ И ЩО за хора е управляват.????

Пропуснах да спомена, че военните са най-скъпоплатените чиновници в България. Това го няма никъде в Европа - гарантирам ви. Не стига, че се пенсионират на 50 и малко, а вземат заплати двойно по-големи от съответните длъжности в цивилната администрация. Защо? Те са на 40 часова работна седмица и имат платен отпуск по-дълъг от този на учителите. Тури му пепел....

Момченце, като ти чета мислите и ми става ясно, че си нямаш хал хабер от армия. Най-малкото не си ходил войник, когато можеше. Ти знаеш ли какво е наряд, полеви лагер, стрелби, тактически занятия? Спал ли си на открито в снега или да те е валял 3 дни на занятие дъжда и да си мокър през цялото време? Чиновниците освен да пърдят в столовете си и да се правят на велики пред обикновените граждани, друга работа нямат. И при военните има административни функции, но повечето, които ги изпълняват, са граждански лица. А военните се занимават с планиране и провеждане на занятия, ходене на мисии като част от задълженията ни като членове на НАТО и т.н. Къде видя тук чиновници, глупако?

Пак няма да ги съкратят бащините синчета и бивши политически офицери във Военна полиция и Военното разузнаване - тяхната сграда е по-голяма от двета сгради на министерството. Преценете колко наши момчета там вземат много пари на месец да четат чуждестранни вестници - това е тяхното разузнаване!

Голямо разузнаване пада с 1500 души все наши ора.

Бог да пази България!!!! ...... и най-вече от нас самите.....

Като за начало започнете от големите рангове из министерството. Тая работна група нещо и е много голям щата. Я намалете нея и от там насетне всички в туй министерство и под министерства и военни бази. За какво са ни адмирали, генерали и други разни такива с по 2-3 бона заплата. А в поделенията и храната на наряд няма. На какво прилича това. И сега кого мислите, че ще махнат естествено, че на ниските рангове и пак ще останат татовците. Старите партрони и връзкари.

Тази военна полиция не е необходимо да е толкова голяма. В армията работят професионалисти срещу заплащане. НО КОГА ЩЕ СЕ СЪКРАТЯТ ПОНЕ ДВАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ?

Браво Българитин , точно така. За това не бях се сетила. Крайно време е да поукастрят и полицията :)

Истинската армия е заплаха преди всичко за управляващите, защото ако трябва да защитава България, трябва да ги разкара най-напред тях.

Каква армия бе? В кой век живеете, ако американците пратят един самолетоносач в черно море България за 5 часа ще бъде в историята! И какво ще направи 33 хилядна армия какво? Ще стреля с АК47 ли? Смешници трябва да ги уволнят всичките до 1! С армия и без армия е все тая!

Направо да распуснат армията.Да им дадат лъковете, без стрелите и да си играят на индианци с вожда Аню Анус и който скалпира томахавката ще вземе вувузелата да стреля с фунийки.

За "щиковет' ясно, а със шапкаджиите какво правиме?

военното разузнаване с право го съкращават.. там е голяма шуробаджинащина.. трябва да се затвори, тия да се махнат и да се отвори и гради на ново - с абсолютно нови хора

Макар, че като във вица за българският сектор на ада, сами се теглим надолу, все пак се усеща, че българите се събуждат от тъпото ленство и почват да мислят.

Остатъка от някогашната БА е толкова смешен и трагичен, че се чудя как не им е срамно и неудобно на политиците, а също на президента и премиера! Извършваните действия( бездействия) по осъществяването на военната доктрина на страната, рано или късно ще бъдат квалифицирани като национално предателство! България с жалки остатъци от армия, с продажни и наведени генерали и с полиция в състав от 65000души, която ни пази! Бог да пази България!

Не виждате ли, че унижожаването на армията не е последица от малоумна политика или пълма липса на такава. Слепи ли сте, че това е се прави съвсем преднамерено и целенасочено. Просто хипопетично си помислете за варианта "Косово" у нас. Почвата отдавна се подготвя и подготовката е в напреднал стадий. Сърбия не успя да го предотврати дори с по-голяма армия. Какво щв направим ние срещу планираното разпокъсване на България? Мислите си, че това е много мрачен и нелогичен сценарий? Просто много добре приспиват българското общвство и когато капанът щракне, няма да има връщане назад... Много български "полтици" от последните 21 г. трябва да бъдат съдени за държавна измяна. Дано някакви непредсидени световни катаклизми осуетят плановете на световните "режисьори" и ни се размине злощастната съдба...

Господин Ганю,все пак сме в ЕС и НАТО.Такива черни предвиждания не са много логични.

Именно, г-н балканжия! Понеже сме в ЕС (за разлика от Сърбия), НАТО няма да приложи силово Косовския вариант. Според мен, предположението на г-н ганьо 29.08.2010 14:45 съвсем не е хипотетично и аз очаквам развръзката скоро след мандата на този президент.