Антителата срещу настинката може да блокират защитата срещу COVID-19

Когато тялото реагира на нов нашественик заради "спомена" от предишни външни атаки, учените говорят за феномена "първоначален антигенен грях"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Deus Vult

Много празни приказки се изприказваха по темата! Още от началото на годината единственото сигурно е, че подсилената имунна система се справя с вируса по-бързо и по-леко. За това и се препоръчва при навлизане в есенния сезон да се направи една цялостна картина на имунитета и всеки човек да си набави витамините, от които има нужда. Но не и да се прекалява. Противно на вярванията - повече витамини не е по-добре. Трябва да се спази баланса

какъв е този "вирус на настинката", с Гугъл ли сте превеждали, голяма боза ви е цялата статия, а изглежда важна

Каква е тая словесна чик..ия...дрън дрън дрън...тая статия и аз мога да я изсмуча от пръсти... и какво ще рече може??? Блокират или не...направено ли е изследване. тестове, колко пациенти са участвали в теста, публикувано ли е изследването в реномирано научно списание, потвърдено ли е това изследване от друг източник който е независим от първия...абе да Ви е.б.а у тъпите ма.ймуни дезинформиращи хората.

Да се ваксинираме ли против грип или не? Имам чувство че цялата медицинска наука се е превърнала в гиганска центофуга за изсмукване на огромни пари и всяко следващо "откритие" само разрушава фундаментите на които се е крепяла и доверието в нея а всички ние сме сме опитни мишки и е чист шанс да не изтеглиш късата клечка

още един прогледнал...:)

Колко глупости всеки ден се изливат от медиите - корона това, корона онова.... Нормалният човек, за цялата тази година, вече е успял да събере 2 и 2 и да се усети, че го лъжат и манипулират. Другата група хора са самите манипулатори, които са алчни, безсъвестни и продажни същества, които съвсем съзнателно създават атмосферата на пландемията. А третата група са личности, на които има липсват качествата да видят реалността, смразени от страха си, умело подклаждан и насаждан от управляващите на всяка една държава. Вие от коя група сте???

ВИЕ СТЕ ЛЪЖЦИ.

Ахахаха. Всеки, който е имал сополи някога през живота си, е обрепен на корона! И понеже всички сме имали, затова до юни 2021 заключени по домовете, за да не влезе вирОса!!! Значи все съм срещала коннспирции, но по-голяа конспирация от официалните теории за св. Вирус няма!!! Знаете ли, че на полицаите им е забранено да излизат отпуск от нормври? Гответе се за военно положение, и вярвайте, че е за спасението на телата ви, щом така ще ви е по-леко да приемете убийството на душите ви.

Другият вирус е настинка,а коронката не, уникална мисъл...:)

Доколкото разбрах ваксина срещу друг грип и настинка би навредила ако се разболея от корона, така ли е?

нищо не разбрах, дано тва не е грях

Arcadium

Могат, защото настинката се причинява от вирус от семейството на Корона вирусите.

Плашите гаргите. И днес си ебете майката манипулатори!

От тази статия нищо не разбрах така е написана да не я разберете

Покрай тази истерия, човек може да се начете на всякакви врели-некипели от всякакви всевдо учени....

Някой знае ли дали антителата срещу хемороиди блокират Ковида, щото знам ли, след тази идиотска статия всичко е възможно.

антителата срещу антителата, стимулират антителата срещу антителата, блокиращи антителата срещу антителата срещу вируса, пардон ако нещо съм объркал

не успяхме да построим демокрацията, но следващата цел е по-важна, да победим коронавируса

Знаеш ли някой да е "построил" капиталистическа демокрация, щото не се сещам. Откраднаха ви социалната държава, наплюха я и ви натресоха капитализъм да се гърчите. Щото демокрация означава власт на народа, а не власт на олигархията както е сега. По-добър свят, социалният свят, е възможен - нека той е целта ви

да се намалят цените на здравните услуги, нали от оборот се печели

Ьз като по-прост искам да попитам : Някой разбрали какво пише в тази статия ?!? Освен ако не е виден вирусулог като ББ, Ананиев, Кантарджиев, Кунчев и сие !!!

да се поразредят пенсионерите, че както са се засилили да векуват ще трябва цял живот да им бачкаме

и дебилите като теб. Щото ползата от кретена е никаква, а като следващ пенсионер само ще хабиш храната.

а дали ще стане пенсионер въобще не е сигурно

Може и да не стане предвид отсъствието му на акъл. Иначе и днешните пенсионери са работили когато са могли, при това много повече от въпросния кретен, щото са възстановявали страната от война. А после са осигурили безплатно образование и здравеопазване на дебито, за да расте здраво и грамотно. Драмата е, в това, че кретена е следващият пенсионер, неизбежно е. Освен ако съдбата не реши да го накаже за безумието и да увисне рано-рано на пенсионната система. Щото съдбата си знае работата - помага, но и не прощава. Така че умната с изцепките!

Май учените съвсем се объркаха.

тая дописка е пълна бъркотия...

Имам един тъп въпрос. Някъде бях чул, че тестовете хващали коронавирус, не конкретно само този. Ако коронавирусите причиняват настинка, как аджиба при тестване се разбира, че е Covid-19.

ако умреш, значи е ковид, ако не умреш, може да е друг коронавирус

как така преди нямаше тестове за настинки...а сега има ДОРИ комбинирани...? ?

щото досега могъщите фармацевтични компании не бяха се стили да експлоатират тази пазарна ниша - настинката. Досега само я лекуваха с медикаменти, БЕЗ ЛЕКАРСКО предписание, и това работеше достатъчно изгодно за тях. Сега се ръфат по задника, че не се сетиха да раздухат далаверата до по-сериозни нива...

“Някъде бил чул”, Една жена каза на пазара. Ти наистина си тъп. Чети официални източници. Писиаранвма да ти хване настинката.

Виж ако бях всезнайко, нямаше да питам. Не знам за офицалнити източници, но аз като обикновен човек съм объркан. Как можаха да направят една тъпа кампания за цифровизацията и да ни облъчват половин година "...абе как да го включа...", а не можаха да направят информационна кампания за Covid-19.

Антиген (бързия тест) хваща много вируси и дава много фалшиви положителни. PCR теста проверява специфично за новия коронавирус но дава много фалшиви отрицателни. Ако лабораторията те лъже че прави PCR а ти прави антигенен (щото е по-евтино и по-бързо) и ей там

са съвременните индулгенции, издавани не от църквата, а от бюрократичната здравна система

Като прочетете между редовете ще разберете: че настинките се причиняваят от коронавируси, Т.е. ако сте настинали , и си направите тест, ще бъдете положителен! А защо нямате симптоми или много леки, защото организма ни се е научил да се справя с настинките. Да, сега ми кажете че в лабораторитя разпознават всички коронавируси. И защо сега не се говори за есенно-зикни настинки, грип А, грип Б, калифорнийски щамове и т.н. Вервяайте им, страхувайте се, не излизайте. Живейте в страх!

плащайте си редовно

Затова има PCR тест който умножава точно генетичния материал на вируса за да се определи кой е. Антигенния (бързия) тест не прави разлика

Лекичко потвърждават, че настинката също е коронавирус, антителата са едни и същи, и безсимптомните изобщо не са с ковид19, а с нещо друго, просто тестовете бъркат.

Не, просто спекулират :)

сзо на сапун! убедиха целия свет, че е болен с цел да го убият!

някога в мъжката тоалетна на СУ имаше прекрасен надпис: "Колко сте по учени, толко сте по прости.!."

на когото пишеше...за да го стигнеш...колко години има да учиш...

Тази абсолютна лъжа им за цел да повярвате, че имунната Ви система ако разпознава други корона вируси - това е лошо. Тъкмо обратното е! Ако сте прекарали настинка е много вероятно да имате имунитет и да не се разболеете от новия вирус! Вече има тестове с кръвни проби от преди 2017. При около малко над 100 кръвни проби, Т-Лимфоцитите са разпознали и атакували заразени клетки при 85% от пробите! НЕ ВЯРВАЙТЕ! НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ! Лъжите стават все по-брутални и все по абсурдни, но видов ден ще дойде и всичите платени псевдоспециалисти ще застанат съвсем скоро в съда!

Дори напротив - имам вдички задължителни ваксини, на два пъти ми е правена и против дифтерия, заради наранявания.Ходих командировка в една африканска държава и допълнително ми правиха и срещу болест която върлуваше там. Преди 10 години. Но съм въздържател от противогрипните ваксини.Поставях си веднъж и точно същата зима боледувах най - често. Майка ми също.

се вижда вирус точно колкото се вижда марсианец с радиотелескоп

Има вируси, които се виждат с обикновен микроскоп. Пандоравируса е с диаметър около 1um. Дайте малко по-сериозно ;)

кога го видя за последно

Е политически не е коректно да го назоваваме китайски вирус и че бил лабораторно обогатен с други щамове. Някой чувал ли е за хибридни домати с подложка от тиква, за да се по издръжливи. Не е голяма разлика с Ковид19. Когато вземеш семе от хибридния домат няма как да получиш същия домат следващата година, защото той е неустойчив и се разпада на щамовете от които е съшиван. Така че не се надайте скоро на ваксина

но ти разлика между ДНК и РНК не правиш

Р - рибо Д - дезо ...и нуклео плюс киселина ли беше, спирала ли беше, ензим ли беше...е...ли съм го....

да се прецакат не само обикновенните хора, но и фармацевтичните компании...фактически обикновенните ...са се родили прецакани...

И тая статия какво точно каза?!!!?!!!?!?! Нищо и 1/2 копи пейст за кликбайт ...

значи не е за теб.

А, ти си разбирач, така ли?! Хахахахах

напълно законно може да се пише в смъртния акт, причина за смъртта - ковид19

Некомпетентен съм по въпроса,но доколкото разбирам, ако това е вярно, всички които са се ваксинирали срещу грип са прецакани.

че е недообмислено.

че си прецакания...

Грипните вируси не са от групата коронавируси. Да и не сте компетентен.

отслабва организма за определен период, защото се втурва да изгражда антитела срещу грип. След ваксиниране трябва да се пазите добре известно време.

Dgg е абсолютно прав. Настинките се причиняват от коронавируси обаче. И тая статия е тип "днес нямаше кво да пишем, да вземем да напишем че вероятно има други обитаеми планети, щото има други звезди като Слънцето"...

приказките от 1001 нощ продължават

Ваксина няма да има 50 г. Правят ваксина за СПИН и още няма . Така че спокойно

В пълно отчаяние съм. Нямам желание за нищо, дори за нови дрехи и козметика. Все едно не съм аз.Питав се дали ще доживея края на тази зима??

Живей си живота и повече секс

за това няма да има нужда от дрехи.

И аз съм така. ИТ, работещ от вкъщи. Не излизам с дни. Не виждам хора. Блокаж.

нова упорка срещу мерките - психясване, това ли искате да покажете. Явно животът ви не струва, щом нищо не ви интересува.

Налегнала те е депресия. Намали стреса и новините.

а аз какво да кажа като само за половин година съм се видяла само с един човек...останалото са дегенерирали старци и бабички....

Разбрахте ли нещо, защото аз не разбрах. знам обаче че вирусите атакуват когато на тялото му е студено, затова всяка вечер по 15 минути си правя баня с гореща вода и морска сол - колкото може да търпите по - гореща! От 4 зими не съм боледувал, откакто го правя редовно.

не е да разберем. Важно е да има сензация,стряскащи думи които 90% от хората не са чували,а пък какво означават и хал хабер си нямат. Но за любителите на умирачката е като мана небесна.

и ще почнете да разпознавате думите. Вярно, че в чалгата не ползват много от тях. Но Ковид е за това - да се осъзнаете и да почнете промяна.

по цял ден, ще станеш безсмъртен

Аз подгрявам и вътрешно.

Нали е прост. Като молекула? Даже по-малък? Минава през капути и маски. Защо разиграва целия свят? Да не би да има човеци, които са господари на ситуацията? Ясно е, че е конструиран и надграден, това вече никой не го отрича.

всички специалисти, които го изучаваха. Конструиран е само от природата. Като чумата и испанската. Испанската пък убивала повече деца и бременни.

В това твърдение няма НИКАКВА логика.

понеже си по-учен.

Има, но е твърде общо. Да, може, същото се случва при повторно заразяване с денга, но с различен тип щам. Само дето е абсолютно неподплатено с данни ;)

Нали никой още нищо не знае за тоЗи вирус. Половин година вече. Всички предполагат. Ама шефа на "Пирогов", Балтов, знае и казва, че вирусът е "тунингован". И е природен вирус, ама "пипнат" в лаборатория. Той ли не знае? Ще дойде време, всички понесли щети, ще съдим допусналите ги.

Май ще ни отнемат и правото да настиваме :)))