Антикорупционната комисия оттегля искове за 21 790 660 лв.

Причината е в това, че няма право да води дела за отнемане на имущества срещу лица, които са оправдани или чието наказателно производство е прекратено

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слушах коментара на Нинова по БТВ. Общо казано добре. Говори истини и на 100% е така. Но никога, никога не се коментират проблемите в съдебната система. НИКОГА. Всички политици мълчат като риби. Явно прокуратурата им е взела акъла и ги е много страх. А точно там са най- големите проблеми, от където произлизат всички останали.

Истината е, че и тези от тази комисия, и прокуратурата, особено специализираната, освен че са зависими са и пълни некадърници и това се доказва всеки ден! И за какво бяха тези бодри отчети и тупане в гърдите колко много милиони били събрали, като се оказа балон! Прокуратурата и нейните господари провалят България, и то съвсем съзнателно и планомерно, тоест те с действията и бездействията си съсипаха държавата ни.

Споко, бе, не се коси! Бавно и полека ВКС ще се изчисти от хората на Иван Костов. Още 5-6 години и повечето ще се пенсионират. Тогава в България може и да има справедливо правосъдие. Особено ако някой направи и читави закони.

Кой идиот реши че може да конфискува нещо по някакво ''уведомление'' без да има решение на съда????? Може ли сега да им се конфискуват имотите на тия там високоплатените многобройни ''професионалисти'' защото според уведомление на гражданите са от престъпната им работа..

Погледнато юридически това тяхното дето сега трябва да го връщат си е направо неправомерно иземване на нещо чуждо или по народному КРАЖБА, ама никой няма да отговаря от тях за престъплението за което други влизат в затвора..

Когато иземваш или запорираш чуждо имущество без да е доказано престъпление ще връщаш, но се питам исковете за неправомерно отнемане и обезщетенията за пропуснати ползи тия от тая комисия ли ще плащат защото дефакто те се перчеха колко много ''работят'' или пак на наш гръб??

Що да не ги отхвърлят ???? Нали са на нашите хора!!!!!!!

Ко стана ? Пак един балон с въздух под налягане. Убеждаваха ни, че таз комисия ще реши въпросите с корупцията ама не би. Има още дела които ще бъдат прекратени и заради измислени обвинения ще има да плащаме всички...

Един балон се пука, но цацаратурата вече е надула 10 нови. Баневи, Арабаджиеви, Стайкови.... след няколко години ще им плащаме обезщетения от нашите джобове, а цацараторите ще имат къщи от кръстници-вълшебници.

Браво на съдът , който в момента е единственото спасение от тези лица. Това е напълно логично, след като съдът прекрати дадено производство , да се спрат всички преследвания на лицето. Под мотото , че се борим с корупцията , определени хора си разчистват пътя и КОМПИ работи по поръчки.

"Цялата пара в свирката"...

Съд в България? Айде де.Тука има само ДПС.

Демек прокуратура в България не съществува!!!! Пиари и циркове!!!! Това ни е прокуратурата!!!! А съда е буквално само престъпна измет!!!! Най големите престъпници в държавата са в Съдебната система!!!!

Нали Иванчева е в Алкатраз! Какво искате вие?

На печелившите - ЧЕСТИТО! И пак да почерпят!

какво новаторско решение за изграждане на държавна пералня, по този начин Хр. Бисеров си "изпра" милиончетата и сега може да си ги харчи на воля без притеснения.

Работата на прокуратурата е да докаже обвинението. Защо не го е направила? Това е въпросът. И да, Бисеров е с „изпрани“ милиони отвсякъде, а Пеевски е чист детска сълза.

Антикорупционната комисия оттегля искове за 21 790 660 лв. Много съм разтревожен,ами премиите за нова година "отидоха". Онзи ден същата тази комисия в лицето на онзи палячо Гергиев се "похвали",че е запорирала няколко тоалетни,десетина сергии по пазарите и разбира се един панелен апартамент в Габрово,всичко това за няколко "милиона". А ако е вярно и това ,че Барни Ръбъл/Данаил Кирилов/ подготвя промяна в закона за заобикаляне на тълкователните решения на ВАС,то тогава излиза че тази комисия може да ти отнема имуществото,дори и при спряло наказателно производство.

Айде сега,този на снимката и нему подобните идиоти да си хвърлят оставките и да 'одат да пасат овце!Пфу,да ви..........

Как се чувстват магистратите в България, когато вече никой не вярва на техните решения?? Това са съдбите на хората.Да си отговорят на въпроса: " Аз имам ли морал или не?"

Спокойно, данаил кирилов ще промени закона и ще изкара, че те даже заслужават награда. Позор!

Ако сега оправдаят действията на Апелативния съд във връзка делото Иванчева, ще бъде показателно, че цялата съдебна система е поръчкова и мафия.

Има Конституция, и слава богу! Съдът казва - тези хора са невинни. Комисията била установила че има незаконно имущество. Добре, да сезират НАП и да ги гонят за това, щом имат такава информация (дори по закон са длъжни, но нейсе).

Тази комисия нищо не може да ''установи'' защото нямат пипе за това ама да се перчат пипе не е необходимо и за това само това правят...Със сигурност са минали през нап и са доказали че са платили данъците си след като съда ги оневинява или прекратява цацараторски цирк..

Разбира се, че всички милиони на "бизнесмените" в България са придобити изключително и единствено законно. Дааа... ;)

Бащицата отдавна ви го каза:"У нас корупция НЯМА!" Това да не ви е Румъния, където има хора от властта, вкарани в затвора за подобно нещо? Не знам защо не разформироват тая безсмислена комисия. И така тия големи експерти няма да останат без работа. Опитът им може да е полезен в каквато и да е друга комисия , независимо дали има смисъл или не от нея!

Очевидно, дори очевадно в България корупция няма. За какъв грездей ни е тази комисия. Парите за издръжката и могат да се дадат на пенсионерите.

Както е тръгнало, да закриваме съдебната система и Бойко да казва: Този да се обеси, този не!

Аде стига с тоя Боко . Стига сме издигали простотията и животинското в култ. Този Боко е абсолютно елементарен примат, а глупавите българи си го избраха да ги управлява.

Я кажи, ти като умен българин, кого си избра?

Добре, тоя как ги вижда нещата? Съдът те оправдал, пък той да ти взема имуществото!?! На какво основание ще твърди, че нещо е незаконно, ако има решение на съд за обратното? Не казвам, че не е пълно с хора, които са за конфискация, но трябва да е законно. Не може иначе!

Някои от съдебната система си мислят, че никой не забелязва действията им и всичко ще бъде забравено. Да, ама не!! Народът вижда и помни всяко едно действие и рано или късно ще бъде търсена строга отговорност.

Има много престъпници в БГ,които трябва да си понесат отговорността и щетите. Само че,това рядко се случва.Какво прави Комисията на Пламен Георгиев?Тъпче Законите.Какво прави,герб-острието на герб-правосъдието,за да угоди на Георгиев?Данаил Кирилов,променя закони,така щото изобщо да не се съобразяват с тълкуванията и решенията на Върховният Орган-ВКС./единствената останала крепост на някакво правосъдие,под ръководството на Лозан Панов/.Комисията не спазва никакви срокове,изрично записани в Закона,адвокатите обжалват и решенията на Георгиев,просто падат.Къде го има това,да те съдят,но осъден не си.Има напън от Прокуратурата,първо ти отнемат имуществото,а после....след години на безкрайни дела,си оправдан напълно,но с блокирано или отнето през това време имущество!?Правосъдие по аналите на Данаил Кирилов и Цветан Цветанов.Бухалка ли е това!?

Някои си мислят, че защитаваме престъпниците. НЕ!! Който е сгафил, да го съдят и влиза в затвора. Но трябва да има справедливост и принципност.Не може да има двоен стандарт. Съдебната система е превърната в една поръчкова институция. Този не е от нашите, давай да го унищожим. Как става така?? Това е страшно, магистрати да изпълняват поръчки. Това е МАФИЯ!!

И веднага на помощ на КОНПИ-рите притичва титанът на юридическата мисъл Барни Кирилов, който вече е подготвил изменение в закона, с което да заобиколят тълкувателното решение на ВКС. Така КОНПИ-рите ще могат да продължават проверката си безкрайно без да се съобразяват с никакви срокове и дали проверяваният е оправдан от съда или прокуратурата е оттеглила обвинението. Демокрация в страната на победилата мутрокрация.

Изпира мръсното с обороти за около 22 милиона в срок от 8 месеца. Главният шеф оператор на "пералнята" беше назначен на 8 март, тази година. Как да не получи коледен бонус такъв заслужил деятел на прозрачността и чистота в нравите?!

НЯма ли кой да закрие тая безполезна комисия?

Този мишок Георгиев е герберастко протеже. Като прокурор успешно затри доказателствата срещу Боко Тъпото по делото "Ало Ваньо" / а пък Ваньо Танов съвсем случайно взе, че умря, както се случи и с Мишо Бирата/. Тъпото забавя, но не забравя - за благодарност, пробута Георгиев за шеф на КОПЧЕ или както там се казва поредната ялова структура уж за борба с корупцията. Докато Боко Тъпото не бъде осъден и не влезе в затвора/или пък се срещне скоропостижно с Началника/, нещата в тая държава никога няма да тръгнат напред. Ясно като бял ден, е че КОПЧЕ няма да свърши никаква работа, а ще се използва като бухалка срещу неудобните от черните ментори Боко Тъпото и Цецо Пъпешоглавият. Последният е ключов фактор в държавата и той трябва спешно да се срещне с Началника - например нито едно назначение в ДАНС не минава без одобрението на Пъпешоглавият, което само потвърждава думите, че мафията си има държава.

Искам да подчертая, че за всички тези повече от 21 млн. лв. не сме установили законни източници. Тоест, това са незаконни пари и искаме отнемането им", коментира Георгиев и уточни, че именно това е бил смисълът и философията на закона, Пламенчо,интересно,как установи,че при Пеевски милионите са законни бре и е чист като девица. Ами ако се върнеш 20 г. назад, ще разбереш,че той,майка му и Доган,нямат и един лев да е законно придобит.

Еми така е, Пламенчо - хем имате "усещане за корупция", хем искате реално милиони да отнемате?! Ето сега ти остана "усещането" за отнети милиони... И стига рева - мама Цецка речи, че "България е страна с реформирана съдебна система"! Обърни се към "рИформителите"...

Щом са си платили , Георгиев ги спира , какво не е ясно?

Как беше избран Пламен Георгиев?? Спомняте ли си??

... по работата му за "Ало, Ваньо".

ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕ ПАРИТЕ СИ!!!.ИНАЧЕ КОНФИСКАЦИЯ....НЯМА ВИНОВЕН,НЕВИНЕН...КАКТО Е В БЕЛИТЕ СТРАНИ

Само дето в България първо конфискуват и след това се сърдят че няма доказано от цацатъа престъпление..

Спец съда и тази антикорупционна комисия да се закрият. Репресивен орган.

вместо да се жалват да си бяха свършили работата... и тогава съдът нямаше да издава оправдателни присъди;)

Тези хора, включително и Пламен Георгиев не можаха ли да научат едно конституционно право, че докато не е влязло съдебно решение , обвиняемият е НЕВИНЕН!! По начина, който са тръгнали те хващат на улицата и те хвърлят в затвора и ти слагат прангите. Това е репресия, диктатура, или казано фашизъм. Трябва да се сложи край на това престъпление. Всичко зависи от хората.

Така ще бъде, защото този от СНИМКАТА, беше поставен от ГЕРБ, именно с тази цел! Да озакони, кражбите от прехода! Затова млади, честни, умни и кадърни, напускат корумпираната държава виждайки, че битката срещу мафията е безсмислена!

Този от снимката, не е ли "телевизионния" ортак на Гешев по ареста на Иванчева??? Не само, че не събират пари, ами създават предпоставки, които водят до дела с/у държавата, а глобите ги плащаме ние.

И какво излезе- битият бит, .бания .бан, народът с 22 милиона при.бан. Така другарите си направиха законите.

Така ще бъде, защото този от СНИМКАТА, беше поставен от ГЕРБ, именно с тази цел! Да озакони, кражбите от прехода! Затова млади, честни, умни и кадърни, напускат корумпираната държава виждайки, че битката срещу мафията е безсмислена!

Георгиев, ЗСГ, и по-точно Глава III, който променяше доказателствената тежест го отмениха преди 30 години, ако не знаеш.

Ами калинке, с кофти доказателства и невлезли в сили присъди какво очквате. Вашата дейност се превръща в рекет щом няма доказателства. Не е нужно само да ми се показвате с мазните физиономии и да обвинявате. ТРЯБВА да си свършите работатат качествено с неоспорими доказателства и прокурора да си завърши делото, а след това събирайте колкото е нужно. Абсол'тно правилно е тълкуването на ВКС. Няма доказателства и присъда - няма конфискация. Вие сте го оплескали и се опитвате да бъдете част от съдебната власт, ама не сте нищо повече от големи усти до тук.

Да, разбира се, че сте прав. Няма нищо ненормално в това Христо Бисеров да има 2 милиона лева. Просто е спестовен човек - някъде към 60 години не е харчил заплатата си като народен представител. Защо сега го рекетират тази мръсна, скапана държава?!

Съгласен съм, че не е нормално но този от снимката и тези преди него не са успяли да докажат че са незаконни, което не е чак толкова трудно ако си свършиш както трябва работата. просто те са имали точно обратната цел - да не съберат качествени доказателства и делото да падне. Проблема не е съда, а милиционерите преди него, компира, нап...

Отново съм съгласен с Вас! Българският Съд е безспорни и честни професионалисти. За корупция не са и чували, а ако чуят - веднага я наказват. Обаче народа е тъп и си мислят, че Съдът играе с мафията! Глупаци!

Браво. Явно принципа виновен до доказване на противното не минава /все още/ в съда. Да докажат, че парите са от незаконна дейност и да ги вземат, нооооо под надзора на съда. Иначе става по-зле от тоталитаризма преди 30 години.

Е,какво се оказва,че за да живееш добре в булгалистан,трябва да си крадец и престъпник.Място за честни хора тук няма вече.Престъпниците станаха болшенство.И Бог да слезе не може да ни помогне вече.В него вярват само отчаяните като нас. До кога ще продължи това все пак?Може ли някой да предвиди?

Ами, да вземат да докажат, че са престъпници, а не само да се пъчат по телевизията по поръчка

Според Комисията разследваните хора не могат да докажат произхода на 21 милиона лева. Според Съда това, че не могат да докажат откъде имат 21 милиона лева не е престъпление. В отделно обръщение справедливият Български Съд благодари за щедрите Коледни премии и още един път обръща внимание на основния принцип: "Един човек с неясни пари не е престъпник! Той е човек с ПРАВА! Поне докато не му свършат парите!"