17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак питам: Защо преди около 2-3 месеца застраховката за няколко дни се качи с над 50%? Когато застрахователите и тези от веригата над тях дадат отговор, тогава мчоже да се говори за бонус-малус.

Преди 10г "вярвах" в тази система, т.к. се старая да спазвам правилата. тогава бях млад, а днес съм мъдър и виждам, че КФН обслужва интересите на застрахователите! КФН е държавна структура и се предполага, че ще обслужва интересите на гражданите, а не частни интереси!!! Това е само предтескт за вдигане на "ниската" ГО.... Имам предложение. след като им е ниска на застрахователите и тях ще обслужвате, махнете я от закона! Да видим тогава как ще реват на "умрело".

От КФН лъжат и мамят защото са полегнали и са се отдали на застрахователите. Системата бонус-малос е една голяма измама, с която застрахователите ще крадат национален капитал двойно повече от сегашните 2 милиарда годишно. И освен това тази система противоречи на закона защото за едно и също деяние налага два пъти наказание.

Никъде по света не правят бонус-манус през системата на нарушения в КАТ. Специално отправих въпрос към гърка, който представляваще консултанската компания и той отговори, че няма по света такава практика, но ще се опитат. Бонус манус трябва да е проста и елементарна, за да се прилага лесно и да се възприема от водачите наистина като средство за ограничаване на птп.

Уважаеми колеги, потребители на застрахователни услуги, Вчера на 11 декември т.г. в Националното бюро на българските автомобилни застрахователи се проведе Общо събрание, на което вместо да обсъдят наложеният "МОРАТОРИУМ" присъстващите са приели само една точка за Дневен ред свързана с възнаграждението на членовете на УС. Това предложение и неговия размер от 1500,00лв. е било направено от Данчо Данчев - изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД. В цивилизованите страни всеки ръководител на Националното бюро на автомобилните застрахователи допуснал „МОРАТОРИУМ” подава оставка. В нашата страна това немислимо!!!! Сега последиците отново ще бъдат за нас потребителите, защото очакваме да се увеличи още застрахователната премия по задължителните застраховки „Гражданска отговорност” на автомобилистите и „Злополука” на пътниците. Изненадани сме от действията или бездействията на нашия председател на НББАЗ Орлин Пенев, който е бил на 6 декември т.г. в Брюксел, т.е. в централата на Съвета на бюрата. Това ни кара да си зададем въпроса, дали този МОРАТОРИУМ не е иницииран от самия него, защото той нееднократно е доказал, че не е способен да се справи с проблемите в България? Какво предстои от тук нататък на Бюрото. Ежемесечни безброй справки за паричните потоци, осигуряване на банкова гаранция и търсене на общ презастрахователен договор, който неминуемо ще бъде на много, много висока цена. И отново за сметка на нас потребителите!!!!

Крайно време е Регулатора КФН да предприеме сериозни промени в Кодекса за застраховане и защити потребителите. Защо трябва да има две структури - НББАЗ и ГФ, като в много страни са обединени в една? Персоналът на тези две структури не се ли издържа от нас потребителите? Какво стана с проспаните около 10млн. лв. във фалиралата КТБ? Някой понесе ли отговорност за това нехайство, за тази небрежност??? Защо не се осветлят заплатите на работещите в НББАЗ и ГФ? Възможно ли е ръководителите на тези две структури да взимат заплати по големи от тези на министър-председателя и президента?

Двете имат съвсем различни функции. Като не знаеш какво прави ГФ, не го бутай където не знаеш.

Много са си точни и анкетата и заглавието на статията ! НЕ искаме системата пенис фалос ! Загрижили се за нас и справедливостта ! Хайде бе ! Същото както и с коланите, глобяват ни за да ни спасени живота! Ненаяли се лицемери !

Когато трябва да се елиминира един плевел то е супер глупаво да му режеш листата а за да елиминираш тоя плевел просто унищожаваш корена. Тъ коренчето на тия проблеми е следният. Има едни лица облечени във власт в Парламента които играят роля на гръб и прокарват желанията и потребностите на една малка група Застрахователни Дружества. Това са Мента Стоянова и една комисия наречена КФН. Непонятно е първо защо Мента Стоянова я търпят с комисията по бюджет и финанси т.е понятно е (защита на въшни интереси). Другият корен на проблема е КФН. Хората които проспаха фалита на КТБ , хората които проспаха фалита на ЗК Олимпик и хората заради които една голяма маса хора и фирми пиха по една студена вода и загубиха стотици хиляди левове и даже милиони. Тъ непонятно е защо тази комисия КФН не е вече закрита?! (там да не се окаже още по голяма фабрика за желания и потребности на външни лица). Като за капак като си представя че даже и оня дедо мраз Ананиев напъва да вкара застраховането задължително в здравето на народа направо ми иде да повърна. Такава безпределна наглост че ти иде да посинееш от яд! Разбира се трябва по нашите земи да има система която да превъзпитава тарикатите на пътя , но това трябва да е на ниво ПТП. Всичко друго което е вкарано в тая система е направено с цел да не те допуснат да стигнеш до някакво даже мижаво намаление на ГО а за сметка на това да те гърбят паралелно на 2 фронта през колата и през водача с една полица :) Дребен тарикатък който е ясен на всички както са ясно много други неща от нашата си действителност , загадъчно е защо никой не си търси правата на улицата а всичко остава на ниво форуми в интернет и шушукане пред блока със съседите

Ако системата беше внедрена до сега.

Отговора е николко. Шофьорите се изнервиха от многото простотии с който уж се повишавала безопасността. Да започнем с тъпотията да светят постоянно фаровете. На слънчево, на магистрала , на разделени с мантинела е пълно безсмислие фарове през деня. Друго- легналите полицай повреждат колите на всички ни, а пешеходците се предоверяват, че това ги пази и понякога минават безразсъдно. А за малус трябва да се отчитат само случки с щети, но не и разни административни нарушения. Това принизява една катастрофа да е по-малко значима от няколко незначителни административни нарушения, което не е работа на застрахователя да го включва в оценката на риска.

При липса на пазарни отношения, деформациите са неизбежни...

Същият ще е резултатът ако питате и за данъците. Няма искам - не искам, въвежда се и толкова! Джигитите да плащат докато не са убили някого!

Преди да ми говорят за бонус-малус, да кажат защо ГО поскъпна с над 50% за няколко дни? Преди плащах 170лв/год., сега ми искат 280лв/год. Или говорилнята около БМ е за да се ангажира вниманието и да се избегнат въпросите около 50%-ното поскъпване на ГО без БМ?

В ЕВРОПА Е ИНАЧЕ!!!!! НЕМАШ КАТАСТРОФА И ПЛАЩАШ МАЛКО!!!!!

Що не провери на няколко места цените. И аз миналата година бях 170 лева, а точно преди месец новата ми беше 237 лева.

Определено гражданската трябва да се свърже с човека а не с колата, тя(колата) не е виновна за нищо. Определено във всички медий информацията се поднася така, че предизвиква отрицателно отношение, но аз нямам никакъв инцидент повече от 10г. и да плащам колкото Джигитите които правят по няколко годишно!! НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!

Ама ти караш само в неделя мнооого бавно.На други места по света щяха да,те изхвърлят от пътя и да имаш ПТП

Да, ама депутатката Пенда Гювендиева (извинявам се на дргарката Гювендиева - ако съм сбъркал името и, е просто случайно) не смята така.

Вчера подновявах гражданска отговорност. Предишната полица беше сключена за около 170лв. Та отивам аз и ми съобщават - новата цена е 310лв, но тъй като на автомобила се водят 2 щети, цената става 360лв. Всичко прекрасно, само че автомобила е закупен преди 4 месеца и щетите са заведени от предишният собственик. С радост в сърцето и душата разбрах, че в следващите 7 години ще плащам по-висока гражданска за този автомобил, докато изтече давността на щетите. Нямам думи. Изроди.

Нали затова говорим :) ГО трябва да е шофьора , а не на автомобила ! Този който ти е продал автомобила ще си кара без наказание , а ти ще плащаш заради него !

Подвеждащо заглавие и статия, в която ясно проличава предубедеността на допитването.

Нека първо да съберат по 250 лв. застраховка, после защо не- 500 , и чак накрая- 1000 .

Не, 67% признават, че щом гербаджии в лицето на МенТа Стоянова го предлагат, явно са си направили нови сметки за крадене и печалбарство. И стига са ни сравнявали с развитите европейски страни - ние не сме такава, приходите на населението са нулеви в сравнение с развита Европа, а на тези приходни нули се увеличават непрекъснато цените на всичко , застраховки, винетки и всякакви други глупотевини единствено в името на забогатяването на политически лица. Тук визирам и комунистите, тъй като при тяхното управление се вършеха същите идотии, а сега пък се ядосват, че не са на власт. Нужни са евроориентирани, честни и далновидни политици, а не тоя сбирток от простаци, събирани от кол и въже.

Ти явно си БСПар. В Германия тази система я има от 20-тина години, сигурно още тогава там е имало Гербаджий!!

АНКЕТАТА ВИ Е ПОДВЕЖДАЩА !!! Опитвате се да ни убедите, че предложената система БМ работеща в целия свят е НЕЖЕЛАНА !! НЕЖЕЛАНА Е ПРЕДЛОЖЕНАТА ОТ КФН СИСТЕМА Б-М , КОЯТО Е ШЕДЬОВЪР НА БЕЗУМИЕТО , защото се прилага не на ВОДАЧА , а на застрахования АВТОМОБИЛ !! НЕЩАТА ЩЕ СИ ДОЙДАТ НА МЕСТО КОГАТО ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ ПОЛИЦИ СЕ ИЗДАВАТ НА ИМЕТО НА ЧОВЕКА И В ТЯХ НЕ СЪЩЕСТВУВА КАКЪВТО И ДА Е ЕЛЕМЕНТ СВЪРЗАН С ПОВЕДЕНИЕТО НА "виновен" АВТОМОБИЛ Автомобила изобщо не бива да същиствува в полицата гражданска отговорност!!!!!!!!!!! При Задължителна застраховка за лекарите се застрахова ТЯХНАТА ОТГОВОРНОСТ , А НЕ НА СКАЛПЕЛА , ОПЕРАЦИОННАТА МАСА , ИЛИ БОЛНИЧНОТО ЗАВЕНИЕ!!! ОБИДНО Е ДА НИ ПРАВИТЕ НА ИДИОТИ , в името на това да спасите няколко ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПИРАМИДИ които подобно на Олимпик ограбват хората!

почти съм сигурен че няма служител , който не е теглил от застахователните фондове поне 2-3 пъти ,включително настоящия мвр министър , при нормално функционираща система , би трябвало да плащат повече , а тия бля бля , за джигити и подобни фалшиво наложени правила ги разправяйте на децата в детската градина

Системата е Малус х4 ; Бонус /1,25 ,ако 10 години не превиши ограничение с 10 км. Хитро е но може да предизвика толерантния и търпелив народ да обече светлоотразителни жилетки .

Значи 67 % признават, че са негодни и опасни шофьори и бонус малус ще ги ощети........

КОЙ СИСТЕМА БОНУС МАЛУС - тази при която в цял свят застраховат отговорността на ВОДАЧА , или предложената ни от КФН при която се налага Б-М на "ВИНОВНИЯ" АВТОМОБИЛ?!! САЙТА ПОДВЕЖДА НЕ САМО НЕГОВИТЕ ГОСТИ , НО И АНКЕТИРАНИТЕ , които отхвърлят БЕЗУМИЕТО НА КФН , а не самата система действаща в целия свят !!! Управляват ни с лобиски закони поддържащи някакви ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПИРАМИДИ като ОЛИМПИК !!

а ти признаваш че служителите ползвате измама за да крадете от останалите граждани

ВОДАЧИТЕ НЕ ОТХВЪРЛЯТ СИСТЕМАТА БОНУС - МАЛУС , а БЕЗУМИЕТО което сътвориха тези от КФН да я налагат на АВТОМОБИЛА , а не на ВОДАЧА ккато е по целият цивилизован свят! ПОБЪЛГАРЯВАНЕТО направено от КФН е извращение със световната практика на застраховане ГО на ВОДАЧА , и прехвърлянето на системата БМ от ВОДАЧА на АВТОМОБИЛА!! ЛОБИРАНЕТО НА КФН В ПОЛЗА НА ЗСТРАХОВАТЕЛИТЕ Е ТОЛКОВА ЯВНО , че дори не се нуждае от съдействието което редакцията съглашателски се опитва да обяви че ПРОБЛЕМА НЕ Е В КФН НАЛАГАЩИ НИ ТОВА БЕЗУМИЕ , А В СИСТЕМАТА БВ приемайки , че тя е несъвършенна!!! В БЕЗУМИЕТО СИ ЗАКОНОТВОРЦИТЕ СТИГНАХА ДО ТАМ ДА НИ УБЕЖДАВАТ , ЧЕ СИСТЕМАТА С КОЯТО РАБОТИ ЦЯЛ СВЯТ Е НЕСЪВЪРШЕННА , а безумието да застраховаш отговорност на "ВИНОВНИЯ" АВТОМОБИЛ е правилния модел наложен още от времето на СОЦА и непроменил се до момента! МНОГО ВИ МОЛЯ ГОСПОДА ОТ ДИРА!! СПРЕТЕ С ТЕЗИ ПОРЪЧКОВИ И ПОДВЕЖДАЩИ МАТЕРИАЛИ! НЕ НИ ВРЪЩАЙТЕ КЪМ СИСТЕМАТА НА ВАШИТЕ БАШИ И ДЕДИ!! ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО , А НЕ ВЪВ ВАШЕТО КОМУНИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО , КОЕТО ЗА НАС СИ Е ЧИСТ ФЕОДАЛИЗЪМ.

Я се успокой, че чак си се запенил ! Много точно си е заглавието ! Не искаме бонус малус. Опитват се да ни насъскват един срещу друг. "Лошите" щели да плащат яко, но ние не даже ще имаме подхвърлена някоя огризка (бонус)! Накрая ще се окаже, че всички ще ядем дървото, а застрахователите ще пълнят гуши. Това, което измислиха за свързаност на нарушения, автомобил и застраховка е върховна наглост. Осраха се, но и не отстъпват и ни убеждават нямало начин ! Да внимават за да не стане като във Франция !

Какъв бонус-малус, какви пет лв? Миналата година ГО ми беше 160лв, от кротките шофьори съм, малка кола 1.8. Тази година(изтича ми след Коледа) ми искат 260лв, 100ЛВ ОТГОРЕ, НАД 50%!!! Само ни залъгват, а реално поскъпването е рекордно !!!!!!

КАЗВАШ , ЧЕ СИ КРОТЪК ШОФЬОР , НО НЕ ОСЪЗНАВАШ

КАЗВАШ , ЧЕ СИ КРОТЪК ШОФЬОР , НО НЕ ОСЪЗНАВАШ, ЧЕ В ПРЕМИЯТА ТИ Е ВКЛЮЧЕН И ОНЗИ ДЯЛ КОЙТО ЛОШИТЕ ВОДАЧИ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ВМЕСТО ВАС. Принципа на УРАВНОВИЛОВКАТА който се прилага в ГО е в резултат на това , че се застрахова ОТГОВОРНОСТТА НА АВТОМОБИЛА , а не на ВОДАЧА както е по целият свят. Системата Б-М може да се приложи единствоно ако се застрахова ГО на ВОДАЧА , но не и на АВТОМОБИЛА , който няма вина за ПТП - то. В МОМАНТА 3 000 000 застраховки ГО направени на АВТОМОБИЛА са НЕДЕЙСТВИНЕЛНИ защото застрахователя носи риск на СУБЕКТ който няма нищо общо с ВИНАТА И ОТГОВОРНОСТТА за ПТП- то!!! ВИНОВЕН за всяко ПТП е ВОДАЧА , който с издадените в момента полици е БЕЗ ЗАСТРАХОВКА!!!! ЗАСТРАХОВАН Е АВТОМОБИЛА!?! СХВАЩАШ ЛИ ЗАЩО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПРИЛОЖАТ СИСТЕМАТА Б - М НА 1 000 000 управляващи автомобили ВОДАЧИ , и защо им е по изгодно да застраховат 3 000 000 АВТОМОБИЛА!!

Когато се въведе бонус малук ти ще плащаш 200 вместо 260, а опасните джигити ще плащат по 500.

ЗАЩОТО ТОГАВА ЩЕ Е ЗАСТРАХОВАН ВОДАЧА , А НЕ АВТОМОБИЛА , КАКТО Е СЕГА. МАЛКО СА ТЕЗИ КОИТО ОСЙЗНАВАТ ЧЕ Е ПО ДОБРЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПРИЛАГАНАТА В ЦЯЛ СВЯТ СИСТЕМА БОНУС МАЛУС С КОЯТО СЕ ЗАСТРАХОВА ПРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ НА АВТОМОБИЛА , А НЕ БЕЗУМИЕТО НА КФН ДА ЗАСТРАХОВА ГО НА "ВИНОВЕН " АВТОМОБИЛ !! А ТОВА , ЧЕ АНКЕТАТА Е ПОДВЕЖДАЩА , ГО ОСЪЗНАВАТ И АВТОРИТЕ НА СТАТИЯТА ПОДНЕСЕНА МАНИПУЛАТИВНО С ЦЕЛ ДА СЕ ДОКАЖЕ , ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В ДЕЙСТВАЩАТА В ЦЯЛ СВЯТ СИСТЕМА Б-М , а не в недоносчето на КФН налагаща системата БМ на "ВИНОВЕН" за ПТП-то АВТОМОБИЛ !!

Чакай бе, пич. Аз тази година си плащам 160лв(без бонус-малус), като примерен шофьор. Защо ще трябва да плащам 200/260лв за догодина?..

Идеята за Б/М беше хвърлена за ЗАГЛУШАВАНЕ и ОБЪРКВАНЕ на хората. Идеята да плащаш 4х повече 10г. имаше за цел да отвлече вниманието от посоката на ГЛАВНИЯ УДАР ---- СТАБИЛНО 50% ПОВИШЕНИЕ НЕОСНОВАНО НА НИЩО !!!! АБСОЛЮТНО НА НИЩО !!!!! Дори обратно! И сега като платиш 50% отгоре си доволен защото не са 4х. Пълна тъпотия!!! А бе тези направо ми счупиха ТЪПОМЕТЪРА!!!!!!

Докато се обременява колата с малуси и чрез нея се крепи тази система ,понеже на застрахователите така им е най лесно тази система няма да заработи ,да си измислят начин да дават бонуси и малуси на водачите без да слагат вина на автомобила.

шофьорите отхвърлят ТОЗИ вариант на Бонус Малус иначе имаме спешна нужда от укротяване на джигитите по пътя, които освен опасни ни излизат и скъпо.

Да ама не по този начин. Пълна тъпотия!!!!! Ти плащай 10г. пък после ще видим кой кум кой сват!!! БЕЗУМИЕ НА НАШ ГРЪБ!!!!!!!

То няма накъде вече. Всичко е унищоженно вече в тази територия наречена България. Време е да се освободят хората от злата си учест на чело на държавата да са крадци, откровенни престъпници, неграмотни хора техните протежета роднини. Време е да намирате вие сами този които да ви представлява, защитава и грижи за вас, а не тои да ви се предлага. Време е да си спомните че Бяхте Империя и то не защото са ви управлявали такива като днешните, а хора с дойстинство чест интелект които е присъщ само на този които може да се откаже от всичко заради идея, вяра добро. Който има интелект които да ви изведе от тинята да строи оковите на робството в което сте поставени да ви даде време за да погледнете към ценности далеч по големи от това да имате кола, къща, богатство.

Хубаво си го написал. Ама тези цености за които говориш, как се връзват с оградата с Турция да речем. Или с гордото неприсъединяване към Пакта на ООН за миграцията. Само питам и отговор не искам.

другари...

другари...

Системата е тъпа, защото е правена от малоумници. Да трябва да има разлика в размера на премията. Но тази разлика не може да се определя от нарушенията, без причинено ПТП, толкова ли е трудно да се разбере. Такова нещо по света няма. Гражданскта винаги е на колата, но размера на премията зависи, от кои я кара. Толкова ли е трудно да се разбере това. При нас законите се правят от хора, които не са засегнати. Всичките депутати имат шофьори. Тези дето карат да го духат. Толкова ли е трудно да се копира каквто е в нормалните страни незнам. Тези тъпанари са платили на консултант да им разработи система няколко десетки милиона и сега не могат просто ей така да си признаят, абе оплескахме я. Щото Цацаров може и да се самосезира.

Мen- " Гражданската винаги е на колата, но размера на премията зависи, от кои я кара.". Застраховката винаги е на водача затова се и казва ГРАЖДАНСКА.

От КФН някой да ми обясни, как държавната компания КАТ ще работи за частните застрахователни компании. След като топлата вода отдавна е измислена, защо КФН се мъчат да конструират бойлер.

фалус-малус нема как да функционира, защото у нас нарушители няма кой да ги глоби и регистрира, защото няма нито едно ченге по улиците, поне в гагаузланд нема... само се крият по шубраци или нощем да изкарат някой лев от пияните... а джигитите вилнеят необезпокоявани.

стъкмена по тоя начин с включени ;нарушения; се облагодетелстват единствено ;служителите; от всякакви системи , не че не вършат същите нарушения като всички останали ? но техните не се отразяват в стъкмистиката на досиетата . Друг проблем е с тегленето от застрахователните полици , и много често и от служители и от близки до застрахователите но те също се прикриват и тежеста от плащанията се прехвърля към останалите , така че тая ;новост ; е за прикриване на престъпните деяния и узаконяването им , бонус-малос е добра система ,но пречупена през нашенската мутро-милиционерска призма си е направо грабителска

"...Над 92% са дали отрицателен отговор на въпроса....." Очевидното е, че при "бонус -малус" целта е да се оправдае по-скъпата гражданска отговорност. Всичко останало е "ала-бала" за бедния, но иначе храбър български народ.

Навлизаме в доста изкривена дискусия по този въпрос. Нормативните правила, би следвало да са в интерес на хората . В случая никой не доказва , каква би била ползата на обществото от въвеждането на такава система. Всички говорят , колко и кои щели да получат пари или облекчения. Наказанието и превенцията , са две различни мерки. Превенция с финансови наказания не се прави.

НЕЩАТА СЕ ВЪРТЯТ ВСЕ ОКОЛО ЕДНИ ПАРИ , а не върху това ЗА КАКВО СЕ ПЛАЩА - за отговорността на ВОДАЧА или за отговорността на АВТОМОБИЛА както е сега. КАКТО Е ПО ЦЯЛ СВЯТ ЕСТЕСТВЕНОТО Е ДА СЕ ЗАСРАХОВА ОТГОВОРНОСТТА НА ВИНОВНИЯ ВОДАЧ , а не на НЯМАЩИЯТ НИЩО ОБЩО С ПЪТНОТО ПРОИЗШЕСТВИЕ АВТОМОБИЛ !! Но защо, както за зстрахователите , така и за вие господа от ДИР-а рекламиращите кампанията им , ни вкарвата във филма за налагане на системата Б-М на АВТОМОБИЛА!! Системата Б-М застрахователя получава премия за да застрахова ОТГОВОРНОСТТА НА ВОДАЧА, А НЕ НА НЯМАЩИЯТ НИЩО ОБЩО С ЕДНО ПТП АВТОМОБИЛ !! НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ СКЛЮЧЕНИТЕ КЪМ МОМЕНТА НАД 3 000 000 ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПОЛИЦИ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ , ЗАЩОТО С ТЯХ СЕ ЗАСТРАХОВА ОТГОВОРНОСТ , КОЯТО НЕ БИ МОГЛА ДА ВЪЗНИКНЕ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ЗАСТРАХОВАНИЯ СУБЕКТ - автомобила!! Едно е обаче ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ДА ПРИБЕРАТ ПРЕМИИ ОТ 3 000 000 АВТОМОБИЛА , а съвсем друго е от 1 000 000 действащи ВОДАЧИ. ПАЗАРА СЕ СВИВА , А ПИРАМИДИ КАКВИТО ИМА И ПОДОБНИ НА ОЛИМПИК ГЪРМЯТ. ЗАТОВА СА И ВАШИТЕ БЕЗУМИЯ ДА НИ УБЕДИТЕ , ЧЕ СИТЕМАТА Б-М Е НЕПРИЛОЖИМА!! НАПРОТИВ - НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ ВОДАЧИ И ОСТАНАЛИНЕ НЕ БИВА ДА ПЛАЩАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРЕМИИ !!!

На този боклук мЕнта, която отявлено лобира за застрахователите с тази гнусна система бонус-ФАЛУС, народа трябва публично да и отреже главата, както и на онзи педал гнусен от КФН!!!!

Може ли да се опитате да спазвате правилата. Вместо да виете като линейки.

нали за едно деяние има само едно наказание! Ако аз направя нарушение ми пишат акт! след което следващата година още едно наказание завишена гражданска отговорност! Това не са ли две наказания?

Това в нормалния свят се нарича Превенция.......

Превенция е нещо изпреварващо, а това е в следствие на събития и малоумни решения!

Нещо изкривено има в целия проект. Бонус-малус би трябвало да е във връзка само със застрахователни събития. Каква връзката на застрахователя с така наречения "нарушител" ? Когато кара с превишена скорост, когато е без колан, или когато е спрял неправилно... За тези нарушения си има органи по контрола, те да се оправят.

Прав си ! Защото тук ГО е на автомобила , а не на водача ! Ако бяха решили ГО да е на водача нещата щяха да са други ! И тогава този бонус-малус щеше да е правилен ! Отново нашите политици ще прецакат доказана система с глупостта си !

И ти си прав. Всичко, което се взе от запада след 89-та година е в най-изкривения му вариант! Както казват руснаците - "то же самое, но только наоборот"...

Аз съм против...... всичко...и всички......Да живеее Аз!!!! (като Президент, Министър-председател,депутат и т.н) Изкам само да вземам, да правя поразий и ме боли косъма за другите...... Прочтохте кратко коледно мнение на редови български гражданин.

Пише се "поразиИ", а не "поразиЙ"

Ей Дидо сега няма да се проверяваме по правопис. Може пък човека да е бързал да иде до нужника и за това е сгрешил, не издребнявай толкова!

Пак ни взеха за канарчета, стъкмистите. Хората казват, че не вярват че допълнитените пари от нарушителите ще се използват напълно за намаляване на вноските. Това не означава, че са против системата "бонус-малус". Престанете да манипулирате!

Системата е за да се разграничат тези които предизвикват инциденти от нормалните водачи

1. Повечето гласували имат нарушения на пътя. 2. Повечето се интересуват само за собствения си джоб, а не какво ще се промени в България. 3. Никой не иска да бъде превъзпитаван от каквато и да е система. 4. Възрастните са свикнали със соца - там нямаше бонуси, малуси. 5. Младите нямат пари за застраховки, данъци и други простотии. 6. Европа я харесваме, само като дава пари. 7. Все пак тази система ще я въведат, когато оправят компютрите на КАТ :)

dani_sht@

To винаги има недоволни като се предложи някаква промяна. Еми на - тогава ще си седим на едно място и няма да има наказания за нарушаващите правилата.

Ами допитването просто показва, че мнозинството са невежи маймуни.

Няма да е лошо управниците да анализират случващото се във Франция !

Анализирахме го. Не искаме повече президентска република.

Защото хората (ако мога да ги нарека хора) искат да си правят нарушения и да не плащат. Бонус-малус е СПРАВЕДЛИВАТА система.

Нямам представа дали ще бъде премахната тази ИЗМИШЛЙОТИНА, НОоооооо, МЕНТА Стоянова и с-ие ЛОБИСТИ взели КОМИСИОННИ от т.нар. " застрахователи", тряба да бъдат осъдени,като НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, на - СМЪРТ !!!

Вълчо, ела си изпий хапчетата.

То ако питаш работещите ще отхвърлят ДОД. Фирмите ще отхвърлят Данък Печалба шофьорите ще искат синята зона да е безплатна Работника - да получава повече пари Работодателя да се извършва повече работа и продукция. Таксиджията ще иска по-големи башкиши и да не дава касови бонове Продавачката - също. Та... какво казали уфсети? Искали те да определят кога да се ходи на паша и кога на клане?

Трябва промените да са в услуга на мнозинството и то така че да удовлетворяват чувството за справедливост.