Третирали като роби имигрантки-прислужници в UK

Хиляди чужденци, предимно жени, които работят като домашни помощници във Великобритания, живеят при работодателите си като роби.

Обратно в новината

Коментари - Третирали като роби имигрантки-прислужници в UK | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БГ да не би да е различно? На 50 лири/седмично и подслон би се навило повече от половината население да живее.

Действителност в България: "Търси се опитна мед. сестра за гледане на 80 годишна жена с лека деменция. Срещу квартира, храна и 150 лв. месечно." За квартирата няма разходи, защото и без това холът при бабата е необитаем. Храната за гледачката е тази, която готви за бабата и си я поделят, за да не се хвърля. На практика, това означава денонощтно присъствие при тежко болен срещу 150 лв. - без никаква почивка, без осигуровки и трудов стаж. От тук на татък, какво значение има, на кого робуваш и чии са лайната, които миеш?

Великите английски джентълмени... Пълно порно. Истината за просперитетът на западните държави, за разликата от източните, е точно поробването на цели държави, които да им движат икономиката! Източните държави никога не са си позволявали такова нещо!

А не думай! Я чети малко история!

И как те поробват - карат те насила да купуваш западни стоки? Какво ви става - колкото по-нещастен е жалкия ви живот, толкова злобата ви към другите расте! Имате си Родина - превърнете я в рай и стига сте обвинявали другите за собствената си некадърност!

Окупацията на Китай от Япония през Втората световна война, Войната между Иран и Ирак, нахлуването на Ирак в Кувейт, войната между Индия и Пакистан, руския ботуш из Азия, завладяването на Испания от маврите и т.н! Сега се успокой и започни да изброяваш многобройните постижения в науката, изкуството, медицината, инженерството на злите Западни държави! Неща от които всекидневно и лицемерно се ползваш! Тесногръди и злобни - никой не е само лош или само добър! Само вие сте идеални!

ако в англия има примерно 100 такива случая при 60-70 млн. население в жалката българия при 6-7 млн има поне 200-300 такива примера,но просто не се разгласяват и не се стига до съд.така че общо-взето който умее да мисли,а не само да слуша чалга с ракийка и салатка нека да открие 10-те разлики.

парите не са наи-важното, когато ги имаш.

Ха-ха-ха, сигурно някой данъчен ги е попитал колко вземат......

1месец има 4.4 седмици -30-31 дни : 7дни =4.4 ,нали или 20-21-22 работни дни по 8 часа,или 170 раб часа ,като трудов кодекс е за 40 часова раб седмица в ЕС...Хубаво се информирайте,че в РБ има и работни графици без почивен ден,и вместо да ги е срам повечето работодатели ,които въобще не спазват нито бг ,нито ЕС,нито хартата в това отнашение,те са възгордяни и живеят в лукс,и карат скъпи коли,каквито не карат и в Англия,а в същото време има работници,които по 12 месеца не получават заплати,други -по 3 месеца,има срамни предприятия като най-известните ви,които не са внасяли данъци или здравни осигуровки за работниците в продължение на много години,с което са били удавнически камък за другите, и така -срамно е ,но тук е много зле!!!! и там ,но нека има цялостен анализ и своевременна коригираща политика основана на знанието,правото,демокрацията ,архивите за договори,данъци,цени ....

В милата ни Родина месецът си е месец, без оглед на работните дни. Съгласно КТ работодателят не може да ти даде по-малко от МРЗ, но никой не може да го задължи да ти даде и повече. Длъжен е да те осигурява на съответния праг и да ти удържа осигуровката върху този праг. Работиш колкото дни е "необходимо", но си на щат. Вярно е, че трудовото правоотношение е двустранен договор, подписан и от двете страни и никой не може да те задължи да го сключиш на сила, но за това място чакат на опашка нали? И не зная дали има друга държава по света, която да кара безработните да си внасят здравни осигуровки без да имат реални доходи и то върху 50% от МОД. Като ти се наложи да ползваш здравните си права отново плащаш. Хубаво, ще кажеш хайде на стачка, бунт и не знам още какво. Ще излеза само аз и ти ще ми ръкопляскаш, че съм си намерил гроба /уволнението/. Мерси! За благодарност на този след мен ще му дадат 250.00 лв БРЗ. Какава ирония.

от 3 години съм в Англия..за такава простотия не бях чувала-50 паунда на ден съм съгласна..но лично за мен,,ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА КРАЛИЦАТА,,---без коментар за продадената ни България - (за съжаление-мъчно ми е за нея)

малко си живял/а в Англия.За разлика от теб аз съм тук вече 12 години съм увал и виждал още по-големи простотии.Всичко ,описано в статията е 99%истина.Имам познати които работеха не за по50,а за по 40 лири на седица.Бяха на разположение по 24 часа и почти нямаха почивен ден.Ако не си знае правата човек и няма представа къде да се оплаче,а ако не знае и добре език е направо загубен.Вярно-всеки си е сложил главата в торбата защото много от нас,емигрантите издържат семейства в България или някъде си другаде.Само една вметка-българския работодател нее по-различен от английския.Примерите са адски много със неплатени заплати,отказани отпуски и т.н.

Предполагам,че си с консумация...Почакай,като се появи някоя по-млада от теб.:)

Ами, като ги третират като роби защо стоят там - от алчност!!!! Познавам хора, които си имат всичко в България /жилища, коли и т. н./ и въпреки това стоят там и слугуват. Да си устроят и децата, а може би и внуците. АЛЧНОСТ, АЛЧНОСТ и пак АЛЧНОСТ!!!! За такива "СЛУГИ" парите са най-важни, по - важни от деца, по-важни от родители, по-важни от всичко......Заслужават си да ги третират като роби. За тях няма нищо свято, освет ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ....:((((((

Пич, що гледаш в чуждото канче и злобееш? Ако ти трябват ПАРИ, отиди и ти си изкарай ,ПАРИ!

Това кой как и колко пари изкарва не е твоя работа. Типичен пример за кон с капаци си. Злобата, че някой намира начин да печели повече от теб те е докарала до живо хейтърство.

В Западна Европа има контрол на работата, сиреч ако не вършиш работа те уволняват, ако нарушаваш правилата те глобяват и т.н. На много български граждани им е трудно да възприемат такива правила. За пример в Западна Европа ще ви глобят ако говорите по телефона ( GSM ) на работно място или пък не сте обслужили някй клиент. Относно образованието, не мога да опиша колко грешите, ако си мислите че западняците са по-глупави от българите. Ще дам само 1 пример - България (прави опити да) копира Западно-европейските държави.

Аз живея от 10 години в UK...Не знам за такова нещо..БГ прислужничките няма да станат от леглото за по-малко от 250 до 450 на седмица според зависи колко деца има в семейцвото..Дайте ми на мене една от тези за 50 на седмица-веднага я наемам!

90% от българките във Великобритания работят като чистачки по къщите и персонал в старчески домове. Мъжете пък са в строителството , а мечтана работа е хамалин на летищата или чистач на вагони в метрото. Изключително малко са образованите българи с хубава работа . Наполедък се понапълни с БГ зъболекари , но най-често това са хора които завършват университети тук и остават. Наистина тия 50 поунда на седмица са за разни нелегални азиатки дето иначе си заминаават. Ако обаче семейството им гладува някъде във Филипините например и това не са малко пари и си траят.

Така е, защото всяка страна си произвежда собствени кадри. Защо са й чужди? Освен това, какво разбирате под висше образование? Дипломките, които у нас се раздават като бонбони ли? Повечето българи не умеят да боравят свободно (и грамотно) с нито един западен език. Нормално е да не могат да си намерят работа по специалността и да работят каквото им падне. А тук каква алтернатива имат?

1 седмица = 50 GBP х 2.3954 лв= 119.77 лв седмично х 4 седмици = 479.08 лв. - 0 лв. разходи за храна, отопление, осветление и т.н. = 479.08 лв. нетно възнаграждение месечно. Заплата в България 240.00 лв+0 лв. допълнителни плащания - 12.10% ос. в/у праг от 350.00/42.35 лв/ - 10 % данък доход ФЛ/19.77 лв./ = 177.88 лв. нетно възнаграждение. нека да ни е честито.

най- скапаните , най- надменните , най-имперски настроените нации , това са англичани , американци , евреи... от тях идва и цялото зло на света ... от тях идват и войните , глада по света . заради техните имперки амбиции да владеят света ... хораа , осъзнайте се ... не ходеате , и не се унижавайте ... непозволявайте да ви третират като животни . в природата им е да унижават и експлоатират човека ... но провидение има и някой ден скъпо ще си платят за извършените от тях безчинства в световен мащаб...

Айде леко с изцепките! Чети историята - алчност и лакомия има по целия свят! Турция не изби ли 1 милион арменци, нямаше ли режим на червените кхмери в Камбоджа където бяха избити повече от 1 милион души, какво стана в Афганистан по времето на талибаните, ами в Русия при Сталин, да си чул за събитията в Дарфур, за режима на Пиночет, за нашето Белене, зверствата на Япония в Китай, на Китай в Тибет и така нататък! Аман от заблудени злобари!

да , това е така. , но с едно допълнение ... да си чувал за масонските ложи , за дузината еврейски фамилии като Ротшилд , Рокфелер , които продължават да тормозят света и да извършват икономически , социален ,духовен , физически и психически геноцид над човечеството Тези фамилии ръководят света и тяхната организация , наречета илюминати е отговорна за войните и глада по света . техните алчни фамилии преразпределят благата , те колят , те бесят , те казват и определят къде да има конфликти и войни по света .световната банка , мвф са техни рожби ...чете повече и ненаричай хората злобни . аз се уповавам на факти...

Дали да не поговорим малко за експлоататорския манталитет и на пролетариите? Мечтата на всеки простак е да властва над знаещите и можещите. Апропо, по-големи простаци, по-невъзпитани и по-нелюбезни хора от нас не съм срещала никъде. Много ми се иска да вярвам, че не сме били такива преди Народния съд, който ни спретнахте.

Вие, ние... Историята има подобни примери във всяка държава, а ти си по запозната с Българската! Гарантирам ти, че има доста по- "НАЙ" (сложи какъвто искаш негативен епитет) от Българите. Уважавам ти мнението, защото не се цепиш от тези българи, ти си една от тях(нас) и стртадаш и се радваш като всички нас!

не, че в Б-я е много розово положението, но не трябва да позволяваме да ни превръщат в бели робини, ще се борим тук

Хората от UK винаги са се смятали за солта на земята и третират ,като роби не само българи,а всички ,които не са англичани поне 7-мо ПОКОЛЕНИЕ! Справка:има вече трето поколение англичани ,индийци,пакистанци, араби и т.н. Един съвет:Ходете в UK само и единствено ,като туристи и ще останете много доволни от обслужването...

като е толкова добре в англия що не си биете камшика натам и повече да не се вращате. поработете като слуги там като ви харесва. за 50 лири на час ако щете, но без да се вращате да си лекувате зъбите, без пари тук, без да си купувате евтини апартаменти, без да ходите на почивка за 500лв. слугуваите си и си живеите там!!!

Защо да не си ходя там и да не им слугувам, като тук за слугуването не дават и половината на това което плащат там?

Митч,зъбите си ги лекувам тук,за безработните и бедните здравеопазването е напълно безплатно както и лекарствата(всички без значение е цената им),останалите плащат максимум 7 лири без значение колко струва лекарството.Чудя се ако какво ще спечелиш ти ако успееш да агитираш всички бг имигранти да спрат да харчат/инвестират в Родината си тези 4000000000 лв годишно по статистика.Аз лично оставих в БГ около 4000 лв за20 дни и съм инвестирал в страната си около 400000 ,,робски,, лева.В БГ видях доста наистина робски заплати (200-300лв месец без да е сигурно получаването им) и взаимоотношения.От тук има почивки за доста по-евтино от 500 лв и по-качествени така че необвинявай БГ в ук че оставят парите си там-глупаво е.

Безплатно зъболечение в България не съществува. Апартаментите, евтини или не, са с пари, както и всичко останало. Всъщност, трябва да си благодарен на тези хора, които все пак си харчат парите тук, в България. Във всеки случай, те са много по-полезни за страната отколкото ти.

Карай я по-спокойно, приятел! Никой не е избягал от страната си щот му било хубаво! Там просто повече се цени труда (ама Англия доскоро беше империя и крадеше от целия свят), а нас тук, ни карат от 20 години да стягаме коланите! Не се прави на бог, да съдиш и да определяш кой какво да прави, щото си научил, че чужденци идват да си правят зъбите в БГ! То някои и свадбите си правят в БГ, ама те си знаят защо!

Значи към тези нетни седмични 50 паунда -225 паунда месечно ,добавето 300 паунда квартира -една стая +храната 450 паунда или общо е 975 паунда, и е възможно да им е внасяно и данък и принос за здравеопазването,ако са законно наети,но в много от случаите турци,индийци,пакистанци и други азиатци незаконно са наемали и не са внасяли данъци,вземали са паспортите и са третирали като роби нелегално наетите вкл българи. Този нелегален бизнес с имигрантите там вкл и с законно наетите,вкл и от ЕС и РБ се върти пак от престъпни елементи и е като режим на диктатура,сплашване и терор с висока смъртност -това ще ви цитират и самите местни лекари,като повечето назначавани са от извън ЕС,Индия и Пакистан,и си представете методиката за постигане на това ново съотношение -всеки ще ви каже,че там лекарите са предимно азиатци-над 70-90%,а имигрантите там са вече 40% от цялото население и без обратен принос както се е очаквало,а с огромни разходи за бързото размножаване и подпомагане като седмично помощ само за жилище е до 2000 паунда на многочленно преследвано в азия семейство +джобни по 55 паунда на седмица на човек-констатирано е ,че има несправедливост и добросъвестните данъкоплатци на СРЗ 1000-2000 паунда масово консумират по-малко,и няма ресурс за повече население,

моli: пиши по-грамотно!

http://www.paywizard.co.uk/main/Salarycheck Хвърлете един поглед тук: калкулатор на надницата на домашната прислужница в Лондон - 374 паунда на седмица, ако е 40-часова.

е като какви да ги третират - като принцове ли?

И ние сме били в мъгливия Албион! Не пишете комунистически глупости! Имам позната, ЧИСТАЧКА и за три години, като такава, направи две сериозни санирания, реконструкции и преобзавеждане на 2 жилища и пообиколи доста страни от света! БЕЗ КОМЕНТАР!

Все някой, като твоята позната (ама само тя си знае КАК си е изкарвала надника) трябва да поддържа имиджа на Елдорадо и големия кеф, да си висшист-прислужник! Освен това, в статията не се говори за БЪЛГАРКИ, а за емигрантки! В Анлия има мн. индийки, африканки и т.н. А е тъпо от 2-3 случая да си правиш генерални изводи, ама като си си навила на пръстта - тичай да им бършеш задниците!

Тук се коментира статията. Ако смяташ, че Канал 4 или Антислейвъри интернейшънъл са комунисти значи написаното са комунистически измислици.

брееей те англичаните били по-зле от нас - 200 паунда (500 лв) средна заплата на месец, а тук май беше към 600 лв... Цъфнали сме и вързали

50 GBP на седмица = 200 GBP на месец. + 300 GBP квартира + 400 GBP храна + ел + топло + дрехи = 1000 GBP на месец, което е 2400 лева!!!!!!

С какво точно искате да ни замажете очите............

да бе да.тука ако трябва да останеш инзвунредно на работа по закон трябва да те питат-и вярно те питат.ако те смумрят че не работиш бурзо(или всякакув вид мумрене ако не е по книга демек дисциплинарно изслушване)се смята за психически тормоз.а повечето от тея дето ги третират така са си тупаци дето от сумати време живеят в ук и не знаят дума от езика.много ясно че сте ги третират така.животното като иска да си е животно да се отнасяме с него като с животно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредното платено съобщение. Не ми се вярва да са паднали авторите до такава степен , че да пишат статията леко приведени с гръб към ББ/ или който е там на власт/ или по собствено убеждение.ПЛАТЕНО ИЛИ РАЗПОРЕДЕНО СЪОБЩЕНИЕ - НЯМА РАЗЛИКА . Все е дезинформация. Ами аз се чудя, какво правят нормалните хора още в БГ. Аз лично напуснах преди 7 месеца и не възнамеявам да се връща в тази лудница и да лащм вересиите на управлявалите ни- да ги плащат техните деца. ХОРА, ЛУДНИЦАТА Е В БЪЛГАРИЯ. НА ЗАПАД ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО. НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ!!!

Не ми е много ясно как британския Канал 4 са се поставили в услуга на ББ и неговото правителство и кой им е платил ?!?!?!?! Теб няма да те коментирам, ти си го направил сам.

по принцип си прав ,но наи- големите версии са на съединените щати....проблема в бг е че много червени идиоти са им дали пари да се правят на бизнесмени и те си повярваха:д

Дребна лакейска душица си ти! За няколко паунда си готов не само да напуснеш страната си, а и да хулиш по нея! Ама после, тез парички идваш да ги харчиш тук, че е по - евтино, щот там където ги печелиш са жълти стотинки! Печели...твоя работа, ама не плюй, че плюеш и по себе си!

Човекът не хули страната си, а част от сънародниците си. По-голямата част. Да отворим ли темата за червените куфарчета? За масовото неспазване на закона от почти всеки, който има възможност да го заобиколи с цел лично облагодетелстване? За криминалната приватизация? Нямам време обаче. Е, кой нормален човек би искал да живее тук?

А как точно да третират тази имигрантска измет? Не е ли тя доброволно отишла там да слугува за най-ниската заплата?

Ами точно така, като не им изнася да се махнат бе, никой на сила не ги е накарал да идат в англия и да работят като слуги. да си стоят по родните държави и там да си изкарват прехраната.

КАТО СМЕ ТОЛКОЗ "БЕЗАПЕТИТНИ И "БЕЗВКУСНИ", ЗАЩО НИ ВКЛЮЧВАТ В ТЕХНИТЕ ГЕОПОЛИТИ4ЕСКИ ИНТЕРЕСИ.НЕКА ТЕ НИ ЗАБРЯВЯТ....ПОДОБНИ ПИРАТСКИ ДЪРЖВИ БИХА ЛИ ПРЕСТАНАЛИ ДА СЕ БЪРКАТ В КАЛТА НА ПОДОБНО СЛАБО РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ КАТО НАШАТА..ЩО ДИРЯТ ТУК ...ЕВТИНИ МЕД СЕСТРИ , МЪРЗЕЛИВИ ГРАДИНАРИ...ИЛИ....НЕКА СИ ГЛЕДАТ СВОИТЕ ЛОРДОВЕ С ДАМСКИ КЮЛОТИ...

Това е направо възмутително.Но не е учудващо.На запад ни третират като хора "втора ръка"..Имат се за всезнаещи и всеможещи..А по отношение на това,колко са образовани--едно наше дете от 6-7 клас ще ги разбие...

А, неее, молим, не втора ръка! Втора ръка са мароканците, чехите, поляците, тунис, индия, колониите.. ние за тиах сме полу-примати. Справка - оня сладур Майкъл Шийлдс...

да допуснем че чистачката работи за минимална заплата (малко над 5 лири на час) и и се удъря за наем, ражоди и храна. и домакинството трябва да има изгода и чистачката за друго едва ли я бива и семеиството и е подписало документи за да може направо да стигне до ук и ето ви чисто заработване на 50 лири на седмица, и ситуация близка с 'робство' ама кои я е бил по главата да се хваща.. за повече пари + наем + ражоди + разправии с властите никои няма да я вземе.. сигурно е некоя дето не може да мръдне от там дето е, а и се иска - и даи да ревем - психически тормоз ??? сиреч хванала се е и много работа има и хем не ще у дома в соутх ася, хем не ще да бачка.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вероятно става въпрос за индианци, негри и индийци.

В България правителството третира всеки българин като роб или като заложник и никой не протестира!

хора имат се предвид прислузнизи от филипините и други азяцки или африкански дурзави които с тази работа деза хранят. те са наистина като роби застото от работотдателя зависи дали сте напуснат страната. законите ги поставят в това полозение. те не смеят и да се оплачат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

2009 средното седмично заплащане за жени на пълен работен ден във Великобритание е било 426 лири.

Обичат ви и просто искат да сте наоколо им по-често. А и защо ви са още пари, като имате покрив и сте живи? И без друго нищо не разбирате от английска мода, не сте добре с езика /въпреки надутите шестици в дипломата/. Пък и не сте били английска, а турска колония, а ако ви пуснат на улицата, много ще крадете, така че..... Горе-долу така ви виждат от тяхна гледна точка. Обидно, но това е механизъм за тяхна самозащита от прекомерно увеличената вълна чужденци. Все пак - отворени, отворени за света, ама са си империя! Утехата ни е, че дори и чинии да мием, пак сме по-интелигентни и съобразителни от тях, с по-изострено чувство за хумор и по-жизнени, не тесногръди и затворени. И така, ще поживеем, ще видим...

50 на седмица може, но не и в Лондон. В провинцията може. Гена, ако нашата образователна система е по-добра от тяхната (която в света е една от най-добрите и изпитани от много време) аз ше стана Чибурашка.

АМА ТИ СИ КРОКОДИЛ, АМА НЕ ГЕНА ... А "ЛАКОСТА"

Ей, с други думи - стойте си в наща хубава България, а? Да спрем изтичането на млади и кадърни хора в чужбина! Нищо че тук си умират от глад и немотия... Ей, тая медийна кампания, брей! Ще уплаши хората и те няма да напускат вече България. Да има материал за преброяването... Ех..... Българийо!.....

ако в англия има примерно 100 такива случая при 60-70 млн. население в жалката българия при 6-7 млн има поне 200-300 такива примера,но просто не се разгласяват и не се стига до съд.така че общо-взето който умее да мисли,а не само да слуша чалга с ракийка и салатка нека да открие 10-те разлики.

Ами да! По-добре младите и кадърни хора да чистят домовете, за....ите и т.н. на необразованите англичани. Ти искаш да кажеш, че англичаните чистят, пък нашите са им шефове? Голям смешник си.

Всеки ще различи диаманта сред пясъка. Обаче ако и ти си пясък - сърди се на себе си.

Ха-ха-ха .... отново партенка ! Чистачи и прислужници в УК са англичаните, защото повече от ч0% от тях нямат или не са заваршили дори средно образование (...,а за качеството на образованието им няма въобще да говоря и да коментирам) .... Не знам, кой ги пише тези "новини", но на му липсва всякъква реална информация ... Няма да се учудя, ако комнтара ми въобще не бъде пуснат.... Гледайте и в България така да унищожите образователната система , както са го направили тук и много скоро ще я напълните и нея с български чистачи-слуги ...

пише се завършили, а не "заваршили"

И това ви учудва?

"Средното възнаграждение на седмица 50 лири".... сигурни ли сте, да не са 50 лири на ден!!!Защото това все пак не е България че да работят за 200 лири на месец.