Меркел не дава да се пипа гръцкия дълг

Германският канцлер Ангела Меркел отново се противопостави на преструктурирането на гръцкия дълг, което се разглежда като решение за преодоляване на кризата в Гърция, съобщават гръцките медии.

Обратно в новината

Коментари - Меркел не дава да се пипа гръцкия дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

туй българина е странна птица.. не вземе да се поучи от грешките на околните, а бърза да ги кълве. Прав е ББ - генетичният материал е лош.. ама дали заради турците, гърците или в самите нас е проблема не знам.

успех на изборите ;-) няма друг начин да разберете, че "идеята" ви е доста нереална.

Грък, колкото за престижната нощна работа на българките, не ми се прави на благороден елен. Ти откъде знаеш за тяхната работа, май доста си практикувал с тях?! И защо гърчулята си вземат все красиви българки и загърбиха трътлестите си и късокраки еллинидес?! Нали сте много праведни! Защо не се похвалиш, че освен демокрацията сте описали с охота и хомосексуалната любов - Платон, "Пир"! Или за откраднатия исторически уж за грък Александър Македонски, с любовника му Хефестион. Да не говорим и за живота на хетерите в демократична Атина!? И още се тупаш се в гърдите за нация, чието най-масово обръщеине е малака /чикиджия/!

ОББ,Пощенска банка,Пиреос банк,Алфа банк,the mall,хотел Шератон,Германос,Глобул,Мултирама,Плесио,Икеа,Интерспорт и всички поголеми фирми,дошли в България са с права закупени от Гърция,но изглежда ти си направил по-сериозни инвестиции ,та тези ти се виждат малки.Теб не те признават за човек и не ти плащат в собствената ти страна,та си се разгорещил за отношението,което имат чужденците.Излез малко зад граница и научи нещо повече от малака,за да видиш каква престижна нощна работа имат българските жени.

престижна, непрестижна -важното е че, българките са разтропани, не са мързелани, работят и сами си изкарват парите по какъвто и да било начин , а не чакат като мързеливите дебели мустакати гъркини да си стоят в къщи ,където само папат като невидели храна в индустриални количества и чакат мъжете им да ги издържат с пари, откраднати от наивните европеиските данъкоплаци......

Наистина са разтропани,доста повече от допустимото,но не е в ъв ваш интерес да го афиширате така открито.

Повечето ви банки са клончета на други мощни чуждестранни банки. Благодарете се, че е така, защото същите те сега натискат да ви се дават новите кредити. Ние нямаме проблем с вас, вие имате проблеми със себе си и с цяла Европа, като воденичен камък на врата й тежите, демократични мързели. Всъщност нито една банка не е инвеститор, а грабител, приватизираха българските банки за пет стотинки, изнасят печалбата навън. Нито хотелът е инвеститор, а също е събирач на пари, нито измамния Глобул - направо да си ходи, ама никак няма да ни навреди с това.

Така е ,върви им на мързеливите гърци .Сума ти милиарди им се даваха преди годни ,както и сега.Едва ли има толкова толерирана страна от ЕС ,както Гърция.Държава без почти никаква икономика,заложила единствено на туризма...

kgb777kgb

Бог да пази Меркел и немските политици , те поне мислят с главите си !

Какви хубави милиарди се наляха в Гърция. Има кой да им ги даде а на нас ни предоставиха едни малцинства ........ и нищо друго. Толкова могат нашите политици. Тоест НИЩО.

Възможности за Р. Гърция Връщането на Р. Гърция към драхма не намалява нейни задължения в евро. При такава ситуация, предимство за властите на Р. Гърция е, че има (подобно на други правителства) възможност да емитира вътрешен дълг в драхми и събраният паричен ресурс да бъде ползван за конкретно плащане на външния в евро и след това да девалвиват драхмата, т. е. обезценят вътрешния гръцки държавен дълг. Днес Р. Гърция има трудности да си плаща държавните задължения в евро и ръководството на Европейския съюз помага за временно плащане на тези задължения за да отложи срива на Европейската финансова система. (Доказателство: Без временната помощ - сривът на европейската финансова система щеше да е вече наличен.) Проблемът на Р. Гърция е същият както при другите европейски страни работи се при условия на конкретна държавна финансова "Грешка на Джон Лоу", поради която правителството на съответна държана е с държавен бюджет с налични ненужни завишени държавни разходи и ограничени бюджетни приходи. Поради държавната грешка съществува зависимост правителството колкото повече работи (за достатъчно време) толкова по-лоши управленски резултати получава. (Най-сигурният провал на съответно правителство е да работи при условия на запазване на сегашната държавна финансова "Грешка на Джон Лоу".) Ликвидиране на наличната държавна финансова грешка е от компетентност на правителството, пред което сега има две възможности: 1) Да продължи тази никому ненужна държавна финансова грешка, която ще осигури нови болезнени щети за хората и да се обрече на политически самопровал. (Най-сигурният провал (за достатъчно време) за всяко правителство е да работи при условия на представяната държавна финансова грешка.) 2) Да прецени гибелните последици от наличието на държавната финансова грешка и да предприеме конкретни действия за нейно прекратяване. 24 часа след начало на прекратяване на държавната финансова "Грешка на Джон Лоу" стопанските процесите ще започнат да се развиват към подобрение, което е съпроводено и с намаление на сегашни ненужни държавни разходи и ще осигури за правителството конкретни пазарни приходи за да изпълнява свои незаменими обществени ангажименти.

Така е . Но немските банки нямат интерес да изкарат Гърция от еврозоната.Прочети долния ми постинг за Меркел.

глупости....ако въведат драхмата, външният им дълг ще стане космически, заради разликата във валутния курс така стоиността на драхмата ще бъде силно занижена....тоест дългът им ще се учетвори ........единственото възможно решение е разпродажба на държавни активи и имущество, приватизация, съкращение на заетите в раздутия държавен сектор, и сваляне на заплатите и пенсиите до 200-з00 евро...това е.....чака ги голямо приземяване и драстично намаление на стандарта

Не са глупости. Като въведат драхмата и после я девалвират, практически вътрешния им дълг изчезва. Външният могат и да не го плащат. Няма кой да ги накара.

Демократичен сайт сте!Мненията се публикуват,само ако съвпадат с вашето!

прочетах прочутата ти статия, гола вода си, eй.

Ако имате да кажете нещо по темата за преструкториране на дълга-моля кажете го.Всичките глупости,които са написали някои в този сайт само потвърждават безкрайните им комплекси и омраза.В Гърция,живеят и работят повече от 200000 българи.Когато ние дойдем да ви молим за каквато и да било работа,тогава се правете на велики,сега не ви отива.

Вре малака, ако вие си работехте вашата работа, ние и нашите цигани нямаше за къде и за какво да идват да ви слугуват. Да работят нещо друго различно от слугинаж и събиране на маслини и плодове??? Нима имат възможности да бъдат равноправни участници в пазара на труда, или в патриархалната ви икономическата парцелираност. Не ми говори за т.н. гръцки инвестиции в България, предимно измамната и грабителска работата на ишлеме в пограничните райони. Сега като ви спаднат доходите и не може да плащате за слугинаж и започенте сами да си бършете задниците, дано спрете да се тупате в гърдите, колко сте велики и превъзходни.

kgb777kgb

Не се изнервяй , малака , просто на европейците им писна да ги правите на маймуни и врътнаха кранчето ! Живяхте на гърба на Европа мноого , мноого години - свърши ! Трайте си и си вижте реалността ! Дали Българи ще работят в Гърция не го решаваш ти , аз лично НИКОГА не бех работил в Гърция и никога не правя бизнес с гърци ! В Гърция може само да почиваш и то при определени условия ! Не се надувай толкова , не сте велики , само устите ви са големи и лъжите интернационални !!!

балканските цигани да си траят. понеже живете помежду си не можете да разберете че сте единствената наця която не се различава на ваншен вид от циганите

като са давали немските банки заеми сега да си поемат рисковете.защо да не се преструктурира ще загубят 50 -100 млрд евро дето вече са ги взели от гърция

Предлагам да игнорираме всичките малоумни коментари на тази комплексарка - тедиуса, за да не смята,че е нещо повече от нас! Нека си излива злобата сама!

чудесно.много ще се радвам,ако просто ми прескачаш коментарите, като толкова те дразнят-а не да си губиш ценното време да обясняваш колко съм неграмотна, незадоволена, комплексирана и злобна.така би постъпил един умен и възпитан човек. и късмет!

Я не ми говори на ти бе.

А кой си да ти говоря на ВИ?

Глупости на търкалета-ние специално почти нищо не плащаме !Големият нетен донор на Европа е Германия ,а ние сме едни бедняци ,които се присламчват с наивната и глупава надежда да гепят някоя и друга троха!Гърция като една от великите култури на света и родина на демокрацията се радва на особена почит не само в Германия!какво да се прави-съдба!Представа нямате какво присъствие има Гърция в САЩ и Европа!Десетки улици кръстени на имената на гръцки градове,учени и философи,исторически места в градове на Франция,статуи с бюстове на гръцки учени и лекари от 20- ти век,на дипломати работили във Франция и десетки още други неща!Да се смаеш !Затова при целия трагателен патриотизъм не се опитвайте да се съпоставяте с тях!

само преди два месеца борисов подписа с ес ,че българия се задължава да внесе 6 милиарда точно във спасителния фонд на европа-точно за гърция и другите лентяи от пиигс....ти нали не си мислиш,че борисов ,ще ги извади от джоба си?ще ги извади от твоя и от този на блгарите, за да продължават гърците и португалците/на които току що ес даде 26 милиарда/да си щракат с пръсти........а културата могат да си я заврат където слънцето не грее щото култура не се яде, нито ти плаща сметките

Така е. Можеше обаче да има и улици с имена на български учени или лекари, ако не ни беше газил комунизъм. Те са с едно 50 години преднина, имали са възможности, за които ние не сме могли да мечтаем, интелектуалният им елит не е бил подложен на ''народен съд'' нито е бил потискан, били са свободни да ходят където искат и да се развиват, и затова сега е странно, че са в такова положение. Малко справедливост никога не е излишна.

Кви възможности бе я им виж историята от последните 50 години гражданска война беднотия и след влизането в ЕС дърпат яко. Все комунизма ви е виновен на глупаците. Навярно и той е виновен че Аристотел е грък.

Глупости на тъъркалета. Това за което говориш драги е Елада. А днешните гърци са едно мързеливо племе дошло от Африка, което си присвоява древни култури и достижения

То същото някой може да каже и за българите - че нямат нищо общо с българите преди турско. Само че и ние и гърците сме все наследници на това, което е било.

Клод, ти български плод ли си или гръцки пурдот? Европа е наивна и чревоугодна дама, оставила се на произвола на измамните и ухилените гръцки магери, Карагьози и Одисейчета да я задоволяват с десетилетия и отгоре и отдолу. Надявам се да осъзнаят, че да кръстосват гръцките островчета излиза неудобно и твърде скъпо дори за глупав пурдот. Пък може и да се усетят и преименуват някой сокак.

Още ли искате Европа? Плащайте тогава за поддържане на стандарта на живот на гърци, ирландци, португалци и може би испанци. Какво трябва още да стане за да си отворите очите? И Европа даже разбра, че може да живее на наш гръб, защото българите сме евро шизофрени.

Какви глупости дрънкаш. Би ли ми отговорил на въпроса: колко милиона ни е годишната вноска и това дали ще нахрани Европа?

Годишната вноска ни е около 800 милиона, които ги плащат българските емигранти с кървав труд, от където по официални данни влизат около 1 милиард и 200 милиона евро. Европейския съюз от своя страна отпуска някакви субсидии, с които нахранва българската евро бюрокрация в България, на такива като теб. За да не виждат и не чуват, а после си връща голяма част от тях под формата на глоби и наказания, дърпане на уши и т.н. Защо парите на българите трябва да минат през Европа, някоя от майната си да ни ги разпределя, и да ни въртят както си искат. Направиха ни на маймуни, е аз не искам повече да бъда маймуна, избора си е ваш.

теди уса, сто не си намериш някое по серизно занимание в уса а си губиш времето с този саит. аз састо зивея в нортх америца и ти се чудя на акала!!?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Hещо не разбрах какво общо има между коментара ми и факта,че живееш в северна Aмерика?нещо ми се губи логиката, моля те да обясниш?коментирала съм по темата, не кои къде живее;а къде и как си губя времето, е лично моя работа, за което на никого не дължа обяснения!

Предлагам да игнорираме всичките малоумни коментари на тази комплексарка, за да не смята,че е нещо повече от нас! Нека си излива злобата сама!

чудесно.много ще се радвам,ако просто ми прескачаш коментарите, като толкова те дразнят-а не да си губиш ценното време да обясняваш колко съм неграмотна, незадоволена, комплексирана и злобна.така би постъпил един умен и възпитан човек, наистина.Kъсмет!

Ха-ха, Гърция е нищо, чакайте да видите когато дойде ред на Испания до няколко седмици

Меркел държи твърда позиция. Иначе не мога да проумея, как тая жестока и твърда към българите Европа е толкова глупава и блага спрямо Гръция?! Това световна конспирация за облагодетелстване на гърците ли е, или тотално оглупяване на другата Европа? Нашия външен министър Младенов вместо да спряга постоянно като бълнуваща баба стари приказки за бедите от ДС в МВнР, да вземе и кресне в ЕС, да се наложат драконовски мерки на Гърция. Тя да си намали бюджетите на силовите министерства, чиновничеството, пенсиите и заплатите с 50 %. Не може да обучават ежегодно по 20 служители за разузнаване на България, когато ние сме свалили гащите си, благодарение на същия Младенов и Боко. Да започнат да разпродават територията и се върнат към същинското за тях природосъобразно съществаване с магарета и барбун. Друг начин няма, иначе цял живот ние ще мизеруваме за благото на гръцкото хайлязуване, тропане на заибекита и вой на тъжни песни за несполучливите им агапи-та.

Не можеш да проумееш защото не се замисляш кой държи основната част от гръцкия дълг ! Ако дългът се преструктурира, германските и френските банки, които го държат ще трябва да си преоценят актива и съответно да останат доста по-малко капитализирани (разбирай неотдоварящи на регулациите)

Не бе моме. Въпросът е защо изобщо им дават нови кредити, като предварително е познато, че няма как да ги връщат при такова държавно прахосничество и такъв измамнически народностен материал. Трябваше да ги оставят да си ядат раци и червеи запаметят, що е това гръцка цивилизация.

''.......тропане на заибекита и вой на тъжни песни за несполучливите им агапи-та....'' :-)))))))))))))))))))))) Не мога да не се насладя на сполучливата шега! Малка корекция обаче - правилното е ''зеибекика'' :-) За останалото - vote up!

хитрите гърци добре си направиха сметката с фалита на европа,сега ще ги издържат доживот само и само да не се срине еврото......аиде честито на всички данъкоплатци в европеиския социалистически съюз, които ще им плащат масрафа, включително българите на голия си г.з

От бос цървули не можеш да вземеш - ще плащат тези дето са ги дали парите на гърците - просто няма да могат да си вземат дълговете.

Абсолютно правилно. Да си коригират пенсиите и заплатите там. Както трябва г-жа Меркел да изиска и у нас нещата да бъдат наред и да има истински реформи.

Никакви пари повече за Гърция, не може те да щракат с пръсти всеки път като им се отпуснат пари и когато вземат да свършват да искат още. Не може всички останали страни от ЕС да захранват един мързелив народ.