Експерт: Изпушването на наргиле е равно на 100 цигари

Изпушването на едно наргиле за един човек се равнява средно на 100 цигари, каза д-р Ангел Кунчев за вредата от наргилетата и електронните цигари.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Изпушването на наргиле е равно на 100 цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо наргиле, след това обрязване, накрая чалма...

Елате в Перник. Тук въздуха е толкова мръсен, все едно пушите ниргиле ... и е напълно безплатно.

В началото на статията се споменават и "електронните цигари", но изобщо не се споменава нищо за тях надолу. Аз съм с електроника от една година и е много по-добре - не смърди, не кашлям и е 10-ки пъти по-евтино.

Да бе, супер е :))) Дишате изпаренията на нЕкви химикали. Да кажем, че си щадите белия дроб (не е сигурно), но с тая пара си скапвате лигавицата на устната кухина и зъбите (много повече от тютюневия дим).

Най-гнусни простаци са селяндурите, които нагло пушат електронни цигари в метрото.

ujabg

Никога няма да пипна арабска пушеница....

Докторът се прави на математик, но при такъв "механичен" подход, сметките му не излизат, а и са доста неубедителни... Все тая!

А най-вреден за здравето, всъщност е Животът... Така, че правете си изводи, от какво точно да се откажете! ;-)

Пушещите наргиле в заведение за мен са келеши, но това си е техен избор. Обаче кръглото число 100 цигари тук говори директно, че статийката е доста поизмислена. Всъщност така е и за всичко свързано с тютюнопушенето. Някакви бомбастични заплахи колко било вредно и нищо прецизно изследвано и проучено. А аз чакам отговор на загадката защо Уинстън Чърчил, който не е можел без пурите си и няма и една снимка без пура в устата е живял 92 години. Пури, а не цигари с филтър. Ха де!

Питай Вежди Рашидов ! И той не можеше уж без пура и уиски - но разви рак на гърлото и едвам го спасиха .Много изстрада и вече не ПУШИ !!!

А изпиването на 5кг. боярищник от руските мужици на колко кила тройной одеколонна равни? Ха...ха...ха... А излочването на 5 кг. чист спирт от руските спи Васил тьотки на колко аборта са равни? Ха...ха...ха...

Така е , CO (въглероден окис) е без цвят и мирис - но убива !

Да, ама когато е големи количества.... и не се натрупва като катраните. СО намалява транспортирането на кислород от кръвта до различните органи..., а съединението което се образува ( по спомени) е кабокси хемоглубин.

Аз съм непушач, и съм пушил наргиле като по-млад и мога да кажа, че няма как това да е вярно :). Тютуна да е колкото в 10-15 цигари. Крайния ефект - също. Ако някой изпуши 50 цигари (примерно си дели 1 наргиле с приятел, което е класика), то би му станало лошо. Аз съм непушач и от наргиле никога нищо не ми е ставало. Че е вредно е ясно, ама доста глупости са се изписали по темата :)

Чета и се пуля на глупостите, които се пишат по-надолу и то на 15 септември! На защитаващите наргилетата-абе вие добре ли сте? Тук генералния проблем е, че децата ни пушат-не можете ли да го разберете? Много важно дали експерта е прав.....!

то по света децата правят секс, както и в България. и резултати има.... Долавям, че и Вие не сте на ясно процесите, които протичат по време на пушенето, та за това чудите.... Прочетете малко и тогава тогава, ако не го проумеете - си се чудете !

Само за сведение-непушач съм и то от най-гадните такива,т.е. бивш върл пушач, така че съм много наясно с пушенето и ефекта от това. И чай да пушиш има едно нещо, което се нарича въглероден окис, което не искам детето ми да гълта. А, пък ти ако искаш стимулирай детето си да пуши и да прави секс още на 10 годишна възраст...ето това е проблема, че на много като теб не им пука и го възприемат като нормална еволюция на поколенията.Ами НЕ Е -когато може да се контролира!!!

От такива експерти ми се гади, а мнението ми за тях е : Манипулатори на общественото мнение. Явно писането на глупости се харесва на някой....

колосални глупости. То света да се е свършил бре!

Предлагам на този учен прост експеримент - аз ще изпуша за 1 час едно наргиле, а той 5 кутии цигари. После ставаме и си ходим. Ако му стиска, след 2 часа така. Аман от хора, които приказват 5 за 4 и се правят на учени. Колко е натоварването е 1 час каране на колело по тази схема? И к'ъв е акциза на въздуха в София?

Е, к'во чакате, смъртен случай ли, че да се задействате???!!! "Фактът, че имаме такива доказани случаи, макар и рядко, от органите на МВР, а имаме случаи и на тийнейджъри в по-ниска възраст, които след изпушване на едно наргиле в рамките на 30-40 минути, са имали нужда от лекарска помощ на базата на получена хипоксия"

Откакто решиха да му сложат акциз и това удоволствие стана животозастрашаващо... То и животът е болест предавана по полов път с гарантирано летален изход та сигурно скоро и него ще го обложат с целия спектър от данъци които НАП може да измисли;)

Интересно а колко грама тютюн са 100 цигари и колко грама тютюн има в едно наргиле дали е равно количеството?

Що не вземете да кажете на простолюдието колко катрани и подобни вредни вещества се трупат по месото/каймата когато ги печете/опушвате върху скара на дървени въглища? Вземете кажете и на онези глупаци които пекат в барбекьо с капак за по-добро опушване! Това са едни от най-канцерогенните вещества, а всички ние обичаме да ги хапваме до прусване;)

Разликата между наргиле и електронна цигара е огромно ! При наргилето има процес на горене на билките с различен аромат.. При електронната цигара има изпарение на веществата Глицерин и пропилен-гликол.. При горенето се образуват доста врени вещества, докато при изпарението се образува водна пара и други вещества в много по-малки количества. Разликата в цените обаче значителна... Една кутия на ден (5 лева) СРЕЩУ 3,5 стотинки при електронната цигара !? Та за това воя е толкова голям !

Колега , комунизма не е свикнал да дава факти към "Новините си" Казва се и така е ! точка иначе ще те репортнат на .... арменския поп ... мислят си че е 1981ва Ама вече не им минава номера , има и хорица глупави ама ползват гуугле или там някоя страничка , да проверят дали е точно така .... Изненада ... нямало общо с истината Терминал(НО)2

Живеенето сред такива политици е 1000000 по вредно от цигарите... Да ги забраним а ? Деа пропагандата , 1во данък им сложихте , после се почна с масовата пропаганда , оная лоената буца да не му намаля оборота че ви впрегна всичките в хорен глас да бълвате мизерия Ами да го кажем на тия на по 120 години дето живеят в керпичените къщи някаде в Азия , те явно пушат по 5000 цигари на ден и пак доживяват 100 ... сигурно е от доброто здравно там... Терминал(НО)2

Ти си сляп. Не виждаш главния проблем. Ти си заблуден, бягай на терминала щом си мислиш че политиците са ти виновни.

grlogblog@gmail.com

Пожелавам ти все хубави дни като сегашните там да имаш. Стой си в задимената стайчка , нека те хойка чорбаджията ти и така ... щом ти е кеф не се обаждай Терминал(НО)2

Терминалът е за страхливците и слабите, всеки да решава дали да се бори или да бяга!!!

Д-р Кунчев това е ясно. Кажете сега и за онези, "по-другите" наргилета дето правят пуберите и разни други шантоци на слънчака магарета.