17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много жалко за тигъра.

Скоро заминавам за Русия отново..ехх кеф, широки улици, хубави млади момичета, богати трапези, уютни снежни вечери..А не миене на чинии или каране на тирове по 15ч на ден. Ха наздраве

Е то не може само да караш по 15 часа... Поработиш десетина месеца, па после две седмици разпускаш. Или една? Зависи колко си спестил. Почивай си! Не ни пречиш!!!

А дано те Гепи някой амурски тигър че за да ни отървеш от присъствието си.

SirBob

Когато не може да се говори друго освен идиотщини, като че ли е по-добре да се мълчи.

Завиждаш, а?

"Човекоядците от Кумаон" - легендарна книга от ловеца Джим Корбет, застрелял не малко тигри-човекоядци в тази област между Индия и Непал. Някои от тях върлували с години и изяли по над 400 човека. Горещо я препоръчвам, у нас е издавана още през 70-те, може да се намери и изтегли онлайн на български.

Драги добричлия, хубаво е, че препоръчваш тази книга. Който желае, може да я прочете. Аз бих препоръчал и една друга, "Саваните на Кения", писана от един подобен "герой", убиец на диви животни. Но може би трябваше да споменеш, че ни един от двамата не се гордее с това. Особено вторият, Джон Хънтър, който е убил над хиляда слона. И двамата осъзнават, че това, което са вършили, е престъпление срещу природата...Не стига, че отнемаме хабитата на животноте, ами и ги изтребваме. Много хора не осъзнават, че тая земя НЕ Е само наша, и че нашата алчност и егоизъм ще ни погуби...

Ооооо попаднах на интелигентна групичка! Да се включа и аз с една стара книга по темата за животни - човекоядци. Леопардът от Рудапраг.

Мисля, че не е книга "Леопардът от Рудрапраяг", ами е разказ в книгата "Разкази за джунглата" -- излезе някъде 1977-78 г.

В Индия си имало регион, където тигри ловят ... хора. А те заради вярвания не ги стрелят. Затова си слагали маски на лица отзад, за да мислят тигрите, че е лице. Че нападали в гръб. За разлика от други хищници, тигрите нападат и когато не са гладни.

Да, така е. Районът се казва Сундарбан, обширна блатиста месдтност в общата делта на реките Ганг и Брахмапутра. Половината е в Индия, а останалата част е в Бангладрш. А това с маските има доста съмнителен ефект. Тигрите нападат и с тях и вез тях, просто човеците са лесна плячка...Кат' няма какво друго да ядат, естествено ще нападат хора. Наблизо са им, пък и щъкат из техните територии...Та така...

Евала. Голяма препоръка за "геройствата" на някой, изтребвал защитени видове. Човеци пет милиарда и продължават да се плодят като хлебарки, а от тия тигри са останали 500 в цял свят благодарение на такива "легендарни" ловци.

веднага да пратим нашия безстрашен патриот лъв Волен Сидеров при тигъра,ето бил е французойка,студенти,значи и срещу амурският тигър с голи ръце може да отмъсти за руснака!

Бял ловец - глупав ловец !

Помните ли филма "Матрицата"? Да ви припомня какво казва един от героите, Mr. Smith: "Само две същества на тая планета убиват гостоприемника си - вирусът и човекът...". Та...

idio

страна агромная! територия на тигри! каква ирония? територия на тигри, и територия на “прабългари”. вътре в държавата

В другите медии се появи подробна информация. Четириногия е бил със силно раздразнено обоняние което е провокирало агресията. До лобното място са открити шишенца боярьiшник

прост си и тъп

Ти явно си с раздразнено дебело черво. Резания патламак ти е разпердушинил алкъта, та затва квичиш на умрело.!. мбууухахаха

на капки заедно с мента и валериан е полезен за нервите и сърцето. така че не си оригинален.

GOVORIAT ZA KRAVARNIKA A M E R I K A N S K I A KRAVARNIK

В Русия тигрите са на свобода, а при Западналите наркомани тъй ли е? П.п Жалко и за двете жертви.

Тоя синът му що не се е пробвал срещу тигърчето, с оръжие всеки е Бог. К'во се бутат там?! Едва ли за да посадят дръвче.

Жалко за тигъра!

Опасни котки са... Няколко такива да пуснат в парламента и да го заключат отвън,бая плюскане ще има...

Тигърите са иначе гальовни жуйвотня , но требе да ги подхванеш с блага приказка .

Шило

Пробвай :-D .

Ужас!

повече му викаха усурийски тигър, амурски много рядко, сега май е обратното...

и другите 500 да изядат по един руснак, все е нещо

Много си зле, щом трагедията на един непознат за теб човек те прави щастлив.

Трагедия на аматьори убийци, ликвидирали един от последните по рода си животни?! Гледай "Дерсу Узала", за да добиеш елементарна представа за отношението на истински ловец към природата.

животните нямат право да се защитават, така излиза.

Понеже всеки случай на убийство на тоди вид тигри се разследва,затова убил тигъра след като изял партньора му.

синът е убил тигъра. ненавиждам ловците. жалко за тигъра.

освен това - ловецът е бил нахапан, ловецът е убил тигъра, а когато са дошли медиците другият е бил още жив, но е умрял в крайна сметка от раните си.

са навлезли в чужда територия. Докогаааааа??????

на, чети: случката е станала в " Хабаровски край, близо до границата с Китай".

Само 500 броя?! Е, как да не те е яд на тези ловци? Преди се е ловувало за прехрана. Сега обаче нещата стоят другояче. Ако питаш ловец, защо изобщо го прави, ще ти отговори " за спорта". За кой спорт?! Да ходиш из природата и точно като някакъв психопат да отнемаш живот на всичко ще ти се изпречи пред дулото. Това ли е спорт?!

за юани го правят. Продават ги на китайците.

Имаше една книга- "Няма място за диви животни " на Бернхард Гжимек Въпреки, че беше писана за Африка, е болезнено актуална и вярна за всяко кътче от планета ни. Не остана място , където човекът не се наврял и съсипал, и да остави дивите животни да оцеляват някак си поне.

за един амурски тигър, който го бяха забутали в някакъв зоопарк. че и тигрицата, гаджето му. бяха пуснали петиция за спасяването им. и аз я подписах. сега вече са върнати в резервата и са ОК - същите красавец и хубавица са като това същество на снимката.

от човека по-голям звяр няма!

Жалко , че не е успял да сефтоса и другия идиот , дето не си седи в къщи , а се занимава с простотии !!! Ловът трябва да бъде тотално забранен , но проблема е че е удоволствие за комплексари и тъпанари !!! Хората ще се самоунищожат - Това е ЯСНО , но дотогава ще съсипят природата тотално и много видове ще изчезнат от човешката простотия !!

рассия. Животни, животни....ама и те разбират кой е лошият!

да те тестват амурските тигри колко си добър, цивилизован и умен. успех.

поуката от тая тъпа "новина" е, да не ходиш в борови горички с лодка

равновесие ще настъпи тогава, когато тигрите станат повече от хората. и не само те...а и други животински видове..

и как ще има равновесие когато ще са повече?

това е искал да каже човекът.

тигърът си е тигър. никой тигър, лъв и друг хищник не обича да му влизат в територията, особено когато се храни. жалко за човека, но така е в гората.

защитена територия точно заради тези тигри - какво е правил главанака с пушката, освен да бракониерства? каквото е търсил, си го е намерил. хич не ми е жал.

Руснаците са войнствен народ , играят си с оръжие

И сега какво като е убил ловеца? Голям праз ловци има колкото щеш тигри няма! Мисля, че трябва да се забрни на ловците в региона на тигрите да носят оръжие и да носят само лък и стрели. Даже понеже всички нации са достатъчно задоволени откъм храна навсякъде трябва да им се забрани използването на огнестрелното оръжие и араблетите.

животно.. За съжаление броя им намалява, а на идиотите расте неудържимо.