Американски сенатори подготвят "санкции от ада" срещу Турция

Ердоган не е наш приятел, а Тръмп ще понесе 100% отговорност, ако нещата излязат извън контрол, заявиха близки до президента законодатели, след като Анкара започна военната си операция в Североизточна Сирия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

О,ама американските сенатори вече в ада ли са!Учудвам се ,не защото не заслужават ,а защото ми се струва ,че става доста бързо! Предполагах,че за повечето от тях в ада ще има отделен казан с екстри -а това са инвестиции ,работа ,изисква се време!Изглежда дяволите в ада работят сериозно по американския въпрос!?

Пак за вътрешна употреба. Импийчмънт. И ние сме за това ама няма кой.

Това е проверка какво ще направят ООН и НАТО, дали ще гледат отcтрани. Cega cледва военна агреcия cрещу Гърция и окупиране на нейни територии до Халкидики, cледва окупиране на целият Кипър, cледва окупиране на чаcти от Армения.... Вcичко прилича на агреcията на нациcтите през 1938-39-та и окупирането на околните им държави.

Армения няма как да барнат, защото те са с Русия. Гърците имат не по-слаба армия и не по-малко самолети, така ,че няма изобщо да им е лесно. Общо взето прекалено ти е развинтена фантазията :)

Изключително точна позиция на Франция,Германия, Великобритания и част от американските сенатори. Недопустимо е само поради някакво чувство за „несигурност“ Турция да навлиза с войските си в територията на една суверенна държава. Правилно е да укрепи собствената си граница, а не да прави буферни зони на чужда територия. Освен това намеренията на Турция са твърде неопределени. Първо се твърдеше, че ще навлязат на около 30 км. в Северен Сирия, а сега се оказва, че бомбардират обекти на 50 км. във вътрешността на страната. Като се знаят дълготрайните имперски настроения на Турция, положението е изключително обезпокоително. Интересно как ще реагира Турция, ако някоя съседна държава поради усещане на „несигурност“ започне да хвърля бомби над турски обекти.

Определени ca намеренията на чалмите - да cе доберат до cирийcките петролни кладенци, диктаторът Адолф Ердоган и cинът му, търговец на петрол отново да печелят, да заcелят турци в заграбените земи и един ден тази чаcт от Cирия да cе приcъедини към Tуркиcтан. Време е Иран да cе намеcи и да cмачка турците!!

Цирк за наивни! CАЩ 40 години наливаха милиарди в Турция безвъзмездно, подаряваха им най-модерно въоръжение, най-голямата им въздушна база Инджирлик е в Турция, а подготвяли cанкции от ада!! Хаха! Caщ, Руcия и Турция cа в договорка за анти-европейcка политика, c цел разбиване и унищожаване на Европейcкия cъюз като организация и прилапване на държавите от cЪюза, и икономичеcки облаги от това. Първи паднаха Великобритания, по заповед на американcКите cи началници.

Путин да си избира нов президент.

Вие им дайте инвестицията, после ги заклеймявайте!

да дадат малко от тия санкции насам

Schilo

Интересна логика- САЩ са си присвоили правото да защитават "националните" си интереси по цял свят, но друг, ако използва техните способи трябва да бъде санкциониран?

Едно си краварите знаят - едно си (по цял свят) баят...

Ич не се напиняйте! Съгласно руската логика, след като Крим е исконно руска земя, то и Сирия също е исконно турска земя, а и Египет също, а и България също!

Турция до Анадола е изконна българcка земя, наceлена c българи! Кипър е изконна гръцка земя, заграбена от рязаните пишлета. Идва време взетото да бъде върнато, турците в азия.

и защо някои американски сенатори мислят, че САЩ е в праворто си да управлява света вкл. със сила, един Бог знае. Отново се нагнетява напрежение в раьон далеч от САЩ. След като дори спорният по характер американски президент реши, че е прекалил. Няма страна в света, която току така да разреши да се оптцепи част от територията и. Най малко турците. Нещата ще стават по-лоши, ако ВЕЛИКИТЕ СИЛИ не седнат да се разберат. И цялата тази лудост е на прага ни. Утре ще поискат от нас атлантическа солидарност ??!! ПОМИСЛЕТЕ !!

Дрън, дрън. Всичките натовски напъни са в наш ущърб.

И как ще накажат Турция? Освен завод на Фолксваген ще им направят и завод на Форд, а те ще си купят и руски изтребители...

"Санкции от ада" Много добро описание на шизо хотела САЩ. Ад за нормалният човек и пълно с дяволи

Всички подръжници на ПКК вкл. и държави от запада се оптват да помогнат но резултата е ясен. Тези санкции на САЩ никой не ги бръсне за нищо а и щом си ги обичат да си ги вземат към техните държави и да заживеят щастливо. САЩ разбират че с водената от тях политика стават безгласна буква в регион поради което сменят стратегията с цел да им тежи думата. В региона са Русия, Иран, Турция и Китай.

Забрави ТИЯ които командват светът? А ТЕ не долюбват Турция.

Явно Ердоган е използвал Тръмп, за да нападне крюдите, но турците ще понесат санкции. Много ми е интересно какви и дали Тръмп ще ги наложи, защото с него е свършено като политик, ако не се врътне като фурнаджийска лопата... В момента републиканците със сигурност са ядосани и са готови да издухат Тръмп и ще предизвикат избори. Ако републиканците изгонят Тръмп, ще е прецедент, защото никой президент не е заставал срещу партията си и човешките права по такъв брутален начин, осигурявайки на враговете на Америка геостратагическо предимство.

Ердоган ефенди доста надценява силите и възможностите на турската армия. Те толкова години не можаха да победят малките групи кюрдски партизани, които нямаха почти никакво материално осигуряване, въпреки че хвърляха срещу тях всички видове войска - артилерия, авиация, командос, жандармерия, специални полицейски сили, танкове... При това на турска територия! А сега, когато тези същите партизани са добре въоръжени, обучени и управлявани, плюс сериозен боен опит... Като как Ердоган ефенди вижда осъществяването на бърза и успешна операция срещу тях?

Единствената страна от замесените в сирийския конфликт, която е най-заинтересована от продължаването на конфликта и превръщането му в тлеещ, това е Россия! Познайте защо.

Schilo

Подскажи.

От 30 километрова , зоната за сигурност май е скокнала на 50 км. :)

Ми хубаво, да налагат санкции. А главният фес като ги изрита от Инджирлик и изкара Турция от НАТО - кой ще е прецакан!?

Турците и Фолксваген.

Нали дели кревата с Путин

Американците,ще санкционират Турция:)))Когато на някой му е през дядовият какво мислят и правят другите има ли санкция която да го засегне.

Я сега да направим списък , на вече ЯВНИТЕ врагове на САЩ , които всъщност те сами си създадоха : 1) Братска Русия - Ядрена сила с най-мощната и най-въоръжена армия в света 2) Народна Република Китай - Ядрена сила с най-МНОГОБРОЙНАТА армия в света 3) Турция - с най-многобройната армия на Европейския континент 4) Иран - Ядрена сила , с Втората по численост армия в Азия , след Китай 5) КНДР Ядрена сила с Третата по численост армия в Азия след Иран Що ли ми се струва , че нашите "Партньори" май нямат НИКАКЪВ шанс ??? P.S. Венецуелския Мадуро да не се брои ...

Този последният Мадуро,това е наистина човек които с гордост носи името си и даже има мадури:)))

А икономическата война с Евросъюза;)

пълни глупости : 1/ Русия категорично НЕ Е с най-мощната и въоръжена армия в света , такава е тази на САЩ и то с голяма разлика 2/ к'во искаш да кажеш - Китай ще се бие със САЩ заради митата ли ? Или заради Тайван ? Иска ви се на путинофилчетата такава конфронтация ама.....мечтииии 3/ Турция си е в Азия , а навремето и Саддам беше с голяма армия и го прегазиха за има-няма седмица-две 4/ Иран НЕ Е ядрена сила , има голямо население и МИЖАВА армия - почти никакъв флот и авиация ( малко и стари самолети ), Ирано-Иракската война им изпи кръвчицата 5/ КНДР к'во ми ги слагаш,девета дупка на кавала , ако ще и 5 млн.армия да имат.....оризоядци.Ни флот,ни авиация, ни голямо желание за бой.....тънат в див тоталитаризъм и гледат завистливо на Юг. Що ли ми се струва , че нашите "Партньори" имат ГОЛЯМ шанс.....щото с тях са Европа ( вкл.Англия,Франция,Германия,Италия,Испания) , Канада , Южна Корея,Япония , Австралия........всъщност КОИ са срещу тях ? Май една Русия ( бедна и оскотяла ). Китай и Турция ви се иска на ВАС,руските тролове,да са срещу САЩ и ЕС ама ще си останете само с мечтите , КНДР и Иран - не са дори регионални лидери , въобще къде ги слагаш , просто не знам.....тия при една здрава война със САЩ и за една седмица ще са върнати в Първи Клас като Ирак

Това дори да беше вярно...такива неща ли радват нещастната ти душичка?

Политиката на чичо Сам- използвай и изхвърляй. Преди тази политика беше поне по-префинена и задкулисна,но сега след като Тръмп бе избран за Президент вече директно във Фейсбук може да видите цинизма на тази политика чрез постовете на Тръмп.

Това очаква съюзниците на САЩ! САЩ ги използват докато имат сметка от тях, а като не им трябват повече ги хвърлят на лъвовете! Кюрдите воюваха срещу ислямска държава вместо САЩ. Тръмп каза че ислямска държава вече е победена и хвърлиха кюрдите на турците, понеже вече нямат сметка то тях! Това е благодарноста на САЩ!

До м. март 1/3 от турция ще се отдели като Република Кюрдистан! Аллах акбар!

И аз така мисля. Най-после падна в капана на чифутите. А те са му хвърлили мерника отдавна. Още когато изпрати турска гемия с помощ за Газа въпреки предупреьжденията на чифутите, които я атакуваха и убиха няколко турчина а Ердоган се изрепчи, но само с това си остана. Те обаче не забравят и му търсеха цаката. Мисля че най-после им падна в капана който му заложиха...изглежда пак спешно ще припка при Путин. За сега само той го спасява.

Предполагам че вече на всички стана ясно защо Турция се снабди с Ц400. Сега САЩ и НАТО са в мат.

Я ми припомнете наказанието за Турция когато купиха С400 зенитни комплекси??? САЩ не направиха нищо!!!! Какво ще напаравят САЩ сега???? Също нищо!!! Просто САЩ прецакаха кюрдите, предадоха ги!

Нещо ми казва, че мишката се приближава до сиренето в добре изграден капан.

Краварчетата в пълния им блясък - гръмки фрази, голямо дуене, надуване на мускули, "ад", "шок", "ужас", заплахи, накрая едно голямо... нищо, да не използвам една по-подходяща отходна дума. Същото беше като се репчеха на Русия, когато си взимаше обратно Крим.

"Жалко", провали се плана за Велик Израел, голяма грешка направиха, мислеха че са уплашили турците, 40 години напразно се мъчиха.

щото намесят лисе точно в АДА е гипрати Ердоган. Но гледам,че са се отдалеили на прилична дистанция от подводниците ифрегатите на ТУрция около Кипър и само подсмърчат иамериканците и франсетата и всяосталная сволоч дет е отворена кога бият паднал групово.

10 пъти го прочетох...е нищо не разбрах... Какво искаш да кажеш!?

и ще разбереш какво ще стане . То който има акъл и сам разбира, не е нужно да му се обяснява.

А ти поне разбра ли си го?

Накратко - лидерите на Републиканската Партия която излъчи Тръмп се обърнаха срещу него. И то точно в момент в който тече процедура по отстраняването му като президент. Остава да видим дали ще го оставят да изкара мандата си до край или ще го изхвърлят от Белия Дом предсрочно.

Игра е! :) :) Никой няма да го отстрани! Доналд е умен мъж! Отново го доказа!

Хмм, бих казал републиканската партия която Тръмп превзе. Тя не го е излъчила а го допусна на първичните избори за да не се кандидатира за независим. Ако Тръмп не се яви на 2020 изборите републиканците ще загубят, това е пределно ясно на всички.

Това ще е голям подарък за ИД и всички техни фанатици,ще бъдат освободени то затворите при кюрдите.

Хм ...! Путин доволно потрива ръце. А тато Ердоги ще вземе да признае Крим !..?

Като нищо!

Браво на Ердоган - кюрдите са евреи и искат да заграбят територии от 3 съседни държави и да се обединят с Израел!!!! Кюрдистан никога не е имало и няма да има - той ще съсипе мира за хиляди години напред, ако го реализират!!! Ако Кюрдите искат държава - да отидат в САЩ - там има земя колкото им трябва!!!

Точно така е

Нека Германия още 5 завода за коли да построят в Турция!

Ами ние защо платихме на американците а не на германците за самолети? Всеки дърпа кожуха към себе си. Комунизма отдавна мина.

в елин пелин ще прая завод

ВСИЧКИ САЙТОВЕ ТРИЯТ ДАЖЕ БЛОКИРВАТ ПОТРЕБИТЕЛИ ДИР Е САЙТ НО СИ ИМА ПРАВИЛА ТЕ СА ЗА МЕН И ВСИЧКИ НАС

Сега янките ще подпалят няколко села с кюрди и ще обвинят Турция. Турция ще бъде нападната от САЩ,Русия и другите членки на НАТО. Така Турция ще се разпадне. Ние вземаме Одринско

Гърците Костантинопол

+

Русия няма да напада Турция- между тях има диалог. Иран, Турция и Русия неотдавна имаха среща и диалог- малко вероятно да се захапят. като се свършат амунициите на кюрдите ще започне нова песен...

...и като се събудиш краката ти отвити

Резан ли е, нема оправия!

"Американски сенатори подготвят "пакет от "опустошителни" санкции срещу Турция" Volkswagen подготвя инвестиция от 1 милиард евро, компанията дори регистрира свое дъщерно дружество за производство на автомобили в Турция, годишният капацитет е предвиден да достигне 300 000 автомобила, а създадените работни места ще са около 4 000 Германия и ЕС подкрепят Турция и Ердоган и саботират САЩ

Тръмп обеща на американския народ ,че няма да води войни. Това му гарантира втори мандат. Демократите искат война с която и да е страна. Само да няма война на територията на САЩ. САЩ финансират винаги и двете страни в един конфликт.

Във facti.bg всеки коментар си има номер. Така се разбира дали се трият коментари. Тук няма свобода на словото. Сякаш сме в Сталински времена

Междувременно германският външен министър Хайко Маас заяви, че Турция "умишлено рискува по нататъшната дестабилизация на региона" и съживяването на "Ислямска държава" като атакува североизточната част на Сирия... Ами явно това му е целта,да съживи ИД и пак да започнат кланетата на християни...

Путин няма да допусне това.

Турците са много глупави. Влязоха в капана. САЩ се изтеглиха,но оставиха 350 тира с въоръжение. Оставиха десетки тонове боеприпаси. Също и командващи офицери. Това е началото на края на Ердоган. Турския народ ще изгони Ердоган. Защото тази операция ще бъде пълен провал.

грешна ти е информацията, не 350 а 30 хиляди тира, което също няма значение за турската армия

има, има! При това много голямо значение. Я ми припомни, като кога за последно турската армия е имала някъде някакви успехи, като се абстрахираме от разгрома на турската бригада в силите на ООН по време на Корейската война през 1953 година? Щото на мен нещо ми се губят данните за победи на турската армия...

"пакет от "опустошителни" санкции срещу Турция" Много важно! Само след няколко дена Германия инвестира милиарди евро в Турция! Само след няколко дена VW отваря заводи в Турция и инвестира милиарди евро! На Германия ръцете са кървави!

От цялата бъркотия накрая ще спечели ... България. С този неизбежен ход Ердоган бавно и сигурно почва да сдава властта. Ще влоши още отношенията със САЩ и Европа. Ще си развали достлука с Русия, Сирия и Иран. Икономиката съвсем ще се срине и в резултат след няколко години мирно и кротко ще дойдат на власт светските партии.

Малко по малко Ердоган ще докара Фолксваген в България! Ха дано! Но едни санкции срещу Турция ще и сринат икономиката от всякъде...

Може, ако ЕС иска да им се изсипят 4 милиона имигранти...

Иран започна военно учение до границата с Турция

да- разделяй и владей. елементарно. но гениално.

ДИР прави акция да трие мнения просто защото не му харесва нещо или по-точно има заповед от ГОРЕ! Ако публикувате два или три пъти вашето мнение ви забраняват ИП адреса и ви правят безгласни. ДИР.бг е стартирала супер цензора. Ако четете внимателно по-стари коментари в която и да е статия те изчезват. За Фандъкова статиите са със забранен коментар. ДИР е цензор и ще придвижи България да е над 111 място по свобода на словото. Даже да ми забраните този ИП адрес има още хиляди. Ще пиша непрекъснато това съобщение за да е ясно, че цензорирате хората и така изкривявате коментарите и усещането към статиите! Виждам гнусни и обидни коментари които стоят. Виждам как изчезват интересни и не стандартни мнения, независимо дали ми харесват. Моля хора обяснявайте на ДИРа, че са цензори. Забележете колко по-малко коментари има под всяка една статия...

Не се учудвай, аз също забелязах, че изчезват мнения от стари статии. Но хората се пребоядисаха в синьо, а при тях е така.

с 1 куршум- 100 заека.

ФАЩ нищо не произвежда освен заплахи!