17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...преднеолитно племе..." Брей а аз си мислих, че такива племена има само тук на Западните Балкани.

Жалко, че сме християнска държава. Да сте чували, че всички апостоли на Исус Христос са били преследвани и убити? Или ви интересува само рецептата за Коледната баница? Тези хора, от това племе, ако бяха приели Евангелието и Спасението чрез вяра в Исус, биха отишли в рая, а сега ще отидат в ада. Въпросът в вие, с тъпите коментари, къде ще отидете...

Брей! И значи, ако не беше страха от това да не попаднеш в ада, какъв разврат щеше да му удариш, а? :)) Аз нямам нужда от въображаем приятел, който ще ме наказва, за да бъда добър. Иначе, постригвнето и носенето на смесени материи също се наказва със смърт според твоята книга, нали знаеш? И имате ли обновен ценроазпис на това за колко е ок да продам дъщеря се. Все пак, може да съм невърник, ама не съм глупак. За една коза ми се струва малко...

Все едно са амишите в САЩ!!! Според мен, вождът/елитът на това племе може да чете и пише, познава парите, има всякакви модерни технически джаджи (може би на съседен остров, където е забранено за простосмъртни), и е много вероятно да има дебели сметки в някоя банка. По заръка на някой високопоставен индийски политик задачата на вожда/елита е да държи племето си в невежество и мизерия от палеолита, като от централната власт плащат пари за социалното и икономическо развитие на тези племена, които отиват в предназначените за целта джобове! Подобни филми има в Бразилия с племена от Амазонската джунгла, вероятно и в Нова Гвинея. Просто внушаването на страх и враждебност към съвременната цивилизация при такива племена цели или запазването на властта на местните вождове, или източването на пари по разни програми, или показването им като животни в зоопарк на идващите туристи...

Жалко за рибарите, но този проповедник си го е търсел и си го е намерил. Най-големият абсурд би бил ако решат да арестуват и съдят виновните.

US - Пича се е опитал и на тях да им донесе демокрация, но....

Опитал се е да им донесе християнство. То няма нищо общо с демокрацията.

Случва се понякога.Те и с на Кортез хората така са направили

Религиозните фанатици, смятащи, че са притежатели на истината от последна инстанция са еднакво противни навсякъде: ИДИЛ-овци, талибани, кюрета-мъжеложци, евангелизатори от разни психопатски протестантски секти, православни скотове... Няма страшно - Господ ще си го познае горе и ще го прати право в Рая, да го ева.

Това в какво човек вярва, определя и действията му. Предполагам, че тоя наистина е вярвал в невидими приятели на небето, от добро сърце е искал да ги запознае доброто слово на Исус, да ги информира що е то грях, и какво е да гориш в ада. Всичко това добре замислено, но едно нещо са приказките и легендите, друго е да живееш в реалния живот. Връчили са му на пасторчето Дарвиновата награда. Сега остава само на набожните му приятели да вярват, че се е жертвал за божието слово и сега стои от дясната страна на бог и пее псалми в рая, а релано тялото му съхне като чируз на слънце.

Колко ли болести им е занесъл...

Белият западен човек все още не може да проумее, че не всички искат да живеят по неговите разбирания. Проповеди и вкарване във вярата решил да им прави... хах. Трудно ми е да му съчувствам.

Абсолютно. Само дето тоя е азиатец. :)) Нищо, че е американски гражданин.

XMRIG

Намерил е каквото е търсел , някои не разбират че животът на такива места не струва нищо.

все още има щастливи хора нейде ...

Божа работа ? :)

Територията на ловците-събирачи... Да не би да става дума за България?

Тези подхождат доста отговорно към незаконната миграция и заради това все още ги има.

С тоя станадрат дето го имат... Ако искат и 200 години да живеят. Аз по-добре да "страдам" тука в цивилизацията.

Въй, колегата поп данби дън можел да пей убаво, и зарад туй тез диваци да са го убили. Убили божия человек, Господ ще ги накаже!

Извод - за тия дето са прости и вярват че други култури и религии ще ги посрещнат с отворени обятия - т.е. така и е станало, но за да му наденат въжето около врата. Политиците ни са глупави и не осъзнават, какво значи да те срещне човек - тълпа от друга култура и да те оценява и съди според нея.

Кой ги обича тая американска измет каква работа има американския боклук там демокрация ли ще проповядва и в българия трябва да ги разскараме не диваците са отишли в краварника а те отишли там без да са поканени

Хич не си е работа да закъсаш там. Очевидно е деликатно да ги избиеш с картечница, но попаднеш ли им те чака дивашка смърт.

тцтцт! илитерати!

Преднеолитно население има във всяка циганска махала в БГ. Само дето вместо с дъжд от стрели те посрещат с дъжд от камъни и брадви. Диваци.

В махалите има мулатско население от междинна подраса появила се преди няколко хиляди години.

Умно племе, не допуска никаква цивилизация до себе си.

"местните жители са последното преднеолитно племе в света". Още оттогава - 10-тина хиляди годи преди Христа, мразят краварите!!!

Така се пази карантина. Иначе, европейците били избили коренното население на Америките. Първо - то си е там и си му личи. Вярно, в Парагвай, Бразилия, Чили и т.н. не мязат много на индианци, обаче от тях нагоре до Калифорния всичко си е маи, инки и ацтеки. Въпреки това, европейците такива зарази им докарват, че по едно време над 90% от местното население е било дала фира и на север от Мексико така и не се възстановява. Белите нищо не са изтрепали на фона на шарката и другите зоонози, които са закарали. Дори и да са били с най-добри намерения, пак е щяло да има такъв мор. На тези преднеолитните този досаден американски пастор да им кихне два пъти и са свършени.

,,,

Пак рабпта за седми тихоокеандки флот. Може и една бомба, атомна есъествено...

Най-важното не се споменава, а именно - изяден ли е. Също така ако е изяден, трябва да се види дали химикалите в тялото му как са се отразили на тези девствени организми...

кви са тези новини бре... утрепали некъв кравар... той кво прави там

Търси си стадо, което да му дава... Америкос е все пак!

Меркел да ги покани в Европа.Да ги интегрира в съвременното общество.

Още миналата година индийците забраниха острова за посещения, за да се избегнат такива случки. В крайна сметка туземците ще си живеят по-добре и без съвременни микроби. Преди 25 години един антрополог успя да бъде приет от местните и да ги изследва. След това тези полу-човеци избиват де що видят различен от тях. И стига толкоз. Каквото е търсил - намерил го е.

Миналата година??? Я пак си провери инофрмацията.

Luna0102

Сигурно го чакат да се изсуши, за да го изядат.

Какво е "ловец-събирач" бе, да ви еба у автоматичните преводачи, да ви еба?

Luna0102

Уикипедия: "Ловци-събирачи е общество, при което основното средство за препитание е директното набавяне, сдобиване и т.н. на растения и месо от животни (лов) от природата. Съответно лов и събирателство е методът за препитание благодарение на ядивни растения, плодове и ловуване на животни от дивата природа. Първите представители на съвременния човек (Homo sapiens recens) се появяват в Близкия изток и Северна Африка преди около 90 000 години. Те са съвременници на последните хора от вида Homo sapiens neandertalensis и постепенно ги изместват. Преди повече от 30 000 години възникването и по-късно разцветът на художествените умения свидетелстват за развитие на символното мислене. Групите ловци от горния палеолит са наследници на дълъг опит и познават до съвършенство възможностите на своята територия и начина на живот на дивеча: тревопасни, живеещи на стада (северни елени) или като самци (елени), хищници, дребни бозайници, птици. Те се приспособяват към сезонните миграции на северните елени, които са важен източник на месна храна. Използват се всички части на това полезно животно: от кожите, които щавят с червена охра, се правят дрехи, платнища за палатки или съдове; от рогата – оръдия (шила, копиемети, прътове с отвор); а сухожилията и червата служат за прикрепване на дръжки към сечивата и оръжията; пробитите зъби пък се превращат в накити."

skromna35

Hunter-gatherers!