Америка е на път да създаде 51-и щат

Долната камара на Конгреса гласува да се даде статут на отделен щат на федералната столица Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хавай е анексирана от фащ територия през 1898. Питате за причина ли? Ами защото така!!! Когато японците поради глупост и недалновидност хвърлят няколо бомби над "залива на перлите" краварите го използват като мотив да влязат във войната. Юридически това не е атака срещу фащ, тъй като официално тази територия става щат едва през 1959. Хубаво е човек да мисли

Хм...какви коментари само...Щат на Америка,република в СССР. Левски ,Каравелов, Раковски, Ботев, Странджата и стотици знайни и незнайни ще се обърнат в гроба. Болшвишка ни работа.А иначе сме си в Европа.

Подкрепяме вашингтпонските колеги!

Сигурно за да си компенсират отцепването на Сиатъл по време на демократичните процеси покрай демократичните избори в америслямските щати.

Я си направете и един щат - "чужбина" :)

Абе каква държава може да бъде "държава", в която говорят английски език, пишат с латински букви и нямат нация, а дедовата ограда е по-стара от Капитолия им, е, а ??? Ми то това си е един миш-маш, тюрлю-гювеч и имам-баялдъ – три в едно, ако ме разбирате правилно!!!!

И да не забравяме, че е населена с чифут, муат бургери и чипс и пият кола с предразсъдъци !!!!

И имат дворни нужници като нас.

А бе чудя им се на тези Хамериканци. Какво се занимават с разни техни подупечни щати. Така и така са се настанили у нас, нека ни предложат НИЕ ДА СТАНЕМ 51 (ОТВЪДМОРСКИ ИЛИ ЧЕРНОМОРСКИ) ЩАТ. Разбира се предложението е отворено на за да сме сигурни че ще ни приемат, предлагам за назначин за КОНСУЛТАНТ ПО ИЗБОРИТЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ. Пък нека не ни приемат или изберат. Ха честито на .... Америка за България, или по-точно България в Америка.

Замислям се и ми става чудно и смешно, какво ли било, като резултат, ако проведем референдум с два въпроса: 1. Да станем членове на съюза САЩ? 2. Да станем членове на съюза РФ? Е, стига и едните, САЩ, и другите, РФ, да приемат резултатите. Някой би ли направил прогноза за крайния резултат?

Да, това е една от мерките, които "демократите" в САЩ предприемат, за да окупират на практика вечно президентският пост! Даването на статут на щат на град Вашингтон означава, че и той ще има електорални гласове при избора на президент (в момента няма), и тъй като в Вашингтон "малцинствата" са мнозинство (а те гласуват в голямата си част за демократическата партия), а тези електорални гласове ще отидат при "демократите", и ще им дадат допълнително предимство! Естествено, че републиканците са твърдо против това!

23-та поправка в Конституцията на Сащ, приета през 1960, дава право жителите на област Вашингтон да избират електори, през 1964 областта за първи път избира трима електори в изборната колегия за президент. Така че към момента Вашингтон ДС пордължава да участвува в избора на президент с три гласа... в случай че успеят да се сборят за това за което се борят ще могат да избират допълнително 2 сенатора и 1 конгресмен с право на глас.

малейййй, аляска е 49 ти щат на щатите, тия сега да не купуват и чукотка бе?

А Пуерто Рико отново остава в чакплнята. Ами разбира се - нали са някакви латиноси, хора втори сорт, не заслужаващи да са пълноценен щат. Стига им да са колония без право да гласуват и решава съдбата си. Ето я, истинската американска демокрация!

а президента на пуерто рико се казва джо байдън, и имат със щатите общо гражданство валута и отбрана!

но не могат да гласуват обаче

еее, ти като можеш що не гласуваш?

Всичко което може да държи далеч от управлението примитивните реднеци-биготи е добро, право да управляват трябва да имат само образованите хора с прогресивни ценности, а не разни расисти и сексисти, каквито са селяндурите в червените щати

та, какво казваш, било хейт спич?

Най-големите расисти са демократите. ККК е формиран от демократи и се факти ръководи двмокрстическата партия на яве до 1996г. Те са били за съгрегацията, приели са правната реформа, с която много черни са пращани в затвора. Парадокса е, че черните не могат да загреят как са използвани от черният елит и белият елит.

Какво бе, по-добре беше като ще става, да става като и при хората! Че сега щяхте да сте 16-та....съветска република за малко! Както и с поробителите - трябваше да си изберем поне по-начетени, както направиха чехи и унгарци с Австро-Унгария, а не да се забият в Анадола! Точно за такива думи съсякоха Стамболов, между другото.

Ами то вече повече от половината българско население доброволно и със радост се е изнесло да живее и работи във САЩ,Великобритания,Германия,Австрия,а и още българи чакат удобен момент и възможност да напуснат България към културните и спретнати държави,не е ли така!Та гол патриотизъм,популизъм народ,семейство,жена и деца не храни!

Я,виж Анадола днес е по уреден и спретнат от днешна псевдодемократична и уродлива българска демокрация!Ами,то има отдавна интернет информация и сателити!

не си съвсем прав.. Унгарците до ден днешен имат имперски манталитет от "доброто старо време". И австрийците междувпрочем. Това първо, второто е, че мнозинството българи леят крокодилски сълзи, че не сме руска губерния. Накратко - силно подценяваш робската психика на населението на републиката, били те "интелигенция" или работническа класа. (Селяни не останаха).

"Тънък" намек, че селяните станаха инТЕЛЕгенти, ъъъъ?

А,дано този 52 щат да е България,че да се цивилизоваме най сетне и България да стане богата като Дубай и Катар !

Алелеее САШЕЕЕЕ

като се има предвид, че българското Тръмп общество съвпада с русофилиците, тоест 80% по Малиновите думи, като нищо ще ни направят щат. Да се запази баланса.. па и като бройка сме горе долу колкото DC.

опа, изложих се.. обърках малко разредността на числото. не са 7 милиона, а 700 хиляди.

И преди си писаха, че местното население на споменатите Аляска и Хаваите си искали независимост пред ООН.

Може би не знаеш, но почти във всеки съюзен щат има поне по едно движение за независимост от САЩ, което се опитва да събира подписи. Щом и в Аляска има... :)))

След лекомисленото заиграване с голяма мечка(Русия) в последните месеци от страна на прерийния койот(сащ). Русия изгонва 10 американски дипломати обявявайки ги за персона нон грата и за домашна работа им връчва Нота чрез която янките трябва в най кратки срокове да подготвят прехвърлянето (връщането) обратно на щата Аляска в пределите на Руската федерация. Да припомним че Русия предостави щата Аляска на Сащ за ползване чрез договор за покупко-продажба. Но видни съвременни юристи са намерили редица пропуски в договора и сега той предстои да бъде обявен за нищожен (невалиден), и щата ще трябва да се връща на Русия. Затова Сащ предвидливо смятат да увеличат бройката на щатите си за да бъдат пак 50 след връщането на Аляска.

Кат' прочетох заглавието, и веднага изпаднах в неистова радост, мислейки, че вече сме Хамериканци. Ама радостта ми трая кратко, и отново съм в реалността, и не сме 51 щат на великата Хамерика,,,, Е защо тогава толкова много лизане на задници имаше, и то толкова години? Що ядохме толкова много Хамерикански гомна, а и продължаваме да ги ядем?

не се притеснявай , след 150 години ще отменят визите , така че вземи си костенурка и чакай търпеливо , и си плащай данъците , че да те управляват и възпитават с политики

Данъците, налозите, и всичко останало си плащам. Е по някога се питам: Защо ги плащам, ама нали все пак не съм мангал...

Те и нашите "прогресивни" мислители искаха да ни направят "щат" в СССР. И сега щяхме да пишем на руски език даден ни според Путин от "Македонските" братя.

а жалко. като гледам, повечето реални републики са си супер. ПС не броя Украина, тя е соц.измислена държава, както и Македония.

България...

Може и да сме предлагали, ама да изчакват ;). Вече е проигравано.

...50 отделни държавици... при това доминирани от чернилки, гейтаци и фемина-паразити....

Американците нямат файда да правят България свой щат, защото КОЕТО КУЧЕ НИ Е ЗАЛАЯЛО, ВСЕ Е ПОБЕСНЯВАЛО! Примери в историята БОЛ! 1. Византийска империя – няма я, 2. Османска империя – няма я. 3. Трети Райх – няма го, 4. СССР – няма го, 5. СИВ – няма го, 6. Варшавски договор – няма го, 7. ЕС – пред разпад, 8. НАТО - обезмислен !!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Питали шопа: – Е сега радвате ли се, че ни приеха в НАТО? Шопът: – Е па толкова не сме се радвáле, коги ни приемáха у Варшавскио договор.

Извода е :Да ни оставят намира ,ние сме си самодостатъчни!

Това е още една простотия на демократите. Това няма как да мине без поправка в конституцията. Също ДС е и със специален статут. Въобще тези хора са луди.

И Украйна, стават 52!но....освен сената трябва да гласува и Кремъл!

С Русия стават 53

На байрака на САЩ има място САМО за 49 щата (7 реда по 7 звезди прави 49 звезди)! КЪДЕ ЩЕ ГИ ТУРЯТ ОСТАНАЛИТЕ ЗВЕЗДИ ? Преди години Пуерто Рико искаха да правят свой щат, ама се усетиха, че няма място на байрака им !!!!

Янките са готови не само да създадат 51 щата, ами и повече. Ако ги питате, те са готови и Чехия и Украйна да направят свои щати, само и само да са по-близко до Русия. Янкте без Русия не могат да съществуват – тя им е нужна като слънцето и въздуха за всяко живо същество, като ДПС за националистите, като Истанбулска конвенция за джендърите и т.н....

Русия им е много удобна - по-удобна даже от Китай. Като "Врагът".

:))) Деде, ама си много неграмотно парче, ей! САЩ не създават щатове, ако въобще имаш представа за какво става дума. Всеки щат си е отделна държава, която членува в един голям съюз от държави, при спазване на определени правила. Хората са осъществили на дело, на практика, нашият любим лозунг "Съединението прави силата", поради което са устояли на Великобритания. Не знам какво е записано в тяхната съюзна конституция по въпроса за приемане на нови членове в съюза. И, още, няма как един истински съюз да бъде империя, като например измислената "федерация" РФ. Не може и да има сравнение.

Ти в ред ли си "

Големи лайна сте цапащи лайна със силно мръсно лайно с химикали което не се чисти с нищо и оставя лайняни петно завинаги

май днес ти е лайнян ден :))

Америка е преди всичко напът да създаде нов комунизъм, нов тоталитаризъм. За това им е нижен 51вия щат и милиони нелегални , за да гласуват за тези така "прогресивни" промени.

Ти и колегите ти както и повечето от всички се отличавате от животните не само че имате реч но и че мятате лайна безпричинна въпреки че вече 5 години постъпвате така с мен без причина ,не мога да повярвам НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ЛАЙНА КОИТО ИМАТ РЕЧ ВЪПРЕКИ ЧЕ ЛАЙНАТА СА НЕУДОШЕВЕН ПРЕДПЕТ,

Аз ви казвам че Америка загива вече едни 20 години и много скоро, заедно с Русия си отиват от там откъдето се появиха...

със СССР, не с Русия. със СССР и с още една 'композитна' държава от много завоювани насила националности - Турция.

След лекомисленото заиграване с голяма мечка(Русия) в последните месеци от страна на прерийния койот(сащ). Русия изгонва 10 американски дипломати обявявайки ги за персона нон грата и за домашна работа им връчва Нота чрез която янките трябва в най кратки срокове да подготвят прехвърлянето (връщането) обратно на щата Аляска в пределите на Руската федерация. Да припомним че Русия предостави щата Аляска на Сащ за ползване чрез договор за покупко-продажба. Но видни съвременни юристи са намерили редица пропуски в договора и сега той предстои да бъде обявен за нищожен (невалиден), и щата ще трябва да се връща на Русия. Затова Сащ предвидливо смятат да увеличат бройката на щатите си за да бъдат пак 50 след връщането на Аляска.

Бая ти лопа дъската пич

На байрака на САЩ има място САМО за 49 щата (7 реда по 7 звезди прави 49 звезди)! КЪДЕ ЩЕ ГИ ТУРЯТ ОСТАНАЛИТЕ ЗВЕЗДИ ? Преди години Порто Рико искаха да павят свой щат, ама се усетиха, че няма място на байрака им !!!!

НъРъБъ България - 51-ви щат? Вместо да ни управляват от американското посолство, направо от Вашингтон?

Значи американците ,ще правят още един щат, но направиха всичко възможно да разпарчедосат СССР .Добре, че Русия имат кадърен държавник,като Путин, който я възроди от пепелтаЯнките се страхуват от военната мощ на Русия, въпреки, че тя загуби държавите , които бяха в този съюз=СССР

поредната мръсна битка на демократите за власт в Сената, понеже не могат да спечелят честно местата та с такива хватки да вкарат още двама сенатори и да имат мнозинство, това значи да векуват. И тогава ада ще се отвори не само за сащ, за целия свят. Това е най-гнусната паплач на света, алчни, подли, безскрупулни, извратени душевно, готови на всичко за власт.

Бойдън вече се сдуши с Путин. Остава да се договори с Другаря Си са другата половина на света, който ще преразпределят интернационалистите. Не кой да е а Мистър Хенри Форд бе върнат от стълбите на Белия дом, като президент, за книгата му "Интернационалните евреи". Защото има и други евреи, както харизматичния бивш кмет на град Екатеринбург, г-н Евгений Ройзман. Вчера той бе в първите редици на протеста срещу Путин за защита на Навални, в Екатеринбург.

А нас защо не ни предлагат ? Толкова се надявах ! Защо никои не ни искат , като равноправни , а като будали всички ? Тъжен и съсипан съм !

Имах възможност да бъда в това ГЕТО. Огромните вериги магазини се ЗАКЛЮЧВАТ С МЕТАЛНИ РЕШЕТКИ (както в България през 1992г) и огромни вериги. Всички изчезват от улиците а....Слънцето има още 2 часа до залез. Без усилие мога да си представя БОЯТА НА НОВИТЕ СЕНАТОРИ и "политическата" им ориентация на черни комунисти.

BajMihal

Бил си баба ми. Ако изобщо си бил, най-вероятно си бил наистина в някой гето квартал. Все едно да кажеш бил съм в БГ, и да си посетил някой цигански квартал (Столипиново в София или Лозенец в Стара Загора). Но това показва колко са ти възможностите все пак :). Аз съм бил там и не съм влизал в гетата. Мога да ти кажа, че са на стотици години пред нас.

споки, БЛМ ще вкара гетото и в Белия Дом. (всъщност, то вече е там, виж им вицето)

Надуваемите лодки със подсилена боя са последен писък на модата, те са на въоръжение и у нас, явно руснаците са взаимствали идеята от нас българите.

Отиде си Пентагона

Русия как унижи САЩ и НАТО не е истина - оказа се, че повечето военна техника струпана по границата с Украйна са надуваеми гумени имитации! Западните медии мълчат, след като Русия пусна видео как ги надуват като плажни топки!! НАТО се оплаши от гумени имитации, а цялата история паказва, че НАТО няма никакво реално разузнаване...

Hey malkia, Oplashi li se , a? Kato ti vidiah pravopisa i spriah da tu cheta glupostite.... Nauchi se da mislish, a sked tova i da pishesh!

След като американците разбраха че ще трябва да връщат щата АЛЯСКА на РУСИЯ в най скоро време и за да няма намаление на бройката на щатите им, тъпите кравари решили да правят столицата си на щат. Гениална простотия. Този вид на мислене може да се роди единствено в деменциалната кратуна на старчето Байдън.

Майка ти може да те върне от там където си излязъл, демек от анала!

Мръсни номера ? Може и да е така. Като че ли републиканците винаги играят чисто ? Просто политика. Борба за власт и надмощие не само сега , но и в дългосрочен план. Всички избори идват със своите последици. Така обичат да казват в Америка. Нищо ново под слънцето. Разбира се , че демократите ще се опитат да прокарат своите политики и стратегии. Все пак в момента държат голяма терца както се казва. Бял дом, Долна Камара и Сенат. Нима беше честно когато републиканците си нагласиха съдии във върховния съд. Да не говорим че щат като Уайоминг например с 500 000 души излъчва, двама сенатори, толкова, колкото и Калифорния с 40 милиона население. В политиката няма честност и морал. Ако не вярвате, припомнете си за Тръмп....

колко си кух та чак не е истина, изобщо не си струва да ти се отговаря, достатъчно че си изгубих времето за тъпотиите ти. Много добре видяхме Тръмп-герой и най-великия Президент на всички времена и цялото саботиране и подли номера на тия с'тани излезли от ада, работеха срещу нас и света за благото на тяхната шайка. А Републиканците слагат съдии слагат толкова колкото е нужно през техния мандат, не са правили номера като тия либерасти с изкуствен "щат", за да спечелят не само още 2-ма сенатора, а дефакто мнозинство в сената и с това светкавично прокарване на гнусните им закончета.

Kaто прочетох заглавието и веднага си помислих за украйна ,за да се доближат максимално до руснаците!

Какво се интересува случващото се в една пропадаща държава, източник на всички земни злини. Ако щат и 52-ри щат да си направят...

Абе гледайте си своята държава, че без правителство се остава.

тия коя държава направиха нов щат - русия иран или куба ? ооопс, то било за място за сенатори а гумата за триене на звездички от флага в кого е? не че нещо, ама има няколко желаещи да ги изтрият.

Като види долар и газа му се отваря...

недей да съдиш за руснаците по себе си. Ти само като чуеш английска реч, и гъза ти се разтваря и овлажнява за по-лесно проникване.

Същите измекяри като наш Бибитко. На изборите го наритали, в НС бягат от неговата партия, като от прокажени, а той в оставка шефове на агенции назначава наред. Та и тия така - спретнаха едни скалъпени избори и сега с тая победа - вовек и веков. Лошото на демокрацията е, че все пак ползва какви са настроенията на народа. Та тия вървят към разпад,щом потъне долара ще се разделят.

Това го разправяха всекидневно по времето на ссср па е , ссср умре :)))

ТЪПАКО, САЩ вече не са това което бяха. Те също загубиха в Студената война. Загубиха главният си опонент. И сега не им остава нищо друго освен "Гореща война" със силен противник която да ги измъкне от бездната в която сами се навряха печатайки кухи и празни долари, лишени от всякакво покритие. Американският долар е бита карта, скоро ще отстъпи мястото си като международна разплащателна валута на китайският юан и европейското евро. Те САЩ и за това се стремят всячески да водят война в Европа, за да я сринат. Както се опитаха да сринат Китай с коронавируса, разработен и пуснат от ЦРУ в Китай. И още нещо. Когато умря СССР, умря и свободният и независим САЩ. Сега там е по-зле и от комунистическа диктатура.

Ти като най-умната мурзилка си в час с нещата само където страдаш, че всички се подиграват на смешната рашка ?

ТЪПАКО Павел, Колко войни е започнала "смешната ти рашка"?! И колко войни е завършила!!! Подиграват ѝ се само малоумниците и влечугите, превъзнасящи сатанинското управление на САЩ. ЦЯЛОТО ЗЛО НА СВЕТА ИДВА ОТ САЩ. Може да не ти харесва НО Е ИСТИНА. Светът би бил по-добър и свободен без САЩ.

Това ли ти роди амебата в кратуната от безсилие бляд ?

Сигурно става дума за много пари,иначе за друго не се сещам.

цели два гласа ще получат а отцепването е незаконно, защото земята принадлежи на друг щат!!!

В Россия колко републики са в момента?

По-малко, отколкото пишки са минали през гъза ти

Т.е. Россия е закрита?

22 републики, 3 града с федерално значение, 9 края, 1 автономна област, 46 области, 4 автономни окръга...

Благодаря за информацията,просто този край на света не ми е интересен.

Не Вашингтон, а именно България е 51-ви щат(protectorate) на САЩ и то от 1989г. насам.С този парадокс, че въпреки че си щатски поданик, все още се изисква входна виза за влизане в USA.

Ние не сме щат... а "unincorporated U.S. territory";)

Много по-добър вариант отколкото шестнадесета васална рашка республика !

е, щом ти харесва да живееш в колония... явно си свикнал да се кланяш, а навика е втора природа-)

Ти като крепостен ги разбираш нещата , а вата ?

Имам мечта - след като щатите погинат, България да анексира калифорния, барабар с холивуд...Ако може - и Лас Вегас

Още цигани ли ти трябват ?

ЦИгани ще има, безспорно....НООО ще има и бол мулатки мой - ще видиш, че съм бил прав

Ма те са дебели бре ?

Тексас има петрол, дай да го разменим за Калифорния и без това там е пълно с мигранти и банди, за едното кино студио не си заслужава. Помисли и за Аляска !

Там е пълно с негритос и джендъри. Е, им и малко безработни актриси за цвят..

Друго си е в рашка говняшка , все рашки мангали при това последователи на илич и жена му троцки във всяко отношение ?

Борбата на жителите на Столицата тя да стане Щат е заради това че днес жителите на област Вашингтон на практика са с ограничени избирателни права, за първи път получават право да избират електори за президентските избори през 1964, през 1982 година избирателите във Вашингтон приемат Конституция, а конгреса на САЩ не ратифицира, с която заявяват желанието си да имат пълноправни представители в двете камери на Конгреса, за сметка на това през 1990-а вашингтонци получават утешителна награда със 2-ма"сенатори" и 1 "представител" в сянка, които нямат право на глас при гласуванията в съответната камера, но поне могат да участвуват в обсъжданията касаещи държавното управление на област Вашингтон, осъществявано директно от Конгреса и избираният от 1973 година кмет на област Вашингтон.

Вземи прочети по-стара история и ще видиш каква е била идеята столицата да не е в никой конкретен щат. Тези сега съвсем новатори го дават, особено както са се прицелили във втората поправка.

Пътя към ада е постлан с добри намерения... а хората са останали без пълноправни представители в нито една от камерите на Парламентът им.