11 фирми кандидати за нов участък на АМ ”Хемус”

11 фирми заявиха желание да строят новия участък на магистрала „Хемус” от Ябланица до Боаза. Отсечката е малко над 9 км и ще струва около 80 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - 11 фирми кандидати за нов участък на АМ ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какви са тези срикове 10 км за две години и половина . Той тунела под ламянша се построи за 2 години

Трейс Груп-вече е решено, необходимо е близките приятели да се поддържат

Имам съпричастност към някои от изброените фирми.. АГРОМАХ ( една от бившите им фалирали фирми ) , ми дължи пари... СИБИТЕХ ( също бивша гръцка фалирала фирма ), и тя ми дължи пари... ПАРИ, които няма как да получа... И къде са ОРГАНИТЕ... ЗА СВЪРЗАНИТЕ ЛИЦА !?!?!?!

Ще има пак - ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ !

9км 80 милиона , това по груби сметки си прави към 9000лв на метър. Иска ми се да попитам със злато ли ще покриват асфалтът или ще златото ще е като добавка? Както и да се разхвърля сумата е огромна и реално само половината пари ще бъдат вложени , останалите са за курви , майнбахове , авентадори и т.н.

абе тъпак,ти някога строил ли си магистрала,че дрънкаш глупости,то да не е да наръсиш малко асфалт и готово. Ей тъпо племе сме, дай ни само да плуем и да се правим на вечно разбиращи!!!

Нищо ново под ГЕРберското слънце. Цената е точно 4 пъти над нормалната. Това е обичайната ставка на управлението на ГЕРБ во главе с Вожда им.

Най-хубавия участък от новата част на магистрала Тракия е построена от фирмата на Божков. Така че, дано я спечелят. Важното е да е качествено изпълнението. Другото е ала-бала. В цял свят тези проекти се организират по аналогичен начин и печелят фирми с позиции.

!!! Да си минавал по нея ?

Фаворити за спечелване на търга са близките до шефа на пътната агенция фирми "Агромах "и "Пътища " Пловдив ,а някакави шансове са оставени и за Автомагистрали"Черно море" клон Шумен.Останалите кандидати още от сега може да започнат да подават възражнията си.

Добре би било да се разклони тая магистрала и към северозапада или го давайте на Сърбия, те от кога чакат.

++++++++++++++++ много отдавна не съм чел толкова хубава идея!

Ей, то при сърбите цъфнало, вързало......безработицата там е двойна на нашата.

3300 км ! Поне половината трасе е преасфалтирано за обиколката, която започна преди дни. И съм сигурен ,че километъра там не струва парите,които ще окрадат документално тук. Предлагам да викнем испанците да ни направят няакави пътища най-после. Тук освен цената на винетката и стойността на км. , растат право пропорционално и жертвите от катастрофите и броя на ремонтите на "НОВИТЕ" участъци!

Над 2 години за 9км?! С тези темпове тая магистрала ще я строят десетилетия.

Защо се дават грешни пари на фирми?! Нужно е възраждане на бригадирското движение и тази магистрала да бъде построена от форумните ни експерти, а от държавата само камъните и асфалта. Като знам нивото на експертност, това ще е извънземно качествена магистрала, построена за 10 дни, при това без да се спира движението! И ще струва по един сандвич на човек дневно. Няма нищо по-лесно от намиране на "маана" на чужда работа и нищо по-трудно от това сам да свършиш една работа така, че никой да не може да й намери "маана".

След колко дни започват ремонтите на новите участъци и по колко пъти се ремонтират, няма "по-качествени" магистрали от бойковите! Че то дори лентата, която реже епо здрава от настилката, която е положена !!!

Ето, с такива тумори се борим! Построените от бригадирите магистрали ще имат 100 години гаранция и най-вероятно ще надживеят пирамидите ;)) От дивана всичко е от лесно, та по-лесно.

някой би ли ме светнал срещу коя фирма кой олигарх стои?

Щрабаг - Олег Дерипаска ГП груп - Вагит Алекперов Всякакви-строй 92, 98 и прочее - Пеевски и Божков мешано.

Главбалгарстрой - Боко Тиквата

ПРИ НАС Е КЪМ 3 МИЛИОНА ДОЛАРА НА КМ В ЕДНА ПОСОКА ... А ЗАПЛАТИТЕ СА В ПЪТИ ПО-ВИСОКИ :)))

Колко самосвала и бетоновоза можеш да си купиш с тези заплати? Имам предвид българските.

100% ще спечели"правилната"компания. Нашата компания.Таз,що ще направи най-тлъсти отчисления за там,където трябва.Тази практика не е от днес или от вчера.Разпищолването на този пазар е тотално.Качество ли!?Спазване на срокове ли!?Обявената първоначална цена ли!? Пък и вече имат пример-предишен подобен"герой"на нашето време Веското Георгиев Братко и тримата братя,са тотално невиновни.

11 фирми кандидатстват, после 10 фирми ще обжалват. Като знаем колко бърз е съдът, няма да доживеем построена магиСТРАДА.

ще бъде пример за удвояване на бюджетни средства за цЕла Европа... Но както се вижда вече масрафът ще легне на отделните страни.

Какво е това "Боаза", бе, журналя?

БОАЗА е местност през която минава сегашният път за Варна и там е разклона за Тетевен,Плевен

Девет от фирмите са на трима бизнесмена със съмнителна репутация.А в една двама от тях си партнират по между си и за цват са поканили за съдружник фирма от вън.Кървава битка ще бъде.Ниска цена и висока комисиона.И накрая, дано не съм прав ,калпава магистрала и фалирал изпълнител та да не плаща неустойки по гаранциите ,а подизпълнителите пият по една студена вода.

И 100 да са, ще спечели фирмата на Котараците, Калинките и т.н. Краде се, като за последно. След ГЕРБ ще плащаме 10000 години дълговете. които взеха, за да ги откраднат.

Народа за да предпочете ГЕРБ , представяш ли си ,...... КОЛКО ПО-ЗЛЕ СА ,....ДПС,БСП, НДСВ ??? ЗА 20 г ., КРАДЕНЕ и нищо на лице! ГЕРБ се оказа по-малкото зло! АЙДЕ И ТИ БеГАЙ , У ЛЕВО У ДЕСНО , КЪДЕТО НАМЕРИШ , ЧЕ ПРЕЧИШ НА ДВИЖЕНИЕТО !

Я кажи , за 20г. какво ''сътвориха'' , БСП, ДПС, НДСВ , СДС ? САМО ЕДНО НЕЩО ПОКАЖИ /НАПИШИ /, ЧЕ НЕЩО НЕ СЕ СЕЩАМ -----ЗА НИЩО!?

Как какво. Втора атомна Белене, Цанков камък. Само за тези двете им е малко да им отрежеш ... червенотиквеничковчетата.

Имаме достатъчно строителни фирми, които могат да построят Хемус за 1 година.

"Отсечката е малко над 9 км и ще струва около 80 млн. лв." Нещо са взели да смъкват цените май. На Тракия 1 км струваше около 20 млн. лв.

На Тракия 1 км струваше около 6 млн. с ДДС. То се видя що е толкова евтина. Иначе комисионните не се смъкват, а растат - вече са 40-50%.

Гледам списъка с фирми и четири имена изплуват над пяната: Делян Пеевски, Васил Божков, Вагит Алекперов и Олег Дерипаска. Кой ли ще спечели?

Не се ли знае ОФИЦИАЛНО ,че в Бе-ГЕТОТО на Европа , ....ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ СЕ ''ПЕЧЕЛЯТ'' , ОТ ФИРМИ САМО НА Д-П-С ???? ---Централата и партията на ДПС се издържа от ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ .... ---Следващата партия , БСП се издържа от ФАРМАЦЕФТИКАТА ,И ЕНЕРГЕТИКАТА ... --- И на последно място , но не и по значение , ГЕРБ се издържа от МИТНИЦИТЕ , и ФИРМИ на МИТЬО ОЧИТЕ И ПОДОБНИ .... ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ , .... НО САМО НАРОДА СИ ПЛАЩА ЛИ ,ПЛАЩА.... И накрая ,.....''КОЯ'' фирма ще спИчели ПОРЪЧКАТА ????? а/ ДПС в/ ДПС с/ ДПС А ЧЕСТИТО , А МЕРСИ!

Това е АВТОБИОГРАФИЯТА , на преходът в България.

И всички под изпълнителни фирми , са под шапката на фирми на ДПС.

се явява кофчежник на партията.. целата икономика не може да диша без да па се.

Ще спечели естествено който даде повече комисионна.

Колко ли години ще строят? Вижте нещо интересно: как се асфалтира 2 км. улица в Москва за една нощ (махнете интервалите от линка): http: // link videoman. gr/de/99065

Цената е прекалено ниска 4.5 млн евро на км, което навежда на съмнения за това, доколко изобщо ще бъде магистрала, а и исканото качество на строителството. Освен ако цената в последствие не се удвои или утрои. Бърз преглед в интернет показва, че през 2010 г. най-евтино е излизал 1 км магистрала в равнинна Дания - почти 6 млн евро. А в планински терен стига до 25 млн евро. От тогава до сега цените са скочили разбира се. Но те говорят за реална магистрала, като тези в Германия, Австрия и т.н.

То там не само магистралите са реални, а и доходите, та затова са повече разходите.

Нека хейта почне сега !

Абе тия взеха съвсем да ни правят на глупаци, 9 КИЛОМЕТРА!!!. Чудя се внуците ми дали ще доживеят да я видят тая магистрала готова до Варна, цената я оставяме настрана.

Червена трътко,що не я направиха вашите от гнойната коалиция,за да си водите внуците в тигана и бузуджа?

Ми той Тошо я почна и за 40 г направи 100 км

добре е така. нека има фирми.

Е да де ! Винаги наШте фирми печелят ! ДОКОГА , ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ФИРМИ ? Ако не вярвате , проверете.