Алфа Рисърч: Умерено притеснение и положителна оценка за мерките срещу коронавируса

55% от анкетираните са загрижени, но следват препоръките, 34% не са особено притеснени, а 11% са силно притеснени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И най-добре изкъпаният виросоносител може да ви зарази. така че, не хигиената е номер едно, а ограничаването на контактите с много хора. Хигиената е номер две. Тя намалява шанса да ви заразят, но не може да ви предпази по дефиниция. За мерките - хората приемат одобрително мерки, когато бъдат приложени такива, алфите нещо са пропуснали обшуя тоин на населението и то е, че мерките са крайно недостатъчни и закъснели.

хахахахаха

Бойко вчера кашляше като магаре, ще го видим ли под карантина?

Тези как правят проучванията си? Чета коментарите под новините и никой не е доволен от мерките, взети от правителството, а това "проучване" твърди точно обратното... WTF!?

Вирусът се предава по два начина- въздушно- капков и контактен. Срещу въздушно- капковото предаване трудно може нещо да се направи, маските са с несигурен защитен ефект, един заразен да има в самолета, автобуса, влака или помещението, заразява всички с едно кихане или кашлица. Микрокапките с вируса летят до 3 метра разстояние, преди да паднат върху някаква повърхност. Контактният начин означава, че дори заразеният да е напуснал средата, тя си остава заразена за още няколко часа, някой твърдят , че до дни. Тук може много да се направи- лична и обществена дезинфекция! Обикновеният сапун върши чудесна работа, трябва често и продължително търкане на ръцете , дезинфекция на повърхностите. Основно средство си остава ограничаване на контактите до максимум! Грижата за възрастните, най- вече да им се носят продукти, за да не излизат! Спрете екскурзии, културни мероприятия, обществен транспорт, ресторанти и кафенета. След магазина- задължителна дезинфекция- лична и на жилището.

Така ли каза да пишете Боко ?! Поне отдолу напишете платена публикация !

Браво на Румен Радев!

Гледам в света мерките - нищо особено. Такива мерки не могат да спрат заразата. Това е силно заразен вирус - няма измъкване. Или трябва целият свят да спре, или повечето хора ще се разболеят и трябва да се фокусираме върху лечението. Колкото и да плюем по организацията в България - щом в държави като Италия, Германия и Китай се стигна до такива нива - значи е много трудно да се организира това..... Шанса ни е в науката - да работят всякакви учени върху това, за да се намери решение по-бързо.

Нали!!! Той е под карантина в Бояна и чака удобният момент да излезе когато всичко премине и да поиска оставки!!! И да отбележи всички пробойни и грешки. Много е лесно да не участваш, но пък да цъкаш критично и да посочваш грешки

Сигурно вече има план за използването на Арена Армеец, като полева болница, когато случаите станат стотици и хиляди...

За огромно съжаление, в моменти като този с коронавируса много силно ще си проличи институционалния срив на държавата при ГЕРБ и огромната разлика между телевизионната политическа реалност и истинския живот на българите.

Аха, продължаваме да плюем по правителството дори сега!!! Що? БСП и Радев помагат ли с нещо? Ааа, да то на тях не им влиза в компетенциите и задълженията. Те заплата за такава работа не вземат. И това, че са на заплата към бюджета от как работят не води до никакви задължения към тях - писани или НЕПИСАНИ!!!!!

Ако има много голям проблем в една частна фирма, дали този проблем може да се реши ако само един отдел работи по него, а другите отдели си седят тихичко и само хранят по тези, които се опитват да се справят.... Като има инстуционална криза за 10 години първа опозиция - БСП с какви идеи допринесе, за да не е така? В България политиците мислят, че като си опозиция само трябва да подриваш управлението, че да седнеш на неговият стол За да са в такова състояние институциите - вина имат всички политици..Защото бездействието е вредно, в икономиката се нарича безстопанственост. Да стоиш и да посочваш грешки без да помагаш или даваш исдеи - това не е опозиция - това е заяждане

ще се справят герберите.. е, сега, тежка е царската корона- и вирусната- също. но, който го е страх от мечки, да не ходи в гората.

Барба Ганьос и всички “смелчаги” от кабинета да слязат от служебните автомобили и да пътуват с обществения транспорт щом ц карантина не се налага.

Поради което щъкат от ранно утро и нон-стоп кашлят из автобусите и трамваите. Ясно е, че са се прежалили, но защо завличат и нас?

В Китай наложиха карантина и драконовски мерки за изолация и почти пребориха вируса - днес има едва 20 нови случая на заразени. Заболяваемостта на 1 милион души е едва 50 човека, за ставнение в Италия са по 1500 на ден и 200 души на 1 милион обща заболяемост, а там едва сега започва. С мерките взети от правителството на Барба Ганиос, до 2 седмици ще сме като Италия - тотална катастрофа

Интересно как се чувства сега другаря Радев, който на 3-ти март се подиграваше, че честванията са отменени, точно в район, в който половин Габрово можеше да се изсипе.

Започнаха ги, но в края на Януари. А границите така и не ги затвориха никъде по света (вкл Китай0 за безцелни пътувания с цел туризъм и развлечения

Единият от двата първи случай беше в Габрово. Болната жена може да не е ходила на Шипка, но някои от лицата, с които е контактувала със сигурност са били там. Радев вместо да демонстрира как се изпълняват предписания - той отиде там и муикрофон му дадоха.... Спомнете си за Чернобил - ако чакаме на червените....

Алфа на чия хранилка са и кого лъжат? Чак когато стана напечено управляващите "взимат мерки", дори и защитни облекла внасят. Досега къде бяха? Вместо действия за предпазване, доколкото можем да се предпазим, мерките са за борба. И като напуснат медиците, какво правим? Та вирусът не падна от небето изведнъж, нали? Как е възможно хората да оценят положително не ми е ясно. Или имат предвид постоянните изяви на слънцето по телевизора и нареждания към министри и оценките са заради тях? Това той го може.

мерките са твърде слаби, на фона на нарастване на чумата ....

Да ! Дайте да се запалим преди да ни хване бяса !