17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Германия има над 2 милиона инженери и лекари от Сомалия, Пакистан, Афганистан и най-вече Сирия. Чудят се къде да ги разселят.Интересно защо не ги пратят в Албания да работят.И там са мюслита като тях.

Вижте Албания, какъв посланик ни е пратила, а сега вижте Русия, какъв чутур ни е пратила за посланик! Направете си сега сметка, кой как ни уважава!

За какво са им временни убежища при над 700 000 бетонни бункера в страната?

Нали ви казвам - иде ми да се застрелям!Тия българи от с.Бисер още са във фургони, ама турско производство, а албанците от нас търсят.Виж инженери можем да им пратим, ама не строителни, а промишлени дизаинери, програмисти, лесо инженери, дизайнери по вътрешна архитектура, ландшафтни архитекти, маркшайдери, а най-много имаме специалисти по икономика, право и публична администрация.Е, те тия последните, ще оправят работата, а да незабравя и хюмъни ресурсите!

През 80-те години Рейгън изпраща оферта, че заменя 2 USA крилати ракети за 2-ма икономисти от България - със същият разрушителен ефект.

На първо време им трябват фургони.

Ха! Инженери, к'ви инженери? На ви програмисти. Не можем да си запълним местата за инженери.

Днешният инженер не може бялото около устата да си забърше без софтуер писан от програмисти, които също са инженери между другото.

Щом си дух, оди си у гората, а недей да пишеш глупости. Програмисти има всякакви, но не са инженери и не ги бъркай с черния Петър. Колкото до днешните инженери, ами и те са като днешните духове.

Бай Иване, като си учил до трети клас за бояджия. Мълчи си, бе човек! Мълчи си, че заради глупави приказки глави цепят, вратове режат!

"Недоброто строителството и корупцията в албанската строителна индустрия са обвинени за голяма част от щетите." Да-де, ама и срещу природата никой не може да излезе. Иначе, в България инженерите не са почит...Дано Албания ги оцени! Г-жа Ходжа да бъде спокойна!

Защо триете коментари ,бе паткани ?

проекта велика албания актуален ли е или американците и тех ще зарежат:)

Тук е царството на АЙТИШНИЦИТЕ. били най-добрите в света се надлъгват самите те аутсорсвайки за по тъпите от тях...хи хи кви инженери кви пет лева БХ шъ ви прати и набързо шъ във упрай Ем сте му приоротет като Зап.Балйани по които той бил спец)))))

Намерили сте от кого да искате , Българите са бедни , гладни и студуват ! Вие сте измислена Държава от Австрия искайте от нея !

Ти ако си беден, гладен и студуваш, то не всички останали сме прости като теб!

Ми кво ги държиш още тук, бегай у Албания...смехирко

Софиенците у факултето сте така! Но не сте българи!

Граматикааааа ....

Мечката като играе у комшиите ...Не ми се мисли тук новото строителство как е правено....

На новото - нормите за проектиране вече са доста по-добри, ползват се компютри с програми, които могат да сметнат всичко, има материали за всякакви условия ... обаче качеството на изпълнение е под всякаква критика; Панелките - имат нужда от поддръжка на фугите като станат на 50-60 години, а такава не се прави. Дори т.нар. "нови панели" са на ръба на живота си, а лепенето на стиропор няма да го удължи; Старо строителство/монолитно - в много сгради са бутани стени, а там почти всички са носещи в някаква степен. Най-зле са тези, които имат заведения, магазини или офиси по мазета и първи етажи - там са големите натоварвания, но и там най-много е къртено; Старо строителство/ЕПК - няма мърдане. Ако е санирано (топлоизолация, водопровод/канализация, електроинсталация и др.) - това е най-добрият избор. Извод - дано не друса силно у нас, че много народ ще пострада по един или друг начин.

Жена със силиконови корекции = Стара санирана панелка, без смяна на ВиК инсталация.

Бълг

Направете им едно кварталче сглобяеми къщички и поколения наред ще помнят жеста. Трябва да си помагаме в беда.

Ко речи?!

Албанците са един от най-човечните народи на Балканите, и ще го установите ако отидете в Албания. Те лошо за Българите няма да кажат. Наскоро даже признаха българското малцинство в Албания като българско (на пук на сърби и македонци които твърдяха че те не били българи). Косоварите обаче са съвсем друго нещо - те са били дълги години под сръбско (югославско) и там сърбите са ги направили озлобени и са ги възпитали в омраза (както са възпитали и другите народи които са управлявали, като Македонци, и Босненци, и Хърватити и т.н.).

Наистина чудесна дестинация. От снимките е видно, че са паднали сгради със своеволно правени пристройки. Правеха много лошо впечатление при екскурзията ни там. Иначе много хубави нови къщи се строят. Особено традицията им да се окачват плюшени мечета при строежа. Също изрисуваните от Еди Рама панелни блокове. За хотелите и обслужването - без коментар. Трябва да се види, особено след македонското. Хубав начин за разрешаване на спорове при строителство там е изпращането на "Бум бригади" - взривяват колони на партера и сградата се накланя на една страна (като мавзолеят). При нас все още не е въведен

Я па видох Рамата с една четка и рисува ли рисува и нашият Валякот Евгени си търсел бум, ама албанята не са толкоз прости кат матряла

Ми иди там ако имаш органи за даряване...пък и да нямаш...направо с Тачи щъ свържат))))

ако не знаеш. та какви са в крайна сметка? тюрлю-гювеч.

И на мене това ми е впечатлението. Смятам че са много свесни хора.

Не знам за албанците - ама знам, че в България доста анти-албанска пропаганда тече от 20-тина години! Да се чудиш, откъде ли?

Непременно трябва да им помогнем. После същите инженери да обледват и българските сгради - за качеството на материалите, за адекватността на основите иносещите стени за съответната височина, за надстрояванме на двуетажни къщитчки до 5 етажни блокове, за събаряне на носещи стени с цел създаане на остъклена витрина и т.н. Инженери все още имаме. Добри - също. Други са ни проблемите и вие сами си ги избирате.

Ако може и безплатно.

Инженери все още имаме. Добри - също. - чадо мое спри да се шегуваш

Визията на Нейно превъзходителство посланика показва, че поне Албания ни уважава като държава.

Визията 90% е дело на природата, уважението 100% е плод на възпитанието.

Ами какво им пречи на всички да ги възпитават в уважение към държавата, в която ги акредитират. Грозните не ми вредят, няма аз да се прегръщам и целувам с тях. Наглите, обаче, хем ме дразнят, хем ме притесняват.

Май не си разбрал хумора, простено ти е.

Не разбирам с това наддострояване, /5 етажна сграда и отгоре още 3 етажа, примери много/ какво очакваха, че няма да стане!?

По-добре да не са БГ инженери ... :)

На бг инженерите им е добре, не ги мисли тях.