Ако пациентът има положителен антигенен тест, няма право на безплатен PCR

С електронните направления личният лекар ще дава по телефона буквено-цифрен код за лаборатория

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка глупост оправяме с 2 нови - по-големи. Абсолютна калинкаджийница! Май най-справедливо ще е да кажат, че всеки здравно-осигурен има право на 1 безплатен тест, ако поиска да се тества по някаква причина. Безплатните тестове да не се приззнават на ГКПП-тата и толкоз!

поредната измишльотина на някои управляващи лекарите хора. Говориш разни неща ,дето не бива да мислиш даже,щом си на ткакъв пост. Освен мн. др. неща ,които не ми харесват,ето, казвам ти -от 2-3 дни имам температура ,приемал съм ацетиз-ал , мазал съм се с мас ракия и ацетизал, за това в момента нямам температура -от вчера , ме боли гърло и кашлям - днес загубих обоняние, -загубих и вкус. Ще ли ми дадеш безплатно ПСР............. аз да не съм луд да ти кажа , че отивам в чужбина на почивка,за изолация т короната. Съпругата ми в момента е при нейния ОПЛ със същите оплаквания. А реално ни няма нищо. Големи доктори са някои лекари.

А би трябвало да е точно обратното: тъй като по неизвестни на никой причини антигенният тест не го признават за нищо, но почти съвпада с ПЦР, тези които имат положителен антигенен тест трябва да имат безплатен ПЦР. Но вероятно защото Фон Лайен получава дивиденти само от ПЦР, не е изгодно да го има. Абе цялата работа не е да се лекува, ами да се вземат едни пари.

Тази прословута пандемия доказа колко е не ефектива и прогнила здравната реформа,защото си длъжен да се осигуряваш ,но нямаш право да получаваш адекватна медицинска помощ!!! Много хора просто няма да извадят пари от джоба си за тест !

Един вид никаква промяна, а Миндов? Хората търпеливо чакат докато се гътнат. Казваш ковид не убива за ден а за година. Абе що дрънкате глупости без да ги пречупите през мозъчните си гънки.

А личният лекар ще хвърля боб нали ,защото по телефона ще слага диагноза.То така всеки може да каже ,че има оплаквания ,нали личният лекар ,не може да провери дали е вярно без преглед.

Споко. Скоро ще чуеш по телевидението, че за да си направиш тест ще трябва да се запишеш след месец. А дотогава стискаш търпеливо. Така каза Миндовчето.

които се биеха я гърдите какви големи бизнесмени са и как цяло лято почиват в Гърция, Испания, Майорка и Канарите, се стискат за 100 лева за ПСР, кашлят от една седмица в къщи и чакат безплатните тестове, заразиха сума народ през това време и днес задръстиха кабинетите на личните лекари?! И отворили големи уста за претенции?!

Сега този ли трябва да бъде пребит или здружението на кръвопийците . Сега да го хванат онзи с очилцата дето обещава по брифинги и докато не забременее никакво спиране.

Пари, пари и пак пари! Мръсни, долни ГОВЕДА, направете всички PCR тестове безплатни и който иска, когато иска, да се тества! Само така ще намалите броя на жертвите! Мислете бе хора, какви лекари сте вие, каква клетва сте давали? Само пари са ви в главите! Хайде за онзи тъпунгер от Банкя, за него е ясно, само пари са му в главата, ама вие сте лекари, парите ли са най-важни за вас?!!! После искате да ви ръкопляскаме, БОКЛУЦИ МРЪСНИ!!!

Няма ли отговорен фактор в тая държава, дето да може да каже 5-6 последователни смислени, свързани изречения?! Нищо не разбрах от тази простотия!!!

Абе брато, ма той най-отговорния не може да си довършва изреченията, ти искаш и да бъдат навързани. Е няма как да стане.

Не си блъскай главата,те от гроб комунистите са си такива пребоядисани и не знаят къде се намират ,освен да крадат друго не могат.Не търси мисъл в действията им,защото имат раздвоение на личността по рождение.Да си наврат писиарите .......ние сме свикнали всичко да си плащаме,но вяра вече нямаме в нищо и на лабораториите също.Всичко сисипаха за пари ,от алчност да имат все едно няма да пукнат.

Цяла сутрин и до обяд не можах да вдена идеята каква е.

След като ме закара линейката със спраскана глава и ме зашиха и обясненията за претрепване заради нетипично ниско кръвно им светнаха лампите, та ми набиха антигенния тест в носа. Естествено - веднага светна. Кръвни, рентгени и т.н., та поне 14 дена вкъщи. Само че ако съм искал PCR - за моя сметка, а смисъл няма, щото на база всичко е ясно от какво съм болен. Та, прибрах се, без PCR не съм в статистиката, за мен не знаят нито от РЗИ, нито от полицията, нямам протокол да стоя под карантина и т.н. Ако исках, можех да си обикалям необезпокояван по магазини и институции и ако имах хрема да мажа сополи по ръцете си и после да пипам наред, както реално и става.

_stankow

Не е баш така. Пациентът няма право доброволно да не плати задължителния тест, но това зависи дали е петък и дали в сряда Борисов е карал джипката в Сев. България или в Южна. Може да го плати и даже сам да си го направи, но ако здравният министър се е явил на брифинга не по-рано от 10 ч. във вторник. Зависи също дали процентът на положителните тестове е 36.7% или се е вдигнал до убийствено-катастрофално-смъртоносните 36.8%. И каквото и да е, зависи като се яви министърът на бацето той какво ще му разпореди за вдругиден :D

да в държавата на боко,винаги минаваме по най трудните пътища.Търпение му е майката,даже и да умираш ще търпиш,само крадците се обслужват бързо,защото те са "управляващи"Навсякъде другаде хората се тестват на улиците без пари и специални условности ,но тук НЕ.Да крадеш тук е най лесно,друго не.Това сме заслужили.

Поредното доказателство, че здравната система е в кома.... Знаи антигенния тест си го плащам аз, струва наполовина на ПСР теста, има същата точност (според експертите), но пък за сметка на това не ми го признават за статистиката, не ми налагат карантина (т.е. мога да си джиткам където си искам) и сега ще ме лишава и от безплатния "легитимен" тест???

Както обикновено, Боковите калинки пак са измислили нещо необмислено. Нормално, толкова си могат.

Боко не разбира че с тъпия министър на здравеопазването, който изка само докторите да опази си копае гроба.

По тази логика дайте пък ние да плащаме здравни осигуровки, само за месеците в които сме били болни или сме потърсили болнична помощ! При положение че Антигенния тест не се приема никъде официално, как така вие го приемате и отказвате PCR тест???

- маските не пазят, могат да ви заразят, пречат ви да се изказвате - Ограничават ни правата за контакти - Това не е опасна инфекция, подобна на грипа, малко по- продължителна - не трябва да се ходи в болници, стойте си в къщи , пийите чай, яжте супи, ще се влошавате за малко, ще се оправяте и така няколко пъти, но ще оздравеете. И в крайна сметка 220 пукнали прости комуняги за ден. Дай Боже, към Коледа 800. На 3ти март ще очакваме Естонеца като специалист да се изкаже за вирусът на Шипка.

Ей, умник, не кълни, че се връща.

_stankow

Връща се, но пък не хваща. Нека си кълне, само се излага ! :D

Повече вазелин трябва да предписват ЛЛ GP на министерството!

Ами съкюз ми, ама колкото и да се опитвам да съм положително насторен към мерките, ръсите глупост след глупост с организацията на тестването!!! За приемане в болница се иска PCR, за поставяне под карантина, съответно работодателя да знае защо 14 дни не си на работа...се иска PCR!Личните лекари при симптоми те пращат за антигенен тест... който е с 20% повече фалшиви резултати от PCRа! Оставям на страна, че до вчера един човек със симптоми за да получи рецепта и напавления и да се постави под карантина трябва да отиде поне два пъти до лаборатории, поне два пъти при личния лекар и веднъж до РЗИ, от днес кашата е по пълна май! Демек, човек който трябва да го изолираме, ние го развяваме като байряк два дни по кабинети и лаборатории! Цялото ми уважение към медиците които вече 10 месеца се борят да спасяват хора. Но тия които са на ръководни постове и трябва да създадт организация - пичове, не ставате!!!!

Не е вярно, че за болничен се иска PCR. На мен от спешното на ВМА ми казаха да се обадя на личната си лекарка да я уведомя, че съм болен, на база антигенен тест и всякакви изследвания. Обадих се, каза ми да стоя, да мирувам и да изпълнявам чинно и дословно каквото са ми предписали. Само да пратя някой да ми вземе болничния за 14 дена. PCR нямам и не съм бил даже под карантина от РЗИ и с контрол от полицията - на гражданска съвест, дени вид.

Лъжливото пожарникарче ни направи всички на "пунта мара", но му е бедна фантазията какво го очаква на изборите след три месеца !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това некадърно и корумпирано правителство се подиграва със здравето на хората и вместо да спре кражбите на олигарсите и да осигури нужните пари за изцяло безплатно лечение от този вирус, това правителство използва и пандемията, за да напълни още повече бездънните гуши на олигарсите, а оставя народа да се лекува с фурмите на Пеевски ????????????????????????????? Това се нарича грабеж по време на чума !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

няма отърване от ГЕРБ! Взеха заеми за да купят администрацията и пенсионерите...

- маските не пазят, могат да ви заразят, пречат ви да се изказвате - Ограничават ни правата за контакти - Това не е опасна инфекция, подобна на грипа, малко по- продължителна - не трябва да се ходи в болници, стойте си в къщи , пийите чай, яжте супи, ще се влошавате за малко, ще се оправяте и така няколко пъти, но ще оздравеете. И в крайна сметка 220 пукнали прости комуняги за ден. Към Коледа 800.

Искам списък на лабораториите и собствениците им. Но мисирките не смеят да припарят там.

че ако мутрата искаше да бори истински пандемията щеше още през март да осигури безплатни тесотве за ВСИЧКИ ЗДРАВНОООСИГУРЕНИ БЪЛГАРИ само това трябва да ви говори колко иска да се "бори" ама това ще стане ясно след години, когато сам си признае;) както си призна, че нарочно пуснал хоарат да се заразяват лятото.

Уринирам обилно и целенасочено и върху PCRа и върху антигенния тест и върху всички тестове взети заедно. Дано отворят ски зоните да яхна ските и вечер да си кютя до камината в кръчмата на печено прасенце и бутилка червено вино в компанията на прекрасна дама. Смърт на комунизма. Комунистите да си наврат по два безплатни теста в ноздрите и да си шибнат 4 ваксини - по две на всеки гъзер. Червени уроди.

Злобен си като тях. Да не сте от една порода?

Не знам коя уважаваща се жена ще седне до индивид с такъв изказ. Тъпчо!

Тоя само си приказва и се прави на бабаит. Очевидно кръгът на социалните му контакти е ограничен до минимум и затова не вижда сам за какво става дума и какво се случва на познати и приятели. Един виден селски мутреещ бабаит се цепеше с подобни приказки. След известно време на респиратор в болницата ходи и разправя ужасии, колко бил тъп и как едва прескочил трапа, а сега дълго време очаквал да бъде половин човек.

Нали вече е ясно, че можеш да се заразиш отново? Ако имаш симптоми, а си изкарал вече вируса, явно те повтаря, няма ли да те приемат в болница, защото не ти се полага безплатен ПСР тест? Бойко да беше закупил повече тестове, след като са усовие заприемане в болнице, а не 12 милиона виртуални ваксини, които никой няма да иска да си сложи. Некадърници, едно работещо решение не могат да измислят.

Ще си платиш теста а после ще пукнеш от комунистическа глупост и простотия.

Ако е "ясно" че можеш да се заразиш отново, ко ше ги праим ваксините - оказват се безполезни. Чети повече и по - малко гледай телевизия. А иначе става въпрос за едни пари.

тъй като комунягите след кражбата най-много обичат авантата, ще се редят на опашки за безплатни тестове, ще се заразят и ще пукнат като кучета. За Коледа по 800 на денонощие дали фира комундели.

По прост трол не сме наемали в гроб. Дадохме ти парите за този дето клати гората

Когато се разболях започнах интензивно да търся и вниквам в проблема. Оказа се, че само PCR теста не ви дава пълна представа за болестта. Никой не говори за тест на антитела. За да сте наясно трябва да имате комплект от двата теста. Примерно ако имате отрицателен PCR си мислите, че сте здрав или оздравели, но трябва да се видят и антетелата IgM и IgG. Примерно: Ако PCR -, IgM +, IgG - възможен е ранен стадий на заболяването. Ако PCR -, IgM +, IgG + възможен е активен стадий на заболяването и начало на оздравяване и сте епидемиологочно опасен. Ако PCR -, IgM -, IgG + пациента е оздравял и се формира специфичен имунитет. Отделно има още 4 стадия при условие, че PCR-а е положителен. Та мисълта ми е, че само PCR ви дава глобална ориентация, но не и конкретна в коя част на заболяването се намирате, което е изключително важно.

Уринирам обилно и целенасочено и върху PCRа и върху антигенния тест и върху всички тестове взети заедно. Дано отворят ски зоните да яхна ските и вечер да си кютя до камината в кръчмата на печено прасенце и бутилка червено вино в компанията на прекрасна дама. Смърт на комунизма.

Всеки иска на ски, кръчма и вино! Но като се тръснеш месец на легло, няма да ти се иска и да си помислиш за тях, а само ще се молиш.

нито ще си правя безплатен PCR тест, нито безплатна ваксина. Оставям ги за простите и алчни комуняги. Дано си направят по няколко и да се капичнат в гроба. Уроди.

Глупак , класически.

След тези "разяснения" ми стана пределно ясно, че май нищо не ми е ясно и че няма никаква надежда да ми се проясни, а напротив. Какво "напротив"? Уфф ... Няма ли кой да наложи вербална ковидно-медийна карантина, че да мирнем малко ... Боко с джипоко ?!

вирус -няма,както каза безделникът радев...

Как ще разберат, че съм си правил антигенен тест, след като сам си го плащам?

теста не е анонимен ! пишеше и кой е личния лекар !

А дали ще го покажеш при следващия ?!?'?!

Кой тест не е анонимен?!? Кръвния ли?!? хахаха, читат Как се казвате. А добре и толкова.

Като с еима предвид ,че за този грип се отпуснаха милиарди , би трябвало абсолютно всеки който желае да се тества БЕЗПЛАТНО когато пожелае или му се налага! Тука не е като в Америка дето им се даде на всеки гражданин по 2000долара даправи с тях каквото иска ,незнам дали и 2 пъти не им даваха тази година

....нямат право на тест Болни ....нямат право на тест Здрави .... пътуващи ......??? А Кой има право???

Ако ти е нужно, прочети го десетина пъти.

Този, който пише кой има и кой няма право.

Май още има хора, които не са разбрали, че основната задача е отново да се откраднат едни пари.

То ще е връх на наглостта, тези които отиват на курорт да се опитват, да изкарат по един тест през личния.

На бас, че ще опитат. Това са българи, бе, не какво да е.

Ами след като са единствените, които съгласно тъпите заповеди имат право...

Това пък с кода е толкова просто. Обикновена таблица с записи за нещо. Пускат например някакъв md5 на нещо, като id на записа в базата или друго - време, случайно число и така нататък. Режат го да не е толкова дълъг (32 символа) и го запомнят в записа за който се отнася, че да намират по него. Могат да го правят и на идентификатори. Първи символи за град, после за регистрационен номер сигурно за лекари и така нататък, но пък ще се знае логиката и по-лесно нацелва, въпреки че ще слагат някакви статуси, че е вече даден. Трябва им само интерфейс за боравене. Вътрешно не е нищо особено. Елементарна работа.

Защо изобщо им е код??? От лабораторията не могат ли по ЕГН да намерят имаш ли или нямаш електронно направление? О-о-о-о, те сигурно лабораториите не са вързани още към системата. Е, значи спокойно ходете, казвайте произволен код и си правете безплатен ПСР - няма как да го проверят. Ако теста е положителен те ще ви се обадят :)

Ще дам 200 лева за тестове само ако се налага да влизам в болница. Всъщност то не може да се постъпи в болница. Направо по-добре е да не постъпваш в българска болница, шанса да преболедуваш е по-голям. Цяла седмица ще обикаляш за да си платиш тестовете, после да те приемат и накрая ще пукнеш като куче, ако не наброиш пара на доктора и сестрата да ти обърнат малко внимание.

Не само в българска болница е така. Май и в повечето дето слушкат СЗО по въпроса за вируса.

Хайде бе друзя дават три бона заплата в пирогов да носите подлоги на болни от несъществуваща болест, какво чакате?

дават... Те хиляда не дават, та 3

Ама вие клавиатурните смелчаци не смеете да отидете там. Ревахте че ако ви дават 1000 лв всички ще са набутате. Ей на дават витри ама ви хвана шубето нали?

глупендери, спрете да се тествате!

герб се опитва всячески да ни умори ама май протестите им разказаха играта завинаги. Бою се хванал за сламка, ама свърщи се. Пътник е - и тий и шайката му. Короната го отнесе мутрафона.

Има протести? В България няма.

Какво се случва с опашката пред вратата на личния, докато той уточнява по телефона симптомите и издава кода за безплатния пср тест?

Увеличава се.

Пред вратата и зад нея се получава едно взаимно "психясване".Телефоните на личните лекари и сега звънят непрекъснато.Но има ли друг начин?

НА ЕДНА СТЪПКА СМЕ ОТ ИДЕЯТА, ДА СЕ ПРАВИ ПЛАТЕН ПСР ТЕСТ НА ПОЧИНАЛИТЕ , ЕЙ ТАКА, ЗА ИЗПРОВОДЯК ! СУМАТА ЩЕ СЕ УДЪРЖА ОТ ЖИВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ОТ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ ! ЯКО, А ? ! ЗА БОЙ НАПРАВО !!!

Щото PCR-а може да излезе отрицателен и да ви прецака статистиката ли бе???!

Нали до вчера плюехте писиар тестовете искахте антигенни тестове? Нали и мангъров и кажи че антигенните тестове били много по-добри? Ама май нещо склерозата а?

ПЦР са по-лоши. Но са признати за единствено валидни от СЗО. Макар че би трябвало да е точно обратното, защото ПЦР дават много фалшиви резултати. Изобщо цирк от наредби. Абе тряваа да се изпълнява плана за усвояване на китайските тестове на СЗО. Пари са това.

Дори шамар да е , ама да е на аванта.

да дойдат снегорините.. , линейките и катафалките. Явно затова нямаме танкове вече,а само самолети.

Докторчето говореше глупости по БНТ и се видя че джи питата ги интересува само как да окйрадат някой лев от НЗОК. Не всички лични лекари са крадци и негодници, но този е. И му личеше по глупостите които дрънкаше.

"Безплатните" услуги не трябва ли да са обвързани с плащането на здравни осигуровки? Само положителния антигенен тест ли отменя безплатния PCR? Предлагам на барба ганьос да не се ограничава а да развихри въображението си. Например преди безплатния PCR да се мери температурата на пациента, кръвното и всякакви други параметри чието измерване може да издържи в съда. При отклонения никакъв безплатен PCR, даже да се помисли и за надценка в такива случаи, защото е ясно, че ще са на зор и ще се бръкнат при всички положения.

Интересно е как ще разбере личния лекар, дали имам антигенен тест, ако не и кажа. :-) Те не се записват никъде!

тука нема... Играта продължава.

Д-Р Миндов не знае ли , че всеки личен лекар има поне един задължителен заместник при който пациентите на болния магат да се лекуват !

Докторчето говореше глупости по БНТ и се видя че джи питата ги интересува само как да окйрадат някой лев от НЗОК.

Който си направи PCR тест веднага му ръгат карантина. И понеже тестовете вече са безплатни за Коледа цялата комунистическа партия ще е под карантина.

герб ли? Щото само в герб останаха комунисти в изобилие. Особено в ръководството. Герб си е пътник. То се знае.

За съжаление си прав, че в ГЕРБ е пълно с комуняги, но не само там. Мазните нудисти ,педерунгели ''демократи'' какви са? Бойкикевци дърти комундета.