Няма вредни съставки в лютеницата

Олеамидът не е наркотично вещество. Той не влияе на нервната система, разпространен е около нас и се открива и в храни, в които се използва растителна мазнина.

Обратно в новината

Коментари - Няма вредни съставки в лютеницата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две в едно - лютеница с антидепресанти и сънотворни. Спестява пари от психоаналитик и подобрява съня. Това е поредното доказателство, че всеки боклук е разрешен за употреба в хранителната индустрия. --- Neuropharmacological effects of oleamide in male and female mice. These results confirm the multiplicity of central nervous system receptors and neurotransmitters that Oleamide interacts with hence its numerous and diverse neuropharmacological effects. Most importantly, the present study suggests that oleamide has antidepressant-like property. --- А употребата на наркотични вещества в хранително-вкусовата промишленост не е от днес или от вчера. Целта е ясна - привикване към точно този тип храна (марка) с цел хората да станат хранителни наркомани и после да купуват същото. Яжте лютеницата на баба си и не се тъпчете с боклуци.

Съществува и синтетичен олеамид, така че колко този в лютеницата е бил "естествено съдържащ се" не е ясно.

Няма никакви съмнения че това беше безплатна реклама на тази марка лютеница . От непозната марка, се превърна в супер рекламирана Безплатно по Всички медии ! Браво на ПРа иам,добре вложи парите на фирмата в реклама а "Много Активни потребители " си свърши "работата" !

На запад ми разказаха следното преди време. Бяха намерили един косъм в опаковката на Z във Великобритания, както казват те-добре, че сме с голи глави, проверка и вън веднага на часа... А в Бг не е моя работа,.

Нямало наркотици, а?? Ами що тъй като ям от лютеницата на Идеал, после обърквам жената със съседката, а?? Три пъти си купувам лютеница - и три пъти след това бъркам жената, та сега и аборт трябва да плащам!!

В нито една от лютениците не пише колко процента е нишестето - може да е и 99%. Ами купете си по едно кило картофи и боя за яйца, щом толкова ви се яде купешка лютеница.

Внасят пюре от Китай! В китай няма ограничение над използването на силно канцерогенни пестициди. Кой лъжем за Европейските изисквания при храните? Ами зарзавата внос от Турция, Йордания и т. н....?????????

Вие знаете ли за лечебната роля на Радиацията? Чернобил е с лечебен ефект така както лютеницата. Лютеница от панАгюрище няма да опитам вече. Може спокойно да затварят кепенците. Измамници с измамниците им.

Активните "потребители" можеха "инкогнито" да ни светнат за пустата лютеница - ама и те "да ги намажа" си чакат авантата.

Хайде сега един иск срещу тези (прекалено) "Активни потребители". Така, малко, за около 1 милион лева. За клевета и увреждане на търговската репутация на българската фирма. Всичките им грантове после, до 2027 г., да отиват да си плащат глобата.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Знаехме си че всичко ще бъде наред пред българската правосъдна система! Там няма виновни милионери,каквито и доказателства да има срещу тях те винаги са невинни! Щом ''честните'' магистрати казват че лютеничката е наред,заминавам да пазаря като луд от нея

Основното средство да се бориш с конкуренцията във варварската ни общност. Щом прокуратурата се е активизирала, назависимо от мнението на двсеки що годе читав специалист относно олеамида.

ей сегичка отивам до супера да си купя 2 дози, оп , лютеници... ))):

От утре моята лютеница е Идеал. Щом НПО-та са решили да я опраскат, значи има защо. Ефтина и вкусна! Само Идеал!

идеално!

Опа, Зехме, Нема нищо.

редовно си купувах лютеница, че от село вече няма, ама това ви беше... Да видите сега как се връща потребителско доверие!

да живей!! Боко е умен и интелигентен! А Лилиту е слабичка и няма голям г-з!)))))

Антон е прав за медиите. Аз вече правя обратното-каквото казва вестник, в който съм видял неистина, край- нито купувам, нито чета, т.е. не храня вестника!

1 доказателство, че между бай Тошовия комунизъм и сеаг очти няма рзалика.

Няма никаква прилика - сега шопите се мислят за мислители, а те са прости овчари.

Дааа, четете в уикипедия, там пише, колко е "безвреден"!

Няма да е зле при ПТП органите на КАТ да проверят освен за алкохол и наркотици, и за консумация на лютеница, все пак!

БАБХ казва яжте пластмаса, тя не наркотик!!! Като знам какви главочи работят там....

Явно е умишлено. Преди време така подкопаха имиджа на малките бутилки "Шуменско", като "случайно намериха" умряло животно в една бутилка и...край за толкова години! Така именно сложиха в десет бензиновоза на Марешки вода и боклуци, за да го бламират заради ниските цени. Въобще - дива Индия не, ами направо джунгла! Не си ли платиш или настъпиш нечий интерес - отиваш си от пазара!

Тия продажни маймуни от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са абсолютни идиоти-нихилисти! Според тях похапването на пластмаса, грес и моторно масло е напълно безобидно за човека, особено ако е смесено с някой процент лютеница!??? Що за наглост с живота на хората в името и за печалбите на едрия капитал и ингилизския "инвеститор"?

След управниците, най-гадното нещо в българия са разните видове медии.

И сега?! С всички тия постове във Фейсбук кво ше прайм?!?!

Това да не е от тези т-нар- фалшиви новини?

Meн това което ме тревожи е фактът, че на етикета носи логото на медал от Пловдивския панаир. не е ли това един от критериите за добро качество? В обобщение храната се е превърнала в оръжие за масово унищожаване .

Вредните съставки са в саламите

Тъкмо народът почна да се дрогира легално хранейки се и преодолявайки по този начин тежкия живот в милата ни татковина и вие пак му убихте илюзиите.Хем нахранени хем в памуковите облаци и нахилени.Ама не не давате и това е.

Ако искаш легално да се дрогираш си има алкохол за тая работа...

Ама не засища така като храната.Има си поговорка : Гладна мечка хоро не играе.Ха познай ако е ударила две филии лютеница дали няма не само хоро , ами и брейк да затанцува.

Тоя ве ... Мишо, Лютеницата - добре - ми се обадИ - да, добре, разбрано.

Тези от агенцията за безопасност на храните,нищо не вършат,ако да срещу заплащане.

Нали знаете поговорката "От учените ще пропадне света" ? Бих сложил учените в кавички за да си дойде всичко на място ! :))) Иначе, без да имам претенции за превода, вижте какво се пише за това "чудо" в нета: Олеамид (октадек-9-енамид) - амид, олеинова киселина. Cis-изомер олеамид играе роля при заспиването. Установено е, че цис-олеамид цереброспинална течност се натрупва в кучета и плъхове, лишени от сън. Неговият механизъм на действие е свързан с модулиране на 5-НТ рецептори, GABA и СВ1. Олеамид се използва като добавка при производството на полимери. Дифузия на повърхността на продукта, олеамид произвежда изключително тънък слой, изпълняващ функцията на смазване. Използва се като емулгатор и пенообразуващо вещество в почистващи лосиони за лице, в шампоани, лосион за тяло и баня, в сапуни и т.н. Съкратено название - ПАВ (повърхностно активно вещество). Това вещество е канцерогенно. Предизвиква силно дразнене, а в комбинация със SIS (често срещан в козметиката) образуват нитрати. В началото на изследванията не е показвал канцерогенност, скорошни изследвания откриват, че има канцерогенни свойства, при взаимодействие с нитратни съединения. Освен нитрозамин предизвика нежелани реакции на кожата и лигавицата.

О па, появи се ентусиазиран защитник - нямало проблем! Тази т.н. "БАБХ" би следвало да се поограмоти малко и да не бълва глупости! Олеамидът има подчертано сънотворно влияние и да се твърди, че не въздейства върху нервната система е несериозно. Най-страшното е, че функциите на тази Агенция е да следи именно качеството на храните, а виждаме, че си вменява арбитражни изцепки в полза на този, който си плаща!!! Иначе не мога да си обясня, че тези хора намират за нормално присъствието на олеамид в хранителен продукт. Както се казва: "Спете спокойно - вас ви пазят!"

Тия са същите, които утрепаха четирите кончета, че нямали били паспорти! Въпрос на принципи ....

Асоциация Активни потребители" се оказва некомпетентна или злонамерена. КОЙ са тези хора?

Може би - кои са тези хора?

Той е ял от лютеницата остави го.Кой знае на кой свят е вече.

надявам се от Идеал ще си заведат дело за тлъсто обещетение срещу т.нар "Активни потребители" за накърненото бизнес реноме. Другия път да се замислят преди да клеветят в публичното пространство и да съсипват бизнеси.

Ма не е клеввета, там е работата...

Клевета е. И в съда ще се докаже. Определено изпълниха поръчка от конкурент, но ще си платят.

А дали не е конкурентна атака? Най-вероятно производителите претърпяват финансови загуби от накътняването на доброто им име. Казана дума - хвърлен камък! А отговорни ще се потърсят ли???

В тия асоциации само наркомани и педерасти работят

Ами сега, аз си купих един кашон на промоция, язък. Няма наркотици,поне малко марихуанка, няма домати и печен пипер а какво има - картофено пюре с оцветител и есенции. Ех къде е македонският айвар.

Много шум за нищо. В кои храни няма химия.

И да нямаш все едно че е проститутка.. Но и много повече..

олеамид има ли няма ли не е толкова важно я вижте чушки и домати дали има че май и тях ги няма

Няма значение вече какво пишете. Тази лютеница ще се кльопа здраво!

Да кажат как ей така в този момент когато от всякъде ни заливат идиотщини от типа ''ау сняг през януари'' или големи ''бедствия и студове'' през Януари и тия се навряха в хора на манипулаторите..

Сега тия дето се пишат ербап явно срещу много добро заплащане понеже са си тъпички по рождение да плащат за вредите които са нанесли на фирмата. За това хората не вярват на измислени организацийки защото срещу пари са способни и майка си и баща си да изкарат престъпници..

И още как?

Какъв Ви е въпроса?

Поредните тъпи журналистически балони,с които ни заливат....

Сега да не забравят да деактивират активираните и да върнат рестото.

Да бе, само боклуци, ментета и отрови се предлагат и затова народа масово мре, но на кой ли му пука!

Съветвам читателите да прочетат за олеамида википедия и някой учебник на специализирана гимнанзия. Изобщо някой незаинтересован източник. Олеамида не е наркотик, защото е естествен метаболит, т.е. произвежда се (и се елиминира) от организма. Дотук агенцията е права. Но олеамида не е естествена добавка. И в претоплените мазнини го има в такива огромни количества само ако са претоплени в полиамидов съд. Т.е. в бяла пластмаса. Въпроса не е олемида като вредна съставка (не е вреден). Въпроса е че ако е в такива количества сигурно има и други вредни продукти отделени от полиамида. Продукти, които са подобни на стероидите но не се метаболизират и поради това са много вредни. Не е вярно че олеамида не действа на нервната система. Може и не пряко, т.е. като наркотик, но действа. Олеамина се произвежда от организма при безсъние и се намира в мозъчната течност. Предизвиква състояние на сомноленция, т.е. желание за сън. В лютеницаъа са Намерени от 0.1% до 1%. При 1% може да е опасно, трябва да се елиминира ефекта, ако не е желан, с едно кафе. При 0.1% -- не вярвам някой да яде килограми лютеница. Така че яжте си лютеница но в умерени количества. Та с две думи: съставка, която не е вредна но не е и за подминаване.

Обърнахте ли внимание как се изброяват вложените мазнини: "зехтин, олио....И ДРУГИ РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ", така се пише по етикетите на много хранителни стоки, с което се скрива истината, че съдържа ПАЛМОВО МАСЛО , няма по-вредна за човека мазнина от палмовата /да не се бърка с кокосово масло/. Нека отговорят в лютениците и в кои има съдържание на палмово масло. Красивите торти на...., хубавите сладоледи на... се правят почти изключително с палмово масло...Почти във всички заведения за хранене картофите се пържат в палмово масло. Който не познава проблема, нека прочете нещо по темата в интернет. Ако бяхме държава, можеше да не се допуска вноса на палмово масло или строго да се регламентира обявяването му на етикетите.

Олеамина се отделя преди всичко от пластмасата, не от мазнината. Все едно е каква е мазнината важното е да има глицерид.

лошото е , че еврогейовете ни накараха да променим стандартите си и да ги приравним с техните. а там се допуска влагането на безброй отрови в храните. иначе нашите стандарти бяха с по-добри и качествени показатели. нооо... това е част от цената да бъдем в Европа. сега си отворихме пазара и за Канадското ГМО , така че очаквайте и да засветим като светулки. :-)

В тази държава всичко е вредно и отровно.Като се почне от президента и се мине през парламента,местното самоокрадление и лютеницата(добавям менте ракия,вкиснати краставички и грозни пачи)

Ей га де и чужбината. Никой не те спира отдавна. Фатай пътя. Няма ко да ми мърмарисаш тука колко ти бил кофти живота. Бегай и бъди щастлиф.

Кво стана сега.. нищо не разбрах... има ли, нема ли....

И да има нема нищо. Все едно че има капка претопено масло в бурканчето.