Африканската чума: Обявиха бедствено положение в област Силистра

Организиран е 12-часов официален контрол във всички кланици за свине на територията на страната

Обратно в новината

Коментари - Африканската чума: Обявиха бедствено положение в област Силистра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин и Русия са виновни за Африканската чума по свинете ....идкат да заразят свинете в парламента .тва е съботаж и бъркане в сигурноста и суверинитета на българия и гербавите

АФРИКАНСКАТА ЧУМА СЕ ОТПРАВЯ ЗА МАКЕДОНИЯ.

Мале, този хубавец на снимката не е ли Сашко Симов от партизансия отряд на БСП.

стотици експерти за бедствието в чужда държава - същите ги няма никакви тука. а това е бедствие, което ни засяга пряко. дано бъде овладяно!

Няма кой да го овладее. Неграмотни са, безсъвестни и безотговорни. Нали ги избират по принцип да са верни или роднински свързани с върхушката на Герб. Стига с тези надежди! Приключиха със свинете в странат, останаха само в Парламента.

Населението на Силистра и околните села три месеца се възмущават, протестират и са тормозени от едрите кръвосмучещи комари, а от Общината не правят нищо да пръскат и унищожат.Особено вечер навън е ужас. Тези кръвопийци са приносители на какви ли не зарази, но не се унищожават, явно умишлено. Живота на хората около Дунава е непоносим. От община Силистра само изнасят някакви данни, е видите ли щели да пръскат еди кога си, но такова пръскане просто НЯМА. Тормоз на хората и това е, а някоя явно после ще присвои спестените пари, в което хората нямат и грам съмнение. А сега изведнъж чума по свинете и за тях веднага мерки за убийството им. Ама кой е виновен за положението, как в затворени свинекомплекси влиза тая зараза и тия вируси, не се дава яснота. А то начините са няколко, храна, вода и хора. Или умишлено заразяване с цел, а целта е ясна на всички. Геноцид на населението за сметка на забогатяването на партийните величия, унищожаване на всичко българско за сметка на внос и зависимост от чужбина. Унищожиха България и българите някои другари, биещи се в гърдите какъв напредък имала страната. Напредък, който е само в техните глави. А сега са се покрили и се наслаждават на лятната си отпуска докато тормоза над обикновените хора продължава с високи цени на всички стоки и услуги. Явно се цели пълно ликвидиране на една държава, която е била Велика ,само заради алчността на някои люде. Язък за живота на толкова млади и истински БЪЛГАРИ, които са се борили и отдали живота си за свобода и по-добър живот на хората. С всяка година става все по зле и вече никой не вярва на манипулациите колко сме добре. Дори бабите на село с 200 лв пенсия не вярват на политик с 5-10 хил. лв месечен доход че видите ли живеят по-добре.

Че живее ли се покрай блато ве серсеми, естествено, че ще има комари.

червените баби по силистренско сега ще гледат червени домати вместо розови прасета. по-добре.

и домати няма. В Силистра доматите в момента са около 4 лв/кг., зелен боб -3 лв., краставици - 3 лв. Само комарите са много и безплатни. А за работа, заплати и пенсии да не говорим.

Всичко е повече от съмнително. На територията на Гърция, Македония и Албания, които са около нас и близо до нас, въпреки много по-свободното и нерегламентирано отглеждане на свине, няма никаква чума или само еденични епизодични случай. Само у нас. Дали африканските мигранти само през нас минават, та я донасят, дали някой умишлено заразява - не се знае. ДА вземе да се провери сериозно и да се установи. А не просто да се действа по сталински - има прасе има проблем, няма прасе-няма проблем. И почва едно избиване, свят да ти се завие. Защото е много неприятно 2-3 месеца пред сезона за клане и продажба да умъртвиш всички свине или агнета. От години и все у нас точно тогава "се появяват" тези болести по животните. Сега идва ред сигурно и на говедата. Причините са трудно установими, но резултатите са няколко, и то във вреда на населението и държавата. А те са: 1. Унищожение на българското свиневъдство; 2. Тормоз на озверялото от глад население, за голяма част от което прасето е единствения изход от гладна смърт /особено в засегнатите райони/; 3. Облагодетелстване на големите вносители и чуждите производители; 4. Нарастване на цените и големи печалби за търговците; А като се свържат изредените четери неща , все по-намирисва на не до там случайна чума. А желанието на органите не да предпазват, разясняват и да въвеждат превантивни мерки, а просто да избият всяко прасе у нас, е завидно и все по-напомня на едни минали времена, когато просто изпълнявахме нечии поръчки на по-голям брат, без да задаваме въпроси.

ТАЗИ АФРИКАНСКА ? ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ИЗЛИЗАТ В ЛЕТЕН ОТПУСК - ЗЕР, ГОЛ ЗАДНИК НА ПЛАЖА Е ПО-ВАЖЕН ;)

Пеевски е пренесъл чумата. Заразата стартира точно като се върна в БГ преди 2-3 месеца

Я направо пускайте заповед всички свине на територията на страната да бъдат умъртвени и да се приключва!То се е видяло че на там са тръгнали нещата и е единственото решение на умниците.Вместо да разберат как се разпространява заразата защото не може така на ред да се разпространява като птичият грип или пък прасетата имат таен живот като в анимационните филми!?

това е основната цел да се ликвидира, за да ядем чуждо

Ами така де как иначе ще стимулираме чуждият бизнес!?И най-вече нацията със свръх производство на свинско. Като нищо управляващите ни ще разпишат договор за 20-30 години да изкупуваме именно от тази нация продуктите им за да не останем без свинско.

А до сега какво правиха ? Бездействаха и чакаха. Тъпи чиновници.

Къде са умните и красивите от младежкото ГЕРБ? Освен да позират за снимки с друго помагат ли?

Да слагат карантина на цяла България и да се свършва с тази мъка при чумавото управление на ГРОБАРИТЕ! То сега живеем зле и вземаме заеми, а след тази чума какво ни чака?

БАБХ ли сте БАБА ли сте , търсете начина , причината ,вируса да влиза в затворените комплекси ?!! Има три начина-храната , водата или работещите там го внасят... Вирусът не се предава по въздуха !

има и друг начин за влизане чрез измислени протоколи