Коментари - АФИС: Според 43% от българите никой не печели от "водевила" Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото ние сме компетентни по всички вьпроси- знаем всичко, но не и да си оправим кочината. Срам.

"На въпросите кой би спечелил и кой би изгубил...Всеки пети запитан (20,4%) е на мнение, че от Брекзит печели предимно Обединеното кралство. Едва 5,6 на сто са тези, които мислят, че от тази ситуация ще спечели Европейския съюз." "Реципрочният въпрос - преди всичко кой губи от Брекзит, също показва закономерна тенденция....За 23% губещ ще бъде преди всичко Европейският съюз. Значително по-нисък е делът на хората, които смятат, че загуби ще търпи предимно Великобритания." Демек - UK ще е печеливша, ЕС губещ. ... Брекзит - КРИЗА на Европейския съюз. В 10-ката!!! А UK e първият спасяващ се.

ясно е кой печели от Брекзит - ПУТИН! А и великобритания и ЕС и България ГУБЯТ. Британците разбраха че Брекзит е глупост , но не могат да се откажат, защото не искат публично да призначт че са били манипулирани! и предпочитат да не наранят егото си, въпреки че така рискуват бъдещето - своето и на децата на децата си! А най ясният аргумент за това че Breksit е подкрепян от Путин е че всички червени и проруски тролове в един глас го хвалят!!

Лошото , че оценяващите нямат идея защо се случи BrExit и какво го предизвика ! Не е лошо първият въпрос каква е била идеята на тези които предизвикаха и защо ?! Защото и досега 90 и повече % доказват , че нямат идея защо се случва това ! След като не знаеш защо едва ли можеш да го оцениш дали е положително или отрицателно !

Не ги знам тези дали губят от напускането на ЕС но за нас членството се превърна в катастрофа по всички показатели.

Поне дай два-три примера от "преди" и "след" приемането ни в ЕС. Можеш ли? Или просто си тролиш, колко лошо нещо е еврогейския, щото в путюфилските среди така е прието?

Реално криза в България настъпи с влизането ни в ЕС. Малко съвпадна с финансовата. Влезнахме 2007г., а от примерно 2008 се усеща и вече 2009г. започна реалната криза. Преди това имахме големи излишъци - примерно 2006г. Хората се бяха вече ориентирали, що е то капитализъм и не е много заслуга на политиците. Причините за кризата са: 1. Емиграцията назапад. Тя се отразява много лошо; 2. Липсата на мита по границите и от там държавата губи милиарди лева. Изгодно за износители; 3. Супермаркетите и другите които вече без мита печелеят тук и изнасят печалбата в чужбина; 4. Но един от най-големите проблеми си остава суверенитета. Ние загубихме назависимостта си. Не че има пълна независимост.

Да не забравяме наложените ни ЕРП-та от Германия, Австрия и Чехия. Както искат да правят същото с газопреносната ни мрежа. Отделно забраната на строеж на АЕЦ Белене и Южен Поток. Където всички се избиват за газа. 10-15 държави в Европа си гонят интереса и дърпат към себе си. Полша и Украйна, не искаме Северен 2, за да не ни заобиколи. Южен Поток трябваше да стигне до Италия и Австрия. Турция се зарадва, че го прихапа. Сега вместо те да ни плащат такси, като бе досега, ще е обратното. С може би по-малък поток. Загубваме трафик и към Гърция и Македония. Нашият газ ще е по-скъп отколкото ако бяхме първи по веригата. Вероятно и налягането по тръбата ще е различно и вече няма да стига до толкова страни нататък, които да ни плащат трафик.

След предаването ни на ЕС България се превърна в мечта за управление от всеки негодник. Метода на управление през последните 12г. се взаимства от Древния Рим - "Хляб и зрелища". На 2 000 000 пенсионери им подхвърлят пари за хляб колкото да оцелеят същото е и с 2 000 000 работещи бедни които оцеляват работейки за да направят робовладелците си още по-богати. А зрелищата ви се поднасят от медийте ежечастно и то почти безплатно.

Тия проучвателни агенции са създадени за манипулиране на общественото мнение. Публикуват данни които противоречат на истината. Как до сега нито един път не са ме питали за нищо, нали допитванията са на случаен принцип...

Ползите от "водевила" Брекзит са изключително неясни и спорни, НО..! Тук има едно много голямо "НО"! Нека не сме късопаметни, като катериците и да превъртим лентата три години назад и да си спомним, как започна всичко. Всичко започна със затихващия мандат на Камерън, който искаше да извие ръцете на ЕС за последно. А "водевила" Брекзит, е нещо което те се надяваха, да не се случи или ако се случи някак да ги размине. До ден днешен се оправдават, че марсианци са го инициирали и марсианци са им го гласували и сега пак марсианците молят за милост пред ЕС. Да се чуди човек, в коя мъгла и в коя кал са били всички мислещи островитяни, през всичкото това време.

АФИС ли е Фалос ли е или АНУС все тая все от някъде ги смучите тия проучвания но със сигурност не е от народа че да пишете че е от българите...!!!

NPC-тата (това ми е абревиатурата на деня), които лаят срещу избора на англичаните да се разкарат от ЕС, нямат доводи, нямат факти, нямат нищо, освен крясъци и вой. Туй-то. Какво губят не ме интересува, защото не съм англичанин, за да ми пука, но печелят нещо, което е очеизбождащо, незаменимо и безценно - суверенитет. Нещо, което промитите глобалистки мозъчета не могат да смелят и им е чуждо. Те това печелят. Да не ги ръководят пияни-заляни и изкуфели евро- дъртаци и климактерички. Това им е достатъчно. Не, че едно NPC би разбрало идеята за независимост и самоуправление. Никакъв шанс.

1. "Ми като искаш да пиеш вода, пий, бе! Защо налиташ да се биеш?!" 2. "Може и сам да съм, ама па че се бутам да се качим у трамвайо!" Казваш, освободили се англичаните? Извоювали си суверенитета? Явно си се налапал с лафове, за чието значение и понятие си нямаш. И как са си загубили суверенитета? Сигурно Европейската Армия ги е нападнала и окупирала? И никой не ги пуска да излязат от ЕС, вкарвайки на острова танкове и друга войска, като в Унгария, Чехословакия?... Вярно си е, значи, че човешката глупост не познава граници, безкрайна е във времето и пространството!...

Само да ви информирам, че толкова години никой не се е ''допитвал'' по телефона до мен ама поне 10% от българите може да ги вълнува някакъв брекзит дето го дъвчат повече от две години и още им пуска ''сладост'' в джобовете на евродебили и властващи ингилизи...

И как определиха това "почти сигурно е, че ако сега се повтори референдумът от 2016 г., противниците на Брекзит ще надделеят"? От Брекзит и според мен печелят англичаните. Ако не стане фатален конфликт с ирландци и шотландци. Нещото което печелят е суверенитет! Те ще са свободна държава която сама решава бъдещето си, а не и го налагат отвън! Например с тъй нареченото синхронизиране с европейско законодателство. Разбирайте налагане на външни закони в държавата. Ако не санкции. Единственият гледащ да спазва суверенитет Орбан, виждате какво го правят в ЕС! А някога съюза е бил обявен като "съюз на суверенни държави", сега няма нищо общо. Дори говореха да правят СЕЩ (Съединени Европейски Щати). Нещо като СССР 2.0 . И ние така все повече потъваме. Накрая може да решат, че няма държави като България. Все едно е някаква община.

"Те ще са свободна държава която сама решава бъдещето си,..." - дрън дрън ярини. Пак ще трябва да се съобразяват с другите, но вече при по-неизгодни условия. Особено в икономиката.

От брезкизата на първо място печели товаришч Путя , това е ясно и на децата от началните класове! Путя много иска да разчепи ЕС, за да влезе "в Европа", но не и в ЕС, където би му се наложило да спазва общи правила със всички, а не "да удря по масата"! Путя не иска ЕССР, а иска СеСеСеРе - 2! Е няма да му излязат сметките - НИКОЙ не го иска, освен шепа наши енергийни-олигарси! Никой друг НЕ го иска и не го харесва!

75% от интервюираните не знаят къде е Великобритания на картата и не им дреме; от останалите 25% - 15% не знаят за Брекзит и не им дреме; от останалите 10% над 8% тия в малките селца и градове - не им дреме; И какво излиза - 20 души дали квалифицирано мнение ... брей брей брей какво професионално извършено допитване ...