Пети блок на АЕЦ ”Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт

Тази нощ пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за планов годишен ремонт, който се предвижда да продължи до втората половина на май.

Обратно в новината

Коментари - Пети блок на АЕЦ ”Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бг-то се гътна по пътя към европата а на умрели страни и народи ток не им требе!

аец-ът да се спре тотално защото е червен остатък от соца и е проводник на руско влияние! долу русната наука и техника! да живее само евро-западната!

Драги прителчета, разбрахте ли сега новият повей на герберистко-"реформаторската" пропаганда ?? 5 и 6 блок и тяхното закриване не е било договорено при присъединяването ни 2007 г., а ще бъдат закрити защото са достигнали предела на своята експлоятационна годност ??? Тъпа измишльотина за промиване съзнанието на раята, само, че руски специалисти , на които вярвам повече отколкото на злобния боклук Дада тук, изразиха мнение, че те могат и ще работят поне още 60 години ! Но дървото остава за Вас приятелчета и за мен защото използвам ел енергия вместо дърва и кюмюр, за да щадя природата и това ще се отрази на джоба ми !

предпочитам да плащам триж пъти по-скъп ток, но експлоатацията на атомната електроцентрала да е по проект...т.е. както са ни казали руснаците, които така добри са били и са ни я построили

Плащай бе , пир ! Плащай и по-скъпо гориво ! Пълни гушата на родните и чужди мафиоти, те точно на такива като тебе разчитат ! То в България, вече всеки се спасява поеденично и аз съм се замислил, ако някой бръкне в единия ми джоб, какво да направя , за да запазя другия си цял и непокътнат, каквото и да означава това ! Работата ми през тези 25 г. за себе си, ме е научила, да търся изгодата навсякъде, без да робувам на идеологически или политически предрасъдъци, които са за глупаците, за да ги държат в подчинение и зависимост !

"Умнико", по-добре обясни на "тъпаците", защо при бай Тошо с 6 блока имаше дискотека и ток по 8 часа на ден, а сега с 1 и ток на корем! Дай обяснение, тъпако!

3евзек

При бай Тошо нямаше 6 блока. Имаше само 4. Пети го пуснаха в края на 80-те и дискотеките спряха. 6-и стартира в началото на 90-те.

Да,но сме енергийно независими от себе си,и зависими от големия велик брат.

Е и какво от това ! Някой да ти досажда с тази зависимост ! Другата година закрий 5 блок и след 2 години и 6 и плащай двоен-троен ток от сегашната цена и си живей живота !

досажда ми, да, и още как, щото пазара на труда е извратно изкривен и това се осигурява от полицията - това поне от 8 години е така и бг не може да мръдне; който си отваря устата му се затваря по правилата на селктерната героично - трапезна мъдрост; сгнясването на нечий живот за угода на изпълнителните васали не е проблем - поне морален не е; и ако случайно още не си забелязал - цяла страна беше разпродадена, цяла структура, която принадлежеше на стотици и хиляди грижливо изградени личности, за да бъде подарена на ... не си заслужава да говори даже човек. твърде висока цена за прозрението, че аяр - а и мае-то са явно също замесени

Досажда ни на всички тази зависимост. Правихме протести за сметките за електричество. Това само в Третия свят го има. Колко печелеше държавата от износа на ток,и колко сега?

си реши ефективно енергийните проблеми е Канадската АЕЦ "CANDU", която ни гарантира и енергийна независимост.

Сега всички ще умрем, нали ? Ей, мръсни комунисти, настроиха централи, изтребиха населението. Добре, че Европа, Кунева и Паси се пребориха поне половината да ги спрат !

!00% ще да е гаща. ако не бяха комунистите в Белгия нямаше да има 2 АЕЦ, във франция 25, в Германия 15 и т.н. То изобщо как са оживели там без комунизъм, как са построили язовири, магистрали, заводи. Как, като това без братската помощ на СССР е невъзможно? Поне според средния идиот-путлераст. Ае, тъпунгер, бегай с малоумната си агитация да лъжеш някой мангал-русофилистик.

Остави ги тия олигофрени. Говорят, че сме затрили промишлеността, но когато ги репликираш, да напишат в Гугъл например "машиностроене в България" почват да те псуват, щото там излизат едни много интересни неща, които са в пълно противоречие с тяхната теза. Изобщо пропагандата им е на ниво Позитано 20 и Врабча 1. От и за олигофрени.

Мда, поредният повод за поскъпване на тока... Да ни е честито, роби...

Как так ЕС може да ни глобява за щяло и нещяло, а ние не можем за дето ни унищожи хубавата централа?

Дай пари на ЕС и тогава глобявай. За сега ние получаваме пари от ЕС и за това те ни глобяват.

stan_posta@

То не се знае кой на кого дава пари. Само вноската ни е 900 милиона годишно. И няколко десетки милиарда, годишно, изнесени от европейските фирми.

Та сметнал ли си КОЛКО струва националният ни суверенитет ?? Няколко процента от БВП !! А България ще се окаже е загубила неимоверно повече, като се започне с унищожаването на промишлеността и селското ни стопанство пред 25 години ! Тези и двата блока могат с качествена поддръжка да работят поне още 20-30 години !

Кунева почна ли? Скоро ще сме на свещи.

ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТЦКАТА АРМИЯ ИСКАТЕ ДА ГО ДЕМОНТИРАТЕ ЗАЩОТО БИЛ НАСЛЕДСТВО ОТ РУСКОТО РОБСТВО .... ОБАЧЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ НЕ ЩЕТЕ ДА ГО ДЕМОНТИРАТЕ ????:)))

Следващата година този същия 5 блок трябва да се закрие, според договорът ни с ЕС ! А през 2019 - и 6 блок , така, че не злобей, излишно е ! Ние ще си понесем последствията с цената на тока , която ще скочи сигурно двойно !

Не лъжи, боклук! Няма такъв договор с ЕС. Има с Русия и той се нарича експлоатационен срок. Само дето има подобрения които увеличават този срок с още 20 години.

Демонтираме го, тъпунгер. 1 и 2 блок вече почти са в напреднала фаза. А всичко което е с изтекъл срок на годност го демонтираме по принцип. Паметника на Съветската армия-окупатор е с изтекъл срок от преди 26 години.

Защо само АЕЦ, много неща трябва да е демонтират: 142 язовира, мина Елаците-Мед, мина Асарел-медет, торовите заводи в Девня, Нефтохимът, пристанищата Варна и Бургас, циментовите заводи, Медодобивния в Пирдоп, КЦМ, мини Марица-Изток, магистралата през Витиня. Общо някъде към 2000 обекта. Всичко това е строено с руска техника, руски проекти, руски кредити, руски специалисти, от български специалисти учили в СССР (!!). Трябва да се взривят, както се взриви мавзолеят, ако трябва на два пъти, както мавзолеят и да се направят градинки там, където после да се строят сцени и да се друсат фолкпевици. Построено от мръсните казаци и българските мурзилки, само загрозяват демократичния индустриален пейзаж на мощните чуждестранни инвестиции.

Очевидно в Турция Руснаците са построили 1500 язовира, и 20 000-те им заводи и мините им. Там само руски специалисти са работили. Ало, боклука лъжлив. Обикновено НАШИ специалисти ходеха да им правят заводите, а не обратното. До 1968г. в учебниците комунистите сравняваха постиженията си тези до 1939 г. Статистическия годишник на Царство България от 1941 г" през 1939г в България има 3433 индустриални предприятия 75% от които са заети с хранителна и лека промишленост.По Закона за насърчаване на местната индустрия от 1931г подпомогнати от държавата предприятия в тежката промишленост са са както следва: Металопреработвателни 130 Мини и кариери -31 Химическа -115 Електропромишленост 44 Много от тези предприятия са окрадени от руснаците в периода 1944-50 г. Така че ае посмали пропагандата. И не ми говори за Активи, че тъпаците си нямате и понятие от икономика. Примерно АМД купи АТИ за 5,4 милиарда долара при собствена оценка на "активите" 10 млрд. Според "икономиста" путлераст активите на АМД са станали 15 милиарда долара, само дето АМД след година струваше 4 млрд. долара и според малоумния путлераст разликата е открадната от "управляващите". Или пък за путлераста едно предприятие има само активи и струва цената си в активи без изобщо да има значение, че пасивите му са двойно-тройно и т.н. по-големи от активите.